Προς το περιεχόμενο

Δημιουργια Help file

ntaryl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλο μεσημερι

παιδια θελω να φτιαξω για το project που δουλευω ενα αρχειο βοηθεια.

αρχειο που θα εξηγει την λειτουργεια του προγραμματος

ευχαριστω

Δημοσ.

Από όσο ξέρω σε windows υπάρχουν τα chm αρχεία, δηλαδή αρχεία τα οποία περιέχουν το manual του προγράμματος σου. Υπάρχουν αρκέτα προγράμματα που μπορείς να δημιουργήσεις τέτοια αρχεία.

Αυτο παρακάτω δεν είναι free αλλα με λίγο ψάξιμο μπορεί να βρεις κάποιο.

http://www.softany.com/winchm/

Επίσης υπάρχουν converters από doc αρχεία σε chm

Δημοσ.
ευχαριστω πολυ παιδια

ειναι ερωτηση

Κατεβάζεις το HTML Help Workshop, γράφεις το κείμενο ή τα κείμενα που αποτελούν την βοήθεια της εφαρμογής σου σε μορφή HTML ή MHT (ασυνήθιστο αλλά καμία φορά απαραίτητο) με τον αγαπημένο σου κειμενογράφο (εγώ προτιμώ το MS-Word), δημιουργείς με την βοήθεια του Help Workshop το project σου και έχεις έτοιμο το CHM. Το HTML Help Workshop έχει μερικά bugs οπότε μπορεί ορισμένες φορές να χρειαστεί υπομονή από εσένα μέχρι να δουλεύουν όλα όπως θες. Από εκεί και πέρα συμβουλεύεσαι την βοήθεια του Help Workshop για το πώς θα καλέσει η εφαρμογή σου από την Visual BASIC το CHM σου -εγώ σε C/C++ βασίζομαι στo HtmlHelp function που προσφέρει το HHCTRL.OCX των Windows.

Καλή συνέχεια.

Υ.Γ.

Τα αρχεία .HLP, τα οποία αντικαταστάθηκαν από τα .CHM (τα οποία σκοπεύει η MS να αντικαταστήσει σταδιακά με ένα νέο format το MAML -αλλά δεν γνωρίζω λεπτομέρειες), δημιουργούνται με άλλο λογισμικό, έχουν άλλη δομή (δεν είναι HTML αλλά RTF) και δεν υποστηρίζονται πια από την Microsoft.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...