KaizerSoze Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 BY FAR FAR FAR FAR ότι καλυτερο σε θριλερ εχω δει εδω και 3 χρονια και παιζει στα ισια την πρωτια με το ισπανικο REC(καθολου τυχαιο οτι και τα δυο ειναι Ευρωπαικα, το Χολιγουντ μου μεσα) Δεν περιμενα οτι μια ιστορια αγαπης(γιατι αυτο ειναι, μην μεινετε στα τραιλερ με τους βρυκολακες και τα αιματα) μπορει να ειναι τοσο τρομακτικη. Εχει απιστευτη σκηνοθεσια με μεγαλα διαστηματα που πραγματικα ξεχνας οτι η Ελι ειναι βαμπιρ(παρεπιπτοντως, τωρα δεν της φαινεται αλλα απο μερικα πλανα το βλεπεις, αυτο το κοριτσακι οταν μεγαλωσει θα γινει απιστευτο γκομενακι) και ξαφνικα τραβαει κατι φρικες που θυμασαι το ποσο μη-ανθρωπινη ειναι πχ την πρωτη φορα που σκαρφαλωνει στο νοσοκομειο ή οταν τρεχει αιμα επειδη μπηκε απρόσκλητη και μετα ειναι ετσι, μεσα στα αιματα . Το δε Σουηδικο τοπιο ειναι απιστευτο για τετοια ταινια, απο την μια το χιονι, η ηρεμια των ανθρωπων, η κλεισουρα σου δημιουργουν χουχουλιαρικη ατμοσφαιρα σαν την αγαπη των δυο παιδιων(τι παιδιων δλδ, ο ενας δεν βλεπει την ωρα να μεγαλωσει η άλλη δεν μπορει η κακομοιρα να μεγαλωσει αν και το θελει) απο την αλλη αυτος ο περιορισμος σε κανει να πιστευεις οτι η Ελι θα σου χτυπησει το παραθυρο οπου ναναι. Και η πλακα ειναι οτι τα συμπονας τα σκασμενα αν και ο Οσκαρ ειναι στην τελικη λουζερ, αν δεν ειχε την Ελι ακομα θα τις ετρωγε, τον γαργαλαει το πουλακι του και ειναι για φαπες και η αλλη σκοτωνει ανθρωπους για να τραφει. Και αντιπαθεις τους ανθρωπους της γειτονιας που στο φιναλε οι κακομοιροι δεν εχουν κανει τιποτα,απλα δνε θελουν να γινουν προγευμα Και τελος η μουσικη που ειναι ΑΠΟΘΕΩΣΗ. Στις σκηνες με συναισθημα(και ειναι αρκετες) ειναι πολυ Αμελι και στις σκηνες τρομου(που μετα την μεση ειναι επισης πολλες) κλανεις μεντες ΧΑΛΑΡΑ η καλυτερη ταινια που εχω δει φετος
firewalker Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 KaizerSoze, θα σε εμπιστευτώ και θα την δω. Κυκλοφορεί σε γνωστά μέρη;
KaizerSoze Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Ναι ναι ρε Αν ξεπερασεις τα πρωτα 20λεπτα τοτε εισαι κομπλε μετα ειναι μουρλια. Στην αρχη φτιαχνει κλιμα(πριν δουμε την Ελι) απλα ξερεις, Σουδικη ταινια με μοναξια και αομονωμενο εφηβο αγορι, ε, τα πρωτα 20 λεπτα ειναι σαν την Εθνικη στην εξοδο του Πασχα
firewalker Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Θα την δω μεσημέρι με την πόρτα και τα παράθυρα ανοικτά!
freedubus Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Εξαιρετική ταινία. Πραγματικά ένα παγωμένο σκανδιναβικό διαμάντι. Την έχω δει ήδη 3 φορές. Αυτά τα ψυχρά, χιονισμένα Σουηδικά τοπία και η όλη μουντή ατμόσφαιρα με τρελαίνουν. Επίσης, η απίστευτη έκρηξη βίας σ το φινάλε είναι όλα τα λεφτά. Κατά τα άλλα, με κάλυψε με το παραπάνω το πόστ του Κάιζερ. Oρίστε και το καλύτερο, κατά τη γνώμη μου, τρέιλερ που παίζει: Ψήνομαι να διαβάσω και το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε αν το βρώ. Προσοχή, σοβαρό σπόιλερ παρακάτω, ακόμα και για όσους το είδαν: Το βιβλίο είναι πολύ πιο ακραίο έχω μάθει, διεισδύοντας σε ακόμα πιο πολλές σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης, όπως παιδοφιλία, σαδισμός κλπ. Οποιος είδε τη σκηνή που φαίνεται στιγμιαία το αιδοίο της Έλι, θα προσεξε οτι κάτι δεν πάει καλά, σα να έχει ράμματα. Ε λοιπόν, είναι όντως ράμματα, τα οποία μάλιστα δεν είναι κάθετα (όπως θα έπρεπε για αιδοίο) αλλά ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ. Στο βιβλίο (και στην ταινία όπως υπονοείται), λοιπόν λοιπόν, η Ελι ΔΕΝ είναι κορίτσι, αλλά αγόρι που ευνουχίστηκε κάποια στιγμή στο παρελθόν (γι' αυτό και τα οριζόντια ράμματα στην ταινία, όπως και η έκφραση "δεν είμαι κορίτσι" προς τον Οσκαρ). Είναι αγόρι 12 χρονών, και ο μεσήλικας που την προσέχει και της βρίσκει τροφή (και αυτοκτονεί στην ταινία) έχει σεξουαλικές επαφές μαζί της. Y.Γ. Προσθέστε αν θέλετε στον τίτλο του τόπικ και τον ορίτζιναλ σουηδικό τίτλο Låt den rätte komma in. Θα την πάρουν που θα την πάρουν οι Αμερικάνοι σε λίγο καιρό και θα την κάνουν άχρωμο remake όπως έκαναν το Funny Games, τουλάχιστον ας αποδώσουμε τώρα τα εύσημα στους Σουηδούς.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Θα δώσω κι εγώ ψήφο εμπιστοσύνης στον Kaiser και θα τιμήσω την ταινία.
KaizerSoze Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 freedubus ρε συ πολυ καλο αυτο που ειπες. Καιγω φρικαρα σε εκεινη την σκηνη γιατι οντως φαινεται οτι κατι δεν παει καλα αλλα νομιζα πως ηταν τριχες,χαχα Και ενταξει, η συνεχομενη(τουλαχιστον 3 φορες) οτι ''Εγω δεν ειμαι κοριτσι'' πηγαινε οτι ειναι βρυκολακας αλλα ετσι που το θετεις βγαζει πολυ νοημα(αν και ειναι πολυ αρρωστημενο ρε αδελφε!!!) Στο βιβλιο λεει τιποτα για το τι ηταν ο παππους? [ΠΟΛΥ ΓΙΩΤΑΣ ρε φιλε ο παππους, ολα σκατα τα εκανε)Μπορει να ηταν μεχρι και γκομενος της οταν ηταν μικρος(κατι σαν τον Οσκαρ, και καλα η τυπισσα μπορει να αλλαζει 500 γκομενους μιας δεν μπορει να μεγαλωσει) Edit: Καλο, το εψαξα και λεει στο βιβλιο ηταν παιδοφιλος. Αρα μαλλον παιζει ο τυπος την/τον πηδαγε και για ανταλλαγμα της εφερνε αιμα. Καλη φαση, εξηγει και γιατι τον ειχε τοσο στην φαπα η μικρη και δεν τον εκτιμουσε Παντως αν ηταν τοσο κυνικη η σχεση γιατι θυσιαστηκε? Για τα Αερικανικα ρημεηκ ουδεν σχολιο. To REC το ΑΜερικανικο(με τιτλο Quarantine ουτε που το ειδα). Γιατι να χαλασω μια ομορφη εμπειρια?Στην καλυτερη να ειναι αυτουσιο οποτε και παλι τι να δω, την ιδια ταινια σε αλλη γλωσσα? Α, και μια αλλη ερωτηση,ο πατερας του Οσκαρ ηταν και καλα αλκοολικος? υγ. Φοβερη σκηνη εκει που πρωτοβλεπουμε την Ελι, πολυ αποκοσμο που καθοταν ξυπολυτη τοσο ψηλα, σαν να μπορουσε να πηδηξει και πολυ σοκ η σκηνη στο νοσοκομειο που βγαινει εξω η νοσοκομα, και με το που μπαινει μεσα περνεις πρεφα οτι η Ελι ειναι πανω στον τοιχο και σκαρφαλωνει, το ξαναγυρισα για να δω που ηταν τοση ωρα
freedubus Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Στο βιβλιο λεει τιποτα για το τι ηταν ο παππους? [ΠΟΛΥ ΓΙΩΤΑΣ ρε φιλε ο παππους, ολα σκατα τα εκανε)Μπορει να ηταν μεχρι και γκομενος της οταν ηταν μικρος(κατι σαν τον Οσκαρ, και καλα η τυπισσα μπορει να αλλαζει 500 γκομενους μιας δεν μπορει να μεγαλωσει)Αρα μαλλον παιζει ο τυπος την/τον πηδαγε και για ανταλλαγμα της εφερνε αιμα. Καλη φαση, εξηγει και γιατι τον ειχε τοσο στην φαπα η μικρη και δεν τον εκτιμουσε Παντως αν ηταν τοσο κυνικη η σχεση γιατι θυσιαστηκε? Η τύπισσα βρικολάκιασε όταν ήταν 12. Ανέκαθεν λοιπόν έκανε αυτό το πράγμα, έβρισκε κανονικούς ανθρώπους και τους κόλλαγε για να την προστατεύουν, να της εξασφαλίζουν στέγη και τροφή (μπορούσε και μόνη της, αλλά χρειαζόταν και ένα ανθρώπινο "σύνδεσμο"). Ηταν λοιπόν με τον παππού (ο οποίος την πήδαγε κιόλας λέει το βιβλίο, και με αυτό το hint αποκωδικοποιούνται πολλά σημεία στην ταινία, όπως είπες), μέχρι που άρχισε αυτός να κάνει μαλακίες (δεν εξαφάνιζε σωστά τα πτώματα, τον έπαιρναν πρέφα, έχυνε το αίμα, τελικά τον πιάσανε) οπότε τον σούταρε. Δεν πιστεύω οτι θυσιάστηκε, αλλα οτι αυτή τον σκότωσε/υπνώτισε/έκανε να αυτοκτονήσει, έτσι κάνουν τα βαμπίρια. Στην τελική παίζει να αυτοκτόνησε και μόνος του, τόσους φόνους είχε κάνει. Και στη θέση του η Έλι έβαλε τον Οσκαρ. Το οτι στο τέλος τους δείχνει να φεύγουν μαζί, υπονοεί οτι ο Οσκαρ είναι ο νέος της "σύντροφος/προστάτης". Α, και μια αλλη ερωτηση,ο πατερας του Οσκαρ ηταν και καλα αλκοολικος? Μπορεί, αυτό που φαίνεται πάντως είναι οτι κι αυτός τον είχε κλασμενο τον Οσκαρ. Πήγε να τον δεί το παιδί κι εκει που έπαιζαν μαζί επιτραπέζιο και πέρναγαν καλά, έσκασε ο φίλος του πατέρα του, πιάσανε το μπουκάλι και τον παράτησαν κοιτάζοντάς τον σα να του λένε "έλα μικρέ, το μπούλο τώρα" υγ. Φοβερη σκηνη εκει που πρωτοβλεπουμε την Ελι, πολυ αποκοσμο που καθοταν ξυπολυτη τοσο ψηλα, σαν να μπορουσε να πηδηξει Ναι και στο τρέιλερ είναι ανατριχιαστικό έτσι όπως χτυπάει τον κορμό ο Οσκαρ και γυρίζει και τη βλέπει. Και γενικά έτσι όπως γυρνάει με κάτι ρουχαλάκια συνέχεια μέσα στο πολικό τοπίο, ξυπόλητη, χωρίς γάντια πάνω στα χιόνια
firewalker Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 KaizerSoze, thanks! Πάρα πολύ καλή ταινία! Το REC είναι το παρακάτω; http://www.imdb.com/title/tt1038988/
parisb Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 KaizerSoze, thanks! Πάρα πολύ καλή ταινία! Το REC είναι το παρακάτω; http://www.imdb.com/title/tt1038988/ Αυτο ειναι το Rec. Αρκετα καλο...
KaizerSoze Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 KaizerSoze, thanks! Πάρα πολύ καλή ταινία! Το REC είναι το παρακάτω; http://www.imdb.com/title/tt1038988/ Τιποτα, γιαυτο ημαστε εδω, για κατι τετοιες ταινιες που δυστυχως δεν διαφημιζονται γιατι πρεπει με το ζορι να δουμε τον Κιανου Ριβς στην 25η ταινια sci-fi να παιζει τον Χριστό.(ειλικρινα, δεν θα βαρεθουν ποτε να εκμοντερνιζουν την ιστορια του Χριστου και να τρωμε στην μαπα ξανα και ξανα τον Ριβς?Το 2050 την Μ.Βδομαδα ο Αντ1 θα δειχνει το Ματριξ αντι για τον Ιησου απο την Ναζαρετ) Το REC οντως ειναι αυτο ΚΑΙ ΣΠΕΡΝΕΙ. Μην νομιζεις οτι εχει κανενα νοημα επιπεδου Let the Right One In ή ακομα και ενος The Descent. Κλασικη ζομποταινια αλλα φιλε...πολυ καλα φτιαγμενη.
ANHLIKOS Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Ρε παιδιά τι διάολο, άλλη ταινία είδα εγώ? Πάντως τρομακτική δεν ήταν – βαρετή την λες. Θα μου πεις ρε φίλε, ναα μας και αν δε σου άρεσε γούστα είναι αυτά. Αδελφέ μου freedubus μια ερώτηση έχω για σένα… ΤΡΕΙΣ φορές??? Πως άντεξες θα προτιμούσα να πάω 3 φορές με την Πετραλια, που είναι και «Πανκού». Υ.Γ με τα σπόιλερ που δίνετε εξηγούνται αρκετά πράγματα και αποκτά κάποιο ενδιαφέρον. Με το REC δεν συγκρίνεται κατά την άποψη μου. Όπως είπα πιο πριν γούστα είναι αυτά. Παρ όλα αυτά είναι καλό που προτείνονται ταινίες που δεν έχουν τόση διαφήμιση.
KaizerSoze Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Ρε παιδιά τι διάολο, άλλη ταινία είδα εγώ? Πάντως τρομακτική δεν ήταν – βαρετή την λες. Θα μου πεις ρε φίλε, Mαλλον περιμενες κατι μεταξυ twilight και Angel. Λαθος ταινια περιμενες να δεις. Δεν ειναι κακο απλα την επομενη φορα ψαχνε τι ειναι η ταινια που θα δεις γιατι θα γλυτωνεις τσαμπα κοπο
WizeMan Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2008 Την είδα και ψήθηκα θα ψάξω για το βιβλίο...! Thanks for the recommendation, Kaizer!
Azazel Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2008 Παιδιά μόλις είδα και εγώ την ταινία ύστερα από τα σχόλια σας,η ταινία είναι όλα τα λεφτά..!Ολα τα άλλα απλά ειπώθηκαν απο προηγούμενους,την προτείνω λοιπόν και εγώ με την σειρά μου..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.