Προς το περιεχόμενο

Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσο ήμουν μέσα μιλούσα με ισοβίτες από Ισπανία, Ιταλία και μου λέγαν τα ίδια.

Τώρα για το σύστημα άλλων χωρών δε θέλω να πάρω θέση.

Στην Ισπανία πάντως που ήμουν 2 χρόνια μέσω ενός προγράμματος ανταλλαγής ισοβιτών οι συνθήκες ήταν ιδανικές.

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στην Ισπανία πάντως που ήμουν 2 χρόνια μέσω ενός προγράμματος ανταλλαγής ισοβιτών οι συνθήκες ήταν ιδανικές.

Erasmus ισοβιτων! καλη ιδέα πως δεν το ειχα ακουσει τοσα χρονια...

Δημοσ.
Η σπανιόλα απ το δίπλα κελί δεν είσαι ρε?

Αυτό ελπίζω να πηγαίνει στη Φραντσέσκα, εμένα σαπούνι δε μου 'χει πέσει να με πούνε σπανιόλα.

Δημοσ.
Υπάρχει κάποια λογική που λέει πως οι ένστολοι δολοφόνοι ανηλίκων είναι λιγότερο εγκληματίες από τους ληστές και την χάνω;

:-)

δεν χάνεις τίποτις,

αν δεν έχεις χάσει τα λόγια του Μακί πριν από την κρεμάλα στην όπερα της πεντάρας,

αλλιώς...

Δημοσ.

Νταξυ,τελειώσατε με τις υποθετικές και ουτοπικές σας συζητήσεις ;

Υφίσταται πως ο Αλέξανδρος δολοφονήθηκε ; Υφίσταται.

Υφίσταται πως ο Κορκονέας έδρασε με πρόθεση ; Υφίσταται.

Υφίσταται πως υπήρξε κατάχρηση εξουσίας ; Υφίσταται.

Υφίσταται πως η μητέρα του Αλέξανδρου θα ζει με μισή καρδιά; Υφίσταται.

Υφίσταται πως τα παιδιά που βγήκαν στους δρόμους και ζητούσαν μια "καλύτερη παιδεία" σήμερα απλώς περιμένουν την προβατοποιημένη μαζικοποίηση; Υφίσταται.

Κοινωνικά ο Δεκέμβρης του '08 δεν άφησε αρκετές αιχμές κατά των κοινοΒΟλευτικών "ανταρτών" υπερασπιστών της Πατρίδας.Εδειξε μόνο το πως ένα σύστημα φτιαγμένο για να αποτρέψει την βία (δηλαδή η προτροπή κάθε Δημοκρατικής χώρας για να ζούμε χωρίς φόβο) "παρέλησε" κάτω από 200 άτομα "ψευτοανάρχων" που περίμεναν την κατάλληλη στιγμή και "σκηνή" να εξαπλώσουν στους συμπολίτες τους τις ψευτοαναρχικές τους αρχές καίγοντας μαγαζιά και μαγαζάκια στο ερημομένο κέντρο της Αθήνας.Ανήμπορη η πολιτεία,άνοιξε τα χαζοκούτια να κοιτάει από τις ειδήσεις τις εξελίξεις και να προτρέπει στον κόσμο να κάτσει σπίτι του.

Από την άλλη,η κοινωνική οργή που κατέκλησε τους μαθητές και που για τις επόμενες ημέρες "εξουδετέρωσαν" την καθημερινότητα των Ελληναράδων,ήταν,ναι μεν η φωνή μιας καταπιεσμένης γενιάς γεννημένη να ζήσουν τα όνειρα των γονιών τους και τις κοινωνίας που τους ζητά περισσότερη εργατικότητα,περισσότερη μόρφωση,περισσότερη απόδοση από κάθε άλλη γενιά για ένα ...χαρτί,αλλά όχι δε, η φωνή κατάς την κατάχρηση εξουσίας και κατά το σάπιο κοινωνικό ΚΑΙ πολιτιστικό σύστημα που εξαπλώθηκε στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους,μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα.Αν ήταν η φωνή της,σήμερα,θα τους είχαμε στους δρόμους,να παλεύουν ΓΙΑ ΟΛΑ αυτά που ζήτησαν κάποιον Δεκέμβρη,θα τους είχαμε εν συνεχής κίνηση όλο τον χρόνο και όχι ανά διαστήματα Σεπτεμβρίου,Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου.Αυτοί που θέλουν να επιδιώξουν πραγματικές,ριζικές αλλαγές στο σύστημα που το θεωρούν κατακριτέο,δεν περιμένουν την αλλαγή εποχής.Δεν περιμένουν να περάσουν οι διακοπές του καλοκαιριού,αφήνοντας σε ύφεση να σιγορέει αυτό το σάπιο που οι ίδιοι,κατά τ'άλλα,απεχθάνοντε.

Ωστόσο,ένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος,που οπλοφορεί στις μέρες μας και ασκεί το όποιο επαγγέλμα που συνέπαγεται με το προηγούμενο,θα το ξανασκεφτεί πολλαπλή φορά,και ας είναι εν βρασμό ψυχής,να σηκώσει το όπλο στο όποιο παιδί που οπλοφορεί με ...μπουκάλια νερού.

Ενα από τα άλλα λίγα που μας έφερε ο Δεκέμβρης,είναι το ισχυρό μήνυμα που στάλθηκε προς πάσαν κατεύθυνση πολιτικάντων ξεδιάντροπων,πως,η κοινωνική "οργή" μπορεί από την μία μέρα στην άλλη να κατακλύσει το εύ ζην και το ρεύς της καθημερινότητας,και ας είναι αυτή,(όπως εγώ προσωπικά απορρίπτω και όπως περιέγραψα και πριν) ,η "μάζα" τις μιας εβδομάδας που παραλύει το παρόν.Σιγά σιγά ο πολιτικός κόσμος να φοβάται για τους δρόμους που βαδίζει και,υποδείχνει στα άλλα μέσα εξουσίας,όπως της αστυνόμευσης .

Ο Clémenceau,είχε πει κάποτε "Δημοκρατία είναι όταν δίνουν εξουσία στις ψύρρες,να κατασπαράξουν τα λιοντάρια".Και έτσι υποκειμενικά,κατάντησε και η δικιά μας κοινωνία.

Δημοσ.

Ο Clémenceau,είχε πει κάποτε "Δημοκρατία είναι όταν δίνουν εξουσία στις ψύρρες,να κατασπαράξουν τα λιοντάρια".Και έτσι υποκειμενικά,κατάντησε και η δικιά μας κοινωνία.

Κάποιος άλλος το είπε καλύτερα.

"Δημοκρατία είναι να ψηφίζουν τρεις λύκοι και ένα πρόβατο για το ποιος θα φαγωθεί".

Δημοσ.

Αλήθεια τώρα; Κλέμενσο;

Που ακόμα κι αν δεν ήταν αυτός που ήταν, η ατάκα βρωμάει sensojournalism από χιλιόμετρα;

Δημοσ.
Κάποιος άλλος το είπε καλύτερα.

"Δημοκρατία είναι να ψηφίζουν τρεις λύκοι και ένα πρόβατο για το ποιος θα φαγωθεί".

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ,ναι.

Δημοσ.

Aν δεν ειχαν γινει ολα αυτα τον δεκεμβριο τοτε;Αμφιβαλλει κανεις οτι θα τους ειχαν καλυψει και θα τους ειχαν βγαλει λαδι με καμια χαζη δικαιολογια οπως οτι το οπλο πυροβολησε μονο του;Πθροβολησε στον αερα και χτυπησε το πληθπς ακριβως μπροστα.Τρομερο σημαδι .Η οπως τον φοιτητη της νομικης που ειχε χτυπησει μονος του στον τοιχο λεει η τον κυπριοσπουδαστη που τον διαλυσανε τον ανθρωπο .Και ταχα τον χτυπησε αψυχο αντικειμενο ..Οτι να ναι ..

Και οχι τπτ αλλο,αλλα αν ειναι καθε φορα που καποιος αστυνομικος εχει νευρα να σκοτωνει και να τους καλυπτουν .Ε,αυτο δειχνει το τι χωρα ειμαστε.Τριτοκοσμικη.Οποιος θελει κανει οτι θελει .Λες και νομοι δικιο,κτλ δεν υπαρχουν.Γιατι και οι ατυνομικοι και οι ειδικοι φρουροι που ειναι οι τελευταιοι τροχοι της αμαξης να σκοτωσουν ανθρωπο και να βγουν και απο πανω .φανταζεσαι τι κανουν οι ανωτεροι τους.Αν επρεπε να βγει κοσμος στους δρομους για να σεβαστουν τους πολιτες;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...