Προς το περιεχόμενο

Ποια windows να βαλω?

maurisio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και όμως... Από προσωπική πείρα έχω καταλάβει οτι όσο περισσότερο μνήμη δίνεις, τόσο περισσότερο θα σου φάνε. Σε μηχανήματα με 1γβ, όταν ξεκινάνε τα βίστα συνήθως τρώνε γύρω στα 500μβ. Με 2γβ πηγαίνουν περίπου στα 700 ενώ τώρα που δοκιμάζω βίστα64 με 4γβ ραμ, σε φρεσκια εγκατάσταση με όπερα και antivirus μου τρώνε 1.35γβ. Μέχρι λίγο καιρό πριν θα πρότεινα ΧΡ. Εδώ και 2 εβδομαδες δουλευω τα βιστα64 και μεχρι τωρα δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο κόλλημα, ή ασυμβατότητα. Επίσης είναι πολύ responsive και γρήγορα, μάλλον βοηθούμενα και απο τα 4γβ μνήμης.

ακριβως αυτο γινεται και στην εκκινηση μπορεις να δεις να σου τρωει 1γιγα και μετα αν αφησεις το μηχανημα χωρις να ανοιξεις τιποτα θα δεις μνημη να ελευθερωνεται. Κανεις δεν ειπε οτι δεν ειναι βαρια ή οτι πρεπει να βελτιωθουν πραγματα

Βλεπεις λοιπον πως οταν εισαι προκατειλλημενος και αλλαζεις τα vista με χρηση μιας μερας ή οταν χωρις να τα εχεις δει καν αναπαραγεις ο,τι εχεις ακουσει απο δω κι απο κει δεν μπορεις να εχεις αποψη για το λειτουργικο.

Και ουτε fanboy της Microsoft ειμαι και αλλα τετοια που ακουγονται χρησιμοποιω και Linux και ο,τι μου κανει κεφι καθε φορα συνηδητα

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ισχύει αυτό που λες αλλά τώρα στο δικό μου, 1 ώρα αφού τον άναψα (με το συμπάθειο) είμαι στο 33%, ήτοι 1.35γβ. Οι τιμές των ραμ είναι πολυ χαμηλές πλέον, λίγο παραπάνω δεν βλάπτει...

Μια χάρα ειναι τα πράγματα πλέον με τα βίστα...

Δημοσ.
Ισχύει αυτό που λες αλλά τώρα στο δικό μου, 1 ώρα αφού τον άναψα (με το συμπάθειο) είμαι στο 33%, ήτοι 1.35γβ. Οι τιμές των ραμ είναι πολυ χαμηλές πλέον, λίγο παραπάνω δεν βλάπτει...

Μια χάρα ειναι τα πράγματα πλέον με τα βίστα...

απο περιεργια και μονο επειδη εχεις 4GΒ δοκιμασε να τον ανοιξεις μια φορα και αστον κανενα 20λεπτο χωρις να κανεις τιποτα και να μου πεις στο ποσο θα κατσει η μνημη

Δε διαφωνω σε κατι απο αυτα που λες αυτα ειναι τα windows και με αυτον τον τροπο λειτουργουν το ιδιο συνεβαινε και με τα XP και με τα Vista τωρα, το 2001 οταν εβαλα XP τα 256ΜΒ που ειχα στο PC λιγα ηταν μη σου πω οτι ηταν λιγα ακομα και για τα 98 που ειχα και για αυτο το λογο ειχα παει απο 128 σε 256

Δημοσ.
Δε διαφωνω σε κατι απο αυτα που λες αυτα ειναι τα windows και με αυτον τον τροπο λειτουργουν το ιδιο συνεβαινε και με τα XP και με τα Vista τωρα, το 2001 οταν εβαλα XP τα 256ΜΒ που ειχα στο PC λιγα ηταν μη σου πω οτι ηταν λιγα ακομα και για τα 98 που ειχα και για αυτο το λογο ειχα παει απο 128 σε 256

ΟΚ ναι ,εγώ όμως σου λέω, έχω ενα καλό PC εδω και 3,5 χρονια και δεν εχω την οικονομική άνεση να κάνω κάθε 6 μήνες αναβάθμηση επιδη η M$ θέλει να ανεβάζει τις απαιτησεις και να μου δινει ψευτο-αφορμές όπως "βαλαμε το Aero" , "βάλαμε το DX10" "ενυσχησαμε την ασφάλεια" και αλλα τετοια χωρις ουσία .

Γιατι με τα vista ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ πρέπει να κάνεις αναβάθμηση απο ενα PC σαν αυτο που γράφω τώρα δηλαδη ενα P4 3.0gh 512ram.

Σε XP αποδηδει καλά αλλα παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετα προβλήματα.

Σε Linux με 3d εφέ ,widgets και οραίο desktop πρέπει να το ζωρίσω πάρα πολύ για να πάει πανω απο 400mb η ram.

Δημοσ.
ΟΚ ναι ,εγώ όμως σου λέω, έχω ενα καλό PC εδω και 3,5 χρονια και δεν εχω την οικονομική άνεση να κάνω κάθε 6 μήνες αναβάθμηση επιδη η M$ θέλει να ανεβάζει τις απαιτησεις και να μου δινει ψευτο-αφορμές όπως "βαλαμε το Aero" , "βάλαμε το DX10" "ενυσχησαμε την ασφάλεια" και αλλα τετοια χωρις ουσία .

Γιατι με τα vista ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ πρέπει να κάνεις αναβάθμηση απο ενα PC σαν αυτο που γράφω τώρα δηλαδη ενα P4 3.0gh 512ram.

Σε XP αποδηδει καλά αλλα παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετα προβλήματα.

Σε Linux με 3d εφέ ,widgets και οραίο desktop πρέπει να το ζωρίσω πάρα πολύ για να πάει πανω απο 400mb η ram.

μα δε σε αναγκαζει η microsoft λογω λειτουργικου να παρεις νεο μηχανημα. Αλλωστε ποιο ποσοστο απλων χρηστων νομιζεις οτι εχουν αγορασμενα windows ή ετρεξαν αν αγορασουν τα vista μολις βγηκαν, μια χαρα κανεις και με τα XP τη δουλεια σου και με το μηχανημα που εχεις. Το παλιο PC οπως ενας δικος μου P3 1GHz δεν ικανοποιει τις αναγκες σου πλεον απο τις απαιτησεις των καινουριων εκδοσεων νεων προγραμματων, παιχνιδιων αναπαραγωγης και αποθηκευσης multimedia υλικου και της ευρυζωνικοτητας , καθως δεν εχει καμια σχεση το browsing που εκανες το 2001 με αυτο που κανεις τωρα. Αν του βαλω τις εκδοσεις που χρησιμοποιουσα το 2001 το αφησω και με τον αρχικο του δισκο 20GB μια χαρα θα πηγαινει θα του βαλω και 98 και θα ειμαι και κυριος. Ναι δε θα μπορω να δω HD ουτε να παιξω Pro2009 αλλα τη δουλεια μου θα την κανω

Υπαρχει φυσικα και η πολυ καλη λυση του Linux για οποιον θελει και εχει ορεξη να ασχοληθει

Ουτε φυσικα θα σου προτεινα να βαλεις vista σε αυτο το μηχανημα, οπως αυτη τη στιγμη προτιμω να βαλω 98 ή μια ελαφρια διανομη στον P3 μου και μαλιστα οταν του εχω και 512ΜΒ μνημη

Οποιος θελει παιρνει νεο PC καθε δυο χρονια αν θελει το κανει, προσωπικα απο το 2001 μεχρι σημερα εχω αλλαξει μονο μια φορα μηχανημα φυσικα ομως με αναβαθμιση μιας καρτας γραφικων που μου κοστισε 20€ απο ενα φιλο ενος σκληρου 80GB και επιπροσθετης μνημης η οποια κοστισε ακριβα σε σχεση με τις σημερινες και των σχετικων DVD players

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ με αυτά που λές , ομώς η Μ$ κάνει τεράστιες προσπάθειες να προωθήσει τα Vista και να μειώσει το marκet share των Χp.

Δεν δινει αδειες για δημιουργεία drivers στα XP ,αναγκάζει τους καταναλωτές μαζι με ένα μηχανημα (κυριως στα λαπτοπ συμβαίνει) να αγοραζουν το νεο αυτο λειτουργηκό , πουλάει ενα προτυπο οτι οπιο Pc δεν εχει vista και AERO ειναι ξεπερασμένο .κ.α.

Αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατι να αναβαθμήσει σε βιστα καπιος, αφου:

1)Δεν υποστηριζει ορισμένα προγράμματα

2)Σπαταλάει ασκοπα πορους

3)Κοστίζει μια περιουσία

4)Εχει μεγαλυτερες απαιτησεις στα games

5)Εχει προβληματα με τα filesystems

Και τα νεα features ,είναι 5-6 βλακίες οι οποίες γίνονται με αντιστοιχα προγραματα σε XP και άλλα λειτουργηκα.

Δημοσ.

Και τα νεα features ,είναι 5-6 βλακίες οι οποίες γίνονται με αντιστοιχα προγραματα σε XP και άλλα λειτουργηκα.

προσωπικα αδιαφορω για αυτα τα features που λες και τα αντιστοιχα προγραμματα στα XP τα οποια επιβαρυνουν πολυ περισσοτερο το συστημα ετσι κι αλλιως

Οσων αφορα οτι σου δινουν τα laptop με vista και το κυνηγι για drivers για να βαλεις XP ειναι ακριβως η ιδια πρακτικη που ακολουθουσε και με τα XP, δεν εγινε τοσο μεγαλο θεμα ωστοσο γιατι ετσι κι αλλιως η αγορα των laptop δεν ηταν τοσο διαδεδομενη (ειδικα στην ελλαδα) οσο ειναι σημερα ουτε υπηρχε η ιδια προσβαση στο internet ωστε να γινεται παλι τοσος χαμος και παραπληροφορηση. Αλλα συμφωνω σε αυτο μαζι σου αλλα ειναι μια πρακτικη που δνε εμφανιστηκε τωρα με τα vista ξαφνικα

Τα προγραμματα που δεν ειναι συμβατα με vista ειναι εξιδεικευμενες εφαρμογες οι οποιες ουτε με το Linux θα ειναι συμβατες ετσι κι αλλιως. Με οτιδηποτε αλλο τα vista ειναι απολυτα συμβατα και λειτουργουν απροβληματιστα

Περα απο αυτα σε εμενα κυλανε πολυ καλα, με τα XP ειχα πολυ περισσοτερα προβληματα σε PC αγορασμενο το 2001 ουτε παρατηρω καποιο προβλημα με filesystems μιας και μια χαρα μπορω να διαβασω και απο τη διανομη μου NTFS και το ext3 μεσα απο windows

Δημοσ.
προσωπικα αδιαφορω για αυτα τα features που λες και τα αντιστοιχα προγραμματα στα XP τα οποια επιβαρυνουν πολυ περισσοτερο το συστημα ετσι κι αλλιως

Οσων αφορα οτι σου δινουν τα laptop με vista και το κυνηγι για drivers για να βαλεις XP ειναι ακριβως η ιδια πρακτικη που ακολουθουσε και με τα XP, δεν εγινε τοσο μεγαλο θεμα ωστοσο γιατι ετσι κι αλλιως η αγορα των laptop δεν ηταν τοσο διαδεδομενη (ειδικα στην ελλαδα) οσο ειναι σημερα ουτε υπηρχε η ιδια προσβαση στο internet ωστε να γινεται παλι τοσος χαμος και παραπληροφορηση. Αλλα συμφωνω σε αυτο μαζι σου αλλα ειναι μια πρακτικη που δνε εμφανιστηκε τωρα με τα vista ξαφνικα

Τα προγραμματα που δεν ειναι συμβατα με vista ειναι εξιδεικευμενες εφαρμογες οι οποιες ουτε με το Linux θα ειναι συμβατες ετσι κι αλλιως. Με οτιδηποτε αλλο τα vista ειναι απολυτα συμβατα και λειτουργουν απροβληματιστα

Περα απο αυτα σε εμενα κυλανε πολυ καλα, με τα XP ειχα πολυ περισσοτερα προβληματα σε PC αγορασμενο το 2001 ουτε παρατηρω καποιο προβλημα με filesystems μιας και μια χαρα μπορω να διαβασω και απο τη διανομη μου NTFS και το ext3 μεσα απο windows

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΤΟΣΤΟΜΕ!!!!

Όταν κάποτε είχανε βγεί τα XP, τι λέγανε όλοι??

"Τα 98 είναι καλύτερα"!!!

Μετά από λίγο καιρό τί είχανε όλοι?

XP...

Αλλά τότε οι 4 στους 10 είχαν υπολογιστή σπίτι τους

και από τους 4 οι 3 ήταν άσχετοι!

Σήμερα έχουν οι 9 στους 10 υπολογιστή σπίτι τους

και ακούμε τα ίδια, αλλά με μεγαλύτερη ένταση πλέον!!

Ό,τι και να λέμε, η τεχνολογία προχωράει.

Όποιος έχει παλιό υπολογιστή, ας κρατήσει τα XP!

Όποιος έχει καινούριο υπολογιστή και συνεχίζει να τα κρατάει...

...ας βλέπει έργα και σε VHS αν θέλει, όταν άλλοι θα φτάνουνε στα Blu-Ray!!

Κολλήματα.............

Δημοσ.
ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΤΟΣΤΟΜΕ!!!!

[...]

Κολλήματα.............

Μήπως γενικεύεις λίγο;

πχ στη δουλειά μου χρησιμοποιούσα Vista ~1 χρόνο, σπίτι τα χω σε dual boot με XP και ζήτημα είναι να χω κάνει Login σ αυτά 10 φορές τους τελευταίους 8 μήνες που τα χω. Απλά έχω συνηθίσει τα XP, δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τα XP, για κάποιους χρηστικούς δικούς μου λόγους τα Vista δε με βολέψανε, γι αυτό και δεν τα προτιμώ. Πρέπει να το γυρίσω σε Vista για να είμαι "in";

Ο καθένας όπως βολεύεται και κάνει τη δουλεία του καλύτερα. Και ναι έχω "καινούργιο υπολογιστή".

Δημοσ.
Μήπως γενικεύεις λίγο;

πχ στη δουλειά μου χρησιμοποιούσα Vista ~1 χρόνο, σπίτι τα χω σε dual boot με XP και ζήτημα είναι να χω κάνει Login σ αυτά 10 φορές τους τελευταίους 8 μήνες που τα χω. Απλά έχω συνηθίσει τα XP, δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τα XP, για κάποιους χρηστικούς δικούς μου λόγους τα Vista δε με βολέψανε, γι αυτό και δεν τα προτιμώ. Πρέπει να το γυρίσω σε Vista για να είμαι "in";

Ο καθένας όπως βολεύεται και κάνει τη δουλεία του καλύτερα. Και ναι έχω "καινούργιο υπολογιστή".

Δεν ανέφερε κανένας τη λέξη in!

Αναφέρθηκα στο οτι η τεχνολογία προχωράει και μπορεί σε κάποιους να σας βόλευε να χρησιμοποιείτε XP (όπως πχ κι εμένα μου άρεσαν περισσότερο τα βινύλια από τα CD), αλλά δεν μπορούμε να μένουμε κολλημένοι στο χτες!

Απο'κει και πέρα αν θεωρείς πως σε βολεύουν τα XP, είναι σαφώς δικό σου θέμα το τι θα βάλεις στον υπολογιστή σου!

Δημοσ.

Απλά με το παρακάτω:

Κολλήματα.............

βγαίνει το συμπέρασμα πως όποιος έχει νέο pc και XP είναι κολλημένος.

Όχι δεν παρεξηγήθηκα φυσικά (:P) απλά υπάρχει γενικά και κόσμος που κάνει τις επιλογές του λόγω κάποιον άλλων κριτηρίων. Αυτά.

Δημοσ.
Απλά με το παρακάτω:

βγαίνει το συμπέρασμα πως όποιος έχει νέο pc και XP είναι κολλημένος.

Όχι δεν παρεξηγήθηκα φυσικά (:P) απλά υπάρχει γενικά και κόσμος που κάνει τις επιλογές του λόγω κάποιον άλλων κριτηρίων. Αυτά.

Δεν φταις εσύ που δεν με καταλαβαίνεις, εγώ φταίω επειδή τοποθετούμαι λάθος!

Σαφώς δεν θεωρείται κάποιος κολλημένος αν βάλει XP! Κι εγώ σε Laptop έχω XP και σε υπολογιστή έχω Vista... είμαι ημικολλημένος?? loool

Aπλά δεν καταλαβαίνω αυτούς που δοκίμασαν τα Vista σε παλιούς υπολογιστές και μίλησαν για "κολλήματα"! Αντιθέτως μπορώ να καταλάβω αυτούς που λένε πως "δεν μου κάνουν τα Vista, δεν μου αρέσει ο τρόπος που λειτουργούνε"!;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...