Προς το περιεχόμενο

4870χ2 tune

argyris22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

se συστημα E8500,4gb muskin 1000,asus4870x2 οταν παω να κανω auto tune μου βγαζει gpu clock 790 kai memory clock 990,στα games ομως παιζω ολα full και χωρις tune,ποια η διαφορα να το κανω tune δλδ??B)

Δημοσ.

α οκ,νομιζα οτι αμα εβαζα της ρυθμισεις τερμα δεν θα ειχε διαφορα,εχεις υποψη σου κανα προγραμμα να μου δειχνει τα frames την ωρα που παιζω??

Δημοσ.

thnx το κατεβασα

σε E8500,asus 4870x2,4gb muskin 1066,vista 64bit,samsung T200

οταν το ετρεκσα με στοκ ρολογια ειχα 60fps stathera sto grid kai minimum 42 sto brothers of arm

με gpu clock sta 790 kai memory clock sta 975,ανεβασα και το ανεστηρακι τησ cpu για να μην εχω θερμοκρασιες,ειχα 60fps stathera sto grid kai minimum 38 sto brothers of arm,στα ειδια κομματια της πιστας και εκανα restart to game καθε φορα

δεν θα επρεπε να εχω περισσοτερα αντι λιγοτερα?μηπως φταει οτι τa ανεβασα πολυ ta clocks?γενικως τα νουμερα ιτανε καλα?

Δημοσ.

Αν και δεν έχω ιδέα τι κάνει το auto tune, η ονομασία και μόνο με κάνει να υποθέσω ότι το λογισμικό πιθανόν να ελέγχει αυτόματα τους χρονισμούς ανάλογα με την θερμοκρασία της κάρτας. Αν αυτό ισχύει και ανέβει η θερμοκρασία πάνω από Χ το λογισμικό πιθανότατα να προσαρμόζει σε χαμηλότερους και από τους default χρονισμούς.

Για να το συντομεύσουμε όμως ή θα κάνεις τα δικά σου πειράματα να υπερχρονίσεις την Χ2 μέχρι του σημείου να μην χάσεις ούτε ένα χιλιοστό σταθερότητας ή το αφήνεις απλά στους default χρονισμούς. Mε τις επιδόσεις άλλωστε μιας Χ2 αλλά και με την κατανάλωση ενέργειας που έχει έχω σοβαρές αμφιβολίες αν οποιεσδήποτε ασκήσεις υπερχρονισμού αξίζουν τον κόπο.

Για να φανεί σε πραγματικό χρόνο διαφορά στις επιδόσεις η διαφορά της ταχύτητας θα πρέπει να ξεπερνάει κατά πολύ τα 10%. Σε μέσο όρο το αν έχει κάποιος π.χ. 50 ή 55 fps η διαφορά συνήθως δεν φαίνεται. Πέρα από τα 57-60 fps η διαφορά αρχίζει να γίνεται αισθητή. Για να φτάσει όμως κάποιος διαφορές της τάξης του =/>15% θα πρέπει να υπερχρονιστούν πυρήνας & μνήμη της GPU κατά =/>15%, όπου για να μην επιρεαστεί η σταθερότητα του συστήματος (μιλάμε για =/>860MHz για τον πυρήνα) θα πρέπει ο χρήστης να πάει σε αρκετά εξωτικές λύσεις ψύξης. Το επιπλέον κόστος για αυτές ωστόσο συνήθως δεν αξίζει τον κόπο εκτός αν κάποιος έχει σαν hobby καθαρά και μόνο τον υπερχρονισμό.

Δημοσ.

thnx,τα ανελυσες ωραια,μπορεις να μου εξηγησεις γτ,ενω ανεβασα κατα πολυ το ανιστηρακι(απο 32% σε 45%),και λογικα δνε θα ειχα προβλημα θερμοκρασιας,ειχα λιγοτερα fps?

για το συστημα μου αυτα τα fps τα βλεπεις να ειναι καλα?

το auto tune τα ανεβαζει μονο του,και τα παει μεχρι790 και 990,και εμενα με αφηνει μεχρι 800 και 1000,πως μπορω να το ανεβασω παραπανω?

Δημοσ.
thnx,τα ανελυσες ωραια,μπορεις να μου εξηγησεις γτ,ενω ανεβασα κατα πολυ το ανιστηρακι(απο 32% σε 45%),και λογικα δνε θα ειχα προβλημα θερμοκρασιας,ειχα λιγοτερα fps?

Μπορώ μόνο να μαντέψω....ίσως κάπου να έχεις πρόβλημα τροφοδοσίας ρεύματος. Μπορεί να λαλακίζεται το λογισμικό, μπορεί να συμπεριφέρεται περίεργα η κάρτα, μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα τροφοδοσίας στην μητρική ή και στο τροφοδοτικό κ.ο.κ. που δεν βοηθάνε να βγάλω ένα λογικό συμπέρασμα.

για το συστημα μου αυτα τα fps τα βλεπεις να ειναι καλα?

Μια χαρά μου ακούγονται για αυτό και αναρωτιέμαι προς τι οι ασκήσεις υπερχρονισμού.

το auto tune τα ανεβαζει μονο του,και τα παει μεχρι790 και 990,και εμενα με αφηνει μεχρι 800 και 1000,πως μπορω να το ανεβασω παραπανω?

Φιλική συμβουλή να την αφήσεις στους default χρονισμούς. ΄Οπως σου είπα και παραπάνω για να δεις ουσιαστική διαφορά σε πραγματικό χρόνο θα πρέπει να τινάξεις τους χρονισμούς σε ανέφικτα ύψη εκτός αν πας σε εξωτικές μεθόδους ψύξης. Το auto tune καλύτερα να μην το χρησιμοποιείς καθόλου, ταπεινή μου άποψη πάντα.

Δημοσ.
thnx το κατεβασα

σε E8500,asus 4870x2,4gb muskin 1066,vista 64bit,samsung T200

οταν το ετρεκσα με στοκ ρολογια ειχα 60fps stathera sto grid kai minimum 42 sto brothers of arm

με gpu clock sta 790 kai memory clock sta 975,ανεβασα και το ανεστηρακι τησ cpu για να μην εχω θερμοκρασιες,ειχα 60fps stathera sto grid kai minimum 38 sto brothers of arm,στα ειδια κομματια της πιστας και εκανα restart to game καθε φορα

δεν θα επρεπε να εχω περισσοτερα αντι λιγοτερα?μηπως φταει οτι τa ανεβασα πολυ ta clocks?γενικως τα νουμερα ιτανε καλα?

πάντως η 4870x2 σε t200 είναι overkill..

στο θέμα του υπερχρονισμού πάντως μην εμπιστεύεσαι πολύ τα προγραμματάκια που δίνουν μαζί με την κάρτα..για σοβαρό υπερχρονισμό υπάρχουν ξέχωρα προγράμματα με περισσότερα options κτλ.αλλα είσαι μια χαρά με τα εργοστασιακά ρολόγια..δεν θα είναι εμφανής η διαφορες...από τι στιγμή που έχεις 20άρα οθόνη σε τέτοιο τέρας GPU!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...