quito Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 χαιρετε. εχω ενα ερωτημα επιλογης(select) οπου ενφανιζω καποια δεδομενα. στο ερωτημα μου παρολο που εχω βαλει "SELECT * FROM table ORDER BY id ASC" δεν μου ταξινομεί τα δεδομενα σε αυξουσα σειρα οπως θα επρεπε με την χρηση του "ASC" που χρησιμοποιω στο ερωτημα. τι μπορει να φταει? γνωριζει να μου εξηγησει καποιος?
macabre_sunsets Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Νομίζω δεν θέλει το "$" πριν το id. Αν όμως το $id είναι κάποια μεταβλητη μήπως θέλει κάπως έτσι : "SELECT * FROM table ORDER BY ". $id . " ASC". Επίσης, νομίζω ότι by default κάνει ASC ταξινόμηση οπότε μπορείς να το παραλείψεις.
quito Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 για το $ εκανα εγω λαθος. αλλα δεν ειναι στο $ το λαθος. ειναι πεδιο απο πινακα της βασης στο phpmyadmin
macabre_sunsets Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 "SELECT * FROM `table` ORDER BY `id` ASC" Αυτό σου παίζει? Τι ακριβώς σου βγάζει όταν τρέχεις την εντολή σου? Τα εμφανίζει αλλά δεν είναι στη σωστή σειρά?
quito Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 δεν μου βγαζει καποιο μηνυμα λαθους απλως τα βγαζει αρχικα καλα μετα χανεται μετα οπως να 'ναι -----Προστέθηκε 8/12/2008 στις 02 : 25 : 58----- απλως δεν μπορω να καταλαβω τι μπορει να φταει
macabre_sunsets Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα του output που σου δίνει και των εντολών που χρησιμοποιήσες ακριβώς?
quito Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 τα αποτελεσματα που μου επιστρεφει το ερωτημα ειναι σωστα στο phpmyadmin το collation ειναι utf8_general_ci και εγω εχω καταχωρισει ελληνικα για αυτο δεν δουλευει το order by. το θεμα ειναι τωρα αν αλλαξω το collation της βασης σε greek_general_ci τι θα γινει? δεν θελω να το κανω μην τυχον και πειραχθουν τα δεδομενα και τρεχω και δεν φτανω. οποτε τι προτεινεις εσυ? -----Προστέθηκε 8/12/2008 στις 04 : 12 : 39----- οριστε το ερωτημα "SELECT * FROM table WHERE x='0' ORDER BY name ASC " χωρις το WHERE x='0' δουλευει μια χαρα αλλα ετσι οπως ειναι τιποτα
macabre_sunsets Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 "... WHERE x=0 ..." Εφόσον είναι int νομίζω δεν θέλει τα αυτάκια (΄΄). Μήπως το παίρνει σαν char έτσι όπως το κάνεις? Επίσης, δοκίμασε να τρέξεις το query " SET NAMES 'utf8' " (mysql_query("SET NAMES 'utf8'");) πριν από οποιοδήποτε άλλο μήπως λυθεί το πρόβλημα της κωδικοποίησης. Σημαντικό: Κάνε BacκUp πρώτα και μετά κάνε ότι αλλαγές θέλεις!
quito Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 μπα τιποτα ουτε με αυτο μου τα εμφανισε κινεζικα.
quito Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 gkastros για πιο id αναφερεσαι? αν εννοεις το x στο παραπανω ερωτημα που εθεσα ειναι int
drmetal Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Το πεδίο id στο table σου. Τι είναι ? Int ή κάτι άλλο ?
quito Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 το πρωτευον κλειδι του πινακα δηλαδη to id ειναι int. το πεδιο του πινακα που θελω να εμφανισω και να εφαρμοσω ταξινομηση ειναι το onoma το οποιο ειναι τυπου tinytext
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.