Προς το περιεχόμενο

Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σιγά μην ήταν παρεξηγήσιμος. Απλώς ο καθένας πιάνεται από όπου μπορεί για να πει αυτά που θέλει. Εμφανέστατα.
ανακάλυψες τον τροχό...

μόνο που ο καθένας ιεραρχεί τον λόγο του με την δική του κλίμακα αξιών...

η δολοφονία του Αλέξη,η εξέγερση,η δικαστική διαδικασία.η απόφαση,η συνέχεια της διαδικασίας και η τελεσιδικία δημιούργησαν (θα δημιουργήσουν)διαθλαστικά πολλές παραμέτρους που ο καθένας επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε κάποιες περισσότερο σε άλλες λιγότερο το σίγουρο είναι πως σε κάποιους δημιουργούν ακόμα και αντιφάσεις ως προς την θεωρία που έχουν για το κοινωνικό γίγνεσθαι ...

είναι απλά πως βλέπουν τα πράγματα μέσα από το πρίσμα μιας ανάλυσης συνεπής και ολότελα συνειδησιακής...

Τι ενοχοποίηση μαζών, καλά του κάνανε, αλλά σιγά μη του το κάνανε μόνο γιατί ήταν καλά.
ή μήπως όχι;
  • Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
1. Δεν είπα πως τον ηρωοποίησες, είπα πως ενοχοποίησες τις μάζες, με βάση το γεγονός πως τον καταδίκασαν. Υπό μία φιλοσοφική έννοια, άφησες ψήγματα ηρωισμού. Άθελά σου ίσως. Ίσως και όχι

2. Ιστορικά ανακριβές, έχουν πάει αρκετοί μέσα. Το "για τι" και "για πόσο" είναι σχετικό. Κάτσε να δεις πόσο θα κάτσει ο Νω μέσα. Μπορεί σε δέκα χρονάκια να πίνει τον καφέ του στο Καβούρι. Και αυτό που έκανε ήταν αρκούντως Χοντρό και Δυσκολότατο να κρυφτεί. Αν σκότωνε έναν Νιγηριανό στο κέντρο, με μόνους μάρτυρες άλλους δέκα νιγηριανούς και μερικούς "αγανακτισμένους κατοίκους", θα ήταν κάπως πιο εύκολο να την γλιτώσει. Το να πυροβολεις όμως ένα ΠΑΙΔΙ στα Εξάρχεια μπροστά στα μάτια εκατό μαρτύρων σε καταδικάζει ΑΜΕΣΑ.

3. Δεν θυσιάστηκε αυτός. Απλά την σκαπούλαραν οι άλλοι. Αυτός παθαίνει κάτι το οποίο είναι δίκαιο. Αντί να παραπονιέσαι που δεν πιάνουν τους άλλοι, λες πως αυτός είναι θύμα των καιρών. Απάντηση "ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ". Ερώτηση μονολεκτική και παίζει σε διαφημίσεις.

4. Δεν υπάρχει "καλή στιγμή να σκοτώσεις ένα 15χρονο".

Στο υποθετικό σύμπαν που. Όπως είπες πριν. Σε αυτό που η αστυνομία είναι εδώ για να σε προστατέψει.

Τέλος πάντων, επιμένω να πιστεύω ότι η καταδίκη του δεν οφείλεται σε αυτό που έκανε, αλλά στο τι ακολούθησε αυτού. Ναι και άλλου μπάτσοι τιμωρήθηκαν, αλλά δεν θυμάμαι ποτέ να τιμωρείται μπάτσος με αυτόν τον τρόπο. Πάντα ο μπάτσος είχε ελαφρυντικά, είχε πρότερο έντιμο βίο, και δεν ξέρω τι άλλο, και πάντα οι ποινές ήταν από αστείες ως ανύπαρκτες. Ας μας πει η σος αν θυμάται μπάτσο που έφαγε ή ξυλοφόρτωσε παιδί να τον στήνει η "δικαιοσύνη" με τέτοιον τρόπο στον τοίχο.

Επίσης, σε αυτό το υποθετικό σύμπαν, δεν θυσιάζονται κάποιοι μπάτσοι, αλλά την σκαπουλάρουν κάποιοι άλλοι. Και δεν υπάρχει καλή στιγμή για να φάει ένας μπάτσος ένα παιδί. Και το να υπάρχουν μάρτυρες είναι αρκετό για να καταδικάσει τον δολοφόνο μπάτσο.

Στην πράξη όμως, και πάντα κατά την άποψή μου, οι μπάτσοι είναι στρατιώτες αυτών που κάνουν κουμάντο, και αυτοί ξέρουν ποιόν και πότε θα προστατέψουν, και ποιόν και πότε θα θυσιάσουν για να εξευμενίσουν το πλήθος. Και για αυτούς πάντα θα υπάρχει καλή στιγμή να φάνε ή να σαπίσουν κάποιον στο ξύλο. Και να την βγάλουν φτηνά ακόμα και αν τους γράφουν οι κάμερες.

Τέλος: σκέψου πχ τι θα γινόταν από χθες το βράδυ στην πόλη, αν ο Νώντας είχε φάει ξερωγώ "3 χρόνια με αναστολή λόγω βρασμού ψυχής (σικ) και πρότερου έντιμου βίου και μπλαμπλα". Ε, για να μην γίνει αυτό τα έφαγε ο Νώντας τα ισόβια. Τα αφεντικά του δεν κλάψανε καθόλου για τον Αλέξη. Ούτε οι τιμωροί του.

Δημοσ.

Η Ελλάδα αποτελεί ένα παγκόσμιο πρότυπο μούχλας σήμερα.

Η οικογένεια εχει λ7.

Σε πέντε το λιγώτερο θάναι όξω.Πολύ λέω.

Ο Αλέξης είναι στο χώμα.

Δημοσ.

το συμφέρον είναι ότι δεν θα φοβούνται οι άλλοι μπάτσοι να κάνουν την δουλειά τους. Ας το βάλω σε εισαγωγικά καλύτερα, μην παρεξηγηθώ πάλι: να μην φοβούνται οι υπόλοιποι να κάνουν την "δουλειά" τους.

Πώς είναι άραγε πιό σωστό; Με ή χωρίς;

Δημοσ.

Εγώ απορώ υπάρχει μια όμορφη συζήτηση για τον μπάτσο δολοφόνο αλλά για τον Αλέξη κατευθείαν άναβαν τα αίματα .

Πάντως καλά τον έκαναν αλλά και αυτοί που ξέχασαν τον Αλέξη και την δήθεν επανάσταση που εκαναν ας το σκεφτούν ξανά σε πια μεριά του μέρους θέλουν να ανήκουν τελικά.

Δημοσ.

μα είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις τα αυτονόητα? ή μήπως κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις? τόσο πολύ έχει αποπροσανατολίσει τον κόσμο το σύστημα?

δεν πήγε να γίνει επανάσταση για τον Αλέξη - αφορμή ήταν να κατεβούν στους δρόμους οι πεινασμένοι

δεν ήταν αναρχικοί αυτοί που τα σπάσανε - φτωχοί και μεροκαματιάρηδες ήταν

δεν υπήρχαν μόνο μπάχαλοι - ούτε το 1% από όσους κατέβηκαν στις πορείες δεν ήταν

δεν έγινε μόνο πουτάνα η Αθήνα εκείνες τις μέρες - αντέδρασε ο κόσμος για την κοινωνική κατάσταση

δεν είμαι "κομμουνιστής" - άλλος ένας που ξυπνάει με το γαμοσταβρίδι στο στόμα είμαι

δεν σου κρύβει κανείς την αλήθεια - είτε δεν θέλεις να τη δεις είτε σε παραπλανούν αυτοί που έχεις εμπιστευθεί να ενημερώνεσαι

και αμέτρητα άλλα ακόμα που δεν έχει νόημα να τα γράψω

Δημοσ.
μα είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις τα αυτονόητα? ή μήπως κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις? τόσο πολύ έχει αποπροσανατολίσει τον κόσμο το σύστημα?

δεν πήγε να γίνει επανάσταση για τον Αλέξη - αφορμή ήταν να κατεβούν στους δρόμους οι πεινασμένοι

δεν ήταν αναρχικοί αυτοί που τα σπάσανε - φτωχοί και μεροκαματιάρηδες ήταν

δεν υπήρχαν μόνο μπάχαλοι - ούτε το 1% από όσους κατέβηκαν στις πορείες δεν ήταν

δεν έγινε μόνο πουτάνα η Αθήνα εκείνες τις μέρες - αντέδρασε ο κόσμος για την κοινωνική κατάσταση

δεν είμαι "κομμουνιστής" - άλλος ένας που ξυπνάει με το γαμοσταβρίδι στο στόμα είμαι

δεν σου κρύβει κανείς την αλήθεια - είτε δεν θέλεις να τη δεις είτε σε παραπλανούν αυτοί που έχεις εμπιστευθεί να ενημερώνεσαι

και αμέτρητα άλλα ακόμα που δεν έχει νόημα να τα γράψω

Μικρή ένσταση στο "μεροκαματιάρηδες". Είχα, και συνεχίζω σαφέστατα να έχω, την εντύπωση πως ο φτωχός μεροκαματιάρης που τρέχει για να μην πεινάσει, δεν θα είχε το χρόνο να κατέβει σε οποιαδήποτε πορεία που δεν έχει να κάνει άμεσα με τα δικά του συμφέροντα.

Επίσης, βασικά μόνο η Αθήνα και η Σαλόνικα πρέπει να έγιναν τόσο τάνα.

Τουλάχιστον εδώ, που έχω ιδία γνώμη, τους τσουβάλιαζαν με το γάντι. Μόνο την πρώτη μέρα έγινε ένα ψιλομπάχαλο.

Και γνώμη μου είναι ότι ο κύριος Επαμεινώνδας θα κάνει διακοπούλες για όσο ορίσει το χ σύστημα, με τα δικά μας χρήματα.

Νότ σόου φερ άι μπιλίβ.

Δημοσ.

Η απόφαση αυτή με έβαλε σε σκέψεις από χθες και καταλήγω συνέχεια σε αυτό που γνώριζα ήδη, ότι δεν υπάρχει όριο και τέλος στον παραλογισμό που ζούμε ούτε και καμία διάθεση εξόδου από αυτόν. Μπορεί να κάνω και λάθος οπότε ζητάω συγγνώμη αλλά νομίζω ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι δυνατόν να ικανοποιεί κανένα. Είναι δυνατόν ο μόνος ένοχος να είναι ένας ειδικός φρουρός? Στον οποίο μάλιστα εξαντλούμε όλη μας την αυστηρότητα χωρίς να μας πολυνοιάζει κιόλας. Δεν φταίει αυτός που έδωσε το όπλο και τον έστειλε στους δρόμους?

Είναι σαν να βάλω ένα 6χρονο στην πινακοθήκη και του πω, έχεις χαρτιά, πάρε και μαρκαδόρους και παίξε, εγώ πάω λίγο δίπλα. Αν αυτό από τη χαρά του, άρχιζε να βάφει τους τοίχους και κάνει μουστάκια στον Ελ Γκρέκο, θα το τιμωρούσα για την αταξία του ή θα κοπανούσα το κεφάλι μου στον τοίχο που το άφησα ανεπίβλεπτο σε μέρος που δεν είχε δουλειά να βρίσκεται, δίνοντας του και το μέσο για να προκαλέσει ζημιά?

Αντί λοιπόν να πάρω το μάθημα μου ότι απαγορεύεται να αφήνω μόνα τους 6χρονα στην πινακοθήκη με μαρκαδόρους και μετά να παραιτηθώ από τη θέση μου γιατί είμαι μια άχρηστη, δέρνω το ένα με την ελπίδα ότι τα επόμενα θα ξέρουν πως να φερθούν.

Είναι διπλά άτυχος ο κακομοίρης αυτός, γιατί έγινε και παράδειγμα και για άλλο θέμα, ότι δηλαδή είμαστε σοβαρό κράτος και δεν υπάρχει ατιμωρησία. Να! Δείτε! Το σύστημα δουλεύει!

Ουστ!!

Δημοσ.

Αυτά τα 'ξένα' δεν τα καταλαβαίνω εγώ..

στα ελληνικά πάει κάπως έτσι:

Πριν προφτάσω να του πω το σύστημα ν' αλλάξει

πλάκωσ' όλο το χωριό το μέρμηγκα να χάψει

Και τα μικρά του τα μερμηγκάκια

Χειροκροτάνε μ' ενθουσιασμό

Εν' δυο...προσκυνάμε

Εν' δυο...μα πεινάμε

Εν' δυο..θα σε φάμε!

Αμήν

Δημοσ.
Αυτά τα 'ξένα' δεν τα καταλαβαίνω εγώ..

στα ελληνικά πάει κάπως έτσι:

Πριν προφτάσω να του πω το σύστημα ν' αλλάξει

πλάκωσ' όλο το χωριό το μέρμηγκα να χάψει

Και τα μικρά του τα μερμηγκάκια

Χειροκροτάνε μ' ενθουσιασμό

Εν' δυο...προσκυνάμε

Εν' δυο...μα πεινάμε

Εν' δυο..θα σε φάμε!

ναι καπως ετσι παει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...