Προς το περιεχόμενο

Let the Right one in

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την ειδα πριν ενα μηνα και μου εκανε μεγαλη εντυπωση.

Σιγουρα δεν ειναι γι'αυτους που περιμενουν τα τετριμμενα απο τετοιες ταινιες.

Mαλλον περιμενες κατι μεταξυ twilight και Angel.

Σχετικος σχολιασμος... :-)

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μόλις είδα και το REC. Ενθουσιαστικά με την αγωνία που μου προκάλεσε! Για πείτε άλλη ταινιούλα...

Μήπως πρέπει να κάνουμε ένα thread με τέτοιες ταινίες;

Δημοσ.
Μόλις είδα και το REC. Ενθουσιαστικά με την αγωνία που μου προκάλεσε! Για πείτε άλλη ταινιούλα...

Μήπως πρέπει να κάνουμε ένα thread με τέτοιες ταινίες;

The Descent

ΤΩΡΑ. ΣΗΜΕΡΑ. Τριτη ειναι, δεν εχει μπαλα, θα δεις την Καθοδο. Οχι να δεις. ΘΑ δεις.Τσαμπουκαλιστικα

Λιγοτερο ''μηνυμα'' απο το LTROI(η μαλλον ειναι πιο αυτο-ικανοποιουμενη ταινια, αν με καταλαβαινεις), σαφως περισσοτερο απο το REC, πολυ αγωνια, δυο διαφορετικα ηδη(κλειστοφοβικη περιπετεια ως την μεση-σπλατερια στο τελος)

Ασχετο αλλα εχει μια σκηνη που μου εχει κατσει πολυ ασχημα

το ειχα δει σινεμα και η φαση που η καμερα ειναι '1ου προσωπου' και οι γκομενες προσπαθουν να περασουν απο ενα μικρο περασμα στα βραχια και γινεται μια κατολισθηση ειναι τελεια σκηνοθετημενη αλλα μου ειχε δημιουργησει -ηθελημενα σιγουρα-απιστευτο αισθημα ασφυξιας, ηθελα απλα να τελειωσει η γαμημενη η σκηνη, νομιζα πως δεν μπορουσα να αναπνευσω

Δημοσ.

Το είχα δει στο σινεμά πριν 2 ~ 3 χρόνια. Πολύ αγχωτική ταινία! Είχαμε πάει 6 άτομα να το δούμε. Μόνο σε εμένα άρεσε. Οι άλλοι με έβριζαν...

Δημοσ.
θα προτιμούσα να πάω 3 φορές με την Πετραλια, που είναι και «Πανκού».

Χρόνια φαντασίωσή μου, αδερφέ. Πού το ήξερες; :Ρ

The Descent

Ασχετο αλλα εχει μια σκηνη που μου εχει κατσει πολυ ασχημα

το ειχα δει σινεμα και η φαση που η καμερα ειναι '1ου προσωπου' και οι γκομενες προσπαθουν να περασουν απο ενα μικρο περασμα στα βραχια και γινεται μια κατολισθηση ειναι τελεια σκηνοθετημενη αλλα μου ειχε δημιουργησει -ηθελημενα σιγουρα-απιστευτο αισθημα ασφυξιας, ηθελα απλα να τελειωσει η γαμημενη η σκηνη, νομιζα πως δεν μπορουσα να αναπνευσω

Αστα να πάνε, ακριβώς το ίδιο ένιωθα κι εγώ.

Δύσπνοια

Δημοσ.
Το είχα δει στο σινεμά πριν 2 ~ 3 χρόνια. Πολύ αγχωτική ταινία! Είχαμε πάει 6 άτομα να το δούμε. Μόνο σε εμένα άρεσε. Οι άλλοι με έβριζαν...

Κάτι πολύ παρόμοιο έπαθα κι εγώ. Η διαφορά είναι πως ήμασταν σε σπίτι. Εγώ μάλιστα την έβλεπα για δεύτερη φορά. Στο τέλος, κάποιος που μόλις λίγες ώρες νωρίτερα είχα γνωρίσει αναφώνησε "ουφ, επιτέλους τελείωσε αυτή η %$#%^". Εγώ σκέφτηκα "Τι μ@7@#%ς. Λίγα παρεδώσε μ' αυτόν τον τύπο θα έχω".

Σήμερα, μερικά χρόνια μετά, είναι κολλητός μου. Ντέον!

Έχει και part 2; Μμμ...

http://www.imdb.com/title/tt1073105/

Δεν εμπιστεύομαι τα part 2. Και το part 1 δεν είναι και το Cube ή το Matrix εδώ που τα λέμε.

Δημοσ.

Για το ειδος του????

Ειναι το Cube μην το συζητας. Οκ, οχι την πρωτοτυπια του Cube που πηξαμε στο Saw 1,2,3,4, ριζα 9, ln10^2 και δεν συμμαζευεται αλλα αμα ηταν Χολιγουντιανο θα διαβαζαμε τωρα για το "αριστούργημα που έφερε στην μοδα το splatter" και δεν συμμαζευεται

Αψογη σκηνοθεσια, και το οτι δεν ηταν το πρωτο μιας σειρας περιπετειων/θριλερ/τρομου, συνηθως Ευρωπαικης παραγωγης, που ενω ηταν a movie ειχαν μια b movie αισθητικη, δεν αναιρει οτι ειναι στα τοπ

Για μενα ειναι Τοπ3 τρομου/θριλερ που εχω δει τα τελευταια, 5 χρονια να πω?

Δημοσ.

Την είδα κ εγώ, καλή μου φάνηκε. Ίσως χάλασε την εμπειρία μου το ότι περίμενα ταινία σε στυλ με βρυκόλακες και ουσιαστικά τρόμαξα μόνο σε 2-3 σημεία

πχ εκεί που του λέει "Be me a little while" και στο καπάκι φαίνεται 50 χρόνια μεγαλύτερη...

και το τέλος στην πισίνα

Άψογα σκηνοθετημένο imo

edit: Τώρα που είδα ταινία με βαμπίρ, θυμήθηκα το "Nosferatu, το φάντασμα της νύχτας", πραγματικά κορυφαία στο είδος. Την έδινε κάποτε η Καθημερινή

Δημοσ.

Πολυ καλη η ταινια και κατα την γνωμη μου πολυ ανωτερη απο REC.Ειδικα οταν

περνεις πρεφα οτι ειναι αγορι ειναι πολυ αρρωστημενο.

Το REC ειχε και τα αποτομα του κλπ αλλα σε στορυ ειναι by far πολυ ανωτερη αυτη.

Δημοσ.

Ειδα χθες το Rec!! Απιστευτη, έκλασα πατάτες. Με κλειστό φως και με ακουστικά και μόνος μου. Παω βουρ για το Let the right. Προτείνετε και άλλες με πάρομοιο ύφος.

Δημοσ.
Να το πάρει το ποτάμι!!!

Tι να παρει ρε, τα ειπα, για μενα τα κορυφαια 3 τα τελευταια χρονια ειναι η Καθοδος, το Ρεκ και το LTROI

Δημοσ.

το δα και εγω, καλουτσικο, αλλα κουραστικο. Απο cinematography, σκηνοθεσια, ατμοσφαιρα.... ειναι αψογο. Αλλα οσο ομορφα και αν ειναι τα τοπια και η ατμοσφαιρα, καπου βαρας πρεζα για να αντεξεις το ολο στυλ του μια λεξη ανα 5 λεπτα μεσο ορο. Καπως σαν τα ιαπωνεζικα, ολα ειναι slow motion, building tension.....Εχει και τα κενα του, πχ σε κανενα σημειο δεν δημιουργειται ενας πανικος, μια αστυνομικη ερευνα, πχ απο τον 1το και 2ρο φονο, μονο ενα εξωφυλο σε μια εφημεριδα και πισω στο μουντο δωματιο σαν να μην εγινε τιποτα. Επισης η σκηνη με τις γατες χαλαει την ταινια για μενα. Μοιαζει εκτος κλιματος.

Δεν λεω οτι δεν μου αρεσε, αλλα δεν τρελαθηκα. Σχεδον παντα αλλωστε προτιμο ενα καλοστημενο chiller, απο ενα slasher thriller.

Αλλα εκει που δινει ρεστα φυσικα ειναι η μουσικη. Το ψαξα λιγο, Johan Söderqvist ειναι ο συνθετης.

http://www.johansoderqvist.com/index2.html

http://www.johansoderqvist.com/lettherightone.html

http://www.moviescoremedia.com/lettherightone.html

Δημοσ.

To oλο θέμα ειναι να ξέρεις ότι θα δεις ενα κοινωνικό τρόμου (κοινωνικο δραμα ομως nontheless)

Απο αυτη την άποψη, τα λιγα ειναι η αληθεια στοιχεία τρομου σου φαινονται σαν bonus

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...