Προς το περιεχόμενο

Απόψεις για την τηλεργασία

tkdreamer5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,

θα ηθελα αποψεις για το θεμα της τηλεργασιας!

ειναι ενα νεο ειδος εργασιας με πολλες προοπτικες...με πολλα πλεονεκτηματα για τις επιχειρησεις, σαφως, αλλα και για τους εργαζομενους. Αυτο που με ανησυχει ειναι αν αυτα τα πλεονεκτηματα πραγματοποιηθουν και δεν ειναι μονο σκεψεις. Τι εννοω? Οι επιχειρησεις επιδιωκουν το κερδος και η αποψη των προηγουμενων δεκαετιων ηταν οτι αυτο θα βγει με υπερωριες, με εργατικο δυναμικο που απλα θα δουλευει οσο αντεχει για να παραγει περισσοτερο. Στις μερες πιστευω πως αυτο πρεπει να αλλαξει και μπορει ισως να γινει, σε θεωριτικο επιπεδο υπαρχουν ιδεες, αλλα δε ξερω κατα ποσο αυτες θα εφαρμοστουν!Οι επιχειρησεις πανε να γινουν ανθρωποκεντρικες (σαφως για μεγαλυτερο κερδος αλλα με περισσοτερο σεβασμο στον εργαζομενο). Κατα την αποψη μου μονο αυτες οι επιχειρησεις μπορουν να αναπτυξουν τη τηλεργασια...το θεμα ειναι ανα υπαρχουν αυτες. Στην Ελλαδα μας δεν υπαρχει καν τμημα ανθρωπινου δυναμικου στις επιχειρησεις (υπαγεται στο τμημα λογιστηριου ακομα)...Για να μη μακρυγορω απλα θα ηθελα να ακουστουν μερικες αποψεις...

Αυτα τα γραφω ενω στο κεντρο της Αθηνας γινεται "πολεμος". Μολις γυρισα απο τη πορεια και τα πραγματα δεν ειναι και τοσο αισιοδοξα οπψτε ισως μιλαμε μονο σε θεωρητικο επιπεδο αφου πλεον τα πραγματα εχουν ξεφυγει...και για να τα συνδεσω με τα Χριστουγεννα που φτανουν...υποτιθεται οτι η θρησκεια διδασκει πολλα σοφα πραγματα (και πιστευω ολες πανω κατω τα ιδια λενε)...θα δουμε παλι πολυ κοσμο να πηγενει στην εκκλησια (που την εχουν κανει σα τα μουτρα τους)...οργανοσεις, καναλια κ.α. να μαζευουν χρηματα για τους απορους (τωρα τους θυμηθηκανε). Δε ξερω, δε μου φαινοντε καλα τα πραγματα...ακουμε και τις δηλωσεις του Κωστακη, του Υπουργου Μακεδονιας (λεει "ο μπατσος που σκοτοσε το παιδι μπηκε στην υπηρεσια επι ΠΑΣΟΚ το 99!Ελεος). Ο Γιωργακης τα δικα του...ανυπομονει να γινει πρωθυπουργος και μιλαει για μαζικη διαμαρτυρια κατα της Ν.Δ. (ξεχασε τα δικα τους)...οπωτε τι γινεται?

Τελοσπαντων...τηλεργασια...λοιπον?

Δημοσ.

δε θα προτιμουσατε να εχετε τη δυνατοτητα να δουλευεται για μια επιχειρηση που βρισκεται στην Αθηνα και εσεις να βρισκοσαστε στο αγαπημενο σας μερος και να εργαζεστε?

Δημοσ.

Freelancing δηλαδή...Κάνω και από αυτό για δύο αφεντικά και, ναι, είναι *αμώ τις φάσεις. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λάπτοπ και DSL και δυστυχώς το δεύτερο δεν είναι παντού στην Ελλάδα δεδομένο. Αλλά είναι άλλη φάση να μπορείς να δουλεύεις από όπου θέλεις, ό,τι και όση ώρα θέλεις, και να πέφτει το παραδάκι κανονικά.

Απλώς σαν freelancer πρέπει να φροντίσεις ο ίδιος για ασφάλιση, αν είναι full απασχόληση, και θέλει και πολύ κόπο να δικτυωθείς σε βαθμό που να μπορεί αυτή η δουλειά να σε ζήσει.

Δημοσ.

ναι...η αληθεια ειναι οτι σε θεσμικο πλαισιο ειμαστε αρκετα πισω στη χωρα μας (εχω μια εργασια με θεμα τη τηλεργασια και το 'χω ψαξει)! ο εξοπλισμος? δικος σου η σου τον εδωσε οι εργοδοτες? αρνητικα?

Δημοσ.

Απλώς, οι εργοδότες μας είναι μίζεροι, χωρίς όραμα. Θέλουν να πιστεύουμε πως με τη φυσική παρουσία ελέγχουν καλύτερα τους εργαζόμενους. Είναι τόσο κοντόφθαλμοι, όμως, που αδυνατούν να καταλάβουν ότι γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε ότι, πολύ απλά, δεν ξέρουν πως να οργανωθούν για να μπορούν να ελέγχουν την παραγόμενη εργασία που τελείται εξ'αποστάσεως. Και φυσικά, επειδή είναι Ελληνάρες του κερατά, αρνούνται και να το συζητήσουν (ξέρεις ποιος είμαι εγώ, που θα μου πεις τι θα κάνω; ) και, φυσικά, να ακούσουν τις γνώμες ειδικών επί του θέματος. (Σιγά μη μου πει κάποιος από αυτούς τους αργόσχολους, που κάνουν μόνο μελέτες, τι είναι καλύτερο για την εταιρεία μου. Εγώ ξέρω).

Μόνο ένα σας λέω. Φανταστείτε cost saving σε βενζίνες για εμάς και σε ενοίκια γραφείων\ρεύμα\νερό\τηλέφωνο(κ πολλά άλλα) για τις εταιρείες. Θα τρεφόμαστε και καλύτερα, το *&^%$#! junk food μου μέσα! Τέσπα... Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα

Δημοσ.

Ναι ρε τσιπουρο θα συμφωνησω με την αποψη σου για τους εργοδοτες-ψευτοmanagers (λιγοι ειναι οι managers με καινοτομες ιδεες στη χωρα μας κατα τη γνωμη μου) αλλα δε φταινε μονο αυτοι! το θεσμικο παλισιο ειναι χαλια...πιστευω πως σε καμια 15ετια θα αρχισει να εφαρμοζεται απο περισσοτερους (οταν αλλαξουν οι τωρινοι διευθηντες μαζι με τις ιδεες τους)!

υπαρχουν επισης τηλειατρικη, τηλεκπαιδευση (υπαρχουν μεχρι και καθηγητες στη σχολη που πιστευουν πως δε χρησιμευει το e-learning, ελεος)!

ειμαστε σε ολα πισω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...