Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Τα λέει όλα το όνομα του Topic! Δε παίζει να τα βρώ! Έκανα αναβάθμηση το PC μου, και έβαλα για OS τα Vista και δεν τα υποστηρίζουν τα Drivers που είχα.. Τώρα να μείνω με την Onboard δε παίζει με τη καμία! Έχει Full μπάσα στα Front και MONO πρίμα στα Rear, και δε φτάνει αυτό, δεν έχει ΚΑΝ πίνακα που να τα αλλάζεις!! Δηλαδή ΠΟΣΟ ΠΙΑ να αποτύχει μια κάρτα ήχου? -> REALTEK! Παίδες, μήπως έχετε/ξέρετε που μπορώ να βρώ τα Drivers για τη Soundblaster μου? Που να τρέχω να αγοράζω την Audigy, μια χαρά βολευόμουν! /Koritsi_Gia_PC!
grimpr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δοκίμασε αυτούς εδώ, ειδάλλως πηγαίνεις για αγορά κάρτας και μακριά από Creative, κάκιστη υποστήριξη και οδηγοί, δώσε κάτι παραπάνω και προτίμησε μια εταιρεία με σοβαρό support σε οδηγούς.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 "Mακριά από Creative" ?? Εγω πίστευα τυφλά πως Creative = ΗΧΟΣ! Τι έγινε? Ποιά την έφαγε και δε πήρα χαμπάρι? Τα Drivers τα εγκατέστησα, μάλλον..Δεν είδα βασικά μπάρα να γεμίζει..οτι installάρει και καλά κάτι.. Ενα περίεργο πράγμα, τα Plugάρω τα καλλώδια στα Jacks, στο "test" ακούγονται Rear/Fronts αλλα στους ήχους του PC/Games/Music απο Winamp πχ, ΔΕΝ ακούγονται τα Rear αλλα μόνο τα Front! Τι μπορεί να φταίει? /Μαρία!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 H Creative ξεφτυλιστικε στα Vista τελειως, εχει δικιο το παιδι απο πανω. Προφανως δε παιζουν τα πισω επειδη ειναι ετσι default ρυθμισμενα (σε δικαναλο ηχο που εχουν πολλα παιχνιδια και ολα τα τραγουδια). Π.χ. μια ταινια με ηχο Dolby 5.1 παιζει σωστα? Αν ναι τοτε προφανως ειναι θεμα ρυθμισης..
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Έχεις δίκιο! Παίζει σε Dolby που έβαλα! Πως διορθώνεται τώρα αυτό? /Μαρία!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Τωρα εξαρτασαι απο τις ρυθμισεις που σου δινουν οι drivers της Creative στα Vista... Αν και αμφιβαλλω αν εχουν καποια ρυθμιση, ειναι γενικως για τα μπαζα... (γιαυτο κι εγω εχω μεινει με την OnBoard Realtek ALC888 7.1 ) Παντως επι του συγκεκριμενου δε ξερω να σου απαντησω, μιας και απεφυγα να αγορασω καρτα ηχου για τους προαναφερθεις λογους
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Τωρα εξαρτασαι απο τις ρυθμισεις που σου δινουν οι drivers της Creative στα Vista...Αν και αμφιβαλλω αν εχουν καποια ρυθμιση, ειναι γενικως για τα μπαζα... (γιαυτο κι εγω εχω μεινει με την OnBoard Realtek ALC888 7.1 ) Παντως επι του συγκεκριμενου δε ξερω να σου απαντησω, μιας και απεφυγα να αγορασω καρτα ηχου για τους προαναφερθεις λογους Ρε GeorgeMan η Realtek δεν έχει καν ρύθμιση για Bass/Tremble! Δηλαδή πως τη παλεύεις? Άσε που στα περισσότερα τραγούδια, ακούς κάτι ήχους απο τα Rear σαν μασουλήματα των Alien! Μερικές φορές, δε παίζουν καν τα Rear λες και τα MP3 είναι μόνο Stereo! Αυτά πως τα αντέχεις?? Μουσική δεν ακούς? /Μαρία!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Μαλλον εχεις μεινει σε παλια Realtek Μεχρι και εφφε μπορω να βαλω (τουνελ, μπανιο κτλ κτλ ), καθως και να ρυθμισω την ενταση του καθε καναλιου ξεχωριστα. Μπορω επισης να ρυθμισω ποτε και ποιες εισοδοι/εξοδοι θα ειναι ανοιχτες (π.χ. οι audio-in δε χρειαζεται να ειναι on γιατι σου κανουν παρασιτα), καθως επισης και τα SP-DIF in/out ξεχωριστα το καθενα. Εχει επιλογη για ''καραοκι'' που σου κοβει τις συχνοτητες της ομιλιας, επιλογη tempo, και ολα αυτα απο τους drivers! Ασε που σε 2-3 παιχνιδια (π.χ. Test Drive Unlimited) η Audigy 4 που ειχα δεν επαιζε καν (ενω η onboard επαιζε μια χαρα). Γιαυτο εφαγε σουτ η SB και ηρεμησα Παντως αποφευγω γενικα τα 5.1, αφου κυριως ακουω μουσικη. Οποτε μου φτανει η 2.0/2.1 ρυθμιση. Και ναι το 99,9% των mp3 ειναι stereo
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Μαλλον εχεις μεινει σε παλια Realtek Μεχρι και εφφε μπορω να βαλω (τουνελ, μπανιο κτλ κτλ ), καθως και να ρυθμισω την ενταση του καθε καναλιου ξεχωριστα. Μπορω επισης να ρυθμισω ποτε και ποιες εισοδοι/εξοδοι θα ειναι ανοιχτες (π.χ. οι audio-in δε χρειαζεται να ειναι on γιατι σου κανουν παρασιτα), καθως επισης και τα SP-DIF in/out ξεχωριστα το καθενα. Εχει επιλογη για ''καραοκι'' που σου κοβει τις συχνοτητες της ομιλιας, επιλογη tempo, και ολα αυτα απο τους drivers! Ασε που σε 2-3 παιχνιδια (π.χ. Test Drive Unlimited) η Audigy 4 που ειχα δεν επαιζε καν (ενω η onboard επαιζε μια χαρα). Γιαυτο εφαγε σουτ η SB και ηρεμησα Παντως αποφευγω γενικα τα 5.1, αφου κυριως ακουω μουσικη. Οποτε μου φτανει η 2.0/2.1 ρυθμιση. Και ναι το 99,9% των mp3 ειναι stereo Ναι ακριβώς, έβαλε Τούνελ και παιδιάδες..και ξέχασε να βάλει Bass/Tremble! Τέλεια! Και εμένα τις έχει αυτές τις βλακείες.. Είναι OnBoard απο το ASUS P5Q - RRO .. Realtek ALC1200 νομίζω .. Μόνο αυτό που λες για τα Stereo, είναι παράλογο! Δηλαδή τι λέει 5.1 κτλπ εαν δεν τα υποστηρίζει.. :-( Θα με κάνει να πετάξω τα 2 ηχεία μου και να βλέπω ταινίες ακούγοντας φωνές/εφέ/μουσική απο λοξά (μιας και δε βλέπω απο το Monitor του PC). Τουλάχιστον δε γίνεται να ακούω απο τα Rear ΟΤΙ και απο τα Front? Δηλαδή να μην είναι Surround! Και να υποφέρω απο τα Μπάσα, και να βάζω στο μιδέν το Woofer μου για να μη σπάσουν τα τζάμια............? Τουλάχιστον.. Στη τελική, να παω να τα σκάσω να παρω μια σοβαρή κάρτα ήχου! Με τη μια την Audigy θα αγόραζα, και μου λέτε μη τη πάρεις δεν πλήρωσε τον Gill Bates! Και τι να πάρω? Realtek πάλι?? Μια Κάρτα ήχου 100% εύχρηστη με ΛΟΓΙΚΕΣ επιλογές δεν υπάρχει? (Με κάναν οι κερατάδες με ΤΟΣΑ που πληρώνω για το PC να σκεφτώ και τη SoundCard, δηλαδή έλεος..!) /Μαρία!
papahlamidas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δοκίμασε αυτούς εδώ, ειδάλλως πηγαίνεις για αγορά κάρτας και μακριά από Creative, κάκιστη υποστήριξη και οδηγοί, δώσε κάτι παραπάνω και προτίμησε μια εταιρεία με σοβαρό support σε οδηγούς. Μόνο και μόνο από αυτό που είπες φαντάζομαι έχεις μαύρα μεσάνυχτα για το ποια είναι η Creative και τα προϊόντα της σε θέμα ήχου! Θέλω να μου αντιπαραθέσεις άλλα προϊόντα για ήχο άλλων εταιριών που να φτάνουν σε επιδόσεις αυτές της Creative! Εγώ πρόσφατα αγόρασα αυτή την κάρτα Που έχει και την παρακάτω δυνατότητα! Οι βραβευμένες τεχνολογίες της X-Fi, όπως το X-Fi Crystalizer το οποίο ανακτά τις λεπτομέρειες και την καθαρότητα που χάνονται κατα την συμπίεση MP3 και DivX δίνοντας ζωή στον ήχο, και το X-Fi CMSS-3D το οποίο μετατρέπει οποιαδήποτε στερεοφωνική αναπαραγωγή σε εκπληκτικό ήχο surround!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Η υποστηριξη ομως με drivers για τα Vista ηταν ΑΘΛΙΑ, ουσιαστικα οι καρτες υπολειτουργουσαν. Τους ''εβαλε τα γυαλια'' ενας προγραμματιστης που εβγαζε Modded drivers πολυ καλυτερους απο τους μαμα. Σε καποια φαση πηγαν να του το απαγορεψουν... και βουηξε ολοκληρη η κοινοτητα!! Για τους drivers σε συγκεκριμενο (περιεργο ως προς το sound APΙ του) λειτουργικο μιλαμε, οχι για τις καρτες αυτες καθεαυτες!
papahlamidas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Ναι δεν διαφωνώ για τους Drivers αλλά αυτό δεν την κάνει λιγότερο καλή... Εδώ και χρόνια είναι μόνη της στην κορυφή...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Βασικα γενικα μονη της ειναι... Μετα πιανουμε σε ESI Audio/Autodiotrack/Maya και δε συμμαζευεται που δεν ειναι gaming καρτες αλλα πιο επαγγελματικες.
grimpr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δεν θα σχολιάσω τα λεγόμενα κάποιων gamers που δεν έχουνε απολύτως καμιά σχέση με επαγγελματικό ήχο και κρίνουν τα πάντα σε σχέση με την μετριότατη Creative Labs. Οι απαιτητικοί και επαγγελματίες χρήστες αποφεύγουν τα προϊόντα της Creative όπως ο διάολος το λιβάνι για πολλούς και διάφορους λόγους, μια βόλτα απο τα μεγάλα forums του internet στον επαγγελματικό ήχο βρίθει απο τα καλά λόγια των χρηστών στα προϊόντα της Creative. Είτε μένεις με τo onboard realtek, είτε πας σε μια οικονομική Audigy, ειδάλλως ανεβαινεις κατηγορία και τα σκας για proaudio. Επιλογές υπάρχουν, με κόστος βέβαια, αλλά έτη φωτός ανώτερες υλοποιήσεις και υποστήριξη σε σχέση με την Creative Labs. Μερικές επιλογές για την κατηγορία σου μιας και θες Surround υποστήριξη και EAX με προτεινόμενη την Xonar D1. Asus Xonar D1 Terratec Aureon 5.1 PCI Terratec Aureon 7.1 PCI Audiotrak Prodigy 7.1 HIFI
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Εκτός απο τις ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ που είπες..Ας πάρουμε τούτη εδώ που είναι φθηνότερη απο την SB Audigy.. Μήπως πειράζει που δεν λέει οτι υποστηρίζεται απο Vista λειτουργικό? # Ελάχιστες απαιτήσεις: Μία ελεύθερη PCI θύρα, Intel Pentium III, 64 MB Ram, Windows 98 SE / ME με DirectX 6.0 ή μεγαλύτερο Windows 2000 / XP Και είναι καλύτερη απο την Audigy? Ή απλά, θα βολευτώ εαν τη πάρω? Ρε παιδιά, ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ SOUNBLASTER LIVE! του 20ού ΑΙΩΝΑ θέλω! Απλά να υποστηρίζεται απο Vista! Δηλαδή τι PRO μου λες ρε συ grimpr..? Γνωρίζω ΠΟΛΥ καλα οτι να στήσεις ΗΧΟ είναι πιο μεγάλη δαπάνη απο ΟΛΑ ! Απο ενα PC για Ultra Gaming, απο το καλύτερη εικόνα Home Cinema κτλπ κτλπ! Αλλα ζητάω τα ΒΑΣΙΚΑ όπως ΜΠΑΣΑ/ΠΡΙΜΑ και ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ δεν έχει αυτη η OnBoard..! Για το PC και ΜΟΝΟ για το PC γνώριζα οτι η Creative Labs και ενα 5.1 THX ήταν ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ! Τώρα, μη μας τη λες και απο πάνω..... /djNio
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.