Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Adobe σχεδιάζει τη δημιουργία "χρονομηχανής" διαδικτυακού περιεχομένου, που αν κρίνουμε από το βίντεο που την παρουσιάζει, είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα και κάνει τη γνωστή Wayback Machine να μοιάζει ξεπερασμένη.

 

Ο λόγος για το Zoetrope, που σκοπό έχει να προσφέρει στον χρήστη προηγμένες δυνατότητες στο να ελέγχει και να αναλύει όχι μόνο τις αλλαγές που παρουσιάζει στο σύνολό του ένα website με την πάροδο του χρόνου, αλλά και να εστιάζει σε συγκεκριμένες περιοχές του και να συγκρίνει τις αλλαγές αυτές ακόμη και ανάμεσα σε διαφορετικά websites.

 

Για παράδειγμα, μπορεί κανείς με πολύ εύκολο τρόπο να συγκρίνει τις τιμές ενός συγκεκριμένου προϊόντος τον τελευταίο μήνα, όπως αυτές εμφανίζονται σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

 

Σε άλλο παράδειγμα, μπορεί να δει τις διακυμάνσεις που παρουσιάζει η κίνηση σε έναν συγκεκριμένο δρόμο (όπως παρουσιάζονται σε ένα website) και να τη συγκρίνει με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο (όπως παρουσιάζονται σε κάποιο άλλο site).

 

Το όλο εγχείρημα βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη και το προϊόν δεν είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμο για download, το demo video που το παρουσιάζει όμως είναι εντυπωσιακό και σίγουρα πολλά υποσχόμενο.

 

Video Video: Zoetrope - Demo video

Source.png Πηγή: Back-Button to the Future (Technology Review)

Επεξ/σία από gsarig
  • Members
Δημοσ.

Φαντάζομαι πως το όλο εγχείρημα θα απαιτεί τεράστιους αποθηκευτικούς χώρους... βέβαια, έτσι κι αλλιώς δεν θα "σκανάρονται" όλα τα sites που υπάρχουν (δεν θα μπορούσε άλλωστε), αλλά και πάλι ο όγκος θα είναι τεράστιος, αφού θα πρόκειται για χρονολογικό αρχείο που συνεχώς θα μεγαλώνει (εκτός κι αν σβήνουν παλιές εγγραφές, αλλά τότε χάνεται κάπως η έννοια του αρχείου).

 

Αυτή τη στιγμή πάντως, η δοκιμή έγινε σε 1000 sites και σε περίοδο 4 μηνών.

 

Πάντως, ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να αναλύσεις τα δεδομένα είναι εντυπωσιακός, τουλάχιστον έτσι όπως παρουσιάζεται στο βίντεο.

Δημοσ.

αν και ενδιαφερον,

ετσι οπως το σκεφτομαι,

παρα πολυς κοπος για κατι οχι και τοσο σημαντικο...

δεν υπαρχει σωστη αναλογια...

 

χρειαζεται τεραστιο αποθηκευτικο χωρο, αλλο τοσο bandwidth, για ψιλοπραματα...αλλη ορεξη δεν εχουμε, να συγκρινουμε τις τιμες του πετρελαιου (που λεει ο λογος) :D

Δημοσ.

Είναι μία καλή αρχή που μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια πηγή πληροφόρησης, ειδικά σε άτομα που χρειάζονται αυτές τις πληροφορίες. Αν με τα χρόνια επεκταθεί και ο τρόπος χειρισμού και πχ. μπορείς να ψάξεις άρθρα στο BBC που περιέχουν τις λέξεις Oil Crisis τα τελευταία 10 χρόνια γίνεται ακόμα πιο δυνατό... Μέσα στα χρόνια έχουν γίνει διάφορα μακρόπνοα εγχειρήματα που νομίζω ποτέ δεν πέτυχαν (ειδικά αυτά της microsoft) οπότε ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει...

Δημοσ.

εμένα πάντως σαν ιδέα μου αρέσει πάρα πολύ. Ειδικά για την παρακολούθηση τιμών. Δεν θα έχουμε πια και τις κλασικές ιστορίες των μεγάλων που λένε τα οικόπεδα,αυτοκίνητα κτλ κτλ τότε είχαν τόσο (και το τόσο μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα)

  • Members
Δημοσ.
μιλαμε ομως για το υπερτατο φακελωμα...

 

Γιατί φακέλωμα; Αφού το υλικό είναι ήδη έτσι κι αλλιώς δημοσιευμένο. Ούτε είναι ότι μπορείς χάρη σε αυτό να βρεις τα προσωπικά δεδομένα κάποιου στα οποία διαφορετικά δεν θα μπορούσες να έχεις πρόσβαση (όπως γίνεται π.χ. με το facebook).

 

Εγώ το βλέπω σαν μια εξέλιξη ήδη υπάρχοντων εργαλείων όπως το Wayback Machine ή οι cached σελίδες στην αναζήτηση του Google.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...