Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με σκληρό δίσκο

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τον WDC WD 3200KS - 00PFBO (320 GB) ως data disk (έχω κρατήσει back up και σε εξωτερικό)

Ξαφνικά εμφανίστηκε το πρόβλημα της 1ης εικόνας. Έκανα restart γιατί το pop up window έβγαινε συνέχεια και βγήκε το πρόγραμμα check disk στην επόμενη εκκίνηση, το οποίο όμως κόλλησε σε ένα σημείο και δεν συνέχιζε. Όσες απόπειρες κι αν έκανα (και μέσα από τα windows - εικόνα 2) κολλούσε στο ίδιο σημείο. Πέρασαν 1-2 μέρες και ξανασυνέβει 1-2 φορές οπότε αποφάσισα πως πρέπει να λάβω μέτρα. Τώρα είμαι σε φάση ελέγχου με τον HD TUNE και το error scan έχει βγάλει το παρακάτω αποτέλεσμα. (Εικόνα 3). Έχει damaged areas δηλαδή.

Σκέφτομαι να του κάνω format και write zeroes και αυτά που έχω να ρωτήσω είναι :

1) Τι μπορεί να φταίει για το πρόβλημα? Είναι θέμα software και μόνο ή λέτε να έχει κάποιο hardware πρόβλημα ο δίσκος.

2) Κάνοντας τα παραπάνω θα λυθεί το πρόβλημα?

3) Έχετε να με συμβουλέψετε να κάνω και τίποτα άλλο?

post-55110-129062978222_thumb.jpg

post-55110-129062978224_thumb.jpg

post-55110-129062978224_thumb.jpg

• Moderators
Δημοσ.

Κατ αρχας ελεγξε το καλωδιο Sata, σα να ''εχασε'' την επαφη με το δισκο μου φαινεται, δε δικαιολογουνται τοσα κοκκινα...

Κανε Write Zeroes (χωρις φορματ, ετσι κι αλλιως θα σβηστουν ολα).

Μετα ξανακανε τεστ (ειτε με το HDtune ειτε με το Bootable WD Diagnostics).

Αν ξαναβγαλει το παραμικρο, πισω και αντικατασταση.

Αν ειναι ολα πρασινα, χρησιμοποιησε τον, αλλα ποτε πια μη βαζεις κυρια αρχεια εκει μεσα γιατι ποτε δε ξερεις ποτε θα τα παιξει τελειως. :-)

Δημοσ.

1) Πολλά μπορεί να φταίνε. Από πρόβλημα στις κεφαλές και γενικά στον δίσκο (μάλλον έτσι είναι) μέχρι και πρόβλημα του Λ.Σ.

2) Ίσως (προσωπικά νομίζω όχι).

3) Να δοκιμάσεις κάποιο πρόγραμμα ελέγχου που δίνει ο κατασκευαστής και να δεις αν έχει εγγύηση ο δίσκος. Αν έχει και το πρόβλημα επιμείνει τον δίνεις πίσω.

• Moderators
Δημοσ.

Συγκεκριμενα η WD μεσω του site της μπορεις να δεις αν εχει εγγυηση (αν δεν εχεις την αποδειξη καταστηματος), και να στειλεις το δισκο κατευθειαν για RMA στη WD.

(μεχρι και Printable το ταμπελακι που θα βαλεις στο δεμα και οδηγιες πακεταρισματος εχει).

• Moderators
Δημοσ.

Αν σιγουρευτεις οτι ειναι οντως bad sectors αυτα και οχι προβλημα καλωδιου/software, τοτε οπως ειναι τον πας πισω απο το καταστημα που τον πηρες και ζητας αλλαγη εννοειται.

Εγω στη θεση σου αυτο θα εκανα, γιατι ακομα και να ''ζησει'' μετα το recovery δεν θα ηταν της εμπιστοσυνης μου.

Δημοσ.

Ο δίσκος είχε βγάλει προβλήματα και στο παρελθόν. Του είχα κάνει και φορμάτ αλλά τα ίδια. Αν κάνω write zeros και μετά δεν δείξει πρόβλημα???

Δεν θα μου τον αντικαταστήσουν. Αλλά εγω δεν θα τον εμπιστεύομαι και βάζω στοίχημα ότι θα ξαναβγάλει πρόβλημα.

Δημοσ.

...όπως ειπώθηκαν όλα τα παραπάνω.

George , good to have positive thinking...αλλά 93% δε ντισκ τσόουζντ σίμπλυ δε σλόου γουέι του ντάι...

(*χιπς* !)

Μέεεεεερι κρίστμας !

ho-ho-ho

• Moderators
Δημοσ.

Ελεγα κι εγω, θεμα με hdd και δε θα ποσταρε ο γουοσυ?

(PS: Καλα αυτο το τσόουζντ με πεθανε μεχρι να το αποκωδικοποιησω :lol: :lol: )

Κατερινα, αν δεν εχεις αποδειξη και το στειλεις στη WD, πρεπει να συννενοηθουμε γιατι εχω κι εγω εναν 250 ετοιμο προς αποστολη :P

Δημοσ.

...γιατί ρε ;

Τσό-ου-ζ-ντ.

...σε "τσόουΣντ" σου κάνει καλύτερα ;

...alal τί να λέμε τώρα...:P

...ξες εσύ;)

...02:58 ρεεεεεεεεεεεεε! ουστ!:devil:

Δημοσ.

Μεταφέρω τώρα όσα δεδομένα δεν είναι στο μπακ απ και μετά θα φάει zeroes. Το θέμα είναι να μην δείξει μετά υγιής ενώ δεν θα είναι.

-----Προστέθηκε 9/12/2008 στις 06 : 57 : 22-----

Ψάχνω εδώ πόση εγγύση έχει ο δίσκος και πρέπει να γράψω το SN. Για να μην ανοίγω το κουτί και προσπαθώ να δω τι γράφει, υπάρχει κανένα πρόγραμμα που μπορεί να μου τον πει?

-----Προστέθηκε 9/12/2008 στις 09 : 27 : 35-----

Εντάξει το βρήκα το SN με το utility της εταιρίας. Έχει 3 χρόνια εγγύηση τελικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...