Προς το περιεχόμενο

Απο Tt Soprano σε CM Centurion 590.Αξίζει;

Tenshi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum.

Το σύστημα της υπογραφής μου στεγάζεται σε ένα Τt Soprano και τα πράγματα αρχίζουν να "στενεύουν" επικίνδυνα.Η vga είναι υπερβολικά κοντά στις 3,5" θύρες και αν τύχει ποτέ να μεταβώ σε μια Χ2 κάρτα είναι δεδομένο οτι θα χάσω τουλάχιστον 2 θέσεις σκληρών λόγο του μεγάλου μήκους της κάρτας.Επίσης έχω αλλάξει το πλαινό με ένα που διαθέτει 23" fan και οι υπόλοιποι ανεμιστήρες έχουν αλλαχτεί επίσης, με SilenX, που συδέονται σε ένα fan controller.

Επειδή ο χώρος που έχω στο δωμάτιο είναι πολύ περιορισμένος και βάζω το case στην "θήκη" κάτω απο το γραφείο,έψαχνα κάποιο ευρύχωρο κουτί με παρόμοιες εξωτερικές διαστάσεις.Σκέφτηκα λοιπόν την αγορά του Coolermaster Centurion 590 το οποίο στα σύν του είναι η θέση του τροφοδοτικού κάτω,η δυνατότητα να κρύψεις τα καλώδια πίσω απο την μητρική και πολλές θέσεις για ανεμιστήρες.Αν βάλω 6 Nexus και ένα επιπλέον fan controller σαν και αυτό εκτιμώ πώς το σύστημα θα είναι αρκετά αθόρυβο.

Δεδομένου οτι πάνω κάτω το κόστος θα είναι κοντά στα 150 ευρώ,αξίζει μια τέτοια μετάβαση απο άποψη θορύβου και απόδοσης;

Δημοσ.

πιστευω οτι αχιζει τον κοπο να αλλαξεις το κουτι με το Coolermaster Centurion 590 οπως σκεφτομαι και σοβαρα να το παρω και γω... :)

Δημοσ.

Το 590 είναι καλή περίπτωση, μιας και έχει πολύ καλή τιμή και είναι ευρύχωρο και παραμετροποιήσημο,

Δεν έχεις κανένα λόγο να καλύψεις όμως όλες τις θέσεις που έχει για fans. Αγόρασε 3 nexus και βάλε τους intake, exhaust και GPU side. To κουτί δουλεύει καλά και με αρνητικό, και με θετικό pressure, οπότε μην φοβάσαι τον πειραματισμό.

Δημοσ.

Το Haf αν και το βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον σάν αγορά,δέν είναι βολικό για τον χώρο μου,αφου το άνοιγμα κάτω απο το γραφείο είναι βαριά 570(Υ)χ510(Μ)χ230(Π).Aν είχα χώρο θα πήγαινα κατευθείαν σε Cosmos ή Stacker.Με λίγα λόγια αν είναι να πάω σε κάποια λύση full tower πρέπει να δώ κάτι σάν τα παλιά Chieftec

Το 590 είναι καλή περίπτωση, μιας και έχει πολύ καλή τιμή και είναι ευρύχωρο και παραμετροποιήσημο,

Δεν έχεις κανένα λόγο να καλύψεις όμως όλες τις θέσεις που έχει για fans. Αγόρασε 3 nexus και βάλε τους intake, exhaust και GPU side. To κουτί δουλεύει καλά και με αρνητικό, και με θετικό pressure, οπότε μην φοβάσαι τον πειραματισμό.

Εννοείς να βάλω 3 επιπλέον (Nexus) σε συνδυασμό με τους υπάρχοντες ανεμιστήρες;Σκεφτόμουν τουλάχιστον να γεμίσω τις exaust θέσεις (πάνω και πίσω) έτσι ώστε να μήν "λιμνάζει" η θερμότητα μέσα στο κουτί.Αυτός ο Nexus είναι καλός;Έλεγα να βάλω κάτι τέτοιο μπροστά για να δώσει λίγο "χρώμα".Επίσης οι Nexus δουλεύουν undervolt απο το fan controller χωρίς πρόβλημα;

Δημοσ.

το θεωρω πολυ υπερβολη να δωσεις 200 ευρο αν δεν κανω λαθος να παρεις cosmos....αυτα τα χρηματα μπορεις να τα εκμεταλευτεις πολυ διαφορετικα και με πολυ καλυτερες επιπτωσεις για το pc σου

-----Προστέθηκε 8/12/2008 στις 01 : 02 : 09-----

εγω αποφασισα και θα κανω το εξης μαλλον που στο προτεινω και σενα.θα παρω το κουτι που προτεινες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806667καθως και 6 THERMALTAKE ανεμηστηρακια 120mmhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650628

Δημοσ.

Εννοείς να βάλω 3 επιπλέον (Nexus) σε συνδυασμό με τους υπάρχοντες ανεμιστήρες;Σκεφτόμουν τουλάχιστον να γεμίσω τις exaust θέσεις (πάνω και πίσω) έτσι ώστε να μήν "λιμνάζει" η θερμότητα μέσα στο κουτί.Αυτός ο Nexus είναι καλός;Έλεγα να βάλω κάτι τέτοιο μπροστά για να δώσει λίγο "χρώμα".Επίσης οι Nexus δουλεύουν undervolt απο το fan controller χωρίς πρόβλημα;

Όχι, σου γράφω να αφαιρέσεις τους stock του κουτιού, και να βάλεις 3 άσπρους nexus, ένα μπροστά, ένα πίσω και ένα στο πλάι να βαράει την κάρτα γραφικών. ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΝΩ. Δουλεύει πολύ καλά έτσι, μετά από πολλές δοκιμές.

Να γνωρίζεις πως σχεδόν ποτέ δεν ισχύει πως περισσότεροι ανεμιστήρες = καλύτερη ψύξη. Μερικές φορές έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Ρίξε μια ματιά εδώ για ένα παράδειγμα...http://icrontic.com/articles/pc_airflow_heat_cooling_guide

Όχι, να μην αγοράσεις το pwm μοντέλο. Εκτός από κατώτερης ποιότητας, δεν μπαίνει και στον fan controller που θέλεις.

Οι nexus είναι κορυφαίοι ανεμιστήρες στο undervolting. Αν και δεν θα σου χρειαστεί ιδιαίτερα, είναι πολύ αθόρυβοι στα 12v.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές!Δυστυχώς οι Nexus υπάρχουν μόνο στο υποκατάστημα στην Βουλιαγμένη και σε αδιευκρίνιστο αριθμό (μπορεί να έχουν 1,μπορεί και 100).Αναγκαστικά πήγα σε Sharkoon,που δέν μου γεμίζουν και πολύ το μάτι λόγο ονόματος,έχουν καλά reviews εξω όμως.

Απο θέμα ψύξης επεξεργαστή έλεγα να πάω σε Thermalright Ultra 120 Extreme,την οποία δυστυχώς δέν βρίσκω άμεσα διαθέσιμη απο τα γνωστά e-μάγαζα.Η Στουρνάρη είναι σε περιοχή *τζίζ* αυτές τις μέρες οπότε δέν είχα την ευκαιρία να ψάξω και στα μικρά μαγαζιά.

Εν πάση περιπτώσει είμαι σε δίλημμα.Να περιμένω λίγο με την Ultra-90 μπας και αξιωθούν και ξαναφέρουν Thermalright (η οποία μάλλον θα επανακυκλοφορήσει σε δύο "εκδόσεις" ΒP και RT ή να πάω κατευθείαν σε Xigmatek ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...