withend Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Γεια σας παιδιά. Το pc που έχω τώρα είναι το εξής: -ΜΟΒΟ: Asrock 775dual-880pro -CPU: Intel Pentium 4 στα 3ghz -GPU: Nvidia 6200 128MB -RAM: 2x1GB Kingston -PSU: 500Watt Επειδή δεν πάει άλλο, θέλω να αλλάξω για αρχή MOBO και CPU και στη συνέχεια GPU. Για GPU, έχω καταλήξει σε μια 4850. Ωστόσο, με την mobo και την cpu, είμαι ακόμα αναποφάσιστος. Καταρχάς να ξεκαθαρίσω, ότι θέλω να κάνω αναβάθμιση κυρίως για να παίζουν όλα τα καινούρια παιχνίδια. Σε 2η μοίρα (δηλαδή είμαι ικανοποιημένος και με τον pentium) , έρχονται τα προγράμματα. Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να μπορέσουν να συνηπάρξουν ο επεξεργαστής και η gpu με το Psu που ήδη έχω. Δηλαδή, να μην έχει τρελές απαιτήσεις σε watt. Προβληματίζομαι όμως. Για CPU να βάλω έναν διπύρινο Intel E8400 ή έναν τετραπύρηνο AMD Phenom x4 9950. Αν βάλω amd, θα έχω 4 πυρήνες αντί για 2 και θα μου βγει πιο οικονομικό σε σχέση με έναν q6600. Και ακούω ότι για τα καινούρια παιχνίδια, είναι καλό να έχεις 4 πυρήνες. Απο την άλλη ακούω ότι οι intel είναι καλύτεροι από τους Amd και ότι ακόμα δεν εκμετταλεύονται πλήρως οι 4πύρηνοι.
Dante80 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Την στιγμή που σε ενδιαφέρουν περισσότερο τα παιχνίδια, απλά σου είναι άχρηστος ο διπύρηνος, είτε πάς σε intel είτε σε AMD. Ακόμα και στο μέλλον που θα υπάρχουν παιχνίδια που υποστηρίζουν 4 πυρήνες, ΚΑΙ ΠΑΛΙ τον βασικό ρόλο θα τον παίζει η κάρτα γραφικών και ΜΟΝΟ. Το να περιμένεις bottleneck με τους σημερινούς επεξεργαστές σε παιχνίδια είναι πολύ πολύ χλωμό...τουλ για τα επόμενα 4 χρόνια. Βουρ στον πατσά τώρα. Καταρχάς δεν μας είπες τι ανάλυση έχει η οθόνη σου. Ανάλογα με αυτή αλλάζει και η κάρτα γραφικών που ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή σου...πάντως για CPU-MOBO, νομίζω πως το παρακάτω combo θα σε καλύψει μια χαρά... Intel Core 2 Duo 8400 (s775, 3.00 GHz, Cache 6MB, Box) DFI LP DK P45-T2RS (s775, DDR2, P45) Σε περίπτωση που στενεύει το budget, μπορείς να ρίξεις και άλλο το κόστος. Θυμήσου, τα λεφτά θα πρέπει να πάνε στην GPU...^^ Intel Core 2 Duo 7300 (s775, 2.66 GHz, Cache 3MB, Box) Asus P5QL-E To καλό και με τα 2 setup είναι πως δέχονται εύκολα OC, στην αμυδρή περίπτωση που θα το χρειαστείς στο μέλλον για να κάνεις playable δύσκολα παιχνίδια. Ο λόγος που σου έβαλα και τα 2 συστήματα με intel, είναι πως οι σημερινή σειρά 5XXX-6XXX της AMD είναι σχετικά χειρότερη σε OC, επιδόσεις και θερμοκρασία λειτουργίας. Αν μπορείς να περιμένεις όμως λίγο μέχρι τον Γενάρη, θα έχουμε μέσα στην εξίσωση καλύτερες τιμές, λόγω και του deneb launch σε λίγες μέρες, και το τέλος του αρμέγματος των γιορτών...
withend Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Αφού δεν παίζει πολύ ρόλο ο επεξεργαστής , μπορώ να αλλάξω mobo και gpu και να κρατήσω τον Pentium; Αυτή την στιγμή η ανάλυση της οθόνης είναι 1440χ900. Ο 7300 δε θα ρίξει κατά πολύ την επίδοση του συστήματος;
caution Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Την στιγμή που σε ενδιαφέρουν περισσότερο τα παιχνίδια, απλά σου είναι άχρηστος ο διπύρηνος , είτε πάς σε intel... Δαίμονας του τυπογραφείου να υποθέσω;
mihalakis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Μάλλον...Ίσως να ήταν ξενυχτισμένος ο dante Παρεπιπτόντως, επειδή ο P4 δεν θεωρείται σύγχρονος επεξεργαστής, η 4850 θα φρενάρεται αισθητά από αυτόν. Ο Dante αναφέρεται σε σύγχρονους διπύρηνους επεξεργαστές από ιντελ πλευρά, γιατί απο την απέναντι, περιμένουμε σύντομα νέα σειρά με τους phenom 2 (deneb). Ο 7300 δεν θα σε καθυστερεί γιατί είναι ικανότατος επεξεργαστής με τεράστιες δυνατότητες κλοκαρίσματος (clock per clock η διαφορά τους δεν είναι τόσο μεγάλη, και αυτό δεν φαίνεται παντού. Η διαφορά τους κυρίως προκύπτει από τη μεγαλύτερη cache του 8400)
stelios120 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 καλημερα εγω εχω εναν αρκετα παλαιο υπολογιστη με επεξεργαστη amd athlon 3000+ , vga albatron 6800LE , motherboard asus k8n και σκεφτομε να παρω επεξεργαστη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558251 , motherboard http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522630, VGA http://www.plaisio.gr/product.aspx?p...735&catalog=20 τι λετε και εσεις;
withend Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Μάλλον...Ίσως να ήταν ξενυχτισμένος ο dante Παρεπιπτόντως, επειδή ο P4 δεν θεωρείται σύγχρονος επεξεργαστής, η 4850 θα φρενάρεται αισθητά από αυτόν. Ο Dante αναφέρεται σε σύγχρονους διπύρηνους επεξεργαστές από ιντελ πλευρά, γιατί απο την απέναντι, περιμένουμε σύντομα νέα σειρά με τους phenom 2 (deneb). Ο 7300 δεν θα σε καθυστερεί γιατί είναι ικανότατος επεξεργαστής με τεράστιες δυνατότητες κλοκαρίσματος (clock per clock η διαφορά τους δεν είναι τόσο μεγάλη, και αυτό δεν φαίνεται παντού. Η διαφορά τους κυρίως προκύπτει από τη μεγαλύτερη cache του 8400) Δηλαδή να πάω για 7300 και μετά στο μέλλον όταν θα εκμετταλεύονται πλήρως οι δυνατότητες των 4πύρηνων να πάω σε quad/x4; Για να overclock τον 7300 θα χρειαστώ καλύτερο psu;
Dante80 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Όχι, αυτό που έχεις σου φτάνει... Δαίμονας του τυπογραφείου να υποθέσω; Παρντόν....τετραπύρηνος εννοώ..
withend Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Να'στε καλά όλοι σας! Επειδή δεν ξέρω να αλλάζω mobo και cpu, και φοβάμαι μην κάνω καμιά πατάτα μπορώ να περάσω από το πλαίσιο, και να τους ζητήσω να μου τα περάσουν αυτοί; Ξέρετε πόσο περίπου θα μου στοιχίσει; Αα.. Και αφού περαστούν ,θα πρέπει να γίνει και format;
Delirium Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Αν μπορεις να κανεις bios update @ 1.72: http://www.pctreiber.net/download_kategorie_27.html Θα εχεις υποστηριξη και για ATI 4850 Την τσιμπας, ανεβαζεις και τον P4 οσο σου επιτρεπει (περιπου 3.6-3.8GHz) η ASRock, και αργοτερα, οταν νεες πλατφορμες οριστικοποιηθουν, πηγαινεις για αναβαθμιση Εννοειται πως, απο Nvidia 6200 σε ATI 4850, θα τα δεις ολα, και επιπλεον, ειναι μια δυνατη vga που την κρατας και μετα!
withend Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Το mobo μου υποστηρίζει μόνο pci-express x4. Κατά πόσο θα επηρεάσει αυτό την λειτουργία της κάρτας; Όσο για το bios update, δεν έχω ξανακάνει και δεν ξέρω πως γίνεται. Το site που μου έδωσες είναι αξιόπιστο;(Το επίσημο site της Asrock, σταματά στο bios update 1.70 - Update for Ati 2xxx series) Αν κάτι πάει στραβά τι επιπτώσεις μπορεί να έχει; Ακόμα και ένας overclocked pentium 4 δε θα bottleneck πολύ την 4850;
Delirium Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 - Το mobo μου υποστηρίζει μόνο pci-express x4. Κατά πόσο θα επηρεάσει αυτό την λειτουργία της κάρτας; Εξαρταται: αν μιλουσαμε για 1950Pro, (σχεδον) καθολου διαφορα μεταξυ AGP8X και Pci-Express-x4 Γενικως, οι ΑΤΙ χανουν λιγοτερο, απο NVIDIA λυσεις, σε Pci-Express x8 ή και x4, οποτε ΑΤΙ δαγκωτο - Όσο για το bios update, δεν έχω ξανακάνει και δεν ξέρω πως γίνεται. Το site που μου έδωσες είναι αξιόπιστο;(Το επίσημο site της Asrock, σταματά στο bios update 1.70 - Update for Ati 2xxx series) Αν κάτι πάει στραβά τι επιπτώσεις μπορεί να έχει; Σε αυτη την περιπτωση, πρεπει να το κανει αλλος για εσενα Μη φοβασαι, τα bioses απο pctreiber.net, ειναι πολυ αξιοπιστα. - Ακόμα και ένας overclocked pentium 4 δε θα bottleneck πολύ την 4850; Απο το να δωσεις τωρα ~200 ευρω παραπανω (cpu+mobo), αυτη ειναι μια, αν μη τι αλλο, πολυ εξυπηρετικη λυση. Οταν οι νεες πλατφορμες οριστικοποιηθουν και φθηνυνουν, τοτε πηγαινεις για αναβαθμιση, κρατωντας την 4850
withend Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Είναι τόσο δύσκολη η διαδικασία του bios update; Κάποιος οδηγός δεν υπάρχει; Δηλαδή, να πάω να το δώσω σε κανένα "τεχνικό υπολογιστών" , της γειτονιάς μου για να το κάνει; Είμαι θεσσαλονίκη αλλά δεν ξέρω κανέναν.. Οι ίδιες ερωτήσεις ισχύων και για το overclock του cpu: 1) Είναι εύκολη διαδικασία; 2) Είναι πιθανόν να παρουσιάσει προβλήματα; 3) Πώς γίνεται (υπάρχει οδηγός);
SwAToNeR Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2008 Μην ασχοληθείς με overclock καλύτερα.Μάθε πρώτα πως γίνεται bios update και το overclock το ξανασυζητάμε κάποια άλλη στιγμή.
withend Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Παιδιά, προσπαθώ να καταλάβω τί παίζεται στο bios update αλλά έχω μπερδευτεί. Καταρχάς, το Pctreiber μου δίνει έναν οδηγό στα γερμανικά, τα οποία δε τα καταλαβαίνω. Στο site της asrock έχει 2 επιλογές. Bios update στα windows και bios update μέσω dos. Εγώ τί από τα 2 θα κάνω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.