Absinthe Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Φριντουμπας μου κινησες την περιεργεια, καθως δεν ειχα διαβασει κανενα απο τα σχολια εδω πριν γραψω. Διαβασα τα σποιλερς σου και οκ, το πρωτο περι του μπαρμπα εξυφαινεται ευκολα. Το αλλο περι του φυλου δεν το χαμπαριασα ειναι η αληθεια. Αλλα και παλι ρε γαμωτο, δεν ανοιξαν διαπλατα μπροστα μου νεοι οριζοντες. Οκ, η ταινια εδειχνε καποια τρανταχτα κακως κειμενα της ανθρωπινης υπαρξης, αλλα μεχρι εκει. Γενικα αυτο που μου εμεινε απο αυτη την ταινια ειναι οτι δεν ειχε ξεκαθαρο σκοπο. Ηθελε να σοκαρει? Ηθελε να περασει νοηματα? Ηθελε να καλλιτεχνησει με ομορφη φωτογραφια? Μονο το τελευταιο καταφερε. Ειναι βεβαιο οτι το βιβλιο θα ηταν καλυτερο.
Dakonblackblade Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Ειναι βεβαιο οτι το βιβλιο θα ηταν καλυτερο. Ένα σχόλιο για αυτό το θέμα (δεν αναφέρομαι στον Absinthe βέβαια). Το βιβλίο ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΪΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΡΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.Έλεος με αυτό το σχόλιο.Αφού το βιβλίο είναι πάντα η ταινία που φτιάχνεις στο μυαλό σου.
Dreamcatcher Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Το βιβλίο ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΪΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΡΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.Έλεος με αυτό το σχόλιο.Αφού το βιβλίο είναι πάντα η ταινία που φτιάχνεις στο μυαλό σου. χμμ στο shawshank redemption η ταινεια ειναι πολυ καλυτερη απο το βιβλιο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 χμμ στο shawshank redemption η ταινεια ειναι πολυ καλυτερη απο το βιβλιο. Μήπως μπορείς να αιτιολογήσεις αυτή την άποψή σου;
arxaggelos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Ένα σχόλιο για αυτό το θέμα (δεν αναφέρομαι στον Absinthe βέβαια). Το βιβλίο ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΪΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΡΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.Έλεος με αυτό το σχόλιο.Αφού το βιβλίο είναι πάντα η ταινία που φτιάχνεις στο μυαλό σου. Δεν θέλω να σου το χαλάσω man αλλά αυτό που λες δεν ισχύει. αλλά ούτε και το αντίθετο. Το βιβλίο με την ταινία είναι τελείως διαφορετικά μέσα άρα είναι αδύνατον να έχουν το ίδιο περιεχόμενο από κάθε άποψη (αφηγηματολογικη, αισθητική, τεχνική, κλπ κλπ κλπ). Συνεπώς δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης. Οπότε ξεχάστε το όλοι αυτό το θέμα. Ξέρω πολύ καλά τι λέω γιατί είναι το αντικείμενό μου. Φυσικά αν πει κάποιος "μου άρεσε περισσότερο το μεν από το δε", στέκει απόλυτα, γιατί είναι υποκειμενική δήλωση και αφορά μόνο τον ίδιο, άντε και όσους εμπιστεύονται την γνώμη του.
Pablo_Hasan Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 το ρεκβιεμ για ενα ονειρο ειναι καλυτερο στην ταινια απο οτι στο βιβλιο. Ο Αρονοφσκι εκοψε περιττες λεπτομεριες και εφτιαξε τον χαρακτηρα του Χαρη να βρισκεται σε ακομη μεγαλυτερη αντιπαραθεση με το περιβαλλον του απο οτι ειναι στο βιβλιο και δημιουργησε πιο αποπνικτική ατμοσφαιρα.
parisb Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 freedbus το λαθος σου ειναι οτι προσπαθεις να μαθεις τρόπους σε ενα γουρουνι. Δεν θα τα καταφέρεις ποτέ και κουράζεις και το γουρούνι. Η ταινια δεν ειναι υπερεκτιμημενη και δεν ειναι ΚΑΝ δυσκολη σε αυτά που θέλει να πει, απλα μαλλον δεν το πιάσατε. Δηλαδή αν βλεπατε το Σολαρις ή την Οδυσσεια τι θα λεγετε, οτι φυγατε στο 10λεπτο? Αν σας φανηκε ΑΥΤΟ υπερεκτιμημενη ταινια τοτε αφηστε για μας το Ltroi, το Gran Torino και το Frost/Nixon και δοξα τω θεω υπάρχουν μπολικα "μη υπερεκτιμημενα" οπως τα twilight, slumdog, Benjamin button εκει εξω για να δειτε Αρχικα ειναι πολυ προσβλητικο το μηνυμα σου. Αν αγνοησουμε το σχολιο περι γουρουνιων, κανεις υποθεσεις και κρινεις βαση αυτων. Εδω εμεις κανουμε κριτικη σε συγκεκριμενη ταινια και μας αναφερεις το Solaris. Δεν ξερω αν αναφερεσαι στο Solaris του 2002, αν ναι το εχω δει και ειναι απο τις ελαχιστες ταινιες που θεωρω οτι μου φαγαν χρονο απο τη ζωη μου. Τοσο βαρετη. Επισης μετα φτιαχνεις ενα σεναριο και βαζεις τον εαυτο σου σε μια υποθετικη κατηγορια ανθρωπων που βλεπουν Gran Torino/Frost/Nixon και εμεις οι φτωχοι το πνευματι βλεπουμε τις σαχλαμαριτσες twilight, slumdog, Benjamin button. Οποιοσδηποτε διαβασει το μηνυμα σου μπορει να καταλαβει ποσο κομπλεξισμο βγαζει. Τελος αν δεν μπορουμε να εκφραστουμε αρνητικα για την ταινια ας μετονομαστει στο topic σε Let the Right one in: Τι υπεροχη ταινια με την υποσημειωση (Απαγορευονται οι αρνητικες κρητικες και παρακαλουνται οσοι προτιμουν ταινιες τυπου twilight, slumdog, Benjamin button να μην ασχοληθουν.)
disqualified Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Σκυλοβαρεμαρα (εκανα skip ανα 2-3 λεπτα συνεχεια)Και τελος παντων τι θα γινει με αυτους τους gay βρυκολακες που ερωτευονται και δε δαγκωνουν τη γκομενα/γκομενο? Ελεος... ριχτης/του ενα δαγκωμα να στρωσει ρε παιδια τετοιες ταινιες δε βλεπονται σε screener και μ... ουτε καν σε dvdrip. Πιθανολογω οτι ηταν απλα λαθος επιλογη για τα γουστα σου
KaizerSoze Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Αρχικα ειναι πολυ προσβλητικο το μηνυμα σου. Αν αγνοησουμε το σχολιο περι γουρουνιων, κανεις υποθεσεις και κρινεις βαση αυτων. Εδω εμεις κανουμε κριτικη σε συγκεκριμενη ταινια και μας αναφερεις το Solaris. Δεν ξερω αν αναφερεσαι στο Solaris του 2002, αν ναι το εχω δει και ειναι απο τις ελαχιστες ταινιες που θεωρω οτι μου φαγαν χρονο απο τη ζωη μου. Τοσο βαρετη. Επισης μετα φτιαχνεις ενα σεναριο και βαζεις τον εαυτο σου σε μια υποθετικη κατηγορια ανθρωπων που βλεπουν Gran Torino/Frost/Nixon και εμεις οι φτωχοι το πνευματι βλεπουμε τις σαχλαμαριτσες twilight, slumdog, Benjamin button. Οποιοσδηποτε διαβασει το μηνυμα σου μπορει να καταλαβει ποσο κομπλεξισμο βγαζει. Τελος αν δεν μπορουμε να εκφραστουμε αρνητικα για την ταινια ας μετονομαστει στο topic σε Let the Right one in: Τι υπεροχη ταινια με την υποσημειωση (Απαγορευονται οι αρνητικες κρητικες και παρακαλουνται οσοι προτιμουν ταινιες τυπου twilight, slumdog, Benjamin button να μην ασχοληθουν.) ΤΣΟ ΚΑΙ ΛΟ σε οποιον πει οτι δεν του αρεσε
BaLsAmoMenos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Επαναφερω το θεμα λογω του αμερικανικου remake της ταινιας που κυκλοφορει αυριο (UK). Εχει καλουτσικο βαθμο στο imdb ενω διαβασα και πολλες καλες κριτικες. Το εχει δει κανεις?
finch Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Επαναφερω το θεμα λογω του αμερικανικου remake της ταινιας που κυκλοφορει αυριο (UK). Εχει καλουτσικο βαθμο στο imdb ενω διαβασα και πολλες καλες κριτικες. Το εχει δει κανεις? Κοίτα να δεις. Την είδα την ταινία. Το σχόλιο μου είναι το εξής. Οκ είμαι κάθετος στα αμερικάνικα remakes μιας και imo σχεδόν όλα αν όχι όλα είναι τρελλές απάτες. (οκ η ταινία λένε οτι έχει το χαρακτήρα του adaptation μιας και είναι based on the book και όχι στο "Let the right one ", αλλά εγώ άλλα είδα. Ήμουνα προκατειλημμένος πάρα πολύ αλλά μετά από παρότρυνση της παρέας πήγαμε να το δούμε. Αν δεν έχεις δει το Let the right one in θα λες "πω γάμησε η ταινία" Αν το έχεις δει θα πεις. "οκ αξιόλογη απόπειρα αλλά μέχρι εκεί". Είχε σκηνές copy - paste με ένα έτσι αμερικάνικο feeling. Τα πιτσιρίκια αν και παίζουν καλά δεν με έπεισαν. Την χημεία μεταξύ τους δεν την βρήκα τόσο καλή. Οκ είχε κάποιες extra σκηνές αλλά αυτή η αίσθηση Déjà vu δεν έλεγε να φύγει. Εν ολίγης η ταινία με εξέπληξε ευχάριστα. Την περίμενα πολύ χειρότερη. Τουλάχιστον δείχνουν ότι τα άτομα σεβάστηκαν το βιβλίο και τη προηγούμενη ταινία. Θέμα σύγκρισης για μένα δεν τίθεται μιας και το "Let the right one in " είναι αριστούργημα τεραστίων διαστάσεων.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Και γω ειμαι τελειως καθετος στα αμερικανικα remakes αλλα το συγκεκριμενο μου κινησε το ενδιαφερον λογω κριτικων. Λογικα θα αρεσει στους υπολοιπους της παρεας μιας και δεν εχουν δει το original οι γελοιοι ενω εμενα θα μου αφησει μια ετσι-και-ετσι αισθηση αφου η συγκριση με το σουηδικο αριστουργημα θα ειναι αναποφευκτη. Το μονο καλο ειναι οτι εχουν περασει 2 χρονια απο την τελευταια φορα που ειδα την ταινια (πρεπει να το εχω δει συνολικα 3-4 φορες αν θυμαμαι καλα) και δεν το πολυθυμαμαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.