Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βελγική εταιρεία φαρμακευτικών προϊόντων λανσάρει μια μικρή συσκευή που κολλάει πάνω στο κινητό τηλέφωνο και υποτίθεται ότι «εξουδετερώνει» τη βλαβερή ακτινοβολία.

Η συσκευή «E-Waves Phone Chip», ενσωματωμένη σε ένα χροντρό πράσινο αυτοκόλλητο, παρουσιάστηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες, με μια ηθοποιό να αναλαμβάνει την επίδειξη. Από την επόμενη ημέρα θα είναι διαθέσιμη στα βελγικά φαρμακεία, στην τιμή των 38,95 ευρών, με την προοπτική να διατεθεί και σε άλλες χώρες εντός του 2009.

Το αυτοκόλλητο παράγει η εταιρεία Omega Pharma, η οποία ειδικεύεται σε φαρμακευτικά προϊόντα που πωλούνται χωρίς συνταγή, από τεστ εγκυμοσύνης μέχρι αντηλιακές λοσιόν.

Η ανακοίνωση της Omega δεν διευκρινίζει πώς είναι δυνατό να εξουδετερώνεται η ακτινοβολία του κινητού χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητα σύνδεσης με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Το τσιπ βασίζεται σε «τεχνολογία παρεμβολής» και εκπέμπει ένα «κβαντικό φυσικό κύμα πληροφορίας», περιορίζεται να διευκρινίσει η ανακοίνωση.

Οι εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν πάντως ότι η συσκευή ακυρώνει μέρος της ακτινοβολίας των κινητών. Οι δοκιμές σε εθελοντές, αναφέρει το Reuters, έδειξαν ακόμα ότι το τσιπ περιορίζει τη θέρμανση των ιστών από την ακτινοβολία και καταπολεμά συμπτώματα όπως οι «πονοκέφαλοι» και η «απώλεια συγκέντρωσης».

Source.png Πηγή: in.gr

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι καλά.

Το αντίθετο αποτέλεσμα έχει μάλιστα. Το κινητό αναγκάζεται να εκπέμψει σε μεγαλύτερη ισχύ για να διατηρηθεί η ποιότητα της σύνδεσης

Δημοσ.

Πιστευω οτι αυτο θα επρεπε να ειναι μεριμνα της καθε εταιριας π.χ. se, nokia κλπ. Αν μπορουσαν να βγαλουν ενα κινητο που εκπεμπει λιγοτερη ακτινοβολια δεν θα το ειχαν κανει??? Μπορει και να ειμαι λαθος αλλα μου ειναι αδιανοητο να πρεπει να υπαρχουν add on σχεδον για τα πάντα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Όλα τα ξέρουμε σε αυτή τη χώρα...

Καθήστε ρε παιδιά να γίνει καμιά σοβαρή έρευνα και μετά βγάζουμε συμπεράσματα...

Έχουν γίνει έρευνες και επίσης έχω κάνει και πειράματα ο ίδιος για να είμαι σίγουρος για αυτά που λέω

Επεξ/σία από Αδμιν
Δημοσ.

Αν όντως εξουδετερώνει μέρος της ακτινοβολίας αυτό έχει και το αρνητικό που είπε ο Αδμιν. Δεν πρέπει να "ζορίζεται" το κινητό να λειτουργήσει, γιατί αυξάνει την ισχύ του, και αυτό το κάνει πιο επικίνδυνο. Γι αυτό δεν πρέπει να μιλάμε σε υπόγεια και σε ασανσέρο, καθώς εκεί το σήμα είναι κατα βάση χαμηλό, οπότε και το κινητό αυξάνει την ισχύ του.

Όσον αφορά στην είδηση, δεν πολυπιστεύω οτι θα κάνει δουλειά, προσωπική γνώμη

Δημοσ.

Τι αυτοκόλλητα και χαζά....

Η ίδιες οι κατασκευάστριες εταιρίες πρέπει να φροντίζουν γιαυτό...

Αλλά στα ... τους, φορτώνουν τα κινητά με ένα σωρό καλούδια και το επίπεδο της ακτινοβολίας ούτε που το αναφέρουν...

Δημοσ.
Πιστευω οτι αυτο θα επρεπε να ειναι μεριμνα της καθε εταιριας π.χ. se, nokia κλπ. Αν μπορουσαν να βγαλουν ενα κινητο που εκπεμπει λιγοτερη ακτινοβολια δεν θα το ειχαν κανει??? Μπορει και να ειμαι λαθος αλλα μου ειναι αδιανοητο να πρεπει να υπαρχουν add on σχεδον για τα πάντα...

Αν παρατηρήσεις τους δείκτες sar θα δεις ότι όσο πιο ακριβό είναι ένα κινητό τόσο μικρότερη είναι η ακτινοβολία του. Μάλλον κάτι γίνεται με τους πομποδέκτες που χρησιμοποιούν και την ποιότητα κατασκευής τους.

Ένα δεν έχω καταλάβει, αν πραγματικά αυτό ισχύει, γιατί να μην βγάζουν έναν τύπο και να τον βάζουν σε όλα τα κινητά;;;

Δημοσ.

Σιγά μην παίζει κάτι τέτοιο. Η ακτινοβολία θα κυκλοφορήσεις παντού και με την ίδια ένταση προς τον εγκέφαλο.

Μου αρέσει που το έβγαλε και το in.gr και που λέμε καθήστε να γίνουν και έρευνες για την @@ρια. Φύκια για μεταξωτές κορδέλες,

Λέει μάλιστα ότι λειτουργεί 'χρησιμοποιόντας κβαντικά πεδία"

Όποιος έχει στοιχειώδει γνώση για την κβαντική φαντάζεται ότι είναι τόσο σοβαρό όσο η αστρολογία. (εδώ κάποιοι τα πιστεύουν και αυτά βέβαια οπότε τι να τους πείς.)

Δημοσ.

καλησπερα εγω που ειχα παει στο βιβλιοπωλειο Παπασωτηριου πριν κανα 2μηνο πουλαγαν κατι ομοια με αυτα που ανεφαιρετε απλα ηταν ποιο μεγαλο και ασημι... μολις στα 20€ παντως εμενα καλο μου φαινετε και λογικο....

Δημοσ.

/semi-offtopic

Τσέκαρα το κινητό μου και έχει SAR 1.4, το οποίο είναι αρκετά υψηλό. Συν το ότι είμαι σε περιοχή με κακή λήψη, οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι έχει κάψει αρκετά εγκεφαλικά κύτταρα τα 2 τελευταία χρόνια.

Δημοσ.
καλησπερα εγω που ειχα παει στο βιβλιοπωλειο Παπασωτηριου πριν κανα 2μηνο πουλαγαν κατι ομοια με αυτα που ανεφαιρετε απλα ηταν ποιο μεγαλο και ασημι... μολις στα 20€ παντως εμενα καλο μου φαινετε και λογικο....

Καλησπέρα και σε σένα. Ποιο ακριβώς είναι το λογικό; ....

@bomber-21

Και γιατί πρέπει να περιμένω την μελέτη; ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΗΔΗ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΞΩ; και το γεγονός ότι η εταιρία δε μιλάει καθόλου για το πως δουλεύει αυτό το πράγμα δε σε ανησυχεί; οι εταιρίες που κατασκευάζουν κινητά πιστεύεις ότι δεν θα έχουν κάνει αντίστοιχες μελέτες; και αν είχαν βρει κάτι δε θα το είχαν εφαρμοσει;

Πράσινα άλογα λέω. Έκανε η φαρμακευτική εταιρία μελέτη πάνω στην εφαρμογή των φυσικών κβαντικών κυμάτων ... Ημαρτον. Και ειδικεύεται και σε προϊόντα που πωλούνται άνευ συνταγής ... Σόρρυ που θα κάνω τον καχύποπτο αλλά δε βρίσκω τίποτα άξιο μνείας για το συγκεκριμένο προϊόν. Ίσα ίσα που βλέπω μόνο μαύρες τρύπες ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...