Προς το περιεχόμενο

Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την ανώτατη ποινή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο στη Λιβαδειά σε 25χρονο ντελιβερά από τη Λαμία για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό ενός 30χρονο ομογενή.

Το περιστατικό έγινε πέρυσι τον Μάρτιο, νυχτερινές ώρες στην οδό Όθωνος στη Λαμία, για τα μάτια μιας γυναίκας.

Ο 25χρονος γρονθοκόπησε και τραυμάτισε θανάσιμα με κατσαβίδι τον 30χρονο ομογενή, που βρισκόταν προσωρινά στη Λαμία.

Στο δικαστήριο ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, όπως το ότι ο δράστης του κάρφωσε το κατσαβίδι στο μάτι του θύματος από την πρώτη στιγμή, με αποτέλεσμα ο ομογενής να μη μπορέσει να αντισταθεί, αν και ήταν πρωταθλητής στην πάλη, όπως έλεγαν οι δικοί του άνθρωποι.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=46035&catid=6

σε αυτον γιατι δε ριξανε ισοβια? εμπηξε ενα κατσαβιδι στο ματι του τυπου και τον κοπαναγε μεχρι να πεθανει. 20 χρονακια. χμμ εγω νομιζα ισοβια ειναι η μεγιστη ποινη..

χμμ μαλλον ισοβια τρωνε μονο οσοι πρεπει για να ταιστει η κοινη γνωμη με φουμαρα και αηδιες.

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.
Ceridwen

Ολα αυτά ναι, με την προϋπόθεση οτι υπάρχει ψυχική νόσος και μπαίνουμε σε περιοχές ακαταλογιστου κλπ.

Δηλαδή δεν φταίει αυτός, είναι τρελός, φταίει ο ξερωγω ο διοικητής του,και αν το πάμε ετσι ο υπουργός δημόσιας τάξης που τον διόρισε και ο πρόεδρος της δημοκρατίας που υπέγραψε το σχετικό διάταγμα ας πούμε (λεμε τώρα).

Δεν εχω παρακολουθήσει το θέμα τόσο στενά αλλά δε νομίζω οτι τέθηκε (τουλάχιστον στα σοβαρά) τέτοιο ζήτημα. Δε νομίζω καν δηλαδή οτι πήγε να το παίξει έτσι η υπεράσπιση.

Δεν υπήρχε περίπτωση σε κάνενα παράλληλο σύμπαν η υπερασπιστική γραμμή να έθετε θέμα ψυχικής υγείας. Κι ακόμα κι αν το έθετε, το δικαστήριο θα το απέρριπτε αβλεπεί.

Ξέρω 'γω, θα ήταν σαν να παραδέχονταν επίσημα ότι το Κράτος Πρόνοιας, του οποίου απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες και τα αγαθά, δίνει όπλα σε ψυχασθενείς.

Πράγμα που κάνει.

Απλά δεν το παραδέχεται.

Την ανώτατη ποινή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο στη Λιβαδειά σε 25χρονο ντελιβερά από τη Λαμία για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό ενός 30χρονο ομογενή.

Το περιστατικό έγινε πέρυσι τον Μάρτιο, νυχτερινές ώρες στην οδό Όθωνος στη Λαμία, για τα μάτια μιας γυναίκας.

Ο 25χρονος γρονθοκόπησε και τραυμάτισε θανάσιμα με κατσαβίδι τον 30χρονο ομογενή, που βρισκόταν προσωρινά στη Λαμία.

Στο δικαστήριο ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, όπως το ότι ο δράστης του κάρφωσε το κατσαβίδι στο μάτι του θύματος από την πρώτη στιγμή, με αποτέλεσμα ο ομογενής να μη μπορέσει να αντισταθεί, αν και ήταν πρωταθλητής στην πάλη, όπως έλεγαν οι δικοί του άνθρωποι.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=46035&catid=6

σε αυτον γιατι δε ριξανε ισοβια? εμπηξε ενα κατσαβιδι στο ματι του τυπου και τον κοπαναγε μεχρι να πεθανει. 20 χρονακια. χμμ εγω νομιζα ισοβια ειναι η μεγιστη ποινη..

χμμ μαλλον ισοβια τρωνε μονο οσοι πρεπει για να ταιστει η κοινη γνωμη με φουμαρα και αηδιες.

Ορθότατη παρατήρηση.

Αφού είναι το ίδιο πράγμα να σε σκοτώνει αυτός που υποτίθεται ότι σε προστατεύει με το να σε σκοτώνει αυτός που σου φέρνει τις πίτσες...

Δημοσ.

Υπάρχει ειδικό ποινολόγιο για ντελίβερι, κομμώτριες, υπαλλήλους γραφείου και σερβιτόρους? Ποιος τρώει τα λιγότερα χρονάκια?

Δημοσ.

@ cerid

Ενταξει, μονο που δεν μπορει ο δικαστης να διορθωσει ολη την αδικια και τα στραβα της κοινωνιας. Ουτε ειναι η δουλεια του να το κανει.

Η αποφαση η συγκεκριμενη ηταν σωστη - την κρινω ως αποφαση, οχι ως κατι που δεν θα μπορουσε να ειναι.

Απο κει και περα, συμφωνοι, στην ελλαδα (και αλλου) πολλα δεν λειτουργουν σωστα, αλλα αυτο ειναι αλλο - και ευρυτερο θεμα.

Ασε που δεν το μαθαμε τωρα.

Ο λογος που διαφωνω κυριως ειναι οτι στην προκειμενη περιπτωση δεν εχω πειστει ακριβως για το μεγεθος της υπαιτιοτητας αλλων.

Το να ειναι καποιος σεσημασμενο φασισταριο (οπως υπονοησε καποιος πιο πανω) δεν τον καθιστα σωνει και καλα εν δυναμει δολοφονο.

Και επαναλαμβανω, δεν ξερω αν ο κορκονεας ειδικα ειχε θεματα ψυχολογικα που δεν διαγνωστηκαν εγκαιρως ´η που ενω διαγνωστηκαν δεν απομακρυνθηκε απ το σωμα-

Περιπτωση που αν ισχυε θα ημουν μαζι σου με τα χιλια.

@malrhador

Μια χαρα θα μπορουσε η υπερασπιση να το πει αν ισχυε.

Δεν παιζει ομως, αυτο λεμε.

Μιλαμε για εναν κοινο μαλακα που σαλταρε, απλως σε αντιθεση με τους υπολοιπους μαλακες που μπορει να σαλταρουν, αυτος εφερε οπλο που του ειχε εμπιστευθει η πολιτεια για να προστατευει-μεταξυ αλλων- τα 16χρονα

• Moderators
Δημοσ.
Υπάρχει ειδικό ποινολόγιο για ντελίβερι, κομμώτριες, υπαλλήλους γραφείου και σερβιτόρους? Ποιος τρώει τα λιγότερα χρονάκια?

Όχι, δεν υπάρχει ειδικό ποινολόγιο, όμως υπάρχουν νόμοι και δικαστές, οι οποίοι κρίνουν την διαφορετικότητα της κάθε υπόθεσης ανάλογα.

Αν όλες οι υποθέσεις ήταν ίδιες, δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης του δικαστικού σώματος. Επίσης, το Σύνταγμα (αν δεν κάνω λάθος) γράφει ότι οι δικαστές είναι υποχρεωμένοι να δικάζουν "κατά συνείδηση".

Δημοσ.
όχι ;)

τοποθετήσου Πραιτωριανέ.

Καμιά καμήλα δεν μπορεί να δει την καμπούρα της, αν και κάτι μου λέει ότι την ξέρεις.

Για το θέμα πολύ συνοπτικά νομίζω ότι:

1) ο Κορκονέας καλώς έφαγε τόσα

2) ο άλλος αστυνομικός κακώς έφαγε 10 γιατί θεωρώ ότι όταν έχεις ένα ψυχοπαθή δίπλα σου κι εφόσον το ποιος θα είναι συνάλεδφος σου δεν έγκειται στη διακριτική σου ευχέρεια, δεν φέρεις ευθύνη

3) είναι πανηλίθιο επιχείρημα το "αφού ο Κορκονέας έτσι, γιατί αυτός αλλιώς"

5) θα έπρεπε το ίδιο αυστηρά να τιμωρηθούν και οι υπεύθυνοι της Marfin

4) μπορώ από τώρα να προβλέψω ποιοι χρήστες θα πούν τι :P

Δημοσ.
Όχι, δεν υπάρχει ειδικό ποινολόγιο, όμως υπάρχουν νόμοι και δικαστές, οι οποίοι κρίνουν την διαφορετικότητα της κάθε υπόθεσης ανάλογα.

Αν όλες οι υποθέσεις ήταν ίδιες, δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης του δικαστικού σώματος. Επίσης, το Σύνταγμα (αν δεν κάνω λάθος) γράφει ότι οι δικαστές είναι υποχρεωμένοι να δικάζουν "κατά συνείδηση".

Aυτό που κρίνουν είναι η διαφορετικότητα της τελέσεως του φόνου. Εν βρασμώ, προμελετημένο, βιαιότητα φόνου κτλ. Δεν κρίνουν από το επάγγελμα του φονιά ή τι υποτίθετε πρεσβεύει αυτό (εδώ γελάμε). Οπότε άκυρο το επιχείρημα/ειρωνεία σου περι του ντελιβερι.

Δημοσ.
Τόχω σκεφτεί πολλές φορές,κάτι πιτσιρούληδες γράφουν απ' έξω απ' το σπίτι μου συνθήματα κι ετς.:PΈχει μεγάλο και ασπρουλό τοίχο και φαίνεται από μακρυά το μαύρο χρώμα πάνω του.:mrgreen:

Στο δικό μου τοίχο έχουν γράψει "Τούρκοι πουθενάδες" και εύχομαι να μην έρθει κανείς και γράψει τίποτα από πάνω.

Δημοσ.

Δεν ξέρω καθ'οσον ισχύει απλα το βάζω ετσι να γελάσουμε και λίγο,η δικαιοσύνη στο απόγειο της.

Σε οκτώ μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν έλληνες πολίτες επειδή προσέβαλαν την προσωπικότητα του κλέφτη τους, ο οποίος τώρα με περισσό θράσος τους ζητάει και αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων ευρώ!

Η απίστευτη αυτή ιστορία συνέβη στην Πάτρα.

Ένας νεαρός είχε βάλει στο μάτι μία εταιρεία και έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, αφού τους ''ξάφρισε'' τρεις φορές.

Στην τελευταία του ''επίσκεψη'' έφυγε με το φορτηγάκι της εταιρείας, το οποίο μετά πέταξε σε γκρεμό.

Η δράση του όμως καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας και ο τηλεοπτικός σταθμός έπαιξε το video αυτό στον ''αέρα'' με αποτέλεσμα κάποιοι να τον αναγνωρίσουν και να διευκολύνουν την σύλληψη του.

Την προβολή όμως του επίμαχου video, εκτός από την αστυνομία εκμεταλλεύτηκε και ο κλέφτης που υπέβαλε μηνύσεις και μάλιστα δικαιώθηκε ! Ο ''αθεόφοβος'' υποστήριξε ότι δυσφημίστηκε στην κοινωνία της Πάτρας από το video που έδειχνε ξεκάθαρα το πρόσωπο του χωρίς την δική του συγκατάθεση και έτσι δικαιώθηκε σε πρώτο βαθμό από το ποινικό δικαστήριο, αφού τα θύματά του καταδικάστηκαν σε οκτώ μήνες φυλάκιση.

Του άνοιξε λοιπόν η όρεξη ,μετά τη δικαίωση, και ακολούθως ζήτησε και αποζημίωση ύψους 1.200.000 ευρώ ,αφήνοντας τα θύματα του εμβρόντητα να αναρωτιούνται πως θα πληρώσουν τον κλέφτη τους.

Δημοσ.

ρε ισόβια έχουν να βάλουν άτομο από το 1800.

όλα στημένα προμελετημένα. αυτό ούτε για εβδομάδα δεν μπορεί να δικαστεί άκου ισόβια.

Δημοσ.

Ε ναι, ο Παπαδόπουλος ας πούμε έφαγε ισόβια το 1799. Τουλάχιστον μη βγάζετε πληροφορίες από την κοιλιά σας.

Δημοσ.

Για να λήξει το ζήτημα, τα ισόβια εξοστρακίστηκαν πάνω του ενώ ο δικαστής ήταν δαιμονισμένος πριν την αιμοδοσία του, οπότε no harm done.

Δημοσ.
Ε ναι, ο Παπαδόπουλος ας πούμε έφαγε ισόβια το 1799. Τουλάχιστον μη βγάζετε πληροφορίες από την κοιλιά σας.

το χίλια οχτακο-ου είναι συμβολικό

πάντως αν έχεις βύσμα ηλεκτροφόρο ή conn-x μπορείς και για απλή κλεψιά να βάλεις άτομο ισόβια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...