Critter Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Βασικα δεν υπαρχει τροπος να απαντησω στο φασιστικο ντελιριο που παρατηρησα στο τοπικ. Απλα θα πω : 1.Σκατα στους ΜΠΑΤΣΟΥΣ 2.Συμπαθεια και λυπηση στους καπελακηδες αστυνομικους για την αξιολυπητη δουλεια που κανουν. 3.Κριμα στον κοσμακη που τον γ@μανε αυτοι που ψηφιζει με άμεσους και έμμεσους τρόπους (αυτοι που σπανε αδιακρητως ειναι προιον της πολιτικης τους) 4.Κριμα στους νεκρούς που δεν εχουν καμμια σχέση με το παιχνιδι που παιζεται 5.Κριμα σε αυτους που δεν μπορουν να καταλαβουν οτι οι βουβοι-έμμεσοι θάνατοι που προκαλουν παγκοσμιως οι σημερινες πολιτικες ηγεσιες ειναι πολλαπλασιες απ'ολους τους πολέμους που εχουν γινει μεχρι σημερα. 6.Κριμα και συμπαθεια στους ηλιθους που γεννηθηκαν ηλιθιοι.
FarCry Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=245725 Ο αστυνομικός Αθανάσιος Μελίστας πυροβόλησε τον Μιχάλη Καλτεζά στην οδό Σολωμού στα Εξάρχεια, καθώς ο νεαρός έτρεχε μαζί με άλλους διαδηλωτές για να διαφύγουν, αφού προηγουμένως είχαν επιτεθεί σε κλούβα της αστυνομίας σταθευμένη στην οδό Στουρνάρα. O Αθανάσιος Μελίστας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή και σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε στις 25/1/1990 από το Εφετείο καθώς του αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό το ότι ήταν "εν βρασμώ ψυχής"
mkst Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Ο παπαχελας τα έχει μπερδέψει λίγο. Αυτό που έχει σημασία, για μένα τουλάχιστον, είναι η αυθαιρεσία της αστυνομίας. Τον παπαχελά (αλλά όπως καταλαβαίνω και πολλούς άλλους εδώ μέσα) τους ενδιαφέρει πρωτίστως η 'ησυχία', η τάξη και η ασφάλεια. Κοινώς να μη χαλάσει η βολή τους. Δολοφονήθηκε ένα παιδί, ε κρίμα.... Αλλά ενταξει μωρέ αναρχικός ήταν, τι γύρευε εκείνη την ώρα στα εξάρχεια....Η δολοφονία προκαλεί αγανάκτηση και κάποιοι προκαλούν επεισόδια; Τι περιμένετε, πυροβολήστε τους, προσεκτικά όμως μη σπάσετε καμιά βιτρίνα. Μετά τα περιστατικά της ζαρντινιέρας, του εξευτελισμού των οικονομικών μεταναστών μέσα στο αστυνομικό τμήμα, τα πράσινα σταράκια, τι περιμέναμε όλοι, να μη συμβεί το χειρότερο; Το φρένο έπρεπε να έχει μπει προ πολλού. Και έρχεται τώρα ο κάθε παπαχελάς και μου λέει για καταστολή των ταραξιων. Καταστολή της αστυνομικής βίας χρειάζεται παιδιά, μη μπερδεύεστε. Και για να προφτάσω αυτούς που θα με ρωτήσουν πως θα μου φαινόταν αν έκαιγαν το δικό μου αυτοκίνητο, επίσης ρωτάω: Πως θα τους φαινόταν αν ένα κοντινό τους πρόσωπο σκοτωνόταν μετά από λογομαχία με αστυνομικό. Όσο και να μη συμφωνώ με τις καταστροφές που προκαλούνται, δεν μπορώ παρά να τις θεωρώ φυσιολογικό επακόλουθο. Μας μαθαίνανε στο σχολείο, ότι για κάθε δράση υπάρχει μία αντίδραση, νόμος της φυσικής. Η λύση δεν είναι η καταστολή της αντίδρασης, αλλά της δράσης. Προσωπικά δε με ενδιαφέρει, και πραγματικά αδυνατώ να κατανοήσω εκείνους που τους ενδιαφέρει το πόσες βιτρίνες έσπασαν και τα πόσα καταστήματα και αυτοκίνητα κάηκαν, όταν το ίδιο το κράτος με την ανεύθυνη στάση του δολοφονεί. ΥΓ. Μόνο που δεν έβαλα τα γέλια όταν είδα έμπορο της ερμού να κλαίγεται για την σπασμένη τζαμαρία του και για την οικονομική κρίση που όπως είπε 'ΘΑ χτυπήσει'. Ε, βέβαια, τα 1000ευρώ που θα του κοστίσει είναι πάρα πολλά σε σχέση με τις 10δες χιλιάδες ευρώ που δίνει το μήνα για ενοίκιο.... -----Προστέθηκε 8/12/2008 στις 04 : 49 : 51----- LOL Γελάς; http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%EC%E1%F1%E1%E3%EA%DC%EA%E7%F2&a=&id=71137588 Είναι ο δικός μας, 'Ηρακλής Μαραγκάκης' που δολοφονήθηκε το 2003 στο Ηράκλειο. Πρωτόδικα ο αστυνομικός είχε δικαστεί σε ισόβια. Στη δεύτερη δίκη η ποινή έπεσε στα 5,5 χρόνια. Τώρα ο δολοφόνος είναι ελεύθερος...
FarCry Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Γελάς; http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%EC%E1%F1%E1%E3%EA%DC%EA%E7%F2&a=&id=71137588 Είναι ο δικός μας, 'Ηρακλής Μαραγκάκης' που δολοφονήθηκε το 2003 στο Ηράκλειο. Πρωτόδικα ο αστυνομικός είχε δικαστεί σε ισόβια. Στη δεύτερη δίκη η ποινή έπεσε στα 5,5 χρόνια. Τώρα ο δολοφόνος είναι ελεύθερος... Πάντως οι συγγενείς του θύματος θα υποβάλουν αίτημα αναίρεσης στον Αρειο Πάγο, αλλά και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αφού όπως τόνιζαν μετά το πέρας της δευτερόδικης διαδικασίας δεν είναι δυνατόν τα ισόβια να μετατρέπονται σε απλή φυλάκιση. απομένει ο άρειος πάγος. αλλα αυτή είναι ειδική περίπτωση. όπως είδες 4 προς 3 ήταν. βεβαια το δικαστικό σύστημα δυστυχώς μπάζει αλλα είναι άλλη ιστορία....
Panahs Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Mkst συμφωνώ με αυτά που λες, απλά δε νομίζω ότι Παπαχελάς είπε κάτι τόσο περίεργο ή διαφορετικό (αν εξαιρέσουμε αυτό για τον Σαρκοζί). Νομίζω δηλαδή πως το επίκεντρο της συζήτησης που έγινε στο δελτίο του ΣΚΑΙ δεν ήταν η καταστολή των ταραξιών, αλλά η κυριολεκτική ανυπαρξία του κράτους που προκαλεί όλα αυτά που βλέπουμε τόσα χρόνια καθώς και το άβατο των Εξαρχείων και το φαινόμενο "μπάτσος" Και ένα βίντεο...
FarCry Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 η δικη μου άποψη είναι ότι ήταν άδικο για το παιδί. δε θα δώσω ελαφρυντικά στον αστυνομικό. έχει οικογένεια και 3 παιδιά και γνωρίζει. θα καταλογίσω ευθύνη όμως στον νεαρό η στους γονείς του νεαρού. συγγνώμη αλλα τι ήθελε τέτοια ώρα στα εξάρχεια να πετάει μπουκάλια σε αστυνομικό όχημα? προκαλούσε την τύχη του? η γνωστη φράση που μου λέει και ο πατέρας μου όπου δεις ξύλο φύγε όπου δεις φαΐ κάτσε. what was he thinking? εσείς στα 15 τα ίδια κάνατε? ok είναι έφηβος θέλει να κάνει την επανάσταση του να κάνει τρελες. αλλα κάποιος δε πρέπει να του πει ότι κάποια πράγματα πληρώνονται και πολύ? σκεφτείτε τα δικά σας παιδιά. γιατί να προκαλείς την τύχη σου? γιατί να ενοχλείς τους μπάτσους? γιατί να τρέχεις με 200 στην εθνική οδό? γιατί να ζεις τι ζωή στα όρια? καλά έλεγαν οι αρχαίοι ενός κακού μύρια έπονται. με αφορμή το θάνατο του παιδιού έγινε wrecking havoc όλη η ελλάδα. έβγαλαν το άχτι τους και έσπασαν τα πάντα. ντάξει? ηρεμήσατε? καλή η εκτόνωση? πόσοι από εσάς πραγματικά λυπηθήκατε για το παιδί? έτσι εκφράζεται την αγανάκτηση σας? αυτά έλεγε ο χριστός? μαχαιρα έδωκες μαχαιρα θα λάβεις? συγγνώμη αλλα δε θα πάρο. η θλίψη δεν εκφράζεται με τα σπάω όλα, license το kill. έτσι δεν τιμάς τον νεκρό απλά ενδίδεις στα πάθη και στο μισος σου. οι γονείς η μάνα ειδικότερα που πονάει περισσότερο μπορεί να νιώσει εν βρασμό ψυχής. εσύ ρε φιλε στην θεσσαλονίκη, χανιά, ηράκλειο, ιωάννια και όπου αλλου το ίδιο νιώθεις? η απλά την είδες αντιεξουσιαστής έπεσε η οικονομική κρίση δεν άντεξες άλλο και είπες τώρα ήρθε η σειρά μου να βγάλω το άχτι μου κατά του κράτους? όλα αυτά είναι πραγματικά στενάχωρα. όχι μονο ο θάνατος ενός παιδιού αλλα και ο σεβασμός μιας ολόκληρης χώρας. επίσης καταδικάζουμε την αστυνομία με βάση ένα θλιβερό συμβάν. χωρίς την αστυνομία όμως ούτε 17 νοέμβρη θα είχαμε πιάσει, ούτε τα διαφορα κλεφτρόνια, ούτε παλαιοκώστες και αλλα. παρακαλώ δηλαδή στο βωμό μιας αθώας ψυχής μην καταδικάζουμε ένα ολόκληρο σύστημα που υπάρχει για την προστασία μας, την προστασία του πολίτη
mkst Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Mkst συμφωνώ με αυτά που λες, απλά δε νομίζω ότι Παπαχελάς είπε κάτι τόσο περίεργο ή διαφορετικό (αν εξαιρέσουμε αυτό για τον Σαρκοζί). Νομίζω δηλαδή πως το επίκεντρο της συζήτησης που έγινε στο δελτίο του ΣΚΑΙ δεν ήταν η καταστολή των ταραξιών, αλλά η κυριολεκτική ανυπαρξία του κράτους που προκαλεί όλα αυτά που βλέπουμε τόσα χρόνια καθώς και το άβατο των Εξαρχείων και το φαινόμενο "μπάτσος" Ακριβώς. Μιλάει για την ανυπαρξία ικανού κράτους να καταστείλει τις βίαιες ταραχές. Κουβέντα για την ουσία, του προβλήματος: Γιατί σκότωσε ο αστυνομικός, πως μπορούμε να διασφαλιστούμε να μην επαναληφθεί; Έχουμε βαρεθεί να ακούμε για περιστατικά αυθαιρεσίας της αστυνομίας. ....μαχαιρα έδωκες μαχαιρα θα λάβεις? συγγνώμη αλλα δε θα πάρο. η θλίψη δεν εκφράζεται με τα σπάω όλα' date=' license το kill..... [/quote'] Για την ώρα license to kill έχει μόνο η ελληνική αστυνομία. Καταρχήν δεν πετούσε μπουκάλια, υπήρξε μόνο λεκτικός διαπληκτισμός. Το περιστατικό της δολοφονίας το περνάς πολύ απλά...σαν κάτι που ήταν να γίνει και έγινε....σαν να λες, οκ, ο μικρός πήγαινε γυρεύοντας ας πρόσεχε, σαν κάτι δεδομένο ενώ προσάπτεις ευθύνες και στους γονείς. Και ενώ είσαι τόσο αυστηρός με την μια πλευρά είσαι πολύ ελαστικός με την αστυνομία. Δεν μπαίνεις καν στο κόπο να αναρωτηθείς γιατί τράβηξαν όπλο, (για σκέψου λίγο και δώσε μου μία απάντηση), αν θα το ξανακάνουν, ποιος ευθύνεται για αυτό, γιατί δε μας προστατεύει το κράτος, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Αντί να ασχολείσαι με τα ζητήματα αυτά, κοιτάς τα 50 μαγαζιά που έσπασαν και τα 30 αυτοκίνητα. Σορρυ, αλλά χάνεις τη ουσία.
axaxouxas Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Τελικα τωρα πως ειναι η κατασταση στην αθηνα ? τα επεισοδια εχουν σταματησει η οχι ?
FarCry Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Για την ώρα license to kill έχει μόνο η ελληνική αστυνομία. Καταρχήν δεν πετούσε μπουκάλια, υπήρξε μόνο λεκτικός διαπληκτισμός. Το περιστατικό της δολοφονίας το περνάς πολύ απλά...σαν κάτι που ήταν να γίνει και έγινε....σαν να λες, οκ, ο μικρός πήγαινε γυρεύοντας ας πρόσεχε, σαν κάτι δεδομένο ενώ προσάπτεις ευθύνες και στους γονείς. Και ενώ είσαι τόσο αυστηρός με την μια πλευρά είσαι πολύ ελαστικός με την αστυνομία. Δεν μπαίνεις καν στο κόπο να αναρωτηθείς γιατί τράβηξαν όπλο, (για σκέψου λίγο και δώσε μου μία απάντηση), αν θα το ξανακάνουν, ποιος ευθύνεται για αυτό, γιατί δε μας προστατεύει το κράτος, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Αντί να ασχολείσαι με τα ζητήματα αυτά, κοιτάς τα 50 μαγαζιά που έσπασαν και τα 30 αυτοκίνητα. Σορρυ, αλλά χάνεις τη ουσία. εσύ κρίνεις την αστυνομία από ένα περιστατικό. αυτό το βρίσκεις σοβαρό? υπάρχει τέλειο σύστημα? σκέψου πρώτα και μετά απάντησε Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες που προέρχονταν από την Αστυνομία εναντίον του περιπολικού, με πλήρωμα δύο ειδικούς φρουρούς, επιτέθηκε ομάδα 25-30 ατόμων με πέτρες και ξύλα. Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο κάνουν λόγο για λεκτικό διαπληκτισμό των αστυνομικών με ομάδα νεαρών που πέταξαν μπουκάλια μπύρας εναντίον τους. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=965217
mkst Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες (και ήταν πολλοί) λένε το ίδιο πράγμα: Υπηρξε λεκτικός και μόνο διαπληκτισμός. Δεν διαβάζεις/ακους νέα; Την αστυνομία την κρίνω από πολλά περιστατικά: την ζαρντινιέρα, τα πράσινα σταρακια, τον ξυλοδαρμο μεταναστών στο τμήμα, και άλλα. Το σημερινό περιστατικό όμως είναι πάρα πολύ σοβαρό, μιλάμε για δολοφονία, η οποία τιμωρείται αυστηρά από το νόμο. Οπότε σήμερα τουλάχιστον, επιβάλλεται να κρίνουμε με αυστηρότητα. Εσύ, από που την κρίνεις; Από την τυχαία εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη; Ακόμα και την αλ-κάιντα να εξαρθρώσει, αυτό δεν της δίνει κανένα δικαίωμα να δολοφονεί. Όπως και οι αναρχικοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα να καταστρέφουν ξένες περιουσίες. Οι καταστροφές των αναρχικών όμως είναι λιγότερο σοβαρές από την δολοφονία.. Γιατί από τους αναρχικούς δεν περιμένω να με σεβαστούν ως πολίτη. Το περιμένω από την αστυνομία όμως. Πήρες την απάντηση στην ερώτησή σου; Εσύ γιατί την κρίνεις τόσο ελαστικά, σα να υπέπεσε σε πταίσμα; Ίσως η διαφωνία μας να οφείλεται στις διαφορετικές προτεραιότητες που βάζει ο καθένας μας. Εγώ βλέπω έναν νεκρό 15χρονο, εσύ βλέπεις σπασμένες βιτρίνες. Εγώ βλέπω ότι το επίσημο όργανο του οποίου σκοπός είναι η προστασία του πολίτη, διαπράττει δολοφονία. Βλέπω καταστρατήγηση της δημοκρατίας. Εσύ βλέπεις απλά σπασμένες βιτρίνες. Οκ, ούτε εγώ θέλω καταστροφές, δεν είμαι υπέρ των αναρχικών. Αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι οι αναρχικοί το πρόβλημα. Όπως σου είπα και πριν, χάνεις την ουσία. Ο τρόπος σκέψης σου είναι επικίνδυνος. Δεν περιμένω απάντηση, απλά σκέψου.
Voodooman Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Την είδηση την άκουσα Σάββατο βράδυ. Δεν μου αρέσουν καθόλου τα επεισόδια τέτοιου είδους και σχεδόν αμέσως τάχθηκα υπέρ των αστυνομικών. Μέχρι εχθές το βράδυ είχα αλλάξει τελείως στάση και ήμουν υπέρ των διαδηλωτών. Σήμερα, πιο ψύχραιμα, βλέπω το πρόβλημα σε όλη του την έκταση. Έχω τόσα πολλά ερωτήματα αναπάντητα: -Γιατί ποτέ εμένα δεν με ενόχλησε αστυνομικός; -Τί είδους αστυνομία θέλουμε; Δικαστές Ντρεντ που θα μας έχουν όλους σούζα ή υπαλλήλους που θα κοιτάνε να συμπληρώσουν τα ένσημά τους ήσυχα και να συνταξιοδοτηθούν; -Γιατί να πεθαίνει ένα 15χρονο παιδί για έναν τσαμπουκά; -Γιατί να καταστρέφονται τόσες περιουσίες απλών ανθρώπων; -Eίμαστε άνθρωποι ή τομάρια; To μόνο που έχω για όλα αυτά είναι η λύση. Χρειαζόμαστε Παιδεία. Όλα πια έχουν ειπωθεί και είναι γραμμένα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα μελετήσουμε. Να γίνουμε πρώτα εμείς, ο καθένας μας, σωστός Άνθρωπος και το ίδιο να κάνουμε και στα παιδιά μας. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τον κόσμο, αν ο καθένας μας αλλάξει τον εαυτό του και τους απογόνους του, ο κόσμος θα φτιάξει μόνος του.
rikos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Λογαριασμό θα δώσει το 15χρονο τι έκανε στα εξάρχεια 9-10 το βράδυ?Οσο περίεργο και αν φαίνεται σε μερικούς κάποιοι κάνουν την βόλτα τους σε αυτό το "σατανικό" μέρος.Για καφέ είχε πάει, δεν ήταν κομμάτι των διαδηλώσεων.Εχω βαρεθεί να ακούω τα κρυφοφασιστάκια να λένε όλη την ώρα ναι μεν αλλά.......αλλά φταίνε οι γονείς, τα μπουκαλάκια που πετάγανε, η πεταλούδα που πέταγε πιο διπλα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο... Οσοι απο εσάς είναι πάνω απο 20 χρονών, αν ένα γυμνασιόπαιδο σας πουλήσει τσαμπουκά και σας βρίσει τι θα κάνετε?Αν έχετε την στοιχειώδη λογική και αν δεν είστε προβληματικοί φαντάζομαι θα το προσπεράσετε.Αυτό θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος.Και ο άλλος που είναι όργανο της πολιτείας βγάζει όπλο και πυροβολεί.Συνειδητοποιείτε το μέγεθος της τρέλας?Μέσα σε αυτήν την τρέλα ποιος φυσιολογικός άνθρωπος θα κάτσει να σκεφτεί ότι οι γονείς του παιδιού δεν το μεγαλώσανε σωστα?Μάλλον τα κρυφοφασιστάκια που είπα προηγουμένως που για αυτά η αντίδραση, αντί να είναι χρέος για τον καθε πολίτη, είναι κατακριτέα,γιατί ειναι βολεψάκιδες και απειλείται ο κόσμος τους.Μήπως και προσγειωθούνε στην πραγματικότητα ορίστε....
vastravoud Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Είναι δύσκολο να καταδικάζεις απερίφραστα τόσο την δολοφονία του παιδιού, όσο και τη διάλυση τόσων περιοχών του κέντρου; "Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας";
Voodooman Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Οσοι απο εσάς είναι πάνω απο 20 χρονών, αν ένα γυμνασιόπαιδο σας πουλήσει τσαμπουκά και σας βρίσει τι θα κάνετε?Αν έχετε την στοιχειώδη λογική και αν δεν είστε προβληματικοί φαντάζομαι θα το προσπεράσετε.Αυτό θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος. Την απάντηση την έχει δώσει ο Αριστοτέλης στο κείμενό του σχετικά με τα γνωρίσματα των νέων. Ένα από αυτά τα γνωρίσματα είναι ότι είναι οξύθυμοι και παράφοροι. Αν το είχε εμπεδώσει αυτό ο ασυνομικός, δεν θα είχαμε ίσως φτάσει ως εδώ. Το γυμνασιόπαιδο από την πλευρά του θα έπρεπε να ξέρει ότι δεν βρίζουμε κάποιον που φοράει μία στολή μόνο και μόνο για αυτό που εκπροσωπεί. Αν δεν του αρέσει η αστυνομία και ό,τι αντιπροσωπεύει η στολή, ας μελετήσει, ας βρει έναν διαφορετικό τρόπο αστυνόμευσης ας ασχοληθεί με τα κοινά και ας τον εφαρμόσει όταν μεγαλώσει. ΠΑΙΔΕΙΑ παιδιά.
johnykim Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Παντως εμείς που κάνουμε τώρα κατάληψη για "συμπαράσταση"του παιδιού μου φαίνεται απλά γελοίο,ο,τι κ να εγινε σχετικα με το παιδί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.