Lucifer Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Cerid, αν μπορούσε να τεθεί ζήτημα ψυχικής νόσου, τότε προφανώς και θα έφταιγε και ο "πάρε τους μαρκαδόρους". Αν πάλι όχι, θα φταίει αυτός που μου πούλησε το μαχαίρι, αυτός που το έφτιαξε, αυτός που το εφηύρε αν εγώ αποφάσισα μια μέρα πως δε θα κόψω μόνο ψωμί; Γενικά, γιατί τόσο causality; Που πήγε ο ρομαντισμός; Ο ιδεαλισμός; Πως οποιοσδήποτε είναι ένας κωλοφάκην δολοφόνος δυνητικά;
Ntinaras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Η απόφαση αυτή με έβαλε σε σκέψεις από χθες και καταλήγω συνέχεια σε αυτό που γνώριζα ήδη, ότι δεν υπάρχει όριο και τέλος στον παραλογισμό που ζούμε ούτε και καμία διάθεση εξόδου από αυτόν. Μπορεί να κάνω και λάθος οπότε ζητάω συγγνώμη αλλά νομίζω ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι δυνατόν να ικανοποιεί κανένα. Είναι δυνατόν ο μόνος ένοχος να είναι ένας ειδικός φρουρός? Στον οποίο μάλιστα εξαντλούμε όλη μας την αυστηρότητα χωρίς να μας πολυνοιάζει κιόλας. Δεν φταίει αυτός που έδωσε το όπλο και τον έστειλε στους δρόμους?Είναι σαν να βάλω ένα 6χρονο στην πινακοθήκη και του πω, έχεις χαρτιά, πάρε και μαρκαδόρους και παίξε, εγώ πάω λίγο δίπλα. Αν αυτό από τη χαρά του, άρχιζε να βάφει τους τοίχους και κάνει μουστάκια στον Ελ Γκρέκο, θα το τιμωρούσα για την αταξία του ή θα κοπανούσα το κεφάλι μου στον τοίχο που το άφησα ανεπίβλεπτο σε μέρος που δεν είχε δουλειά να βρίσκεται, δίνοντας του και το μέσο για να προκαλέσει ζημιά? Αντί λοιπόν να πάρω το μάθημα μου ότι απαγορεύεται να αφήνω μόνα τους 6χρονα στην πινακοθήκη με μαρκαδόρους και μετά να παραιτηθώ από τη θέση μου γιατί είμαι μια άχρηστη, δέρνω το ένα με την ελπίδα ότι τα επόμενα θα ξέρουν πως να φερθούν. Είναι διπλά άτυχος ο κακομοίρης αυτός, γιατί έγινε και παράδειγμα και για άλλο θέμα, ότι δηλαδή είμαστε σοβαρό κράτος και δεν υπάρχει ατιμωρησία. Να! Δείτε! Το σύστημα δουλεύει! Ουστ!! συγκρινεις καποιο ανηλικο και με 0 λογικη σκεψη με καποιον 37 χρονων που πληρωνεται για να κανει το αντιθετο απο αυτο που εκανε. φυσικα και φταιει η ηγεσια της αστυνομιας οπως και η πολιτικη ηγεσια αλλα και αυτοι που στηριζουν τοσα χρονια αυτες τις ηγεσιες. φταιει ο ηλιθιος μαγαζατορας που θα λαδωσει τον αστυνομικο για να μη τον γραψει γιατι κλεβει λιγο πεζοδρομιο,κλπ
thanocaster Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 - Όλα καλά τελικά Σέρλοκ, εξιχνιάσαμε άλλο ένα έγκλημα και απεδώθη δικαιωσύνη... Μα, Σέρλοκ, πες μου, πού αποδίδεις την τελική απόφαση; - Σκοπιμότητες αγαπητέ κύριε Γουώτσον... - Χμμμ, μάλιστα, δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω... Και με τις παράνομες ενέργειες εκείνου του Δεκεμβρίου τί θα γίνει; Δεν πρέπει να αποδοθεί και εκεί δικαιωσύνη; Δεν πρέπει να τιμωτηθούν οι υπαίτιοι των γεγονότων εκείνων; Γιατί εκείνες τις ημέρες γίνανε πολλά έκτροπα. - Προβοκάτσια κύριε Γουώτσον. Προβοκάτσια.
Ceridwen Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 συγκρινεις καποιο ανηλικο και με 0 λογικη σκεψη με καποιον 37 χρονων που πληρωνεται για να κανει το αντιθετο απο αυτο που εκανε. ναι αυτό κάνω. και τον συγκεκριμένο άνθρωπο με ευκολία. Αυτό που λέω είναι ότι δεν φταίει αυτός αλλά αυτοί που τον έβαλαν εκεί. Δεν λέω προφανώς ότι κακώς καταδικάστηκε. Λέω ότι είναι τρέλα να μην έχει κανείς άλλος ευθύνη γι αυτό που συνέβη. Δεν το ανέχομαι λέμε! lucifer, εσύ θα φταις. Αν όμως σε πάρω εγώ, και σε κλείσω σε ένα δωμάτιο με έναν κανίβαλο και τον σκοτώσεις, έχω και εγώ μέρος της ευθύνης. Αυτός αισθάνθηκε ότι απειλούταν και αντέδρασε όπως αντέδρασε. Αυτό αποδεικνύει ότι ήταν ακατάλληλος για αυτή τη δουλειά. Τόσο είναι το μερίδιο της ευθύνης του και τώρα πληρώνει γι αυτό. Μπορεί να κάνω και λάθος. Δεν ξέρω. Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης? Τι μάθαμε από αυτή την ιστορία? Το δίδαγμα?
barbamar Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Πως οποιοσδήποτε είναι ένας κωλοφάκην δολοφόνος δυνητικά; Ναι!_____________
Lucifer Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Είναι κακό να σκοτώνεις 16χρονα; Ξέρω 'γω, πόσο πιο πολύπλοκο μπορεί να είναι;
pournaras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Cerid, αν μπορούσε να τεθεί ζήτημα ψυχικής νόσου, τότε προφανώς και θα έφταιγε και ο "πάρε τους μαρκαδόρους". Αν πάλι όχι, θα φταίει αυτός που μου πούλησε το μαχαίρι, αυτός που το έφτιαξε, αυτός που το εφηύρε αν εγώ αποφάσισα μια μέρα πως δε θα κόψω μόνο ψωμί; Γενικά, γιατί τόσο causality; Που πήγε ο ρομαντισμός; Ο ιδεαλισμός; Πως οποιοσδήποτε είναι ένας κωλοφάκην δολοφόνος δυνητικά; Μα το θεμα ειναι οτι δεν πρεπει να συγκρινουμε τον "απλο" δολοφονο οπως θα ησουν εσυ αν αγοραζες ενα μαχαιρι και σκοτωνες , με ενα δολοφονο που εμεις του δωσαμε το μαχαιρι και που τον βαλαμε να κανει τον προστατη μας. συγκρινεις καποιο ανηλικο και με 0 λογικη σκεψη με καποιον 37 χρονων που πληρωνεται για να κανει το αντιθετο απο αυτο που εκανε.φυσικα και φταιει η ηγεσια της αστυνομιας οπως και η πολιτικη ηγεσια αλλα και αυτοι που στηριζουν τοσα χρονια αυτες τις ηγεσιες. φταιει ο ηλιθιος μαγαζατορας που θα λαδωσει τον αστυνομικο για να μη τον γραψει γιατι κλεβει λιγο πεζοδρομιο,κλπ Απο που πηγαζει οτι ο 37χρονος ειχε παραπανω απο 0 λογικη σκεψη; Απο το οτι πληρωνοταν για να κανει το αντιθετο; Αυτο που υποστηριζει η Ceridwen ειναι οτι εδωσες σε καποιον που δεν εξετασες αν εχει μυαλο 6αχρονου η 37χρονου, ενα "μαρκαδορο" χωρις να του εξηγησεις πως πρεπει να τον χρησιμοποιει, ποτε, γιατι, και εν τελει, δεν του ειπες οτι ειναι και ανεξητηλος...
fireflies Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Ceridwen Ολα αυτά ναι, με την προϋπόθεση οτι υπάρχει ψυχική νόσος και μπαίνουμε σε περιοχές ακαταλογιστου κλπ. Δηλαδή δεν φταίει αυτός, είναι τρελός, φταίει ο ξερωγω ο διοικητής του,και αν το πάμε ετσι ο υπουργός δημόσιας τάξης που τον διόρισε και ο πρόεδρος της δημοκρατίας που υπέγραψε το σχετικό διάταγμα ας πούμε (λεμε τώρα). Δεν εχω παρακολουθήσει το θέμα τόσο στενά αλλά δε νομίζω οτι τέθηκε (τουλάχιστον στα σοβαρά) τέτοιο ζήτημα. Δε νομίζω καν δηλαδή οτι πήγε να το παίξει έτσι η υπεράσπιση. Το ο,τι ο καθεις μπορεί να σαλταρει ανα πάσα στιγμή είναι δεδομένο και γι αυτό ακριβώς πρέπει να γίνονται (και γινονται εξ οσων γνωριζω) ψυχολογικά τεστ στην αστυνομία. Μπορεί κάτι να μου διαφεύγει, δηλ πραγματικά δεν ξέρω αν ο άνθρωπος είχε κάποια ψυχική νόσο, αλλά μάλλον θα το είχε χρησιμοποιήσει η υπεράσπιση αν ίσχυε. Και επειδή μάλλον δεν ισχύει (άρα δεν παίζει σύγκριση με το 7χρονο του παραδείγματος σου) με τη λογική που ακολουθεί το ποστ σου, μέχρι που φτάνει η αιτιοτητα; Ποιος φταίει; Να δεχτώ οτι εκ του αποτελέσματος αυτός ήταν ακατάλληλος να φέρει όπλο, αλλά υπάρχει κανείς που μπορουσε να προβλέψει -στην προκειμένη περίπτωση- με βεβαιοτητα τις πιθανότητες άγριου σαλταρισματος και άρα ευθύνεται αυτός και οχι ο ίδιος που τέλεσε την πράξη; Και ποιος είναι αυτός; Στο παράδειγμα με το παιδί που ανεφερες, ας πούμε οτι είναι οι γονείς - γιατί το παιδί έχει το ακαταλογιστο. Εδώ για ποιο λόγο δεν είναι ο ίδιος καταλογιστεος για τις πράξεις του; Γενικά δεν είμαι πολύ φαν της θεωριας του εξιλαστηριου θύματος -που βλεπω οτι παιζει σε πολλα ποστ- για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Η δίκαιοσυνη λειτούργησε μια χαρά τωρα- ούτε ιδιαιτέρως αυστηρή για τις περιστάσεις είναι η ισόβια κάθειρξη ούτε παράλογη ούτε μη αναμενόμενη (όπως είπε και καποιοσ άλλος πιο πάνω, αν δεν έτρωγε αυτός ισόβια ποιος θα τα τρώγε.) Δεν ξέρω τι νόημα έχουν τα υπόλοιπα. Δηλαδή να μην τα τρώγε αυτός τα ισόβια επειδή δεν τα φάγανε άλλοι; Πρεπει νε τιμωρηθουν αλλοι; Ποιοι; Η αγχωνομαστε από τώρα για το αν θα λειτουργήσει σωστά η δικαιοσυνη την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι ανάλογο; Όσο για το τι μάθαμε, τι άλλο θα πρέπε να μάθουμε; Σκοτώνεις στο άσχετο και χωρίς λόγο με το όπλο που η πολιτεία σου έχει εμπιστευτεί- πας ισόβια.
Ntinaras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 αν ειχε 0 λογικη σκεψη θα τον ειχανε σουταρει χρονια τωρα απο το σωμα. καθυστερημενους δεν θελουνε,ζωα και φασισταρια ισως ναι
ksaplostra Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 αυτους που έκαψαν τον κόσμο στη μαρφιν και παραλίγο να κάψουν άλλους τόσους στον κρονο,τους γνωρίζουν παρα πολυ καλά οι αναρχικοι να πω; Οπως θέλετε αποκαλέστε τους,πολυ απλά όμως,επειδή ειναι "δικοί τους" δεν τους πείραξαν.Ειναι αυτη η ισονομία και τα λοιπά καλά που ευαγγελίζονται αλλα ποτε δεν πράττουν/ακολουθούν οταν πρόκειται γι'αυτους και τους ομοίους.Σε πολλες καταλήψεις/συνελεύσεις κλπ ειπώθηκαν πολλα,πολλοί απο τους αναρχικούς παιζει και να σιχάθηκαν(βγήκαν κάποια ελάχιστα κείμενα απο άτομα/συλλογικότητες που σέβονται τον εαυτο τους και το αναρχικό κίνημα) το κίνημα γιαυτό το λογο. Βλέπεις η πλειονότητα τους ειναι παιδάκια,τοσο μυαλό οσο και στην ηλικία,μη κοιτάς που πετάν κατι βαρύγδουπα λογακια και κάνουν και κάτι αναλύσεις οτι να'ναι(καρμπόν).Το κασετοφωνακι να'ναι καλα. ο λαος δεν ζήτησε κανενός το αίμα,απλά τα ΜΜΕ βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν τη τρίχα, τριχιά για να βολέψουν και λίγο το/τα κόμματα που αβανταρουν,ο λαός,σαν ηλίθιος που ειναι,επικρότησε ολα αυτά και πίστεψε τις παπαριες των ΜΜΕ. Η δικαιοσύνη φυσικά για μια ακομη φορα απέδειξε ποσο για κλωτσιές(μη πω τπτ αλλο)ειναι,οχι γιατι καταδίκασε τον κορκονεα,στα παπαρια μου γιαυτον καλα να πάθει(οπως κι ο αλεξ) αλλά γιατι ενήργησε και έβγαλε μια απόφαση σύμφωνα με το τρεντ των καιρών,τις αξιώσεις των ΜΜΕ και τις οποιες πολιτικές σκοπιμότητες(ειμαι σίγουρος οτι αν ηταν κυβέρνηση,μια κεντροδεξιά παράταξη, παίζει και να επανερχόταν η θανατική ποινή). Str,ΝΑ με συγχωρέσεις αλλά όλα αυτά που λες δεν πολύστέκουν. Ποιος μεροκαματιάρης βγήκε και που; Να μου επιτρέψεις να έχω γνώση για τεκταινόμενα σε 4-5 επαρχιακές πόλεις,καθώς και για την Αθήνα μιας και ήμουν εκεί και ολοι οσοι βγήκαν να...Δηλώσουν την οργή τους....Ηταν όλοι ένας κι ένας. οπότε άσε λοιπόν τα πολλά πολλά(για να μην πάμε στις προβοκάτσιες των πορειών). ---------- Προσθήκη στις 16:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:44 ---------- Μα το θεμα ειναι οτι δεν πρεπει να συγκρινουμε τον "απλο" δολοφονο οπως θα ησουν εσυ αν αγοραζες ενα μαχαιρι και σκοτωνες , με ενα δολοφονο που εμεις του δωσαμε το μαχαιρι και που τον βαλαμε να κανει τον προστατη μας. Απο που πηγαζει οτι ο 37χρονος ειχε παραπανω απο 0 λογικη σκεψη; Απο το οτι πληρωνοταν για να κανει το αντιθετο; Αυτο που υποστηριζει η Ceridwen ειναι οτι εδωσες σε καποιον που δεν εξετασες αν εχει μυαλο 6αχρονου η 37χρονου, ενα "μαρκαδορο" χωρις να του εξηγησεις πως πρεπει να τον χρησιμοποιει, ποτε, γιατι, και εν τελει, δεν του ειπες οτι ειναι και ανεξητηλος... Κοιταξε ο συγκεκριμένος ηταν βαρεμένος(χρυσές αυγοθήκες κλπ)ολοι το ήξεραν,πάραυτα τον ειχαν εκει περα,ηταν περα για πέρα άχρηστος στη θέση που ηταν αλλα τι να το κανεις που η αστυνομία εχει να περάσει ψυχομετρικά κλπ τεστ τους υπαλλήλους της απο το 1821..
barbamar Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Είναι κακό να σκοτώνεις 16χρονα;Ξέρω 'γω, πόσο πιο πολύπλοκο μπορεί να είναι; Τόχω σκεφτεί πολλές φορές,κάτι πιτσιρούληδες γράφουν απ' έξω απ' το σπίτι μου συνθήματα κι ετς.Έχει μεγάλο και ασπρουλό τοίχο και φαίνεται από μακρυά το μαύρο χρώμα πάνω του.
carlmikaze Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Περί προτέρου εντίμου βίου: η θέση και μόνο που βρισκόταν ο Κορκονέας, το επάγγελμά του δηλαδή, του άσπριζε το ποινικό μητρώο ό,τι και αν έκανε πριν. Αν πάω εγώ σε μια πορεία και συλληφθώ γιατί έτσι, θα μαυρίσει το μητρώο μου. Αν ο Κορκονέας μου σπάσει τα παΐδια στο ξύλο και δεν ξεψυχήσω μπροστά στον κόσμο ή δεν με πάρει καταλάθος η κάμερα, το μητρώο του θα παραμείνει ΛΕΥΚΟ, γιατί είναι ένας εν δυνάμει "δυνητικός" δολοφόνος, που Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ να προστατεύει τον κόσμο. Να πως καταρρίπτεται πανεύκολα η έννοια του λευκού ποινικού μητρώου, σε τέτοιες περιπτώσεις, για αρχή. Πρέπει να κάνεις κάτι Χοντρό, όντας αστυνομικός, για να πάθεις ζημιά. Πρέπει να κάνεις Μεγάλη Μαλακία. Ο Κορκονέας την έκανε, τέλος. Μια καλοπροαίρετη απορία, ειλικρινά, δεν το πάω για flame ή τσακωμό : Όλοι εσείς που λέτε πως ο κόσμος είναι καθυστερημένος και η μάζα κενή και προβατοποιημένη, πότε ακριβώς και με ποιά αφορμή καταλάβατε και βεβαιωθήκατε πως είστε ξεχωριστοί; Τι σας συνέβη;
Praetorianos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Όλοι εσείς που λέτε πως ο κόσμος είναι καθυστερημένος και η μάζα κενή και προβατοποιημένη, πότε ακριβώς και με ποιά αφορμή καταλάβατε και βεβαιωθήκατε πως είστε ξεχωριστοί; Τι σας συνέβη; Την παροιμία με την καμήλα και την καμπούρα της την έχεις ακουστά?
Ceridwen Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δηλαδή δεν φταίει αυτός, είναι τρελός, φταίει ο ξερωγω ο διοικητής του,και αν το πάμε ετσι ο υπουργός δημόσιας τάξης που τον διόρισε και ο πρόεδρος της δημοκρατίας που υπέγραψε το σχετικό διάταγμα ας πούμε (λεμε τώρα). έτσι είναι, φταίει και αυτός αλλά φταίνε κυρίως όλοι αυτοί. όπως έλεγα σε ένα ποστ μου το οποίο γραμμένο με ένταση και δεν υπάρχει πια. πιο ήρεμα τώρα. Δεν έχω τις γνώσεις για να κρίνω αν ήταν σωστή ή άδικη η απόφαση και δεν με αφορά στην προκειμένη περίπτωση. Αυτό που έλεγα στον πόστ ήταν, πως δεν μου φαίνεται αρκετή αυτή η απόφαση για να λήξει το θέμα. Αυτός ο άνθρωπος είναι δημιούργημα μιας συγκεκριμένης κατάστασης. αν δεν αλλάξει, θα επαναληφθεί. Ιζ ολ αμ σαινγκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.