Προς το περιεχόμενο

Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ο φόνος είναι ΦΟΝΟΣ ._

Απο κει και περα στα δικαστηρια υπαρχουν (αν υπαρχουν ) τα ελαφρυντικα. Στους δε πολιτες υπαρχει η ηθικη.

Και ποιος σου ειπε, οτι πχ η δικη σου ηθικη και η δικη μου, ειναι ιδιες;

Ποιανου ηθικη ειναι ποιο "ηθικη", η δικη μου ή η δικη σου;

Και οταν βγουμε να εκφρασουμε τις αποψεις μας σε ευρυτερο κοινο (πχ σε αυτο εδω το φορουμ), ποιανου την ηθικη πρεπει να δεχτει ο υπολοιπος κοσμος; Και γιατι να μην εχει και ο υπολοιπος κοσμος απο μια ηθικη ξεχωριστη απο τη δικη μας, και να καθεται να ακουει εμας;

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και ποιος σου ειπε, οτι πχ η δικη σου ηθικη και η δικη μου, ειναι ιδιες;

Ποιανου ηθικη ειναι ποιο "ηθικη", η δικη μου ή η δικη σου;

Και οταν βγουμε να εκφρασουμε τις αποψεις μας σε ευρυτερο κοινο (πχ σε αυτο εδω το φορουμ), ποιανου την ηθικη πρεπει να δεχτει ο υπολοιπος κοσμος; Και γιατι να μην εχει και ο υπολοιπος κοσμος απο μια ηθικη ξεχωριστη απο τη δικη μας, και να καθεται να ακουει εμας;

Oπα, οπα... Ποτε δεν μιλησα για κοινη ηθικη. Αλλωστε και ιδεολογικα "δεν μου επιτρεπεται" να μιλησω για κατι τετοιο. Ο καθε ανθρωπος ειναι ξεχωριστη οντοτητα, με πληρη δικαιωματα και υποχρεωσεις. Απο κει και περα η ηθικη, ο τροπος σκεψης, ακομα και οι πολιτικες- ιδεολογικες πεποιθησεις. Ειναι αναλογες των βιωματων του καθενος. Δεν υπαρχει καλο και κακο, για μενα υπαρχει το αν ειναι στην φυση του ανθρωπου.

Πχ στους ιθαγενεις ανθρωποφαγους δεν μπορει να πει κανεις πως αυτο που κανετε ειναι κακο. Γιατι δεν θα το καταλαβουν, μιας και αυτος ο τροπος ζωης προερχεται απο τα ηθη και τα έθιμά τουσ. Αυτον ξερουν αυτον εμπιστευονται.

Δημοσ.

Βγήκα χθες με έναν παιδικό φίλο που πλέον είναι στα ΜΑΤ και μου είπε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν πολλοί (μέσα κι αυτός) που θέλουν να την κάνουν από το σώμα -είτε για μετακίνηση σε γραφείο, είτε για πιο μόνιμα- και γι' αυτό τους υπόσχονται (αν όχι "ετοιμάζουν") αυξήσεις που -αν κάποιος παίρνει και το εκτός έδρας επίδομα- ο μισθός θα ανέρχεται στα 1350 με 1400 ευρά. Και αυτό το αναφέρω αφενός γιατί είδα σε προηγούμενη σελίδα μια σχετική κουβέντα, αφετέρου γιατί είναι από μόνο του κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Δημοσ.

Όπου να'ναι έρχεται και το post που ρωτάει γιατί οι αναρχικοί αναγνωρίζουν κάποιον ως "Subcomandante"

• Super Moderators
Δημοσ.
Όπου να'ναι έρχεται και το post που ρωτάει γιατί οι αναρχικοί αναγνωρίζουν κάποιον ως "Subcomandante"

ε σιγά και οι Chaos Marines στο Warhammer 40K ακολουθούν τον Abaddon the Despoiler... :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...