Προς το περιεχόμενο

Στήσιμο νέου υπολογιστή.Τα φώτα σας παρακαλώ;

giorgos147

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παιδιά.

Θέλω να πάρω υπολογιστή,επειδή ο παλιός παρέδωσε πνεύμα,και για αυτό χρειάζομαι τα φώτα σας επειδή δε ξέρω απο τέτοια.

Μάξιμουμ σε χρήματα 1200 άντε 1300 ευρώ.Παίρνω καλό μηχάνημα με αυτά;Εννοώ μαζί με οθόνη....:rolleyes:

Τον υπολογιστή θα τον χρησιμοποιώ για internet,ψιλό-photoshop,κανένα παιχνιδάκι που αν γίνετε δε θα με χάλαγε να μπορεί να παίξει και στυλ crysis κ.λπ.

Θέλω να έχει μπόλικο σκληρό(κανένα tera ας πούμε :-) ) , και μπόλικη ραμ(όσο πιο πολύ γίνετε),γρήγορο επεξεργαστή και καλή κάρτα γραφικών.Α!Και να είναι όσο πιο πολύ γίνετε εμφανίσημος+αθόρυβος.Και στο μέλλον να γίνετε αναβάθμιση στα πιο πολλά του μέρη.Δε ξέρω αν ζητάω πολλά,επειδή σας λέω είμαι άσχετος με αυτό το θέμα(μόνο απο θέμα ίντερνετ ξέρω -στήσιμο ιστοσελίδων κ.λπ.- )

Με το λειτουργικό δε ξέρω τι θα κάνω.Είδα που θα βγει vista service pack 2 και έχω κολλήσει :rolleyes: .

Δεκτές όλες οι προτάσεις.

Καλό βράδυ σε όλους! :-)

υ.γ.Σας λέω "κανένα παιχνιδάκι" , επειδή στον παλιό υπολογιστή,επειδή ήταν παλιός,δεν έπαιζα και δε ξέρω τι θα κάνω τώρα :-)

Δεύτερο υ.γ. Η οθόνη δε με ενδιαφέρει να είναι και τηλεόραση.Έχω ακριβώς μπροστά μου μια τηλεόραση.Οπότε θα είναι χαζό να έχω δύο τηλεοράσεις...και να πληρώνω παραπάνω για να έχω οθόνη-τηλεόραση

Τρίτο υ.γ. Θα ήθελα όλα να είναι απο ΠΛΑΙΣΙΟ επειδή αν και είμαι πελάτης e-shop και δεν έχω πάρει ποτέ απο ΠΛΑΙΣΙΟ αυτή τη φορά θα το τολμήσω και θα πάρω απο ΠΛΑΙΣΙΟ επειδή δεν ακούω καλά λόγια για το service του e-shop

Τέταρτο υ.γ. Αν και άσχετο αλλά μέσα σε όλα αυτά θα ήθελα να συμπεριλάβετε και μια καλή κάρτα δικτύου για σύνδεση με router

Πέμπτο υ.γ. Δηλαδή για να μη σας κουράζω,ζητάω έναν υπολογιστή max 1,300 με όλο το σετ απο ηχεία έως κάρτα δικτύου...

Βγαινει καλό pc με τόσα χρήματα;

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καλησπέρα σας παιδιά.

ο παλιός παρέδωσε πνεύμα

Τι παρέδωσε πνεύμα;

Αποκλείεται να μην είναι τίποτε χρησιμοποιήσιμο.

Εκτός κι αν ήταν τόοοοοοοσο αρχαία που δεν αξίζει να χρησιμοποιηθουν.

Η οθόνη ήταν για πέταμα;

Πληκτρολόγιο , ποντίκι αποκλείεται να είναι για πέταμα!

Σκληροί δίσκοι , dvd-rom,recorder,floppy, κάρτα ήχου μπορεί να είναι χρήσιμα.

Τροφοδοτικό επίσης!

Είμαι λίγο τσίπης, αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι και τα φράγκα δεν βγαίνουν εύκολα!

Δημοσ.

Εγώ να σου προτείνω να δεις και λίγο έξω...δηλαδή κάτι σαν αυτό

http://cgi.ebay.co.uk/Dragon-Gaming-PC-Dual-Core-Athlon-64-Geforce-9800GT_W0QQitemZ330291405375QQcmdZViewItemQQptZUK_Computing_DesktopPCs?hash=item330291405375&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1300%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1308.Το μόνο που ΠΡΕΠΕΙ να ψάξεις είναι πως καλύπτεται η εγγύηση,κατα τα άλλα θα βρείς μερικά πολύ καλα πακέτα...

Απο πλαίσιο θα σου έλεγα να δείς και το stock γιατί έχει καλές προσφορές.Καλά ψόνια ότι και να κάνεις!!!

Δημοσ.

Με τα μισά χρήματα απ'αυτά που λες βγαίνει καλό PC!

Οπότε μη βιαστείς να αγοράσεις. Κάνε μια μικρή έρευνα καταρχήν εδώ στο forum.

Ψάξε π.χ. θέματα σχετικά με κάρτα γραφικών, μνήμες ram, μητρικές κλπ. Υπάρχουν δεκάδες.

Κι αφού καταλήξεις σε 5 πράγματα, πόσταρε τη σούμα και ρώτα τους ειδικούς, που συμφωνούν και που διαφωνούν.

Το ψάξιμο είναι λίγο χρονοβόρο, όμως θα επιτύχεις σίγουρα καλύτερη ποιότητα και σε χαμηλότερη τιμή.

Καλές επιλογές!;)

Δημοσ.

DFI Blood Iron P45 T2RS (s775, DDR2)

Intel Core 2 Duo 8400 (s775, 3.00 GHz, Cache 6MB, Box)

Adata 4GB DDR2-800 Ram Kit (2 x 2GB, PC2 6400, 4-4-4-12, AD2800E002GOU)

Western Digital 640GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata, WD6400AAKS) x2

Enermax PSU EPR425AWT PRO82 + 425W

CoolerMaster Centuriom RC-590-KKN1-GP Black (Το όμορφο είναι αντικειμενικό)

Nexus Real Silent Series Case Fan (120MM, Black/White, D12SL-12 BW) χ5

LG GH22LS30 DVDRW + / - (Bulk, Sata 22X, LS, Black)

Sapphire 4870 SVGA (PCI-Εxpress, 1GB, DDR5)

Samsung TFT 22'' SM-T220

Σύνολο 118 ευρώ.

Αν θές τώρα να εκμεταλευτείς πλήρως και τα 1300 ευρώ έχεις τις εξείς επιλογές.

1) + 4gb ram, +640 GB, άλλο κουτί που σου αρέσει.

2) Quad επεξεργαστή εφόσον δουλεύεις και λίγο photoshop αντί για Ε8400, Intel Core 2 Quad Q9550 (s775, 2.83 GHz, Cache 12MB, Box)

3) Αντί για 22 ιντσών πάς για 24 ιντσών. Την αντίστοιχη 24άρα.

Διαλέγεις μία απο τις τρείς επιλογές.

Περίμενε λίγες μέρες θα πέσουν κ οι τιμές των 4870.

Δημοσ.
Τι παρέδωσε πνεύμα;

Αποκλείεται να μην είναι τίποτε χρησιμοποιήσιμο.

Εκτός κι αν ήταν τόοοοοοοσο αρχαία που δεν αξίζει να χρησιμοποιηθουν.

Η οθόνη ήταν για πέταμα;

Πληκτρολόγιο , ποντίκι αποκλείεται να είναι για πέταμα!

Ήταν φορητός...

Δε θέλω να πάρω απο έξω για διάφορα πράγματα,και δε θέλω απο e-bay επειδή τους έχουν βρει μούφες.

Με τα μισά χρήματα απ'αυτά που λες βγαίνει καλό PC!

Αλήθεια;Πολύ ωραία :-)

DFI Blood Iron P45 T2RS (s775, DDR2)

Intel Core 2 Duo 8400 (s775, 3.00 GHz, Cache 6MB, Box)

Adata 4GB DDR2-800 Ram Kit (2 x 2GB, PC2 6400, 4-4-4-12, AD2800E002GOU)

Western Digital 640GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata, WD6400AAKS) x2

Enermax PSU EPR425AWT PRO82 + 425W

CoolerMaster Centuriom RC-590-KKN1-GP Black (Το όμορφο είναι αντικειμενικό)

Nexus Real Silent Series Case Fan (120MM, Black/White, D12SL-12 BW) χ5

LG GH22LS30 DVDRW + / - (Bulk, Sata 22X, LS, Black)

Sapphire 4870 SVGA (PCI-Εxpress, 1GB, DDR5)

Samsung TFT 22'' SM-T220

Σύνολο 118 ευρώ.

Αν θές τώρα να εκμεταλευτείς πλήρως και τα 1300 ευρώ έχεις τις εξείς επιλογές.

1) + 4gb ram, +640 GB, άλλο κουτί που σου αρέσει.

2) Quad επεξεργαστή εφόσον δουλεύεις και λίγο photoshop αντί για Ε8400, Intel Core 2 Quad Q9550 (s775, 2.83 GHz, Cache 12MB, Box)

3) Αντί για 22 ιντσών πάς για 24 ιντσών. Την αντίστοιχη 24άρα.

Διαλέγεις μία απο τις τρείς επιλογές.

Περίμενε λίγες μέρες θα πέσουν κ οι τιμές των 4870.

Παιδιά επειδή όπως σας είπα είμαι άσχετος απο τέτοια θέλω να μου πείτε εσείς τα καλύτερα.Τώρα ρε SwAToNeR...118 ευρώ για καλό υπολογιστή δεν ειναι λίγα;Μάλλον θα ήθελες να πεις 1180...Και κάτι άλλο....Οι quad είναι πιο δυνατοί;Δε δουλεύω και πολύ fotoshop.΄..Ίσα ίσα.Αυτό που θέλω είναι να φτιαχτεί ένα όσο το δυνατόν γίνετε πιο δυνατό μηχάνημα

Περιμένω και άλλες γνώμες :-)

Edit:Μέτρησα τα χρήματα για το δικό σου στήσιμο SwAToNeR,και μου βγήκε στα 1037 ευρώ

Τα κοίταξα όλα και κατέληξα σε άλλο κουτί+την 24ρα οθόνη που έχει hd.Το κουτί που διάλεξα είναι αυτό(έχω ακούσει καλά λόγια,αλλα και λίγα κακά....) και η οθόνη αυτή .Και μένουν 39 ευρώ απο τα 1300 το πολύ που μπορώ να διαθέσω.Μπορώ με 39 ευρώ να πάρω και καμία μνήμη ακόμα;

Υ.γ.Δεν είναι καλύτερες μνήμες οι ddr3 απο τις ddr2 που μου προτείνεις SwAToNeR;

Δημοσ.

Καμία ουσιαστική διαφορά μεταξύ DDR2 και DDR3 σε καθημερινές εφαρμογές. (ούτε καν σε παιχνίδια θα έλεγα)

Η μόνη μου ένσταση είναι στο τροφοδοτικό που πρότεινε ο φίλος παραπάνω.

Θα πρότεινα το αντίστοιχο μοντέλο των 525 Watt. http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1141473&page=2&category=69977705&catalog=20

Όταν σκας αρκετά λεφτά σε ένα PC καλό είναι να μην τσιγκουνεύεσε το τροφοδοτικό. (15 ευρώ διαφορά άλλοστε,σιγα το πραμα)

Δημοσ.

Και το συζητάς;;;Να μου κάνει κανένα μπαμ;Πάντα καλό πρέπει να είναι το τροφοδοτικο....Τι λέτε;Να περιμένω και άλλες προτασεις ή να πάρω αυτό που μου είπε ο φίλος SwAToNeR με άλλο τροφοδοτικό(αυτό που πρότεινε ο pappous_soulis) και άλλη οθόνη+κουτί :-)

Τι λέτε;

υ.γ. Μπορείτε να προτείνετε και κανένα καλό πληκτρολόγιο+ποντίκι και αν γίνετε και ηχεία(και αν γίνετε όλα σε ένα πακέτο)που να μη ξεφεύγω πολύ απο το budget;Εννοώ να δώσω έως 70 ευρώ για ηχεία και λοιπά :rolleyes:

Δημοσ.

Το enermax των 425w ειναι οριακο για 4870. Συνολικα βγάζει 33αμπερ στα 12v rails, όταν μόνη της η 4870 απαιτεί 30. Επίσης το έχω αναφέρει ξανά, αλλά δυστυχώς τα enermax από πλαίσιο είναι σε κατάσταση αναμένεται σύντομα για σχεδόν 1 μήνα. Σε παραγγελία που έκανα περίμενα πάνω απο 20 μέρες και τελικα δεν ήρθε και αναγκάστηκα να το αλλάξω σε corsair. Γιάυτο το λόγο μόνο προτείνω αυτό με τα 550βατ http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1076515&Manufacturer=Corsair&category=69977705&catalog=20

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ Μιχαλάκη.Θα πάρω αυτό που πρότεινες.

Με τα ηχεία+πληκτρολόγιο+ποντίκι...τι να κάνω ρε παιδιά;

Και πόσο καιρό να περιμένω ώστε να πέσει η τιμή της 4870;(αν και θα πέσει;Επειδή στο πλαίσιο λέει "Αναμενεται σύντομα")

Παιδιά...να πάρω αυτό το κουτί ή αυτό;

Δημοσ.

Και σύνολο όλα μαζί γιατί είχα ξεχάσει ηχεία, πληκτρολόγιο κλπ συν διαφορετικό τροφοδοτικό.

post-1948-129062978237_thumb.jpg

post-1948-12906297824_thumb.jpg

Δημοσ.

Να'στε καλά παιδιά(ειδικά εσύ SwAToNeR :-) ) !Να το πακετάκι

Intel Core 2 Duo 8400 (s775, 3.00 GHz, Cache 6MB, Box) 164 ευρώ

Adata 4GB DDR2-800 Ram Kit (2 x 2GB, PC2 6400, 4-4-4-12, AD2800E002GOU) 59 ευρώ

Western Digital 640GB HDD (16MB Cache, 7200 rpm, Sata, WD6400AAKS) 59 ευρώ

CoolerMaster Centuriom RC-590-KKN1-GP Black 69 ευρώ

Nexus Real Silent Series Case Fan (120MM, Black/White, D12SL-12 BW) χ5 27.5 ευρώ

LG GH22LS30 DVDRW + / - (Bulk, Sata 22X, LS, Black) 22.49 ευρώ

Sapphire 4870 SVGA (PCI-Εxpress, 1GB, DDR5) 243 ευρώ

Samsung SM-T240 ΤFT 24'' 399 ευρώ

Corsair 550W CMPSU-550VXEU 75 ευρώ

dfi blood iron p45 t2rs (s775, DDR2) 119 ευρώ

Microsoft Digital Media 3000 29,90 ευρώ

Logitech G5 Laser 2007 42 ευρώ

Logitech Ηχεία X-540 (5.1) 55 ευρώ

Σύνολο 1363,9 ευρώ

Τι λέτε να τα πάρω;Το μόνο που με προβληματίζει,στο πλαίσιο σε πολλά μέρη του υπολογιστή(όπως κάρτα γραφικών) λέει Σύντομα διαθέσιμο :rolleyes:

Υ.γ. Δε θα πάρω δύο σκληρούς.Για αρχή φτάνουν τα 640

Δημοσ.

Πληκτρολόγιο και ποντίκι βάλε οτι σου αρέσει. Βασικά το ποντίκι είναι απίστευτο το πληκτρολόγιο δε ξέρω να σου πω. Τα ηχεία είναι τα καλύτερα που έχει στο πλαίσιο σε σχέση απόδοση τιμής. Και εγώ τα ίδια έχω. Κάνε λίγο υπομονή ή πάρε ένα τηλ να ρωτήσεις πότε θα έρθει παραγγελία για κάθε προϊόν. αν ξέρουν δηλαδή.

Δημοσ.

Και πάλι σε ευχαριστώ SwAToNeR.Θα πάρω αυτή τη στιγμή :-)

Λοιπόν

Για τον επεξεργαστή είπε οτι υπάρχει σε κάποια καταστήματα και αν παραγγείλω σήμερα,παρασκευή θα τον έχω

Για τον πύργο όμως(coolermaster centuriom) είπε δεν υπάρχει....

Για τα ανεμιστηράκια(Nexus Real Silent Series Case Fan (120MM, Black/White, D12SL-12 BW) )ρώτησα και με ρ'ωτησε εταιρεία...Δε μου πήγε το μυαλό οτι τι λένε Nexus και είπα να κοιτάξω και θα πάρω μετά.

Τώρα τον πύργο.Ποιος άλλος καλός υπάρχει;Στην ίδια τιμή αν είναι εύκολο.Να πάρω ξεχωριστά τον πύργο απο e-shop;Είναι εύκολο να στήσω τον υπολογιστή μόνος;Λέω εάν τυχών πάρω κουτί απο e-shop...Που μάλλον απο εκεί θα πάρω

Και ανεμιστηράκια που να μη λένε Αναμένεται σύντομα (επειδή παίρνω τηλ.και δε το σηκώνουν),άλλα ποια να πάρω;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...