Προς το περιεχόμενο

Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Stergios_[.gr] άπλα ένα μπράβο για την κρίση σου.

αυτό τελικά μας λείπει περισσότερο αυτή τη στιγμή πανικού!

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
6hxk5.jpg

Είναι αλήθεια αλλά οι πιτσιρικάδες που ακόμα δεν έχουν βγάλει τα μαστάρια από το στόμα τους νομίζουν ότι αυτό είναι δημοκρατία και για χούντα νομίζουν ότι έχουν ακούσει και έχουν διαβάσει αλλά χωρίς να έχουν ζήσει ποτέ τους καμία ...

Ούτε εγώ προσωπικά έχω ζήση αλλά έχω πάει σε χώρες αθλιότερες από την δική μας και το μόνο σίγουρο είναι ότι καταστρέφοντας δεν φτιάχνεις τίποτα...

Ένας γνωστός μου 18 χρονών μου έλεγε ότι σωστό θα ήτανε να σκοτώσουν τα παιδιά του μπάτσου για να καταλάβει και αυτός πως είναι να χάνεις το παιδί σου...

Απλά εγώ του ευχήθηκα όταν αυτός κάνει μαλακία στην ζωή του να μην βρει κάποιον σαν αυτόν απέναντί του...

Δημοσ.
Μα αντίθετα. Αυτό λέω εδώ και πόσα πόστ. Οτι η τηλεόραση είναι η μεγαλύτερη παραπληροφόρηση που μπορεί να δεχτεί κανείς. Βλέποντας απο μέσα/δίπλα αν θέλεις καθημερινά τα γεγονότα τουλάχιστον στην πόλη μας, δεν δέχομαι την υπερβολή των ΜΜΕ. Η ζωή συνεχίζεται παρόλα αυτά που θέλουν να ισχυρίζονται. Εσύ πως ακριβώς έχεις άποψη οτι συνεχίζεται; Εγώ με μία "α" εμπειρία απο τις μεθόδους δράσης των αναρχικών έχοντας φάει πολλά δακρυγόνα στη ζωή μου δουλεύοντας παλιότερα απέναντι απο την φιλοσοφική και γενικά σκεπτομένος και 5-10 πράγματα πιστεύω αυτά που γράφω παραπάνω. Κοντόφθαλμοι είμαστε που ψάχνουμε για αφορμές. Σε μερικές μέρες όλα αυτά θα είναι παρελθόν (όπως ήδη άρχισαν και παρακμάζουν).

Και σόρυ αλλα αν η "επανάσταση" που λές έχει να κάνει με σπασίματα και καψίματα, μακάρι να σβήσει στον πυρήνα της. Αν πάλι έχει να κάνει με πιο λογικές ανθρώπινες/κοινωνικά αποδεκτές/δημοκρατικές αν θες, μεθόδους μακάρι να αλλάξει το σύμπαν. Αλλα αν πιστεύεις οτι καίγοντας την πόλη θα αλλάξει κάτι, συγγνώμη αλλα δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου.

τα έχεις λίγο μπερδέψει. Έχοντας δει τον τρόπο σκέψης των "αναρχικών" από ελαφρώς πιο κοντά από ότι δουλεύοντας απέναντι από την φιλοσοφική, μπορώ να πω πως ποτέ η βία που είδαμε προχθές δεν ήταν στις πρακτικές τους. Η πρακτική τους ήταν ο δρόμος, ο πετροπόλεμος με τα ματ, ως κατεξοχήν προπύργιο παύλα όπλο της εξουσίας απέναντι σε παντός είδους αντίδραση, και ως εκεί. Α, και το σπάσιμο τραπεζών και πολυεθνικών - μεγάλων πολυκαταστημάτων. Το σπάσιμο του μικρομάγαζου και το πλιάτσικο δεν ήταν ποτέ.

Αυτό το τελευταίο είναι το μεγάλο όπλο του κράτους για να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίων τους. Αν έβγαινες δευτέρα πρωί στην εγνατία, θα έβλεπες πως τα σπασμένα μαγαζιά ήταν πολύ συγκεκριμένα. Και κανένα λεηλατημένο. Τα ίδια αναφέρανε από Πάτρα και Λάρισα την Τρίτη. Αν πρόσεξες, κανένας μπατσάκος δεν πήγε να σταματήσει τις λεηλασίες, τις οποίες κάνανε πεινασμένοι - εξαθλιωμένοι - χιλιοδαρμένοι πακιστανοί και σια. Αν παρατήρησες, κανένα κανάλι σήμερα δεν μιλάει για τις σημερινές διαδηλώσεις, που ήταν μαζικότατες και ειρηνικότατες μέχρι που πέσαν τα πρώτα δακρυγόνα. Χθες τα ματ ρίξαν βροχή δακρυγόνων σε ομάδες διαδηλωτών μαθητών και καθηγητών τους την ώρα που αυτοί επέστρεφαν στα σπίτια τους μετά την λήξη της συγκέντρωσης.

Τέλος πάντων, για να μην το ζαλίζω, ο κόσμος που συμμετέχει στις διαμαρτυρίες είναι απίστευτα περισσότερος από κάθε άλλη φορά. Ακόμα και ο κόσμος που συμμετείχε στα μπάχαλα ήταν απίστευτα περισσότερος από κάθε άλλη φορά. Κι αυτό γιατί ο κόσμος που είναι εξοργισμένος και απελπισμένος είναι απίστευτα περισσότερος από κάθε άλλη φορά. Επιμένω, το καλό τώρα αρχίζει, τώρα που η καταστολή θα είναι έντονη. Η "επανάσταση" δεν άρχισε καλά καλά ακόμα. Και, όχι, επανάσταση δεν εννοώ τα καψίματα που μας έδειξαν προχτές...

...αν και επανάσταση χωρίς θύματα δεν γίνεται. Ότι κατακτήθηκε στην ιστορία κατακτήθηκε με αίμα, τίποτα δεν κατακτήθηκε ειρηνικά...

Δημοσ.
Πολιτικοι... να αλλη μια παραμετρος στην κουβεντα μας.

Ποιοι ειναι λοιπον αυτοι οι 300 που θελουμε να τους δουμε 10 μετρα κατω απο το χωμα, που μας εχουν κανει το βιο αβιωτο, που μας εχουν ξεζουμισει κλπ κλπ κλπ.

Ειναι μηπως τπτ ανθρωπακια απο τον Αρη, που καποια ανωτερη δυναμη μας τους στελνει ανα 4 χρονια για να μας πινουν το αιμα;

Η μηπως ειναι οι δικοι μας ανθρωποι, αλλων φιλοι, αλλων συγγενεις, και για μας που ψιλομεγαλωσαμε ισως και συμμαθητες μας, που καθομασταν καποτε στο ιδιο θρανιο; Η μηπως ακομη ειμαστε εμεις οι ιδιοι που σημερα πολεμαμε το κατεστημενο, κι αυριο απο μια συγκιρια η απο καποιες καλες γνωριμιες, παρουμε κι εμεις το ποστο μας εκει πανω; Απειρα τα παραδειγματα.

Για ολους τους πιο πανω λογους και για τον σημαντικοτερο (το να μας βολεψει εμας η καποιον αλλο συγκενη μας), δεν παμε καθε 4 χρονια να τους ανεβασουμε εκει πανω;

Γιατι πρεπει να απολογηθει ενας πολιτικος, που ενω τον ανεβασα εκει πανω, τα εκανε μανταρα (ειτε γιατι δεν ηξερε, ειτε γιατι ειδε το μελι κι εβαλε το δαχτυλο), αλλα εγω αντι να τον διωξω με τις κλωτσιες, τον ξαναβαζω σε αυτη τη θεση την επομενη 4ετια; Γιατι να απολογηθει αυτος για τη δικη μου τη βλακεια; Δεν πρεπει πρωτα να απολογηθω εγω, και αν καταφερω να δωσω μια πειστικη απαντηση, τοτε και μονο τοτε, παμε στον επομενο κρικο, τον πολιτικο, και τον αναγκαζουμε να απολογηθει.

ακριβός φίλε μου συμφωνούμε. αυτό φωνάζω να ψάξουμε για μολότοφ μέσα μας..τα βαθύτερα αίτια ! τη ριζά του κακού! να εμβαθύνουμε στην κρίσιμη ώρα της ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ετυμηγορίας για ένα σωστό επόμενο βήμα. για τα παιδιά μας αν όχι για μας.

δεν είναι άλλος στο δρόμο, τα παιδιά μας είναι εξαιτίας μας όπως λες και εσύ. πες τα βλαμμένα πες τα όπως θες άλλα ψάξε πρώτα και μέσα σου. δωστα και καμιά λύση... έστω περιθώριο επιλογής! να έχουν κάτι να διαλέξουν να πιαστούν!

έπιασαν ότι βρήκαν το καταλαβαίνεις? έπιασαν μολότοφ...

Δημοσ.
6hxk5.jpg

Περιγράφει καταπληκτικά την σημερινή κατάσταση.

Το είχα πρωτοδεί στο γραφείο του διοικητή μου στο στρατό κάποτε ο οποίος ήταν και απίστευτος και δημοκρατικότατος άνθρωπος. Μακάρι κάποιοι να καταλάβαιναν την πρόταση αυτή.

Δημοσ.
τα έχεις λίγο μπερδέψει. Έχοντας δει τον τρόπο σκέψης των "αναρχικών" από ελαφρώς πιο κοντά από ότι δουλεύοντας απέναντι από την φιλοσοφική, μπορώ να πω πως ποτέ η βία που είδαμε προχθές δεν ήταν στις πρακτικές τους. Η πρακτική τους ήταν ο δρόμος, ο πετροπόλεμος με τα ματ, ως κατεξοχήν προπύργιο παύλα όπλο της εξουσίας απέναντι σε παντός είδους αντίδραση, και ως εκεί. Α, και το σπάσιμο τραπεζών και πολυεθνικών - μεγάλων πολυκαταστημάτων. Το σπάσιμο του μικρομάγαζου και το πλιάτσικο δεν ήταν ποτέ.

Αυτό το τελευταίο είναι το μεγάλο όπλο του κράτους για να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίων τους. Αν έβγαινες δευτέρα πρωί στην εγνατία, θα έβλεπες πως τα σπασμένα μαγαζιά ήταν πολύ συγκεκριμένα. Και κανένα λεηλατημένο. Τα ίδια αναφέρανε από Πάτρα και Λάρισα την Τρίτη. Αν πρόσεξες, κανένας μπατσάκος δεν πήγε να σταματήσει τις λεηλασίες, τις οποίες κάνανε πεινασμένοι - εξαθλιωμένοι - χιλιοδαρμένοι πακιστανοί και σια. Αν παρατήρησες, κανένα κανάλι σήμερα δεν μιλάει για τις σημερινές διαδηλώσεις, που ήταν μαζικότατες και ειρηνικότατες μέχρι που πέσαν τα πρώτα δακρυγόνα. Χθες τα ματ ρίξαν βροχή δακρυγόνων σε ομάδες διαδηλωτών μαθητών και καθηγητών τους την ώρα που αυτοί επέστρεφαν στα σπίτια τους μετά την λήξη της συγκέντρωσης.

Τέλος πάντων, για να μην το ζαλίζω, ο κόσμος που συμμετέχει στις διαμαρτυρίες είναι απίστευτα περισσότερος από κάθε άλλη φορά. Ακόμα και ο κόσμος που συμμετείχε στα μπάχαλα ήταν απίστευτα περισσότερος από κάθε άλλη φορά. Κι αυτό γιατί ο κόσμος που είναι εξοργισμένος και απελπισμένος είναι απίστευτα περισσότερος από κάθε άλλη φορά. Επιμένω, το καλό τώρα αρχίζει, τώρα που η καταστολή θα είναι έντονη. Η "επανάσταση" δεν άρχισε καλά καλά ακόμα. Και, όχι, επανάσταση δεν εννοώ τα καψίματα που μας έδειξαν προχτές...

...αν και επανάσταση χωρίς θύματα δεν γίνεται. Ότι κατακτήθηκε στην ιστορία κατακτήθηκε με αίμα, τίποτα δεν κατακτήθηκε ειρηνικά...

Επιτελους ακουσα και ενα σωστο σημερα. Αυτη ειναι η αληθεια.

Δημοσ.

Το είχα πρωτοδεί στο γραφείο του διοικητή μου στο στρατό κάποτε ο οποίος ήταν και απίστευτος και δημοκρατικότατος άνθρωπος. Μακάρι κάποιοι να καταλάβαιναν την πρόταση αυτή.

Δεν γίνεται να το καταλάβουν ΠΟΤΕ...

Νομίζουν ότι παντού που λένε ότι έχουν δημοκρατία είναι όπως θέλει ο λαός και όλα είναι μέλι γάλα...

Δημοσ.

Εγώ πάλι πρώτη φορά τη είδα στη ΓΑΔΑ και από τότε σε πολλά αστυνομικά τμήματα, οπότε δε την έχω συμπαθήσει ιδιαίτερα.

Πάντως βγήκε και κάτι καλό απ' όλη την ιστορία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...