Προς το περιεχόμενο

Let the Right one in

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

O καθενας βλεπει αυτο που θελει στην ταινια και εκει κρυβεται και η υπεροχη της πιστευω. Μερικες φορες ισως δεν πρεπει να μας τα δινουν ολα ετοιμα και μασημενα. Σε πρωτο επιπεδο ναι βλεπεις ενα Love Story συμφωνω, αλλα αυτο το εκανε και το twilight. To let the right one in, προχωραει πολυ παραπερα

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Την είδα κι εγώ επιτέλους. Προσωπικά μου άρεσε αρκετά, όμορφη φωτογραφία, ωραία τοπία (μου βγαζαν μια ψιλο-κατάθλιψη, σκανδιναβική χώρα άλλωστε...). Πολύ καλές ερμηνείες απ' τα παιδιά, και μερικές σκηνές που σε τρόμαζαν εκεί που έπρεπε. Απ' τις ταινίες της χρονιάς (αν και βγήκε το 2008 τώρα μας ήρθε) που αξίζει να δει κανείς.

Ξέρει μήηηηηπως κανένας ποιο είναι το κομμάτι που βάζει σε μια φάση ο Όσκαρ στο πικ απ;

ps:Σύμφωνα με το wikipedia το budget της ταινίας ήταν 29.000.000 SEK δηλαδή κάτι -ελάχιστα- περισσότερο από 2.500 ευρώ. :shock:

Δημοσ.

θα σου παγώσει το αίμα

θα σου ζεστάνει την καρδιά

κι έπειτα μπορεί και να σου τη φάει

η καλύτερη ταινία τρόμου της χρονιάς

η καλύτερη ερωτική ταινία της χρονιάς

ξέχνα τα ότι ξενέρωτο έχεις δει μέχρι σήμερα για τα βαμπίρ

ξέχνα επίσης ότι ξέρεις για τα βαμπίρ

και σου το Ξαναλέω.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙ

Δημοσ.

Μην μασατε με τον Λουσι

Παντα δεν υπαρχει καποιος που οταν λενε ολοι μαυρο αυτος θα πει ασπρο, ετσι για σπασιμο?Στο ραδιοφωνο αυτος ας πουμε ειναι ο Μπραουδακης. Ε....

Δημοσ.
ps:Σύμφωνα με το wikipedia το budget της ταινίας ήταν 29.000.000 SEK δηλαδή κάτι -ελάχιστα- περισσότερο από 2.500 ευρώ. :shock:

Κάτι σου ξέφυγε, μακάρι να ήταν αυτή η αναλογία.

29 εκατομμύρια Σουηδικές κορώνες είναι 2.655.150 εκατομμύρια ευρώ.

Ένα ευρώ είναι κάπου 10 κορώνες.

Δημοσ.

Το λεπον, το ειδα και εγω ψες αργα μετα απο εξοδο και δεν ξερω αν φταινε οι βοτκες, αλλα δε μου κοπηκε και το γαλα απο τη συγκινηση.

Ωραια φωτογραφια, δεν μπορω να πω. Το δεν_ειμαι_κοριτσι_ παιζει αρκετα καλα ΑΛΛΑ....βαρεθηκα....

Τι να κανω, ψεμματα να πω? Μπορει να ειμαι ρηχος και απαιδευτος κινηματογραφικα, αλλα βαρεθηκα.

Και το θεμα ειναι οτι δεν ειμαι τζον ραμπο καιντ οφ φαν, συνηθως μου αρεσουν κατι τετοια. Αλλα πραγματικα, δε με κρατησε καθολου και ατ δι εντ οφ δε ντει, ειναι ενα ακομα λαβ στορι με ολιγον απο χιονι.

Σχωρατε με.

Δημοσ.

Σκυλοβαρεμαρα (εκανα skip ανα 2-3 λεπτα συνεχεια)

Και τελος παντων τι θα γινει με αυτους τους gay βρυκολακες που ερωτευονται και δε δαγκωνουν τη γκομενα/γκομενο? Ελεος... ριχτης/του ενα δαγκωμα να στρωσει :lol:

Δημοσ.

Υπερεκτιμημενη ταινια, βαρετη, που δεν εχει να προσφερει και πολλα. Προσωπικη μου αποψη +2 αλλων ατομων που την ειδαμε μαζι.

• Members
Δημοσ.

Την είδα κι εγώ. Αν και τη βρήκα ενδιαφέρουσα, νομίζω ότι τα 4.5 αστέρια που παίρνει στο αθηνόραμα είναι υπερβολικά.

Πάντως την προτιμώ από το πολύ μέτριο twilight, που μου θύμισε περισσότερο επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς παρά ταινία.

Δημοσ.

Την είδα για 4η φορά χτές στο ιντεάλ (πρώτη φορά σε αίθουσα).

Αραξα, ήπια και τα ουίσκια μου, την ξανα-απόλαυσα, (αν και στους υπότιτλους τα έχουν κάνει σκατά σε μερικά σημεία) , γέλασα κιόλας με κάτι κλασικά σινεμαδοζευγάρια τύπου "πάω-να-δώ-θρίλερ-με-το-σουτζουκακι-μου" που κοιμούνταν σε όλη τη διάρκεια και πετάγονταν μόνο στις βίαιες σκηνές και στο τέλος με ξινισμένη φάτσα "αχ δε μου άρεσε".

Εντάξει παιδιά, δεν πειράζει, το "Λυκόφως" παίζεται ακόμη και μπορείτε πάντα να ξαναδείτε το "Σε βλέπω νο. 47693" αγκαλίτσα στον καναπέ.

Επίσης έλιωσα με ένα μπαγλαμά πίσω μου που έλεγε συνέχεια "γυμνά σώματα, κοντινά πλάνα στα χείλη, η ταινία είναι για παιδόφιλους, είναι απαράδεκτο, είναι εγκληματικό" και στη σκηνή με το...αχέμ...φώναζε "απίστευτο, παιδεραστία, πρέπει να τους κλείσουν φυλακή". Δηλαδή κατά τη γνώμη του, ο ανήλικος ερωτισμός, όπως τόσες εκατοντάδες άλλα στοιχεία της αχανούς ανθρώπινης φύσης, δεν πρέπει να αποτυπώνεται/υπονοείται στην τέχνη. Μάλιστα.

Ξέχασα να τον ρωτήσω, μεχρι τώρα, όλη μέρα μπροστά στην ελληνική τηλεόραση πόσες δεκάδες ανήλικες έχει δει να λικνίζουν τους γοφούς τους και με πόσες απ' αυτές έχει τινάξει τη σαύρα του.

Πάντως, η ταινία βαδίζει στο δρόμο του κάλτ και του αρτχάουζ, έχει το κοινό της, αν δε σας άρεσε μην πιέζεστε. Υπάρχουμε εμείς για να τη δούμε και 5η και 10η φορά. :P

Απλά αν τύχει και την ξαναδείτε, ή αν ξανασκεφτείτε τα όσα είδατε, δοκιμάστε να το κάνετε από άλλη οπτική γωνιά και όχι από το προφανές και εύκολο πρίσμα του "βαμπίρ στόρι" (μήπως τα "παραμυθένια" βαμπιρικά στοιχεία της ταινίας είναι απλά πρόφαση για κάτι άλλο; ας πούμε για τη σκληρή και περιθωριακή ζωή των πρωταγωνιστών), του "λάβ στόρι" (υπάρχει στ΄ αλήθεια ανόθευτη αγάπη, ή μήπως πρόκειται για αμφότερη εκμετάλλευση τελικά; ), της "βαρετών ρυθμών ταινίας" (οκ, σουηδική ταινία πήγατε να δείτε, τι περιμένατε; Μήπως δεν έφταναν ήδη τα αμερικανοειδή ξεσπάσματα βίας και το φτηνό χολιγουντιανό εκδικητικό ξέσπασμα των "καλών" στο φινάλε, που έτσι κι αλλιώς νοθεύουν τα χαρακτηριστικά του σκανδιναβικού κινηματογράφου-κανονικά η ταινία θα έπρεπε να τέλειωνε εκεί που βρίσκει το σημείωμα ο Οσκαρ και μετά να δείχνει τη σκηνή στο τρένο. Τέλος κύριοι. Με τα Βόλβο, το cider και το Μπέργκμαν δεν παίζει κανείς: ή ψωνίζεις ξέροντας εκ των προτέρων τι θα πάρεις ή δεν ψωνίζεις καθόλου).

Δημοσ.
Κάτι σου ξέφυγε, μακάρι να ήταν αυτή η αναλογία.

29 εκατομμύρια Σουηδικές κορώνες είναι 2.655.150 εκατομμύρια ευρώ.

Ένα ευρώ είναι κάπου 10 κορώνες.

Το ξερα γαμώτο, ήταν αδύνατο να είναι τόσο μικρό το budget. Είμαι noob το ξέρω :P

ps:Ρε freedubus, εσύ που την έχεις δει 4 φορές μηηηηηηπως ξέρεις ποιο κομμάτι βάζει ο Όσκαρ στο πικ απ, το ρώτησα και ποιο πάνω.

Δημοσ.

Αν ήθελα να μπω στο σκεπτικό του εκάστοτε δημιουργού, ή θα διάβαζα βιβλίο ή θα έβλεπα Lynch. Συγγνώμη, δεν έχω κάτι με τις ταινίες αργών ρυθμών ούτε κυνηγάω ντε και καλά το νόημα -μ' αρέσει ο ιμπρεσσιονισμός.

Απλώς η συγκεκριμένη ταινία μου φάνηκε ιδιαίτερα αδούλευτη και "σκόρπια" μέσα στη μεγάλη της διάρκεια. Υπήρχαν μια-δυο αριστουργηματικές σκηνές που τα έλεγαν όλα μέσα σε 10 δευτερόλεπτα και όλη η υπόλοιπη ταινία απλώς ήταν η σούπα γύρω από αυτές.

Για να κλείσω ισοπεδωτικά, σκηνογραφία/φωτογραφία όμορφη έως άριστη, σκηνοθεσία ανύπαρκτη έως αδιάφορη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...