Ntinaras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 δε σου φανηκαν αρκετες οι αντιδρασεις? περιμενες κατι αλλο?
Alchemist` Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 δε σου φανηκαν αρκετες οι αντιδρασεις?περιμενες κατι αλλο? το ότι δεν μου άρεσε η αντίδραση, δεν σημαίνει πως αυτή ήταν μικρή... Απλά (και λακωνικά) ήταν ανούσια και με πολλές σκοπιμότητες. Σκοπός των αντιδρούντων δεν ήταν να σωθεί εν ολίγης η χώρα, αλλά να μην χάσουν π.χ. 100 ευρώ από την σύνταξη, ή κάποια Ψ χρόνια μη-εργασίας κτλπ...
@@sos@@ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένα... Ας μας πει η σος αν θυμάται μπάτσο που έφαγε ή ξυλοφόρτωσε παιδί να τον στήνει η "δικαιοσύνη" με τέτοιον τρόπο στον τοίχο. όχι δεν υπάρχει προηγούμενο και εδώ στέκομαι ...η αστική τους δικαιοσύνη αναγκάστηκε να πάρει αυτήν την απόφαση,γιατί έτσι βολεύει αυτήν την χρονική περίοδο αυτούς που εξυπηρετεί:τους εξουσιαστές, οι όποιες αποφάσεις έχουν ένα και μόνο σκοπό την κυριαρχία των λίγων με όποιο κόστος... Αυτός ο άνθρωπος είναι δημιούργημα μιας συγκεκριμένης κατάστασης. αν δεν αλλάξει, θα επαναληφθεί. Ιζ ολ αμ σαινγκ.έτσι... Δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει κανείς πέρα από το οικείο περιβάλλον του παιδιού που στεναχωρέθηκε, και πραγματικά με έχει κουράσει η αναφορά του ως "Αλέξη", λες και τον ξέραμε και από χτές ή μπορούμε να κατανοήσουμε την μητέρα του. η σιγουριά σου με ανατρίχιασε... για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ανάλυση κάνω και δεν αναγνωρίζω τίποτα Σχετικά με την απόφαση της δίκης για την υπόθεση Γρηγορόπουλου, σχολιάζεται εκτενώς η επιβολή ποινής, η οποία είναι διαφορετική από την κατηγορία (βλ. εδώ). Δηλαδή ενώ η κατηγορία αφορούσε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τελικά η ποινή που επιβλήθηκε είναι αυτή της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η διάκριση ανάμεσα σε "ενδεχόμενο" και σε "άμεσο" δόλο δεν βρίσκεται στο κείμενο του Ποινικού Κώδικα. Δεν πρόκειται δηλαδή για άλλο ποινικό αδίκημα: και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Επομένως δεν υπάρχει "αλλαγή του κατηγορητηρίου", ότι δηλαδή καταδικάστηκε για άλλο αδίκημα από αυτό για το οποίο κατηγορήθηκε. Πάντως είναι λάθος ότι η μεταβολή του κατηγορητηρίου απαγορεύεται απόλυτα: υπάρχει η επιτρεπτή διαδικασία της "βελτίωσης της κατηγορίας", κατά την οποία από την ίδια τη δίκη διαπιστώνονται στοιχεία που αντικειμενικώς δεν θα μπορούσε να είχε λάβει υπόψη ο εισαγγελέας, αλλά δεν μετατοπίζουν το κέντο βάρους της υπόθεσης και δεν εκφεύγουν τους αρχικώς καθορισθέντος πλαισίου ποινών. Η διαφοροποίηση στη συγκεκριμένη υπόθεση έγκειται στο είδος του δόλου, δηλαδή ενός στοιχείου της υποκειμενικής υπόστασης του αδικήματος της ανθρωποκτονίας. Άλλο είναι να σηκώσεις το χέρι και να πυροβολήσεις κάποιον επειδή θέλεις να τον σκοτώσεις (άμεσος δόλος), άλλο είναι να σηκώσεις το χέρι και να πυροβολήσεις κάποιον θεωρώντας ότι μπορεί και να τον σκοτώσεις (έμμεσος δόλος) κι άλλο να σηκώνεις το χέρι να πυροβολήσεις κάποιον ελπίζοντας ότι δεν θα τον σκοτώσεις (ενδεχόμενος δόλος). Το τελευταίο είδος δόλου βρίσκεται στα όρια της άλλης μορφής υπαιτιότητας, της αμέλειας. Αν δηλαδή αποδειχθεί ότι σηκώνεις και το χέρι να πυροβολήσεις και πίστεψες ότι δεν θα τον σκοτώσεις, τότε δεν έχεις δόλο, αλλά εν συνείδητη αμέλεια. Επομένως δεν έχεις τελέσει ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, αλλά ανθρωποκτονία εξ αμελείας (όπως γίνεται συνήθως στα τροχαία δυστυχήματα). Αυτή είναι η κλασική διδασκαλια για τις διακρίσεις δόλου ( άμεσου, έμμεσου, ενδεχόμενου) και αμέλειας. Παρ' όλο που δικαστηριακά αντανακλά την τρέχουσα αντίληψη, υπάρχουν σημαντικές αμφισβητήσεις της στην επιστήμη, οι οποίες εστιάζουν κυρίως στα άκρως υποκειμενικά εργαλεία που επιστρατεύονται για να αξιολογηθεί ποινικά μια συμπεριφορά, φτάνοντας τελικά στα έγκατα της ψυχολογικής ανάλυσης για τα οποία πολύ δυσκολα μπορεί να υπάρχει και "απόδειξη".http://elawyer.blogspot.com/2010/10/blog-post_11.html άρα κατά πως βολεύει...
Ntinaras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 το ότι δεν μου άρεσε η αντίδραση, δεν σημαίνει πως αυτή ήταν μικρή... Απλά (και λακωνικά) ήταν ανούσια και με πολλές σκοπιμότητες. Σκοπός των αντιδρούντων δεν ήταν να σωθεί εν ολίγης η χώρα, αλλά να μην χάσουν π.χ. 100 ευρώ από την σύνταξη, ή κάποια Ψ χρόνια μη-εργασίας κτλπ... τι εννοεις να σωθει η χωρα?η χωρα ειναι οι πολιτες.αν οι πολιτες δεν εχουν να φανε τι περιμενεις?
Alchemist` Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 η σιγουριά σου με ανατρίχιασε... Διαφωνείς δηλαδή? Να φανταστώ πως όλα αυτά τα ποστ σου, και επαναφορές σου στο ζήτημα, τα οποία σαφέστατα κλείνουν προς μια Χ πλευρά τα κάνεις από την θλίψη που σε διακατέχει για το χαμό ενός παιδιού? [δεν έχω καμία πρόθεση να έρθουμε σε προσωπική ή μη αντιπαράθεση, ή να σε κατηγορήσω, αλλά πραγματικά θέλω να σου κάνω αυτήν την ρητορική ερώτηση, η οποία αφορά και άλλους συμμετέχοντες στο νήμα, οι οποίοι κλείνουν συνεχώς είτε στην πλευρά Χ, είτε στην Ψ, είτε στην Ζ...] τι εννοεις να σωθει η χωρα?η χωρα ειναι οι πολιτες.αν οι πολιτες δεν εχουν να φανε τι περιμενεις? Οι έλληνες έχουν λεφτά, η ελλάδα δεν έχει. Και αυτό φυσικά γιατί όλοι από τα μαύρα ζούνε τόσα χρόνια τώρα... Είτε μαύρη εργασία, είτε φοροδιαφυγή, είτε, είτε, είτε... Αυτό για το οποίο με τόσο μένος μάχονται είναι η διατήρηση αυτής της κατάστασης αφού τους βολεύει...
@@sos@@ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Διαφωνείς δηλαδή? Να φανταστώ πως όλα αυτά τα ποστ σου, και επαναφορές σου στο ζήτημα, τα οποία σαφέστατα κλείνουν προς μια Χ πλευρά τα κάνεις από την θλίψη που σε διακατέχει για το χαμό ενός παιδιού? [δεν έχω καμία πρόθεση να έρθουμε σε προσωπική ή μη αντιπαράθεση, ή να σε κατηγορήσω, αλλά πραγματικά θέλω να σου κάνω αυτήν την ρητορική ερώτηση, η οποία αφορά και άλλους συμμετέχοντες στο νήμα, οι οποίοι κλείνουν συνεχώς είτε στην πλευρά Χ, είτε στην Ψ, είτε στην Ζ...] ποιά είναι η μια χ πλευρά;
Alchemist` Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 ποιά είναι η μια χ πλευρά; δεν νομίζω πως αυτό έχει σημασία... Απλά προσωπικά διακρίνω μια σκοπιμότητα στα λεγόμενά σου (όπως και αυτά άλλων χρηστών), η οποία μπορεί να είναι μια θεμιτή προσπάθεια παράθεσης/διάδοσης/υποστήριξης των αντιλήψεων σου ή και να εξυπηρετεί οποιουσδήποτε άλλους δικούς λόγους. Δεν θα θελα να εμβαθύνουμε στο ζήτημα, η ερώτηση μου ήταν ρητορική, και φυσικά δεν εμπεριέχει οποιαδήποτε κακία/εναντίωση στο πρόσωπό σου ή αυτό άλλων μελών καθώς και στα σχόλια του νήματος. Αυτό που ήθελα να σχολιάσω είναι η πρόθεση όλων να παραθέσουν την άποψή τους, η οποία πιστεύω ακράδαντα πως απέχει πολύ από την θλίψη για τον χαμό του παιδιού.
Τάσος_Δ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Μαζί με τον Κορκονέα να φάνε ισόβια αυτοί που του έδωσαν αυτή τη θέση. Καληνύχτα.
@@sos@@ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 δεν νομίζω πως αυτό έχει σημασία... Απλά προσωπικά διακρίνω μια σκοπιμότητα στα λεγόμενά σου (όπως και αυτά άλλων χρηστών), η οποία μπορεί να είναι μια θεμιτή προσπάθεια παράθεσης/διάδοσης/υποστήριξης των αντιλήψεων σου ή και να εξυπηρετεί οποιουσδήποτε άλλους δικούς λόγους. Δεν θα θελα να εμβαθύνουμε στο ζήτημα, η ερώτηση μου ήταν ρητορική, και φυσικά δεν εμπεριέχει οποιαδήποτε κακία/εναντίωση στο πρόσωπό σου ή αυτό άλλων μελών καθώς και στα σχόλια του νήματος. Αυτό που ήθελα να σχολιάσω είναι η πρόθεση όλων να παραθέσουν την άποψή τους, η οποία πιστεύω ακράδαντα πως απέχει πολύ από την θλίψη για τον χαμό του παιδιού.καταρχήν μετά από πάραπολύ καιρό έλαβα μιά τίμια απάντηση εδώ μέσαρησπέκτ... δεν υπάρχει ζυγαριά που να μετρά την θλίψη και να την βγάζει την μιά λειψή, την άλλη περισσότερη σε σχέση με την πρώτη ή πολύ περισσότερη για μια τρίτη περίπτωση κ.ο.κ. έτσι λοιπόν και σύμφωνα με τον δικό μου κώδικα αξιών θα μπορούσα να θλίβομαι για τον Κορκονέα αρκετά, για τα παιδιά του περισσότερο και τον Αλέξη λιγότερο ... δεν ισχύει όμως σε μένα αυτό... δεν γνώρισα ποτέ τον Κορκονέα,τα παιδιά του ή τον Αλέξη,αλλά δεν παύει να είναι όλοι τους θύματα ... αυτά και μόνο
leftermann Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Μαζί με τον Κορκονέα να φάνε ισόβια αυτοί που του έδωσαν αυτή τη θέση. Καληνύχτα. Αύριο όμως ε; Είναι αργά, καληνύχτα τώρα.
Critter Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δεν μπορω να καταλάβω τι ψάχνετε ακόμα...Οποιοσδήποτε αφαιρεί αθώα** ζωη σε μη εμπόλεμη κατάσταση και ιδιαίτερα δε με πρόθεση, είναι ένοχος και η ποινή των ισοβίων είναι μια εντιμότατη ποινή, ασχετα αν αυτος λεγεται κορκονέας, παπαρέας, αλέξης ή αλεξίπτωτος και ασχετα με το ποιά είναι η ιδιότητα του. Δεν μπορω να καταλάβω ποιος μπορει να μη συμφωνει με αυτο... *Το "αθώα" έχει να κάνει με περιπτώσεις που σκοτώνεις μεν απο προθεση αλλα έχεις πολύ δυνατά ελαφρυντικά : Π.Χ αν μου σκοτώσει κάποιος τον πατέρα και πάω και τον καθαρίσω εν βρασμό ψυχής προφανώς η κοινή γνώμη μαζι μου θα είναι σε μεγάλο βαθμό και νομίζω οτι και στο δικαστήριο είμαι καλλυμένος. Ομοιως και αν σκοτώσω αυτον που αποδεδειγμένα προμηθεύει πρέζα το παιδι μου (εν βρασμο ψυχής πάλι) κτλ...
parasaser Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Μαζί με τον Κορκονέα να φάνε ισόβια αυτοί που του έδωσαν αυτή τη θέση. Καληνύχτα. δεν θες να μάθεις ποιοι έδωσαν την θέση. γιατί εμπλέκεσαι και εσύ. εσύ τους ψήφισες,αυτοί έβαλαν τα πόστα,οι άλλοι τους άλλους....... αλυσίδα.οπότε φίλε μου χάρηκα που τα είπαμε καληνύχτα. αα και κάτι τελευταίο άλλο ειδικός φρουρός άλλο αστυνόμος ο ειδικός φρουρός εχει πάντα έξω το όπλο,εχει άλλα καθήκοντα και μπορεί να το χρησιμοποιήσει. τσέκαρε όλη την διατάξει αν θες και το ξανασυζητάμε.
freedubus Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 αα και κάτι τελευταίο άλλο ειδικός φρουρός άλλο αστυνόμοςο ειδικός φρουρός εχει πάντα έξω το όπλο,εχει άλλα καθήκοντα και μπορεί να το χρησιμοποιήσει. τσέκαρε όλη την διατάξει αν θες και το ξανασυζητάμε. ΦΕΚ A 179/4.8.2000 ΝΟΜΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 2838 Άρθρο 3 Παράγραφος 1 (αποτελεί το update του Ν.2734/1999) 4. Οι ειδικοί φρουροί εκτελούν καθήκοντα φύλαξης ευπαθών στόχων αστυνομικού ενδιαφέροντος ιδίως κτιρίων και εγκαταστάσεων, δημοσίων υπηρεσιών, δικαστικών αρχών, οργανισμών κοινής ωφέλειας, διπλωματικών αντιπροσωπειών, κατοικιών κυβερνητικών αξιωματούχων και υπηρεσίες περιπολιών. Επίσης, δύναται να διατίθενται για τη στελέχωση Ειδικών Αστυνομικών Υπηρεσιών ή τη συγκρότηση ειδικών μονάδων και μεταβατικών αποσπασμάτων προς αντιμετώπιση ιδιαίτερων μορφών εγκληματικότητας και αναζήτησης διωκομένων ή εξαφανισθέντων προσώπων. Κατά την άσκηση των ανατιθέμενων σε αυτούς καθηκόντων έχουν τις ίδιες εξουσίες, καθήκοντα και υποχρεώσεις με το αστυνομικό προσωπικό, πλην αυτών που αναφέρονται στη βεβαίωση ποινικών παραβάσεων και στην άσκηση προανακριτικών καθηκόντων. Your sincerely, the ΦΕΚ bitch.
Praetorianos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Your sincerely, the ΦΕΚ bitch. Τι, δεν αμολάει καθένας ό,τι κατεβάσει η κούτρα του, πρέπει να διαβάσουμε και να σκεφτούμε πριν μιλήσουμε? Πωω, ξενέρωσα τώρα.
parasaser Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 ΦΕΚ A 179/4.8.2000 ΝΟΜΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 2838 Άρθρο 3 Παράγραφος 1 (αποτελεί το update του Ν.2734/1999) Your sincerely, the ΦΕΚ bitch. να σου υπενθυμίσω οτι εκείνη την μέρα περίμεναν οργανωμένη επίθεση και ανακάλεσαν περίπου 300 ειδικούς φρουρούς από τις γύρω περιοχές να πάνε ακριβός σε εκείνη. τους αστυνομικούς τους ενημέρωσαν ότι θα ειναι μονο για ενισχύσεις,την δουλειά την έκαναν τα ματ και οι ειδικοί φρουροί. σύμφωνα με την διαταγή της μερας στη συγκεκριμένη περιοχή είχαν αρκετή ''ελευθερία'' κινήσεων σε περίπτωση τρομοκρατίας ή άλλης επίθεσης. όπως ξέρεις οι ειδικοί φρουροί εκτός απο το υπηρεσιακό πιστόλι διαθέτουν και ένα αυτόματο ή ημιαυτόματο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.