klainmaingr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 αν βασίζεσαι στην τηλεόραση για την ενημέρωσή σου, σόρρυ αλλά είσαι νυχτωμένος. Επιμένω, το καλό τώρα αρχίζει. Μην κάτσεις στην τιβι για να το δεις, θα το χάσεις. Αν διαφωνείς και αντιτίθεσαι στην "επανάσταση" δικαίωμά σου. Ενημερώσου σωστά όμως, είναι υποχρέωσή σου πριν εκφέρεις άποψη. Μα αντίθετα. Αυτό λέω εδώ και πόσα πόστ. Οτι η τηλεόραση είναι η μεγαλύτερη παραπληροφόρηση που μπορεί να δεχτεί κανείς. Βλέποντας απο μέσα/δίπλα αν θέλεις καθημερινά τα γεγονότα τουλάχιστον στην πόλη μας, δεν δέχομαι την υπερβολή των ΜΜΕ. Η ζωή συνεχίζεται παρόλα αυτά που θέλουν να ισχυρίζονται. Εσύ πως ακριβώς έχεις άποψη οτι συνεχίζεται; Εγώ με μία "α" εμπειρία απο τις μεθόδους δράσης των αναρχικών έχοντας φάει πολλά δακρυγόνα στη ζωή μου δουλεύοντας παλιότερα απέναντι απο την φιλοσοφική και γενικά σκεπτομένος και 5-10 πράγματα πιστεύω αυτά που γράφω παραπάνω. Κοντόφθαλμοι είμαστε που ψάχνουμε για αφορμές. Σε μερικές μέρες όλα αυτά θα είναι παρελθόν (όπως ήδη άρχισαν και παρακμάζουν). Και σόρυ αλλα αν η "επανάσταση" που λές έχει να κάνει με σπασίματα και καψίματα, μακάρι να σβήσει στον πυρήνα της. Αν πάλι έχει να κάνει με πιο λογικές ανθρώπινες/κοινωνικά αποδεκτές/δημοκρατικές αν θες, μεθόδους μακάρι να αλλάξει το σύμπαν. Αλλα αν πιστεύεις οτι καίγοντας την πόλη θα αλλάξει κάτι, συγγνώμη αλλα δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου.
firewalker Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Μόλις εκδόθηκε άδεια για οπλοχρησία στην αστυνομία.
Stergios_-.gr- Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δε διαφωνω οτι γινονται επεισοδια και σπανε πραματα του κοσμακι, ΑΛΛΑ...Οταν ειμαι στα εξαρχεια και πινω καφε και δε κουνιεται φυλλο και παιρνουν τηλεφωνο (γονεις-φιλοι) και μου λενε οτι καιγονται αμαξια και κυνηγανε κουκουλοφορους αυτη τη στιγμη..τι παιζει?? Οταν περναω εξω απο το πολυτεχνειο και δε κουνιεται φυλλο και δεν εχω προλαβει να περασω την ομονεια και με παιρνουν τηλεφωνο και μου λενε οτι γινεται πολεμος εξω απο το πολυτεχνειο..τι παιζει?? Οταν φωναζουν οτι το κεντρο ειναι εμπολεμη ζωνη, οτι εχουν καψει 30-50-60 μαγαζια στην Ερμου και μας ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ για να κατσουμε σπιτακια μας και εγω ειμαι Ερμου και βλεπω τεσσερα (4) καμμενα μαγαζια και αλλα 10 με ζημιες στις βιτρινες ΚΑΙ μαμαδες να βγαζουν βολτα τα μωρα στα καροτσακια..τι παιζει?? Κουτοχορτο μας ταιζουν κι εμεις το τρωμε...... Κατέβηκα στην ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ χθες (Τρίτη 9/12/08). Κατέβηκα απλά για να παραστώ εκεί, να συμβάλω κ εγώ στο να φανεί ότι πολύς κόσμος διαφωνεί και εξοργίζεται με την αλόγιστη χρήση βίας (κυρίως της εξουσίας). Κατέβηκα με ανοικτό μυαλό και ανοικτά μάτια για να δω όσα περισσότερα μπορώ, έτσι ώστε να σχηματίσω ΔΙΚή ΜΟΥ άποψη. - Είδα ανθρώπους των ΜΑΤ να απαντούν με δακρυγόνα σε βολές νεραντζιών(!).. - Είδα μέλη της επιτροπή δασκάλων τα οποία διάβαζαν το κείμενο της δικής τους διαμαρτυρίας εκείνη την στιγμή να μεταφέρονται στα χέρια στα μετόπισθεν υποβασταζόμενοι, προσωρινά τυφλωμένοι από τα χημικά. -Είδα "καλοπαίδια" να καιροφυλακτούν στην άκρη της πορείας, σπάζοντας περιστασιακά κάδους - Είδα 12χρονα παιδιά, με κασκόλ του Βάζελου και του Γαύρου στο πρόσωπο, και το σφυρί στο χέρι, να σπάνε τα σκαλιά του Οφθαλμιατρείου και την PROBANK στο Πανεπιστήμιο. - Συνειδητοποίησα ό,τι "..σπασμένο κατάστημα.." ονομάζουν τα ΜΜΕ τον σπασμένο ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΑ. Δεν χρησιμοποιώ την λέξη "βιτρίνα", γιατί αυτό είχα και εγώ στο μυαλό μου όταν κατέβηκα: "σπασμένη βιτρίνα"="σπασμένα τζάμια" + "κατεστραμμένο/λεηλατημένο εμπόρευμα". Όμως εκτός των 2 κτιρίων της Ακαδημίας που είδα καμμένα, είδα μόνο ραγισμένους/σπασμένους υαλοπίνακες, σε όλη την περιφέρεια Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σκουφά, Βασιλ. Σοφίας. Δεν καταμετρώ τις τράπεζες, οι οποίες είχαν διαφορετικής έκτασης φθορές... - Ένιωσα την υπερβολή των ΜΜΕ όταν κάθε 10 λεπτά, χτύπαγε το κινητό για να μου πουν ό,τι στο Σύνταγμα γίνεται μάχη ενώ εγώ, τα άκουγα όλα αυτά ακουμπισμένος στο περίπτερο της διασταύρωσης Πανεπιστημίου/Βασιλ.Σοφίας! Η ίδια ΠΑΡΑ-πληροφόρηση απέτρεψε την κοπέλα μου από το να κατέβει στην πορεία, φοβισμένη από όσα είχε δει/ακούσει. - Το "μάθημα" είχε αρχίσει λίγο πριν από την πορεία. Ενημέρωσα τους δικούς μου ότι κατεβαίνω στην πορεία. Η μητέρα, αρκετά φοβισμένη αλλά ιδεολογικά αντίθετη στην απαγόρευση του τι θα κάνω μου είπε: "Να προσέχεις. Μακρυά από τους μπάτσους..". Γύρισα σπίτι απογοητευμένος, από την γενικότερη ηλιθιότητα που έπνιξε τους δρόμους και τις τηλεοράσεις μας τις τελευταίες μέρες. - Οι πολιτικοί, απόντες από την διαχείριση κάθε λογής κρίσης (βλέπε Φωτιές, "Δεκεμβριανά 08"), φροντίζουν απλά το πώς θα μπορέσουν να διοικούν και αύριο. - Οι αστυνομικοί, στριμωγμένοι ανάμεσα στην πολιτική ανευθυνότητα και την δικιά τους ανικανότητα, δρουν ως σερίφηδες με το "εγώ είμαι ο νόμος" καταχραζόμενοι την δυνατότητα τους να ασκούν την "νόμιμη βία". (Πολιτική ανευθυνότητα: δεν μπορείς να βγάζεις πάνοπλο στον δρόμο κάποιον τον οποίο τον έχεις "εκπαιδεύσει" κ τον πληρώνεις για να καταστείλει λέγοντάς του "μην κάνεις τίποτα". Είναι μέσα στα επεισόδια, μέσα στην αδρεναλίνη, καλά οπλισμένος και το μόνο που τον σταματάει από το να αντιδράσει βάσει του ενστίκτου του είναι το δικό σου "ΜΗΝ..". Δεν θα αργήσει το λάθος..Πώς σας ακούγεται να κατεβαίνω σε διαμαρτυρία/πορεία όπου "..αναρχικοί έχουν ξεκινήσει ανταρτοπόλεμο με την αστυνομία.." και οι δικοί μου να φοβούνται μήπως με βλάψουν οι ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ?? Δεν σκέφτηκαν οι άνθρωποι ότι κινδυνεύω να θα φάω καμιά πέτρα, μην φάω καμιά σφαίρα φοβούνται! ) (Αστυνομική ανικανότητα: Πώς είναι δυνατόν, ο ΜΟΝΟΣ ο οποίος έχει το δικαίωμα να φέρει όπλο ώστε ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ πολίτες, να πυροβολεί δημοσίως για ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ?? και μάλιστα μετά από πορεία για αστυνομική ΒΙΑ?? Όποιος έχει ασχοληθεί ελάχιστα με οποιαδήποτε μορφή όπλου μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει ατύχημα και πόσο α-δέσποτη είναι μια σφαίρα έξω από την κάνη. Εδώ δεν ρίχνεις σφαίρες άσκοπα ούτε στο paintball, ρίχνεις στην ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ????? (Βλέπε επίσης: αποδράσεις, αποτυχημένες μεταγωγές, διαφθορά, έλλειψη εκπαίδευσης) - Οι ταραξίες που είδα με πείσανε ότι τίποτα υγιές δεν μπορεί να γίνει σε αυτήν την χώρα, τουλάχιστον όταν έχει εμάς για πολίτες της. Αυτό που ήλπιζα ότι ήταν μια έκφραση αγανάκτησης είδα ότι είχε ήδη δηλητηριαστεί κ μετατραπεί σε ένα απλό "βγήκαμε και τα σπάσαμε" από σημαντική μερίδα του κόσμου που απλά αντικατέστησε το γήπεδο με την πλ. Συντάγματος.. Τυφλά κτυπήματα δεξιά και αριστερά, σε ενέργειες που απλά δείχνουν ηλιθιότητα. Φοβάμαι ότι δεν δείχνουν ούτε καν οργή, δεν είναι η αντίδραση σε μια κατάσταση που πιέζει τον κόσμο στα όριά του, είναι απλά μια "διασκεδαστική" ασχολία.. Και με πληγώνει αρκετά, το γεγονός ότι ο χώρος της Αμφισβήτησης, χώρος γεμάτος ανθρώπους με βαθείς προβληματισμούς κ χώρος που θα μπορούσε να προτείνει λύσεις σε όσα άσχημα γίνονται, υπερφαλαγγίστηκε από την μάζα των Α-λόγων (ανθρώπων χωρίς λογική). ( Συγχαρητήρια στους Διαμαρτυρώμενους στα Ιωάννινα που διατηρήσανε τους στόχους τους καθαρά πολιτικούς, σταματώντας ταραξίες από το να βανδαλίσουν κατάστημα δίπλα από σπασμένη τράπεζα). - Τα ΜΜΕ συνεχίζουν να παίζουν τον ρόλο τους. Λαϊκισμός και τηλεθεασο-θηρεία! Μέσα σε όλον τον πανικό κ το άγχος, καταφέρανε άλλη μια φορά να παραπληροφορήσουν τον κόσμο ο οποίος άνοιξε την Τ/Ο για να μπορέσει να δει τι γίνεται στο μαγαζί του. Ο έντρομος αυτός κόσμος, καθισμένος στον καναπέ του, άκουσε " ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ " την ίδια στιγμή που εγώ ήμουν 10 βήματα από την κορυφή της διαμαρτυρίας, ακούγοντας από το κινητό την αναμετάδοση της τηλεόρασης.. Κουτοχορτο μας ταιζουν κι εμεις το τρωμε...... Αν δεν ξυπνήσουμε, τίποτα δεν θα αλλάξει. Αυτοί που τα σπάσανε από οργή, μακάρι να ξέρουν γιατί. Αυτοί που προκαλέσανε με τους πυροβολισμούς, μακάρι να κατανοήσουν γιατί. Εμείς που ψηφίζουμε ασυνείδητα, μακάρι να καταλάβουμε τι κάνουμε.
Wandex Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Μόλις εκδόθηκε άδεια για οπλοχρησία στην αστυνομία.Τέλεια..........
activex Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Αυτή τη στιγμή ακούω τον ραδιοσταθμό City 99,5 FM και συγκεκριμένα το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων. Ο ρεπόρτερ του ραδιοσταθμού Σπύρος Χαλικιάς, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (Πολυτεχνείο), μόλις μετέδωσε ότι 3-4 κουκουλοφόροι πετούσαν πέτρες αδιακρίτως και, όταν φωτορεπόρτερ τους φωτογράφισαν, οι συγκεκριμένοι κουκουλοφόροι έτρεξαν να κρυφτούν πίσω από τις τάξεις των παραταγμένων διμοιριών ΜΑΤ. Σημειωτέον ότι ο ραδιοσταθμός City 99,5 FM ανήκει στον όμιλο του Ελεύθερου Τύπου - όχι η πλέον αντικαθεστωτική εφημερίδα... ευχαριστουμε... προς όποια κατεύθυνση ξεδιαλύνει το τοπίο είναι σαφώς καλύτερα. προφανώς θέλουν να περάσουν κάποιοι τον στρατιωτικό νόμο ως επιτακτικό κάτι παραπάνω από προβοκάτσια και ένα ζήτω στη δημοκρατία μας. μπορώ να έχω και τις επιφυλάξεις μου για το ποιοι καίνε μνημεία έτσι? ε ναι δημοκρατία αφού έχουμε...
kosmasgr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Οπλοχρησία ή οπλοφορία γιατί ακούστηκαν πολλά αν θα έχουν στις πορείες. ? Reuters. Δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο.
Toufas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 ξεχασαμε βατοπαιδιο και οικονομικη κριση παντως ε?
sno0py Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 ξεχασαμε βατοπαιδιο και οικονομικη κριση παντως ε? Δεν καταλάβες η αιτια ολων των σκανδαλων και οτι μας συμβαινει ειναι αυτο ο θανατος ειναι η αφορμη...
BaLsAmoMenos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 ξεχασαμε βατοπαιδιο και οικονομικη κριση παντως ε? Μην μιλησεις για συνωμοσιες θα φαω ban γι'αυτα που θα σου πω :mad:
firewalker Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 ξεχασαμε βατοπαιδιο και οικονομικη κριση παντως ε? Περιμένουμε το πόρισμα. Σπάστε, κάψτε, πληρώνει ο Εφραίμ.
papahlamidas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Αν και σήμερα το βράδυ γίνει το ίδιο σκηνικό με της προηγούμενες μέρες βλέπω από αύριο να ισχύει το άρθρο 11 που θα απαγορεύει της υπαίθριες συναθροίσεις...
Wandex Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Αυτή τη στιγμή ακούω τον ραδιοσταθμό City 99,5 FM και συγκεκριμένα το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων. Ο ρεπόρτερ του ραδιοσταθμού Σπύρος Χαλικιάς, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (Πολυτεχνείο), μόλις μετέδωσε ότι 3-4 κουκουλοφόροι πετούσαν πέτρες αδιακρίτως και, όταν φωτορεπόρτερ τους φωτογράφισαν, οι συγκεκριμένοι κουκουλοφόροι έτρεξαν να κρυφτούν πίσω από τις τάξεις των παραταγμένων διμοιριών ΜΑΤ.Σημειωτέον ότι ο ραδιοσταθμός City 99,5 FM ανήκει στον όμιλο του Ελεύθερου Τύπου - όχι η πλέον αντικαθεστωτική εφημερίδα...Έχω κλείσει την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Δεν λέω ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος λέει ψέματα αλλά δεν πιστεύω τίποτα πλέον αν δεν το δώ με τα μάτια μου. Το μόνο που κάνουν οι δημοσιογράφοι είναι να μας μετατρέπουν σε πηγάδια απορριμάτων. Πόσες φορές άκουγα έναν και έλεγα: τι ωραία που τα λέει ή τι βλακίες λέει, και μετά άκουγα το όνομα του και υπογραφή:είμαι του τάδε κινήματος.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δεν καταλάβες η αιτια ολων των σκανδαλων και οτι μας συμβαινει ειναι αυτο ο θανατος ειναι η αφορμη... Εχεις δικιο. το ειπα και πριν . Αφορμη ο θανατος , αιτια η "δημοκρατια" τους.
alex86 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 - Οι ταραξίες που είδα με πείσανε ότι τίποτα υγιές δεν μπορεί να γίνει σε αυτήν την χώρα, τουλάχιστον όταν έχει εμάς για πολίτες της. Αυτό που ήλπιζα ότι ήταν μια έκφραση αγανάκτησης είδα ότι είχε ήδη δηλητηριαστεί κ μετατραπεί σε ένα απλό "βγήκαμε και τα σπάσαμε" από σημαντική μερίδα του κόσμου που απλά αντικατέστησε το γήπεδο με την πλ. Συντάγματος.. Τυφλά κτυπήματα δεξιά και αριστερά, σε ενέργειες που απλά δείχνουν ηλιθιότητα. Φοβάμαι ότι δεν δείχνουν ούτε καν οργή, δεν είναι η αντίδραση σε μια κατάσταση που πιέζει τον κόσμο στα όριά του, είναι απλά μια "διασκεδαστική" ασχολία.. Και με πληγώνει αρκετά, το γεγονός ότι ο χώρος της Αμφισβήτησης, χώρος γεμάτος ανθρώπους με βαθείς προβληματισμούς κ χώρος που θα μπορούσε να προτείνει λύσεις σε όσα άσχημα γίνονται, υπερφαλαγγίστηκε από την μάζα των Α-λόγων (ανθρώπων χωρίς λογική). ( Συγχαρητήρια στους Διαμαρτυρώμενους στα Ιωάννινα που διατηρήσανε τους στόχους τους καθαρά πολιτικούς, σταματώντας ταραξίες από το να βανδαλίσουν κατάστημα δίπλα από σπασμένη τράπεζα). Αυτή σου η παράγραφος συνοψίζει την πραγματική κατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.