Προς το περιεχόμενο

Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Υπέβαλε εκ νέου την παραίτησή του, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος. Αναμένεται η απόφαση του Πρωθυπουργού.

Δημοσ.

Εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως η υποκρισία και η "ποιότητα" του πολιτικού μας στερόματος θα γίνει ολοφάνερο όταν στις λογικά άμεσες εκλογές τα εως τώρα μη κυβερνόντα κόμματα θα παρελαύνουν με χαμόγελα για την νίκη τους και την δήθεν σωτηρία της χώρας.Χαμόγελα κατόπιν εορτής,μιας εορτής που μόνο φλόγες και καταστροφές είχε.

Δημοσ.

Μόλις είδα διαφημιστικό για έκτακτο επεισόδιο του Λαζόπουλου...

Πως λέει το τραγουδάκι; Για τα λεφτά τα κάνεις όλα...

Δημοσ.

Αν η απάντηση είναι ΠΑΛΙ αρνητική (στην υποβολή παραίτησης) τότε είναι ντροπή για την Ελλάδα.

Όταν μια αστυνομία τρώει τέτοια ήττα, όταν το κράτος έχει παραλήσει και έχουμε φτάσει στα όρια του πλιάτσικου και των λεηλασιών και ο αρμόδιος υπουργός παραμένει στη θέση τότε τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε?

Δεν υπάρχει σωτηρία παιδιά...

Τουλάχιστον αφήστε όρθια τα μνημεία μας, μουσεία, βιβλιοθήκες, πανεπιστήμια κτλ Δείξτε λίγο έλεος

Δημοσ.

ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ.ΕΣΕΙΣ ΟΙ 300,Η ΠΛΗΓΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ.

σ' αυτήν την φράση συμπυκνώνονται τα αίτια της μεγάλης ήττας των αναρχικών, των αντιεξουσιαστών, της επανάστασης: πολεμανε κάτι που δεν υπάρχει στην ελλάδα: κράτος και σύστημα...

Ότι σωστότερο διάβασα σ'αυτό το thread μέχρι στιμγής.

Δημοσ.

Εγώ τουλάχτον αισθάνθηκα αηδία όταν είδα αυτά τα αλλοδαπά αποβράσματα να κάνουν πλιάτσικο στο κέντρο της Αθήνας. ΑΗΔΙΑ! και λύπη ταυτόχρονα για την κατάντια της Ελλάδας.

Μετά από αυτό θα πρέπει να παρθούν ριζικά μέτρα, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Προσωπικά θεωρώ πως ο φόνος του παιδιού ηταν η αφορμή για όλο αυτό και όχι η αιτία. Η αιτία είναι η κατάσταση που έχουν φέρει την Ελλάδα όλοι οι "άρχοντες" με την απανωτή καταπίεση, τη φτώχεια, τη μιζέρια κτλ. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο (καλά όχι όλοι ε, είπαμε) και αυτός είναι ένας τρόπος να το δείξει τουλάχιστον.

Πάντως η ΕΛ.ΑΣ φάνηκε επιεικώς ανήμπορη να αντιμετωπίσει κρίσεις σαν και αυτή. Δεν μπορεί να προστατευτεί πλέον η περιουσία των ελλήνων πολιτών και ο κόσμος φοβάται.

Κρίμα για τη χώρα αυτή :(

Δημοσ.

Τόση ώρα καίνε οι κουκουλοφόροι την Αθήνα και δεν έτυχε να δώ ΕΝΑΝ για δείγμα να τον έχουν συλλάβει.

Άυριο που θα βγουν οι μαθητές να διαδηλώσουν παώ στοίχημα οτι θα δούμε πολύ ξύλο απο τα ΜΑΤ...

Δημοσ.

Σωτηράκη, ξεκαθάρισέ τα λίγο στο μυαλό σου, βρες πρώτα μια ισορροπία και μετά γράψ'τα πάλι επίσημα.Σου είπαν και άλλοι για τις αντιφάσεις σου.Μη γίνω κουραστικός.

Κάτι άλλο όμως.Δε μπορώ να καταλάβω την ψυχολογία και το σκεπτικό όσων ασπάζονται απόψεις σαν και τις δικές σου.Πως είναι δυνατόν να μιλάς για εχθρούς, για σύμβολα και αντίδραση στα σύμβολα αυτά και την ισχύουσα τάξη πραγμάτων όταν κι εσύ ο ίδιος δεν είσαι τίποτ' άλλο από ένα κομμάτι όλου αυτού που κατηγορείς.Μπορεί να πιστεύεις διαφορετικά, αλλά είσαι.Και πώς αντιδράς σε αυτό;Σπασμωδικά και ανεγκέφαλα, βίαια.

Αλλάζεις κάτι στη λειτουργία του συστήματος με το να σπας/καις περιουσίες (σε όποιον και αν ανήκουν αυτές);Τι να σου πω, στο μυαλό το δικό μου πάντως φαντάζει λίγο τραγελαφικό να καταστρέφεις νομίζοντας πως αντιδράς στο σύστημα, ενώ εσύ ο ίδιος συμμετέχεις, όπως οι υπόλοιποι σε αυτό.Αφού είσαι τόσο ιδεολόγος απαρνήσου όλα αυτά που τα θεωρείς εχθρούς σου.Μην έχεις τραπεζικό λογαριασμό, μην έχεις πιστωτική, μη βγάλεις ταυτότητα.Διάλεξε το αντίθετο από αυτά που πρεσβεύουν.Για ποιά αντίδραση και πράσινα άλογα μιλάμε διαφορετικά.

Δε μπορώ ρε παιδί μου να δεχτώ ότι είναι αντίδραση στην παγκοσμιοποίηση πχ το να κάψεις το πλαίσιο, ενώ εσύ έχεις το πισάκι σου, το νετάκι σου τα γκατζετάκια σου και όλα κυριλέ.Πέτα τα όλα, άντε ζήσε μακριά από αυτούς που θεωρείς εσύ εχθρούς και μετά έλα πούλα μου φιλοσοφία.Αλλιώς δε τη δέχομαι.Εμπεριέχει αντίφαση, λογικό σφάλμα, πώς να το πω;Είναι αμπελοφιλοσοφία.

Δεν ξέρω ρε παιδιά που θα πάει η κατάσταση.Τη μία είναι οι φωτιές στα δάση, την άλλη είναι οι βανδαλισμοί, την παράλλη κάτι άλλο, ποιός ξέρει τι.Και ο λαός να βλέπει με συναισθήματα που ξεχειλιζουν κάθε φορά.Αυτό που μου κάνει εντύπωση πάντως εμένα ξέρετε ποιό είναι;Το ότι ξεχνάμε, πολύ γρήγορα μάλιστα.Αυτό με κάνει να πιστεύω πως δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο μέλλον, δυστυχώς.Ένα χρόνο πριν περίπου τα ίδια δεν είχαμε;Πάλι δε βγαίναμε όλοι να πούμε <<έλεος, δεν αντέχουμε άλλο αυτή την εικόνα, πού είναι το κράτος, δε θα ξαναστηρίξω το δικομματισμό, δεν το ένα, δεν το άλλο>>;Άλλαξε κάτι;Πάλι τα ίδια λέμε, πάλι τα ίδια θα λέμε μετά από χ μήνες.Αφού οι ίδιοι μόλις περάσουν λίγες μέρες θα το ξεχάσουμε.Δε θα μας ενδιαφέρει, θα αποκατασταθούν και οι ζημιές και εκεί είναι που θα επέλθει οριστικά η λήθη μέχρι να μας ταρακουνήσει κάτι αντίστοιχο.

Εγώ πάντως έχω πιστέψει εδώ και καιρό πια ότι δεν είναι τίποτα τυχαίο.Αυτοί οι ίδιοι είμαστε εμείς.Ακούω συνέχεια να λέμε για σοβαρά κράτη, για κράτη με οργάνωση και τα σχετικά.Και αναρωτιέμαι.Δηλαδή το κράτος ως τι το εκλαμβάνουμε;Πέραν της νομικής του έννοιας, είναι δηλαδή κάτι το άψυχο;Μια θεική δύναμη ας πούμε, που σε άλλους έτυχε να είναι και γαμώ και σε άλλους το αντίθετο;Εμείς δεν έχουμε θέση σε αυτό;Είμαστε αμέτοχι σε όλα, έτσι;Η συμπεριφορά μας δεν επηρεάζει σε τίποτα, μόνο των άλλων έχει αυτή την ιδιότητα ε;Και ναι ξέρω, από μόνοι μας δεν έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε την αλλαγή.Αυτοί οι ξένοι ρε γαμώτο που το έχουν καταφέρει όμως πως το έχουν κάνει;Α, έχουν καλές κυβερνήσεις και οργανωμένο κράτος.Εμείς γιατί δεν έχουμε όμως;Τι διάολο μόγγολα είμαστε;Εγώ πιστεύω πως ναι.Ε δε μπορεί κι εδώ να έτυχε.Είμαι σχεδόν 25 και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ακούω συνέχεια τα ίδια.Δεν πρόκειται να ξαναψηφίσω μεγάλο κόμμα και μεγάλα λόγια από όλους.Τώρα πως γίνεται να μην είμαστε μόγγολα όταν όλοι λέμε τα ίδια και η ίδια κατάσταση επαναλαμβάνεται για τόσα χρόνια, ακόμα το ψάχνω.

Εγώ πάντως στις πρώτες εθνικές εκλογές που θα ψηφίσω (στις προηγούμενες δεν πήγα), θα ψηφίσω <<Μαρία σ' αγαπώ!Γιατί να μη σε έχω;;;>>.Και αυτό αποτελεί δέσμευση! :lol:

Τώρα προς όσους ακόμα πιστεύουν πως τα επακόλουθα έγιναν σε μια προσπάθεια αντίδρασης προς το χαμό του παιδιού ή/και το κατεστημένο, έχω να πω μόνο το εξης: κουράγιο, η χώρα μας πάσχει και στον τομέα της ψυχοθεραπείας.

Και δύο σχόλια σχετικά με τον πυρήνα του θέματος:

πρώτον, πραγματικά κρίμα για το παιδάκι.Δεν γνωρίζω πως έχουν τα πραγματικά περιστατικά και δεν ενδιαφέρθηκα να ενημερωθώ καλύτερα.Ούτε κάτι θα άλλαζε κιόλας έτσι, ούτε θα έβγαινε και άκρη, τι ο καθένας λέει τα δικά του.Κουράγιο στην οικογένειά του, μετά από τη συμφορά που τη βρήκε.

Δεύτερον, κουράγιο και στην οικογένεια του αστυνομικού.Ανεξάρτητα από τα κίνητρα και το επιβεβλημένο ή όχι της ενέργειάς του, και αυτή την οικογένεια τη βρήκε συμφορά.Και δε νομίζω πως πραγματικά θα ήθελα να γίνει ό,τι έγινε.Έχουν να περάσουν πολύ δύσκολες στιγμές και αυτοί, χωρίς οι ίδιοι να είναι υπεύθυνοι για κάτι που έκανε ένα άλλο μέλος της οικογένειάς τους.

Έλεγα, πως δε θα έγραφα τίποτα, αλλά τελικά δε βαστήχτηκα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...