Προς το περιεχόμενο

Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιατί έχεις μπερδευτεί με τις προειδοποιητικές βολές,ώ εν βούδα αδερφέ;Αφού έβγαλε το όπλο για να σκοτώσει,πού δεν καταλαβαίνεις;

Μεταξύ μας,σύμφωνα με το σκεπτικό σου,και πολύ του πάει για δίκη.Ένα στο δοξαπατρί και τέλος.:mrgreen:

Γμτ,ελπίζω να πρόλαβε να το διαβάσει αυτό το post μου,γιατί αλλοιώς είναι αγένεια να μιλάς σε ώττα ων ουκ ακουέτω...

Δημοσ.

Τι να συνεχίζουμε ρε. Έχουμε να κάνουμε με μία εν ψυχρώ δολοφονία!

Καθόμαστε και συζητάμε 800 σελίδες τώρα για το αν ο μπάτσος ή όχι έριξε ΠΟΡΔΙ-ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ βολές. Έλεος!

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΜΠΑΤΣΟ!

RIP.

Δημοσ.
Τι να συνεχίζουμε ρε. Έχουμε να κάνουμε με μία εν ψυχρώ δολοφονία!

Καθόμαστε και συζητάμε 800 σελίδες τώρα για το αν ο μπάτσος ή όχι έριξε ΠΟΡΔΙ-ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ βολές. Έλεος!

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΜΠΑΤΣΟ!

RIP.

ο μικρός?

ήρωας δεν γίνεσαι με τις διαδηλώσεις.

άσχετο σου αναφέρω περιστατικό στην αγγλια.

έκαναν διαδήλωση άτομα του ΚΚ. οι αστυνομικοί από δίπλα φρουρούσαν.

πάει ένας μαλλιάς σε έναν. και του λέει, τι είσαι? και απαντάει ο αστυνομικός, αστυνομικός. μετά πάει στον ακριβός δίπλα και του λέει, εσύ τι είσαι και απαντάει,αστυνομικός. και καθώς έφευγε είπε άρα μπάτσοι. αυτόφωρο με τη μια, τον έδωσαν και από 2 μπερτακια για αντίσταση κατά τις αρχής και πήρε και 5 χρονάκια φυλακή.

Δημοσ.
ο μικρός?

ήρωας δεν γίνεσαι με τις διαδηλώσεις.

άσχετο σου αναφέρω περιστατικό στην αγγλια.

έκαναν διαδήλωση άτομα του ΚΚ. οι αστυνομικοί από δίπλα φρουρούσαν.

πάει ένας μαλλιάς σε έναν. και του λέει, τι είσαι? και απαντάει ο αστυνομικός, αστυνομικός. μετά πάει στον ακριβός δίπλα και του λέει, εσύ τι είσαι και απαντάει,αστυνομικός. και καθώς έφευγε είπε άρα μπάτσοι. αυτόφωρο με τη μια, τον έδωσαν και από 2 μπερτακια για αντίσταση κατά τις αρχής και πήρε και 5 χρονάκια φυλακή.

ηθικό δίδαγμα;

Δημοσ.
ηθικό δίδαγμα;

εκει ειναι σοβαρο κρατος.εδω ειναι ενα καφενειο για τα πανηγυρια,για να μην χρησιμοποιησω κανα βαρυτερο χαρακτηρισμο.

Δημοσ.
είπα και πριν δεν είμαι σε θέση ούτε και με ενδιαφέρει να κρίνω την απόφαση. Και δεν είναι εκεί το θέμα μου. όπως λες, ότι δεν λειτουργούν πολλά. Αν λειτουργεί κάτι είναι από τύχη και είναι επίσης από τύχη που δεν γίνονται συχνότερα παρόμοια περιστατικά. Μπορεί να την θεωρείς μεμονωμένη περίπτωση. Εγώ δεν είμαι σίγουρη.

θα έλεγα και άλλα που έχω στο μυαλό μου αλλά είναι και οι κανονισμοί στη μέση

Μα η απόφαση, τα ισόβια τελοσπάντων είναι η αφορμή της συγκεκριμένης συζήτησης (αλλά και του ποστ σου στο οποίο απάντησα).

Στο αν αυτό που συνέβη το Δεκέμβριο του 2008 ήταν φρικαλέο, νομίζω δεν διαφωνεί κανείς (από τις δυο μας τουλάχιστον).

Δεν έχω καταλάβει απλώς τι προτείνεις-

Να προσέχουν περισσότερο πού δίνουν τα όπλα?

Να γίνονται περισσότερα/συχνότερα/ακριβέστερα ψυχολογικά τεστ σε ανθρώπους που καταλαμβάνουν τέτοιες θέσεις?

Να προβληματιστούμε για το τι έφταιξε?

Μαζί σου σε όλα.

Αυτό όμως δεν έχει σχέση με το αν αυτός έπρεπε να φάει ισόβια ή όχι,

κυρίως επειδή - επαναλαμβάνω- στην προκείμενη υπόθεση, δεν πιστεύω ότι μπορεί να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ούτε ψυχολογικά προβλήματα, ούτε δεν φταίω εγώ αλλά η πουτ@ανα κοινωνία, ούτε τίποτα.

Αστυνομικός ήταν, όχι 6χρονο χωρίς ικανότητα καταλογισμού, επαναλαμβάνω.

Πήρε μια απόφαση και πληρώνει γι'αυτήν.

Ας πρόσεχε, κοινώς.

Για το αν θα πρεπε να προσέχανε και αυτοί που τον διόρισαν, σύμφωνοι, αλλά όχι και να λέμε ότι μια (ορθή) απόφαση μας ρίχνει στάχτη στα μάτια επειδή άλλα πράγματα- άσχετα με την δικαστική λειτουργία εν προκειμένω- πάνε στραβά.

Το δικαστήριο κρίνει γεγονότα, όχι την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.

Με το μεμονωμένη περίπτωση δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.

Έχουν γίνει κι άλλα και δεν τα ξέρουμε? Νομίζω τα ξέρουμε αυτά που έχουν γίνει, μελίστες, ζαρντινιέρες κλπ.

Ότι υπάρχουν πολλοί ψυχάκηδες στην αστυνομία που λίγο θέλουν για να αρχίσουν να εκτελούν 15χρονα?

Ενδεχομένως.

Αλλά με την ίδια ευκολία μπορώ να υποθέσω ότι και ο γιατρός του ΙΚΑ μπορεί μια μέρα να σαλτάρει και

αντί να μου βγάλει τις αμυγδαλές μπορεί να με μαχαιρώσει ανελέητα, ο γείτονας μπορεί να πάρει την κυνηγετική καραμπίνα και να με καθαρίσει γιατί παρκάρω έξω απ'την πόρτα του κλπ.

Αυτό το παράδειγμα στο λέω όχι γιατί είναι συγκρίσιμες αυτές οι καταστάσεις (που δεν είναι) αλλά γιατί η συζήτηση που κάνουμε δεν έχει να κάνει με το τι θεωρώ εγώ ή εσύ μεμονωμένη περίπτωση αλλά με το ό,τι τρέλα αυτού του είδους κυκλοφορεί γενικώς και μερικές φορές δεν ανάγεται αναγκαστικά στην (ας πούμε δεδομένη) σαπίλα του συστήματος.

Σε μια ιδανική κοινωνία, δεν υπάρχει μπάτσος με δολοφονικές τάσεις, ούτε γιατρός που σαλτάρει, ούτε γείτονας τέτοιος.

Αλλά χαίρω πολύ.

Δημοσ.
και εν τέλει εκφράζει την λαϊκή οργή

Ποιά λαϊκή οργή ρε παιδιά? Από τον ορισμό της "λαϊκής οργής" προκύπτει ότι δεν μπορεί να υφίσταται κάτι τέτοιο στην ελλάδα... Από την στιγμή που ο ίδιος ο λαός είναι σάπιος, και όλοι ανεξαιρέτως κοιτάνε μόνο την πάρτη τους, πως μιλάμε για λαϊκή οργή? Αυτό που έγινε ήταν μια ευκαιρία που προέκυψε σε όσους συμμετείχαν στο όλο σκηνικό με οποιοδήποτε τρόπο να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Άλλοι πολιτικά, άλλοι ιδεολογικά, άλλοι τηλεοπτικά, άλλοι για να κάνουν πλιάτσικο, άλλοι για να διασκεδάσουν κτλπ... Δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει κανείς πέρα από το οικείο περιβάλλον του παιδιού που στεναχωρέθηκε, και πραγματικά με έχει κουράσει η αναφορά του ως "Αλέξη", λες και τον ξέραμε και από χτές ή μπορούμε να κατανοήσουμε την μητέρα του. Όλα μια αηδιαστική, άθλια κοροιδία είναι που πραγματικά με έχει κουράσει προσωπικά...

Δημοσ.
Μια καλοπροαίρετη απορία, ειλικρινά, δεν το πάω για flame ή τσακωμό : Όλοι εσείς που λέτε πως ο κόσμος είναι καθυστερημένος και η μάζα κενή και προβατοποιημένη, πότε ακριβώς και με ποιά αφορμή καταλάβατε και βεβαιωθήκατε πως είστε ξεχωριστοί; Τι σας συνέβη;

μπορεί να απαντήσει οποιοσδήποτε σε αυτό;

Δημοσ.
Ποιά λαϊκή οργή ρε παιδιά? Από τον ορισμό της "λαϊκής οργής" προκύπτει ότι δεν μπορεί να υφίσταται κάτι τέτοιο στην ελλάδα... Από την στιγμή που ο ίδιος ο λαός είναι σάπιος, και όλοι ανεξαιρέτως κοιτάνε μόνο την πάρτη τους, πως μιλάμε για λαϊκή οργή? Αυτό που έγινε ήταν μια ευκαιρία που προέκυψε σε όσους συμμετείχαν στο όλο σκηνικό με οποιοδήποτε τρόπο να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Άλλοι πολιτικά, άλλοι ιδεολογικά, άλλοι τηλεοπτικά, άλλοι για να κάνουν πλιάτσικο, άλλοι για να διασκεδάσουν κτλπ... Δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει κανείς πέρα από το οικείο περιβάλλον του παιδιού που στεναχωρέθηκε, και πραγματικά με έχει κουράσει η αναφορά του ως "Αλέξη", λες και τον ξέραμε και από χτές ή μπορούμε να κατανοήσουμε την μητέρα του. Όλα μια αηδιαστική, άθλια κοροιδία είναι που πραγματικά με έχει κουράσει προσωπικά...

μην εισαι τοσο σιγουρος

Δημοσ.
μπορεί να απαντήσει οποιοσδήποτε σε αυτό;

Προσωπική μου αντίληψη:

Υπάρχει καθυστερημένος και προβατοποιημένος κόσμος, το οποίο προκύπτει απλούστατα από το γεγονός πως ως καθυστερημένες & προβατοποιημένες κρίνονται οι πράξεις του αλλά και οι πεποιθήσεις του. Προσωπικά πιστεύω όμως πως αυτό είναι ένα μικρό μέρος των κατοίκων της χώρας. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών απλά ενδιαφέρεται αποκλειστηκά για το προσωπικό του κέρδος και μάλιστα έχει υιοθετήσει την φιλοσοφία "αν δεν μπορώ να βγώ εγώ από τα σκατά, θα τραβήξω τους άλλους μέσα", στο οποίο συγκαταλέγονται και όσοι "εξαναγκάσθηκαν" να ακολουθήσουν αυτήν την φιλοσοφία για να επιβιώσουν. Τέλος υπάρχει ένα μικρό ποσοστό το οποίο δεν ενδιαφέρεται γενικώς και δεν θέλει να έχει συμμετοχή στα κοινά. Δεν νομίζω πως προσωπικά είμαι ξεχωριστός, και πιστεύω πως ανήκω στην τρίτη κατηγορία. Αλλά ότι και αν είμαι ή πιστεύω πως είμαι, εγώ, ή ο κάθε ένας που εκφράζει οποιαδήποτε άποψη, αυτό δεν αναιρεί την ορθότητα των λεγόμενών του.

Αν δλδ εγώ είμαι χαζός, και πω πως ο χαζός Χ, είναι χαζός, αυτό δεν συνεπάγεται πως επειδή εγώ είμαι χαζός, δεν είναι χαζός ο Χ, ή πως δεν μπορώ να εκφράσω την πεποίθησή μου πως ο Χ είναι χαζός.

μην εισαι τοσο σιγουρος

Πιστεύω πως αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από την αντίδραση και γενική αντιμετώπιση του ελληνικού λαού που αφορά σημαντικότερες καταστάσεις όπως το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...