Προς το περιεχόμενο

ανεμιστηρακια..

p_under

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια θελω να αγορασω μερικα ανεμιστηρακια.Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι να επιλεξω...Ενα μικρο αλλα με πολλες στροφες κ μπολικο θορυβο ομως ή αντιθετα ενα μεγαλο πχ 12 αρι με στροφες το πολυ 1500 κ αθορυβο.Ποιο εχει καλυτερη αποδοση? Εχω δει ενα πολυ δυνατο στο plaisio http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=953830&catalog=20&category=69977823&page=3. Γενικα ποιο ειναι πιο καλο κ πως μετριεται η αποδοση ενος fan ?

Δημοσ.
Το μεγαλύτερο με τις λιγότερες στροφές.

Μπορεις να μου πεις ομως πως μετριεται η αποδοση...?

Δημοσ.

Να σου πω αν θέλεις.

Η απόδοση ενός ανεμιστήρα μετριέται σε CFM (.44 στο link σου) και σημαίνει Cubic Feet per Minute (Κυβικά Πόδια ανά Λεπτό), δλδ πόσο όγκο αέρα μπορεί να μεταφέρει το λεπτό. Το μεγαλύτερο νούμερο είναι και το καλύτερο.

Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του ανεμιστήρα και τις στροφές (RPM-Rotates Per Minute-Στροφές Ανά Λεπτό).

Μετά όμως πάρχει και το dB (DeciBel) και είναι το επίπεδο του θορύβου (στο link σου 50.5dB) που παράγει ο ανεμιστήρας κατά την λειτουργία του. Φυσικά το μικρότερο νούμερο είναι και το καλύτερο.

Και τέλος η κατανάλωσης ρεύματος σε Watts. Όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο.

Υ.Γ. Όσον αφορά τις στροφές, το καλύτερο είναι να είναι μεταβλητές, έτσι ώστε να λειτουργεί όσο χρειάζεται.

Υ.Γ.2 Δεν πρόκειται να βρεις ανεμιστήρα με μεγάλο CFM, πολλές στροφές, μικρό dB και λίγη κατανάλωση σε λογική τιμή. Αν βρεις σφύρα να πάρουμε κι εμείς.

Δημοσ.

ναι οντως γιατι ετσι..?Δεν ξερω κ πολλα γαι το φορουμ γιατι ειμαι καινουργιος αλλα αυτη η αλλαγη δεν πρεπει να εχει κ μια ενημερωση η κατι τετοιο?Μηπως το εσβησε ο φιλος micos000 ?Απο οσο ξερω δεν γινεται...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...