Προς το περιεχόμενο

Τροφοδοτικό ΑΜΕΣΑ!

planetman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω άμεσα τροφοδοτικό. Είχα αποφασίσει να πάρω το Enermax στα 625W http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1141481&page=3&category=69977705&catalog=20 στα 92,5€ το οποίο το πλαίσιο δεν διαθέτει άμεσα. Σκέφτηκα να το πάρω από το e-shop αλλά το θέμα είναι ότι αυτοί δίνουν 1 χρόνο μόνο εγγύηση αντί των 3 που δίνει το πλαίσιο.

Σαν εναλλακτική σκέφτηκα το Corsair 750W http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1030116 στα 116€ από πλαίσιο το οποίο έχει άμεσα και έχει και 5 χρόνια εγγύηση. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι παίζει με τα ρεύματα. Tο corsair 750W λέει στα 12V1 πως δίνει 60Α ενώ το Enermax 625W λέει 3 12άρες με 25A στην κάθεμία, δηλαδή 75Α; Ισχύει αυτό;

Ποιο είναι τελικά δυνατότερο και καλύτερο και τι επιλογές άλλες έχω δεδομένου πως θέλω να το πάρω άμεσα; Μία ΑΤΙ 4870 πήρα, δεν έχω κάποιο τρελό σύστημα με διπλές κάρτες.

• Moderators
Δημοσ.

Οχι τα Combined Ampere Load Max δε βγαινουν προσθετοντας τις 12ρες γραμμες.

Με τη 4870 και ενα νορμαλ συστημα σε καλυπτει ακομα κι αυτο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700624

Εγω ομως θα προτεινα (κυριως για λογους ψυχολογικης ανεσης) κατι τετοιο:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806617

Αν παλι δινεις (που δινεις) εξτρα χρηματα, θα προτεινα αυτο:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650743

Για να μην εχεις προβλημα οποιασδηποτε αναβαθμισης στο μελλον.

Δημοσ.

Το Enermax δίνει combined και απο τις 3 γραμμές 50Α.Δυστυχώς δέν ισχύει το 12V1+12V2+12V3=λογικό άθροισμα.Τουλάχιστον σάν τροφοδοτικό είναι αθόρυβο,αφου ο ανεμιστήρας δέν ξεπερνά ποτέ τις ~510στροφές,ακόμα και σε full load.

Το Corsair απο την άλλη,άν και πιο δυνατό (ίσως και ποιοτικό),δέν τα πάει καλά στον τομέα του θορύβου σάν τα μικρότερα μοντέλα.

Πάντως ακόμα και Crossfire να κάνεις ένα ποιοτικό 600αρι σε καλύπτει απόλυτα.

edit:το όνομά μου θα γίνει συνώνυμο της καθυστέρησης.Και φαντάσου οτι ξεκίνησα να γράφω πρώτος ...:-D

Δημοσ.

GeorgeMan, δεν θέλω να πάρω κάτι μέτριο, δεν θέλω πάλι στην επόμενη αναβάθμιση να ψάχνομαι. Το 1ο που προτείνεις το αποκλείω. Το 2ο δίνει λίγα ρεύματα για την τιμή του σχετικά με το Enermax. Το 3ο δεν ξέρω καν τι ρόλο βαράει από ρεύματα και από εγγύηση. Προτιμώ να δώσω +20€ και να πάρω τροφοδοτικό σίγουρα καλό και με 5 χρόνια εγγύηση από το πλαίσιο.

Μου ξεκαθαρίσατε τελικά ότι το δυνατότερο καθαρά είναι το corsair 750W απλά έχει παραπάνω θόρυβο; Δηλαδή; Είναι ενοχλητικός; Να το αποφύγω αυτό;

Πείτε ρε παιδιά καμμιά ιδέα γιατί πρέπει να δω τι θα κάνω σήμερα!

• Moderators
Δημοσ.

Ειναι υπερβολη ενα τετοιο τροφοδοτικο.

Σκεψου οτι η 4870 το MAX που μπορει να καψει ειναι 30Α (150W σε καθε 6πινο βισμα και αλλα 75 απο τη μητρικη).

Σκεψου οτι ο καθε σκληρος καιει MAX 1A (απο τη 12ρα γραμμη παντα ε), το ιδιο πανω κατω και τα DVD-Roms/RW.

Η CPU/RAM δε τρωνε απο τη 12ρα γραμμη (τι τις εχουμε τις 3,3 και 5?)... αρα αντε πες οτι εχεις και 10 ανεμιστηρια που καιει το καθενα 0,2Α... εχεις μια τραγικη καταναλωση 30+2+2+2=36Α.

Και αυτα αποκλειεται να τα δεις γιατι πολυ απλα η 4870 καιει πολυ λιγοτερο απο 150+150+75=375W (αν ειναι δυνατον! τα max των προδιαγραφων των καλωδιων/συνδεσεων εβαλα).

Αρα οπως καταλαβαινεις το να παρεις ενα τροφοδοτικο με combined load στις 12ρες γραμμες του γυρω στα 60Α

1) Σε εξασφαλιζει για παντα (ειδικα τωρα που αρχισαμε να σκεφτομαστε τη καταναλωση και να νεα προϊοντα εχουν ιδια ή μικροτερη καταναλωση απο της προηγουμενης γενιας με καλυτερη αποδοση).

2) Ειναι υπερβολικα υπερβολικο :P (ακομα και αν αναβαθμισεις στο μελλον).

Προφανως μιλαμε για συστηματα με μια καρτα γραφικων.

Δημοσ.

πριν μερικες μερες ειχα το ιδιο μπερδεμα ηθελα ενα μεσο τροφ ξεκινησα για corsair & enermax δεν υπηρχε τιποτα στα μετρα μου απο διαθεσιμοτητα και πηρα το realpower 520 μεχρι στιγμης δεν υπαρχει προβλημα εχω σε αλλο μηχανημα ενα corsair 1000 δεν ακουγεται σχεδον καθολου το ιδιο πιστευω και για το 750 δεν θα ζοριστει ποτε για να δουλεψει τερμα στροφες ο ανεμιστηρας του δεδομενου οτι πουσαρισμενο μπορει να δωσει σχεδον 830w για μενα παρε το corsair....οπως αναφερουν και παραπανω ολα τα αλλα σε καλυπτουν το θεμα εγγυησης ειναι σοβαρο 5 χρονια που εχει το corsair- realpower ειναι υπερ

Δημοσ.

Μα κι εγώ δεν ήθελα να ανέβω στα 750W, είχα αποφασίσει να πάρω το Enermax 625W το οποίο ξέρω ότι είναι ποιοτικότατο αλλά δεν το βρίσκω ετοιμοπαράδοτο, γιατί να το πάρω από e-shop και να έχω το 1/3 της εγγύησης;

Τα CoolerMaster δεν ξέρω τι ρόλο βαράνε, το 620W πάντως βλέπω πως έχει 19Α σε κάθε γραμμή σε σύγκριση με τα 25Α του Enermax και είναι σχεδόν στην ίδια τιμή, οπότε δεν θα ήταν και η 1η μου επιλογή.

Στο μέλλον δεν ξέρω τι σύστημα θα φτιάξω και θέλω να είμαι σίγουρα καλυμμένος. Τα 5 χρόνια της corsair είναι επίσης ένα πλεονέκτημα, με βοήθησε και ο vagchrist με το τελευταίο ποστ, οπότε λέω να πάω στο 750W corsair.

Δημοσ.

Όταν λέμε modular εννοούμε πως εμείς συνδέουμε μόνο όσα καλώδια χρειαζόμαστε; Αποσπώμενα;

Για το corsair 550W τι γνώμη έχετε; Θα με καλύψει;

• Moderators
Δημοσ.

Ναι θα σε καλυψει και εχουμε την καλυτερη αποψη, αλλα νομιζω οτι εδω και καιρο ηταν σε ελλειψη...:-(

Και ναι modular ειναι αυτο ακριβως.

Δημοσ.

Chieftec 650W - 24Pin

CFT-650-14C

CoolerMaster M620 Real Power Modular

RS-620-ASAA-A1

Τόσο το 550 όσο και το 750 της corsair (κατασκευής CWT) είναι κατώτερης ποιότητας με τα υπόλοιπα της εταιρίας. Ειδικά το δεύτερο, έχει κλασσικά προβλήματα θορύβου, ανάλογα και με την παρτίδα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...