kavaliotis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Γεια σας παιδια, εχω ενα προβλημα στην δουλεια με εναν server. Εχουμε εναν HP Proliant ML370 G4 με Intel Xeon 3.4 Ghz και 2GB RAM που τρεχει Windows Server 2003 R2 Standard Edition. Πανω τρεχουμε SQL Server 2003 και εχουμε φορτωμενες 2 βασεις αρκετα μεγαλες (περιπου 1GB η μια και 1.7GB η αλλη). Το προβλημα ειναι οτι η CPU στο ασχετο και χωρις να γινεται κατι εκτιναζεται στο 100% και μενει εκει κολλημενη για αρκετη ωρα με συνεπεια οι χρηστες που χρησιμοποιουν remote την βαση να βλεπουν μεγαλη καθυστερηση στο προγραμμα που τρεχουν (που χρησιμοποιει την βαση). Η μνημη εντωμεταξυ οσο περναει η ωρα ανεβαινει η χρηση της και φτανει μεχρι και 1.7-1.8GB (απο τα 2GB total). Τι μπορει να συμβαινει και να πηγαινει τοσο χαλια η CPU? Εννοειται εχω τσεκαρει για ιους spyware κτλ και γενικα το συστημα δεν εχει τιποτα αλλο φορτωμενο για να πω οτι εκεινο φταιει. Αλλωστε το sqlservr.exe ειναι αυτο που τρωει ολη την CPU και ολη την μνημη. Υπαρχει επισης καποιο διαγνωστικο για να δουμε τι μπορει να προκαλει το προβλημα? Ευχαριστω εκ των προτερων.
Billman Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Ρίξε μια μάτια στο παρακάτω link, έχει χρήσιμες πληροφορίες για benchmarking και analysis αν υπάρχουν προβλήματα (θέλω να πιστεύω πως είναι συμβατό με sql server 2003). http://www.brentozar.com/archive/2006/12/dba-101-using-perfmon-for-sql-performance-tuning/
kavaliotis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Προτεινει ενα προγραμμα της Quest που το κατεβασα τωρα και θα το δοκιμασω αυριο στην δουλεια... Thanx
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.