akiskem Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 παιδιά έχω μεγάλο πρόβλημα...είχα πιο πριν ubuntu 8.04 και το είχα λίγο παρατημένο.έχω dual boot με windows xp και ubuntu.κάποια στιγμή πάω να μπω στο ubuntu να κάνω το update από 8.04 σε 8.10 και τι να δω...δεν συνδέεται στο Internet! έχω ένα modem speedtouch με σύνδεση connx.η πλάκα είναι ότι ενώ στα xp συνδέεται κανονικά,στο ubuntu δεν γίνεται αυτό! έψαξα όλες τις ρυθμίσεις αλλά μάταια....εκανα και το update σε 8.10 με το alternate μπας και λυθει το προβλημα με τα updates αλλα τιποτα παλι... οποιαδήποτε βοήθεια θα μου ηταν πολυ χρησιμη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Βασικη ερωτηση 1: Το εχεις συνδεδεμενο με usb ή ethernet? Βασικη ερωτηση 2: Χρησιμοποιεις network manager? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskem Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Απάντηση 1:Έχω δοκιμάσει και με τα 2 αλλά τώρα το έχω με Ethernet. Απάντηση 2:Ναι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Απεγκατεστησε το το network manager. Ολο προβληματα ειναι. Αν εισαι μονο με ενσυρματο, και μπορεις να βαλεις static ips, βαλτες απο το αντιστοιχο εργαλειο του gnome, το network-admin. Ακομα και με dhcp να εισαι, θεσε οτι θελεις απο εκει. Αν δεν το βρισκεις, ανοιξε ενα τερματικο και δωσε >sudo network-admin Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskem Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Το δοκιμάζω και σου λέω αμέσως.Πάντως ευχαριστώ προκαταβολικά! :-D -----Προστέθηκε 7/12/2008 στις 01 : 03 : 01----- Λοιπόν...Το έκανα απεγκατάσταση αλλά τίποτα... Επίσης πάτησα και sudo network-admin,αλλά η εντολή λέει δεν υπήρχε,μετά πατάω σκέτο network-admin και λέει οτι το πρόγραμμα δεν είναι εγκατεστημένο και οτι για να το εγκαταστήσω πατάω sudo apt-get install network-admin. :rolleyes: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Απάντηση 1:Έχω δοκιμάσει και με τα 2 αλλά τώρα το έχω με Ethernet. Boot-αρε με live cd και πες μας αν δουλεύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskem Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Boot-αρε με live cd και πες μας αν δουλεύει. Εννοείς να bootαρω με το live cd,να κανω το "try ubuntu without any change to your computer" και καλα (:Ρ) και να δοκιμασω αν συνδέεται από κεί?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Εννοείς να bootαρω με το live cd,να κανω το "try ubuntu without any change to your computer" και καλα (:Ρ) και να δοκιμασω αν συνδέεται από κεί?? Ναι. Θεωρητικά πρέπει να δουλεύει αν δεν υπάρχει hardware πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Κανε εγκατασταση το network-admin τοτε χωρια. Εχει οντως αφαιρεθει απο το μεγαλο μετα-πακετο του gnome και δεν γινεται εγκατασταση μαζι με το gnome. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskem Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Boot-αρε με live cd και πες μας αν δουλεύει. Ναι,δουλεύει με live cd... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkalop Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 δώσε σε κονσόλα >sudo ifconfig θα πρέπει να βγάλει αναλυτικά τις ρυθμίσεις του δικτύου σου στο pc δηλαδή του interface δικτύου αν βγάλει μόνο το "lo" είναι απενεργοποιημένη η κάρτα οπότε κάνεις >sudo ifup eth0 στη συνέχεια αν ο ρουτερ έχει dhcp server δίνεις την εντολή >sudo dhclient αλλιώς βάζεις manual ip εσωτερικού δικτύου σου >sudo ifconfig eth0 192.168.x.xxx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskem Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Κανε εγκατασταση το network-admin τοτε χωρια.Εχει οντως αφαιρεθει απο το μεγαλο μετα-πακετο του gnome και δεν γινεται εγκατασταση μαζι με το gnome. Δεν μπορώ!Αφού δεν έχω internet!Πρέπει να το γράψω σε cd μεσα από windows.Μπορείς να μου δώσεις την ιστοσελίδα να το κατεβάσω;Thanks! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Κάνε ένα "clean install" το 8.10 από live-cd να ξεμπερδεύεις. 20 λεπτά θα σου φάει. Ήδη ψάχνεις λύση πάνω από 24ωρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskem Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Κάνε ένα "clean install" το 8.10 από live-cd να ξεμπερδεύεις. 20 λεπτά θα σου φάει. Ήδη ψάχνεις λύση πάνω από 24ωρο. Το έλυσα!Επιτέλους!:-D Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πραγματικά,δεν ξέρετε τι χαρά μου δίνετε,και ιδιαίτερα τον kkalop.Αφού πάτησα sudo dhclient το internet δούλευε! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkalop Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 πιστεύω ότι σε τέτοιες απλές περιπτώσεις αξίζει να σχοληθεί κανείς λίγο χρόνο παραπάνω και να λύσει το πρόβλημα έτσι ώστε κάθε φορά να γνωρίζει και μερικά πράγματα για τα Linux που με δική του επιλογή έχει στο μηχάνημά του και με σκοπό κάθε φορά να χρειάζεται όλο και λιγότερο χρόνο να τα λύσει αλλιώς π.χ. το clean install νομίζω δεν είναι η λύση για όλα καθώς έτσι είναι σα να μην υπάρχει καμία διαφορά από XP , οπότε τζάμπα ασχολείται κιόλας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.