antonl Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Ψάχνω να αγοράσω έναν media player (έτσι νομίζω πως λέγεται) για σύνδεση με tv και προβολή ταινιών. Τι πρέπει να έχει: - Σκληρό δίσκο ή δυνατότητα τοποθέτησης (εσωτερικά) σκληρού δίσκου - SATA κατά προτίμηση - Αναπαραγωγή όλων των δημοφιλών format βίντεο, divx, xvid, HD video (δεν ξέρω αν το να πω "mkv" είναι αρκετό) - Στερεοφωνικό ήχο (ή καλύτερο) - Σύνδεση με τηλεόραση μέσω hdmi ή component - Να δέχεται ελληνικούς (εξωτερικούς) υπότιτλους σε όλα τα formats ταινιών - Ελληνικό menu (είναι δύσκολο αυτό και όσο το δυνατόν απλούστερο interface - Τηλεχειριστήριο (φαντάζομαι όλα έχουν) - Δυνατότητα σύνδεσης με υπολογιστή μέσω usb (στη χειρότερη firewire) Bonus (δηλ. καλό είναι να τα χει αλλά δε με καίει): - Δυνατότητα σύνδεσης usb εξωτερικού δίσκου - Δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης Όριο τιμής δε βάζω αλλά μην ξεφύγουμε τελείως. Έχω υπόψη το Popcorn Hour A-110 αλλά μιας και προσφέρει άπειρα χαρακτηριστικά που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω ποτέ, είπα μήπως υπάρχει κάτι (δοκιμασμένο) πιο κοντά στις απαιτήσεις μου.
Hal9000 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Σύμφωνα με τα κριτήρια σου, δες το EGREAT EG-M31B στα 215 ευρώ που είναι ίδιο με το popcorn. Οι διαφορές τους είναι στη ποιότητα κατασκευής (το egreat χάνει αρκετά) και στην υποστήριξη dts downmix (το egreat θα το υποστηρίξει σε λίγο καιρό με firmware update)
antonl Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Το Popcorn μειονεκτεί σε κάτι / δεν πληροί κάποια απ τα κριτήρια μου (πχ όχι ελληνικά menu;) και γι αυτό δεν το προτείνεις ή επειδή είναι ακριβότερο και έχει χαρακτηριστικά που είναι αδιάφορα σε μένα; Το παλιότερο A-100 δεν το προτείνεις λόγο IDE σκληρού δίσκου υποθέτω ε;
Hal9000 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Εννοείται ότι και τα 2 popcorn υπερκαλύπτουν όπως λες και εσύ τις απαιτήσεις σου. Στο παλιό το popcorn περισσότερο με πειράζει το hdmi 1.1 παρα ο ide δίσκος. Ελληνικό μενού έχουν απλά σου πρότεινα το egreat λόγω τιμής και μόνο. Κάτι άλλο δε νομίζω να υπάρχει
antonl Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Θα γίνω υπερβολικός αν ρωτήσω σε τι μειονεκτεί το hdmi 1.1 σε σχέση με το 1.3 (για τη δική μου περίπτωση); Θα συνδεθεί σε CRT TV (Philips 32PW9551) που υποστηρίζει 720p, 1080i και ο ήχος θ αναπαράγεται απ τα ενσωματωμένα ηχεία της.
Panathinaikara Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 λογικά το firmware θα υποστηρίζει dts playback και στο Egreat αφού πάνω κάτω ίδια συσκευή είναι
antonl Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Σχετικά με το HDMI 1.1 και 1.3, έριξα μια ματιά στις διαφορές τους εδώ. Νόμιζα πως είχαν κάποιες διαφορές στα του ήχου (μόνο) και γι αυτό ρώτησα αν θα χει κάποια σημασία στην περίπτωσή μου. Απ ό,τι είδα έχουν και διαφορές ως προς το bandwidth και την "ποιότητα" (θεωρητικά τουλάχιστον).
Hal9000 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Σχετικά με το HDMI 1.1 και 1.3, έριξα μια ματιά στις διαφορές τους εδώ. Νόμιζα πως είχαν κάποιες διαφορές στα του ήχου (μόνο) και γι αυτό ρώτησα αν θα χει κάποια σημασία στην περίπτωσή μου. Απ ό,τι είδα έχουν και διαφορές ως προς το bandwidth και την "ποιότητα" (θεωρητικά τουλάχιστον). Ναι, αποκλείεται να καταλάβεις διαφορά εικόνας στη τηλεόραση σου ακόμα και αρκετά μεγαλύτερη να ήταν.
furious99 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Οσον αφορα την τοποθετηση εσωτερικου δισκου, υπαρχουν λιστες συμβατοτητας για τις συσκευες π.χ. για το popcorn εδω: http://www.networkedmediatank.com/ με βαση τις εμπειριες χρηστων. Επισης ορισμενοι επιλεγουν 2,5" δισκο (laptop) αντι για 3,5" γιατι εχουν λιγοτερο θορυβο συνηθως...
antonl Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Αν και ψάχνοντας, έπεσα στη "λίστα συμβατότητας" το μεσημεράκι, σ ευχαριστώ που το ανέφερες Thanks για τη διευκρίνηση Hal.
mpampis81 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Μπορείτε να αναφέρετε μερικά μοντέλα? Καλύτερα να πάμε σε ενσωματωμένο σκληρό? Τι πρέπει να προσέχουμε με τα χαρακτηριστικά? Ενδιαφέρομαι γιατί είναι πολύ πρακτικό Μπορούμε να αγοράσουμε HDD Player και να τον αφήνουμε και ανοιχτό να κατεβάζει από torrent ? Υπάρχει κάτι τέτοιο? Αν αγοράσω κάτι τέτοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801995 και του βάλω και ένα σκληρό θα είμαι κομπλέ από άποψη να βλέπω ταινίες στην τηλεόραση? Τι ανάλυση μπορεί να παίξει?
torrentleech Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=288553
mpampis81 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=288553 Το είδα αυτό αλλά είναι λιγάκι ακριβό νομίζω...Κάποια φθηνότερη λύση υπάρχει?
torrentleech Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 εξαρτάται τι videos θες να βλέπεις, για divx π.χ. ότι και να πάρεις θα την κάνει την δουλειά του σχετικά καλά. Για υψηλές αναλύσεις video εξόδους hdmi, ήχου κλπ δεν υπάρχουν πολλές συσκευές standalone που να μπορούν να τα παίξουν. Πάμε σε άλλες λύσεις όπως HTPC.
toxotis70 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2008 Το πιο φτηνο media player για HD ειναι αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303980 αλλα δεν παιζει Ελληνικους υποτιτλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.