Προς το περιεχόμενο

Ποια windows να βαλω?

maurisio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ρε τι του λέτε του ανθρώπου ,αν θέλει να βάλει windows να βάλει XP.

Δεν υπάρχει λόγος να βάλει sβίστα μιας και δεν του προστείθουν τίποτα.

Aν θές πάντως κάνε την προσπάθεια και βάλε ενα λινουξάκι ,εγώ πριν 6 μήνες το έβαλα σε καθημερινή χρηση και είμαι απολητα ευχαριστημένος.

Και μην τους ακούς αυτούς που λένε οτι είναι δυσκολο ,και δεν αποδηδει .

ερωτηση απο καθαρη περιεργια. Εχεις δουλεψει με vista σε δικο σου pc?

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μαντης δεν ειμαι αλλα αποκλειεται !!!! Οι κατακρητες ειναι πολλοι χωρις προσωπικη εμπειρια αλλωστε.

Δημοσ.

Ναι , είχα πρόσφατα αγοράσει ένα λάπτοπ για επαγκελματική χρηση (κυρίως office) με προεγκατεστημένα τα βιστα τα οπία αντικατέστησα με Xp .Και στα Xp είχα προβλήματα με drivers καθώς η αγαπητή M$ δεν εδεινε αδειες στην εταιρια του notebook .

Πληρoφοριακά τα sVista ξεκηνούσαν με 1,1gb+ μνήμη με ανοιχτο Aero και antivirus.

Tα Χp με 350~500mb με antivirus.

Tο Suse linux (gnome) με το πολύ 250mb με compiz (δηλαδη εφέ κλάσης ανωτερα των βιστα) και 2 screenlet widgets.

Tωρα πείτε μου τι αξηζει??

Για να μην κοροιδευόμαστε τα βιστα γονατίζουν το συστημα μονο και μονο για να φαίνεται 3d o καδος ανακυκλωσης.

Δημοσ.
Ναι , είχα πρόσφατα αγοράσει ένα λάπτοπ για επαγκελματική χρηση (κυρίως office) με προεγκατεστημένα τα βιστα τα οπία αντικατέστησα με Xp .Και στα Xp είχα προβλήματα με drivers καθώς η αγαπητή M$ δεν εδεινε αδειες στην εταιρια του notebook .

Πληρoφοριακά τα sVista ξεκηνούσαν με 1,1gb+ μνήμη με ανοιχτο Aero και antivirus.

Tα Χp με 350~500mb με antivirus.

Tο Suse linux (gnome) με το πολύ 250mb με compiz (δηλαδη εφέ κλάσης ανωτερα των βιστα) και 2 screenlet widgets.

Tωρα πείτε μου τι αξηζει??

Για να μην κοροιδευόμαστε τα βιστα γονατίζουν το συστημα μονο και μονο για να φαίνεται 3d o καδος ανακυκλωσης.

τα χρησιμοποιησες ομως για καποιο διαστημα?

Και αποκλειεται τα vista να ξεκινουσαν με 1,1GΒ μνημη εδω μετα απο ενα χρονο χρησης χωρις format μολις τελειωσει η εκκινηση η μνημη που χρησιμοποιειται πεφτει στο 35% των 2GB

Μια χαρα θα δουλευει το παιδι το Pc και με XP το θεμα ειναι να ξεκαθαριστει ο μυθος που εχει περιβαλλει τα vista, τα οποια και γρηγορα ειναι και χωρις κολληματα και ναι ομως χρησιμοποιουν περισσοτερη μνημη απο τα XP η οποια πιστευω εμφανιζεται στην αποκριση ενος φορτωμενου συστηματος

Οσον αφορα το linux που το χρησιμοποιω κι εγω αρκετες φορες ειναι αλλο κομματι της συζητησης

Δημοσ.

πολλα προγράμματα βαραίνουν τον υπολογιστή, σύμφωνα με τα καινούρια στάνταρ, όσο αναβαθμίζεται το hardware τοσο θα είναι πιο απαιτητικό το software, και εξάλου, οταν κάποιος δεν έχει την διάθεση να κρίνει κάτι αντικειμενικά παρα μόνο έχει σχηματήσει άσχημη γνώμη χωρίς να ξέρει ακόμα και να δοκιμάσει κάτι δύσκολα θα του φανεί καλό.

Δεν είναι οι χρήστες των windows αυτοί που καταδικάζουν τα linux, αλλα περισσότερο οι χρήστες linux καταδικάζουν τα windows και προσπαθούν να πείσουν άλλους να τα χρισημοποιήσουν.

Είναι αρκετά βελτιωμένα τα vista και σε σφάλματα και σε όλα, προχωράμε...

δεν μπορείς να μην αποδέχεσαι ενα παιχνίδι λόγω των αυξημένων απετήσεων....

ΞΑΝΑΛΕΩ

όσο αναβαθμίζεται το hardware τοσο θα είναι πιο απαιτητικό το software

ΑΣ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΘΕΜΑ WINDOWS VS LINUX

Δημοσ.
Δεν μας λες και το γιατι ????

* Για το AERO ? Ποια ευχρηστία ακριβώς προσφέρει? Με τι κόστος? Ο ανταγωνισμός τι eye-candy προσφέρει και με τι κόστος (σε resources)

* Για το WGA, που το θυμάται η M$ όποτε θέλει, αλλά κάπου κάπου το ξεχνάει λέγοντάς σας στη μάπα "πόσο κορόιδα είστε"?

* Για τα DRM? Λειτουργικό αγοράσατε ή την αστυνομία στο σπίτι σας? Ποιος είναι αυτός που δίνει το δικαίωμα στην M$ να ενσωματώσει DRM στο λειτουργικό της? Τι σχέση έχει ένα λειτουργικό με DRM?

* Για τη φημισμένη ασφάλεια της M$? Το UAC μήπως? Αν ναι, τότε γιατί όλος ο κόσμος που αγοράζει MEII το έχει απενεργοποιήσει? Και μη μου πείτε ότι όλοι οι "ψαγμένοι" εδώ μέσα δεν το έχετε απενεργοποιήσει για λόγους performance...

* Για το DX10? Αν ναι, ok είστε gamers λοιπόν και απαιτείτε ένα αναλόγως σοβαρό λειτουργικό... Πάω πάσο. Τα Win γενικά αριστεύουν στο gaming... Μαγκιά της M$ που σας βάζει να πληρώνετε για να παίξετε παιχνίδια που αγοράζετε με το hardware που αγοράζετε. Έχετε το λειτουργικό που σας αξίζει και την εταιρεία που γνωρίζει ότι την παίρνει να σας εκβιάζει (μετά την απόδειξη ότι το DX10 μπορούσε να περάσει και στα XP)

* Για το καλύτερο performance σε σχέση με τα XP? LOL

* Για τη συμβατότητα με λογισμικό ενός έτους? Ή μήπως υπήρξε καμιά σοβαρή καινοτομία που δεν επιτρέπει τη συμβατότητα? Ξέρει ότι "σας έχει" και πολύ που νοιάστηκε...

* Για νέο και πιο αποτελεσματικό FS ή μήπως για την κατάργηση του καρκινώματος της Registry που μας είχαν υποσχεθεί?

* Για καλύτερη σταθερότητα? Σε καμία περίπτωση τα MEII δεν είναι περισσότερο σταθερά σε σχέση με τα XP

* Για περισσότερη ευχρηστία? Για να κάνετε με 10 κλικς ό,τι κάνατε μέχρι σήμερα με 2?

* Για φιλοσοφικούς προβληματισμούς σε σχέση με την έννοια του "ΌΧΙ" ? Όταν λέμε "ΟΧΙ" εννοούμε "ΌΧΙ". Εκεί στην M$ δεν το καταλαβαίνουν και επιμένουν να επεμβαίνουν στο λειτουργικό μου ακόμα και όταν εγώ το έχω ΑΡΝΗΘΕΙ

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις και DOS 6.2.

Νομίζω, σοβαρά τώρα, ότι τα vista (αν δεν εδιαφέρεσαι για linux) είναι μια λογική σκέψη, μιας και του χρόνου όλοι θα τρέχουμε να βάλουμε seven. Έτσι, δε χάνουμε τίποτα να κάνουμε μια πρόβα με vista, μιας και τρέχουν μια χαρά - σε νέα pc βέβαια...

Δημοσ.
Ποια windows μου προτείνετετε να βάλω, τώρα που θα κάνω format ?

Φίλε μου άν δεν είσαι εξοικειωμένος με υπολογιστές & windows βάλε Vista!

Στην περίπτωση που σε ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι επιδόσεις βάλε XP!

Επειδή υπολογιστής και ιντερνετ και αναβαθμίσεις πάνε πακέτο, εάν έχεις νόμιμα τις άδειες και για Vista και για XP κανένα πρόβλημα για όποια επιλογή κι άν κάνεις. Εάν όχι, προτίμησε αυτό που είναι νόμιμο. Εάν δεν έχεις κανένα νόμιμο, προτίμησε XP θα έχεις μεγαλύτερη ευελιξία, εκτός των άλλων ...

Δημοσ.
Έτσι, δε χάνουμε τίποτα να κάνουμε μια πρόβα με vista, μιας και τρέχουν μια χαρά - σε νέα pc βέβαια...

Εγώ πάντως τα 80+ € τα υπολογίζω...

Δημοσ.
τα χρησιμοποιησες ομως για καποιο διαστημα?

Και αποκλειεται τα vista να ξεκινουσαν με 1,1GΒ μνημη εδω μετα απο ενα χρονο χρησης χωρις format μολις τελειωσει η εκκινηση η μνημη που χρησιμοποιειται πεφτει στο 35% των 2GB

Μια χαρα θα δουλευει το παιδι το Pc και με XP το θεμα ειναι να ξεκαθαριστει ο μυθος που εχει περιβαλλει τα vista, τα οποια και γρηγορα ειναι και χωρις κολληματα και ναι ομως χρησιμοποιουν περισσοτερη μνημη απο τα XP η οποια πιστευω εμφανιζεται στην αποκριση ενος φορτωμενου συστηματος

Οσον αφορα το linux που το χρησιμοποιω κι εγω αρκετες φορες ειναι αλλο κομματι της συζητησης

Και όμως... Από προσωπική πείρα έχω καταλάβει οτι όσο περισσότερο μνήμη δίνεις, τόσο περισσότερο θα σου φάνε. Σε μηχανήματα με 1γβ, όταν ξεκινάνε τα βίστα συνήθως τρώνε γύρω στα 500μβ. Με 2γβ πηγαίνουν περίπου στα 700 ενώ τώρα που δοκιμάζω βίστα64 με 4γβ ραμ, σε φρεσκια εγκατάσταση με όπερα και antivirus μου τρώνε 1.35γβ. Μέχρι λίγο καιρό πριν θα πρότεινα ΧΡ. Εδώ και 2 εβδομαδες δουλευω τα βιστα64 και μεχρι τωρα δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο κόλλημα, ή ασυμβατότητα. Επίσης είναι πολύ responsive και γρήγορα, μάλλον βοηθούμενα και απο τα 4γβ μνήμης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...