Προς το περιεχόμενο

Κολλήματα του υπολογιστή

Tonis90

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν

1)Όταν ανοίγω το pc και φτάνει στο σήμα των windows xp η μπάρα που φορτώνει κάνει τουλάχιστον 5 λεπτά.

2)Μετά το καλώς ορίσατε κάνει άλλα 5 λεπτά τουλάχιστον για να φορτώσει τα προγράμματα της εκκίνησης

3)Μετά ώρες ώρες παγώνει τα παράθυρα για κανα λεπτό και ξεκολάει

4)Στο Pro Evo 2009 όταν παίζω κάνει κολλήματα ενός δευτερολέπτου κάθε 5 λεπτά σχεδόν

5)Έχω το tune up utilities 2008 όταν κάνω TuneUp 1-Click Maintenance μου βρίσκει πάντα πρόβλημα στο apllications area active x and com

Τι μπορεί να φταίει???

Έκανα format και δεν είχα τους drivers της μητρικής μου (asus p5q pro) και τους κατέβασα από το ιντερνετ απο την σελίδα της asus.όχι όλους όμως μόνο chipset, audio,lan,utilities epu six engine,sata

Από αυτήν την σελίδα http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P5Q%20PRO

Δημοσ.

Έλεγξε:

1) Αν ανεβάζει θερμοκρασία μεγάλη η μητρική -> πρόσθεσε κανένα ανεμιστηράκι.

2) Αν ανεβάζει θερμοκρασία η κάρτα γραφικών και αν έχεις περάσει τους σωστούς drivers για την κάρτα γραφικών.

3) Ίσως να σου έχει κρασάρει ο σκληρός.

Έλεγξε και με start->run->msconfig->startup τι προγράμματα τρέχουν κατά την εκκίνηση του υπολογιστή.

Για άκου και καμιά άλλη γνώμη από εδώ.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να ανεβάζει θερμοκρασία είναι καινούριο το pc τι άλλο μπορεί να φταίει.Από την αργή εκκίνηση υποψιάζομαι τον σκληρό μου

Δημοσ.

Εν μέρει έχεις δίκιο, απλά πρέπει να τα ελέγξεις όλα. Σίγουρα θα πρέπει να ελέγξεις και την κάρτα γραφικών σου όμως (hardware και software.

Κάνε και ένα disk defragement και δες μετά αν υπάρξει βελτίωση.

Δημοσ.

Κάνε ένα disk defragement και δες μετά αν υπάρξει βελτίωση.

Σίγουρα θα πρέπει να ελέγξεις και την κάρτα γραφικών σου όμως (hardware και software).

Δημοσ.

Τα προγράμματα εκκίνησης που μου εμφανίζει είναι τα εξής:

Nero check

Pdvd8serv

Language pdvd

brs απο την cyberlink

RTHDCPL αυτό είναι εφαρμογή αλλά δεν έχει στοιχεία μόνο rthdcpl.exe γράφει στην εντολή

ALCMTR και αυτό το ίδιο

CLIStart της ati

SixEngine

dumprep 0 -k αυτό από system 32

APVXDWIN panda security

Inicio Panda

ctfmon system 32

AnyDVDtray any dvd

Ποια να βγάλω από αυτά?

Δημοσ.

Ποια κάρτα γραφικών έχεις; Δε σου βγάζει κάποια σχετική θερμοκρασία το HWmonitor;

Το SixEngine δεν ξέρω τι είναι. Τα υπόλοιπα είναι normal.

Θα πρότεινα κι ένα scandisk καλού-κακού.

Win+R -> cmd -> chkdsk X: /f

όπου X το partition που σ ενδιαφέρει (το C σίγουρα). Λογικά θα ζητήσει reboot.

Δημοσ.

Αυτό είναι στη δική σου δικαιοδοσία. Αν δεν γνωρίζεις καλύτερα να μην τα πειράξεις. Δεν βλέπω πάντως κάποιο που να προκαλεί τρομερό πρόβλημα κατά την εκκίνηση του pc. Κάνε αυτά που σου είπα παραπάνω και δες αν υπάρχει κάποια βελτίωση.

Μην ξεχάσεις να ελέγξεις την κάρτα γραφικών σου. Είσαι σίγουρος ότι έχεις περάσεις τους drivers και ότι είναι οι σωστοί?

Δημοσ.

Τα προγράμματα εκκίνησης που μου εμφανίζει είναι τα εξής:

Nero check

Pdvd8serv

Language pdvd

brs απο την cyberlink

RTHDCPL αυτό είναι εφαρμογή αλλά δεν έχει στοιχεία μόνο rthdcpl.exe γράφει στην εντολή

ALCMTR και αυτό το ίδιο

CLIStart της ati

SixEngine

dumprep 0 -k αυτό από system 32

APVXDWIN panda security

Inicio Panda

ctfmon system 32

AnyDVDtray any dvd

Ποια να βγάλω από αυτά?

-----Προστέθηκε 9/12/2008 στις 03 : 25 : 40-----

της asus hd3870

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...