Προς το περιεχόμενο

intel q6600 70c

PSYXAKIAS7041

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιαΣτρεσσαροντας την cpu μου με το prime95 η θερμοκρασια της εφτασε στους δυο πρωτους πυρηνες 70c στον τριτο 63c και στον τεταρτο 65c.Πρεπει να αλλαξω ψυκτρα ή ειμαι ενταξει;Αν ναι θα μπορουσατε να μου προτεινεται μια;ειναι πολυ υψηλες οι θερμοκρασιες αυτες,αν ναι γιατι.Ο εξαερισμος του κουτιου μου και η ροη του αερα ειναι πολυ καλα και το case ειναι τεραστιο.:rolleyes:

-----Προστέθηκε 8/12/2008 στις 02 : 33 : 02-----

εγω σκεφτομουνα για αυτην http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650605

Δημοσ.

Κοιταξε να δεις,νομιζω οτι μεχρι 50 ευρα παιρνω καλο πραγμα,;δεν ξερω τι μπορει να φταιει.υπαρχει περιπτωση να φταιει η παστα γιατι παστα ειχε πανω η ψυκτρα.70c σε full load παντα οκ;

Δημοσ.

Η pasta δεν κάνει μεγάλη διαφορα, εκτος άμα έχεις βάλει παρα πολύ, αλλα και πάλι όχι τόσους βαθμούς. 70 βαθμοί είναι παρα πολλοί χωρίς ο/c.Πάρε αυτήν να γουστάρεις και βάζεις και ότι fan θες ;)

1-3.jpg

http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/cpu/true-copper/product_cpu_cooler_t_copper.html

or

true-main-1.jpg

http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/cpu/tb120/product_cpu_cooler_tb120.html?art=MTQyMywxLCxoZW50aHVzaWFzdA==

Δημοσ.

εσυ το θερμοκρασιες εχεις;Δεν νομιζω πως ειναι παρα πολυ.Μπορει να ειναι ανεβασμενες αλλα δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα.Τεσπα Που μπορει να οφειλεται αυτο;

-----Προστέθηκε 8/12/2008 στις 03 : 07 : 10-----

με την ψυκτρα που μου εδειξες τι θερμοκρασιες θα βλεπω?σε full load παντα

Δημοσ.

Όχι sorry φίλος αλλα τα temps σου είναι τραγικά. Στους 70-80 βαθμούς 99% κρασάρει το system. Όταν τρέχεις full screen applications πόσους βαθμούς έχεις? Εγώ όταν είχα τον Q6600 είχα full load 48 βαθμούς.

Μπορεί να οφείλεται σε πολλά.

1. Αέρας ανάμεσα σε cpu και cooler.

2. Κακό κομμάτι cpu.

3. Κακή υπάρχον cpu cooler.

4. Κακή κυκλοφορία αέρα στο case.

etc...

Δημοσ.

σε παιχνιδια και τετοιες εφαρμογες εχω γυρω στους 43cΣιγουρα θα αλλαξω ψυκτρα και μαλλον θα παρω την thermalright αυτην που μου εδειξες.εχω ακουσει πολυ καλα λογια για αυτην την ψυκτρα

Δημοσ.
σε παιχνιδια και τετοιες εφαρμογες εχω γυρω στους 43c

Ah ok τότε είσαι μια χαρά. Εγώ νόμιζα γενικά έχεις τέτοια temps. Είσαι ok.

Ποιος το είπε αυτό;

Εγώ φίλος μέσο προσωπικής εμπειρίας. Οι 4/5 C2D κράσαραν σε αυτές τις θερμοκρασίες. Μονο ένας C2D 6600 άντεξε λίγο παραπάνω. Έχεις διαφορετική άποψη dude?

Δημοσ.

Για να σου πει καποιος αν ειναι πολυ υψηλες οι θερμοκρασιες σου , θα πρεπει να ξερει σε τι συχνοτητα τρεχει ο cpu και τι ρευματα εχεις δωσει. 70 βαθμοι σε prime95 ειναι συνηθισμενη τιμη για εναν q6600 στα 3,6ghz , αλλα αρκετα υψηλη αν τον εχεις σε stock συχνοτητα.

Οι διαφορες στους πυρηνες δειχνουν , κατα πασα πιθανοτητα , κακη επαφη της ψυκτρας. Βγαλτη και ξαναβαλτη , σιγουρεψου οτι παταει καλα (εννοειται οτι σε αυτην την περιπτωση θα πρεπει να ξαναβαλεις παστα).Φυσιολογικα θα πρεπει να βλεπεις 2-3βαθμους διαφορα σε load.

Μην φοβασαι , ακομη και με υψηλες θερμοκρασιες ο επεξεργαστης δεν παθαινει τιποτα , αν υπερθερμανθει σβηνει η' μειωνει την συχνοτητα του. Η μονη περιπτωση να τον καψεις ειναι να του δωσεις υπερβολικο vcore.

Σε γενικες γραμμες , για να δεις καλυτερες θερμοκρασιες θα πρεπει να βαλεις μια aftermarket ψυκτρα (θα δεις διαφορες εως και 10-15 βαθμους σε load και 5 βαθμους σε idle). Επισης , σημαντικο ρολο στη θερμοκρασια σε stress καταστασεις παιζει και η κυκλοφορια του αερα. Βαλε στην πισω μερια του κουτιου σου εναν δυνατο ανεμιστηρα και θα δεις βελτιωση της ταξης των 3-5βαθμων.

Δημοσ.

Βασικά μέχρι τόσο είναι ωριακά ο q6600. Ανάλογα το stepping που έχεις. Οι διαφορές σε θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές στους q6600 και εγώ έχει 36,35,30,36 θερμοκρασίες ανα core.

72 max παίρνει ο c0 stepping αλλά δε προτείνεται να είναι μέχρι τόσο. Άσε που full load δε θα σου πιάσει ο επεξεργαστής και ποτέ.

Βάλτου όμως μια aftermarket ψύκτρα για να είσαι ήσυχος.

Σε idle τι θερμοκρασίες έχεις;

Δημοσ.

σε idle εχω αυτην την στιγμη 36,36,30,34 σε καθε πυρηνα.εγω παντως θα παω να παρω την thermalright 120 ultra για να εχω το κεφαλι μου ησυχο και να γαργαλισω και λιγο την συχνοτητα του

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...