jannos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Λεω να δοκιμασω Raid 0. Η συνδεσμολογια φανταζομαι θα ειναι κανονικη Sata? Τι βηματα πρεπει να ακολουθησω παιδια? Το Raid θα χαθει ας πουμε αν βαλω δευτερο λειτουργικο?Το motherboard υποστηριζει Raid αλλα διαβαζω οτι σε Ubuntu υπαρχει δυσκολια να δουλεψει... Αν θυμάμαι σωστά βάζοντας το cd της μητρικής κατα την εκίνηση δίνει επιλογές για raid. Βοηθατε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Ξέχνα το, δε γίνεται με τους on-board-win-only-raid-controllers που φοράνε οι μητρικές. Μόνο με συγκεκριμένες (πανάκριβες) κάρτες (πραγματικού hardware) RAID μπορείς να πετύχεις υποστήριξη στο Linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jannos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Ουτε software Raid? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Γινεται και software raid, αλλα δεν θα ειναι ορατο απο τα windows. Θα βλεπει το σκληρο σαν 2 διαφορετικους,ξεχωριστους σκληρους παντα. Πληροφοριες εδω https://help.ubuntu.com/community/FakeRaidHowto Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jannos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Οχι οτι εχω windows τωρα αλλα δεν γινεται να κανω κανονικο raid απο windows και μετα software raid απο ubuntu? Τελικα μηπως πρεπει να παρω απλα εναν γρηγορο δισκο??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Οχι οτι εχω windows τωρα αλλα δεν γινεται να κανω κανονικο raid απο windows και μετα software raid απο ubuntu? Όχι. Τελικα μηπως πρεπει να παρω απλα εναν γρηγορο δισκο??? Αν θες παραπάνω ταχύτητα και "διαφάνεια" του δίσκου και στα Win και στο Ubuntu, ναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Οχι οτι εχω windows τωρα αλλα δεν γινεται να κανω κανονικο raid απο windows και μετα software raid απο ubuntu? Στο software raid του Linux μπορείς να κάνεις ένα array από οποιαδήποτε block device. Τα partitions αντιπροσωπεύονται ως block devices. Άρα μπορείς να έχεις ένα raid0 array που να αποτελείται από ένα partition του πρώτου δίσκου και από ένα του δεύτερου. Αν γίνεται να κάνεις το ίδιο και στα Windows (δεν το ξέρω), τότε θα μπορούσες να έχεις ταυτόχρονα raid και στο Linux και στα Windows με τους ίδιους δίσκους, πάντα διαφορετικά arrays όμως. Το array του Linux δεν θα μπορούν να το διαβάσουν τα Windows, το αντίστροφο ενδεχομένως να γίνεται, ανάλογα με το αν υπάρχει driver για τον συγκεκριμένο controller για Linux (για κάποιους υπάρχουν). Προσωπικά χρησιμοποιώ Linux software raid0 στο desktop μου εδώ και 5 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Απλά θέλει προσοχή να κρατάς backup τα κρίσιμα πράγματα αλλού γιατί αν χαλάσει ένας δίσκος πάνε όλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.