Προς το περιεχόμενο

Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Lefter γιατί δεν ισχύει οτι η αστυνόμευση (ιδιαίτερα στους δρόμους) είναι αστεία; Κάθε μα ΚΑΘΕ μέρα βλέπω το λιγότερο 2-3 περιπτώσεις ηλίθιων που θα έπρεπε να τους κόψουν τον $@%@!. Περιττό να πώ και για την αστυνόμευση κατα τα επεισόδια που για να ηρεμήσει μια μερίδα ανθρώπων έμεινε πίσω και άφησε μια άλλη μερίδα να καταστραφεί. Αυτό δεν είναι ακριβώς κράτος δικαίου. Δεν πρέπει οι νόμοι να εφαρμόζονται ανα περίπτωση. Αν δεν ήταν τόσο σαθρό ΟΛΟ το οικοδόμημα δεν θα είχαμε τέτοια προβλήματα γιατί θα ξέραμε οτι ο δράστης θα τιμωρηθεί παραδειγματικά. Αλλα τώρα που υπάρχει η αμφιβολία κάποιοι το εκμεταλεύονται. Γιατί μεταξύ μας και τον να σπάς τράπεζες (που όλοι λένε "έ μωρέ σιγά.. μια τράπεζα έσπασε" ΕΙΝΑΙ αξιόποινο αδίκημα.. Άσχετα αμα τις ημέρες εκείνες τα media καθυσήχαζαν τον κόσμο λέγοντας οτι τα ΖΩΑ έσπασαν μόνο τράπεζες. Τί έιδους απονομή δικαίου είναι αυτή; Σε ποιό σύστημα βασίζεται; Ποιός όρισε δικαστές 100-1000 νοματαίους;

Η βλάκεία είναι πράγματι ανίκητη.. Ιδιαίτερα όταν είναι συλλογική.

@activex

ΚΑΙ τα 3 quote βασίζονται σε μία εννοιά λογική. Την θεωρητική ύπαρξη ίσης απονομής δικαιοσύνης.

Σε αυτή την περίπτωση

1)Δεν θα μπορούσαμε να λέμε εγώ και εσύ άσχετα με το τι πιστεύουμε οτι αποδείχτηκε κάτι. ΔΕΝ ξέρουμε. Εγώ πιστεύω επίσης οτι είναι δολοφονία. ΔΕΝ ξέρω όμως. ΔΕΝ μπορώ να ξέρω. Μόνο αν ήμουν αυτόπτης. Αλλα το να παίρνεις σκόρπιες πληροφορίες απο τα ΤΡΑΓΙΚΑ μμε και να λές με σιγουριά ΞΕΡΩ.Εγώ δεν μπορώ να πώ οτι ξέρω. Κανένας, εκτός απο όσους ήταν στο συμβάν, δεν μπορεί να ξέρει. Πολύ σωστά λέει ο τύπος στο κείμενο για τα μμε που απο την πρώτη ώρα κιόλας της περίπτωσης λειτούργησαν σαν δικαστήρια. Έβγαλαν αποφάσεις, εκαναν βαλλιστικές, ξαναέκαναν, μίλησαν με άσχετους, με σχετικούς, με άκυρους και πιάσανε τον παπά απο τα @@..

ΟΛΟΙ ανεξερέτως χειραγωγηθήκαμε απο τα media. Βασίσαμε τις απόψεις μας σε αποσμάτα αυτών και βγάλαμε συμπεράσματα μέσω αυτών. ΔΕΝ εξαιρείται το ίντερνετ στην συγκεκριμένη περίπτωση που αντίστοιχα λειτούργησε αντανακλόντας την εικόνα της τηλεόρασης.

2)ΑΝ υπήρχε κράτος δικαίου αυτό. Αλλα συμφωνώ μαζί σου οτι στην προκειμένη η πρόταση αυτή είναι άκυρη.

3)Άρα αφού δεν βιώνουμε το ένα (που μας είναι αδιάφορο το πώς λειτουργούν οι δημοσιογράφοι, αν είμαστε τόσο ζώα ώστε να βασιζόμαστε σε απόψεις τρίτων που το μόνο που ΔΕΝ κάνουν είναι απλή μετάδοση πληροφορίας τότε καλά να πάθουμε.), ΔΕΝ πρέπει να βιώνουμε και το άλλο; Τι σχέση έχουν οι δύο έννοιες που αντιπαραθέτεις.

Συνοπτικά να πώ οτι στα σημεία που τονίζεις έχω και εγώ τις ενστάσεις μου όπως και σε άλλα σημεία που θα μπορούσανε να λείπουν. Απλά προσπαθώ να μη το δώ μονόπλευρα.. Συνολικά κατα τα άλλα είναι καλός.

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Kristallnacht

Η ελληνική «νύχτα των κρυστάλλων»

Του Brady Kiesling*

Στις 6 Δεκεμβρίου, ένας Ελληνας αστυνομικός παραβίασε τους σαφείς διατυπωμένους κανόνες εμπλοκής της υπηρεσίας του και χρησιμοποίησε παρανόμως το όπλο του. Ηταν τόσο άτυχος, ώστε να σκοτώσει ένα μικρό παιδί.

Αlt εδώ.

Δεν κάνουμε λόγο για παραβίαση κανόνων εμπλοκής και παράνομη οπλοχρησία μόνο εδώ.

Κάνουμε λόγο για νταηλίκι ενός 37χρονου ειδικού φρουρού απέναντι σε μία παρέα 15χρονων.

Η επίδειξη των γεννητικών του οργάνων απέναντι στους πιτσιρικάδες, σε συνδιασμό με λεγόμενα τύπου:

-"Eλάτε ρε μαλακισμένα να μου κλάσετε τα @αρχίδια"

και όταν οι πιτσιρικάδες απαντούν να βγάζει όπλο και να εξοστρακίζει <<ώ σαν τον Λούκι-Λουκ>> την σφαίρα στην καρδιά του ενός, δεν μου κάνει ακριβώς για ένα άτυχο περιστατικό.

Αν ο κύριος που το έγραψε έχει πλήρη άγνοια του συμβάντος, καλά θα κάνει να μην μιλάει για ατυχίες.

Γιατί αν δεν είναι αυτό δολοφονική ενέργεια, τί είναι?

Οι καταστροφές που ακολούθησαν δεν είχαν όμως καμιά σχέση με την τύχη. Δεκάδες Ελληνες δημοσιογράφοι έσπευσαν να βάψουν τα χέρια τους με το αίμα του Αλέξη. Χωρίς να περιμένουν την αυτοψία, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης ή το πόρισμα των ανακριτικών αρχών, αποφάνθηκαν ότι η αστυνομία «δολοφόνησε εν ψυχρώ το νεαρό». Προσέθεσαν δε ότι ο θάνατος του Αλέξη ακολουθεί τη λογική παρόμοιων περιπτώσεων στο παρελθόν και ενισχύει τον ισχυρισμό ότι η ελληνική αστυνομία είναι εκτός ελέγχου. Η δέουσα αντίδραση της κοινωνίας απεικονίστηκε από τον ταλαντούχο σκιτσογράφο της «Καθημερινής», Ηλία Μακρή, ο οποίος στις 9 Δεκεμβρίου ζωγράφισε μια πένα να διαπερνά τρεις αστυνομικούς με την επισήμανση «συγγνώμη, εξοστρακίστηκε».

Σύμφωνοι, για τους δημοσιοκάφρους τα λέμε χροοόνια τώρα.

Δεν βγήκε χθες το "αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι".

Εκτός αυτού,δεν είχαν ακριβώς αυτή την στάση λίγες ώρες μετά το συμβάν.

Για όσους ξεχνάνε εύκολα, ας κοιτάξουν το πρώτο post του thread που γράφουμε και θα καταλάβουν.

Αφού είδαν πως βγήκαν αυτόπτες μάρτυρες και κατήγγειλαν το σκηνικό ώς έχει, αλλάξαν στάση.

Δεν κουκουλώνεται που δεν κουκουλώνεται, ας το εκμεταλευτούμε να πιάσουμε κάνα νούμερο.

Και όταν τα νούμερα ασχολούνται με τα νούμερα, το αποτέλεσμα είναι ο εμετός που προβάλλουν τόσες μέρες.

Καθώς περπατούσα στη Φιλελλήνων και έβλεπα τους εμπόρους να μαζεύουν τις σπασμένες βιτρίνες των καταστημάτων τους, μου ήλθε στο μυαλό η «Kristallnacht», η «Νύχτα των Κρυστάλλων». Ας μην λησμονούμε άλλωστε ότι οι βανδαλισμοί των καταστημάτων των Εβραίων από τους Ναζί, το 1938, ξεκίνησαν από τη δολοφονία ενός Γερμανού διπλωμάτη στο Παρίσι από έναν Εβραίο θερμοκέφαλο. Το ιδεολόγημα της συλλογικής ενοχής, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια από κάθε πολιτισμένο λαό, ζει και βασιλεύει στον κόσμο της ελληνικής δημοσιογραφίας. Οι αστυνομικοί είναι φονιάδες. Γι’ αυτό πρέπει να τους λούσουμε με βενζίνη και φωτιά. Για να τους φέρουμε σε απόσταση βολής, δεν πρέπει να διστάσουμε να σπάσουμε καταστήματα ή να προβούμε σε εμπρησμούς.

Εδώ είναι που αρχίζει και το χάνει.

Μπερδεύει τα πλιάτσικα και τις προπαγανδιστικές επιθέσεις σε μικρομάγαζα των γνωστών-γνωστών μας ασφαλιτοδεξιόχερων, με τους βανδαλισμούς των Ναζί το 38' (!).

Όσων αφορά τα μπανάκια με βενζίνες και φωτιές, αντιπαραθέτω τις κλωτσοπατινάδες, τα χημικά ακόμα και τους πυροβολισμούς (στον αέρα βρε) της άλλης πλευράς σε διαδηλωτές-κοπελίτσες-πιτσιρικάδες-γιαγιάδες... (!).

Βολική η αλήθεια όταν την λέμε μισή, δεν είναι?

Όλοι σπαστήκαμε με τους χουλιγκάνους που βγήκαν να κάνουν το κομμάτι τους χωρίς καν να γνωρίζουν τι κάνουν και γιατί.

Αλλά και όταν το όργανο καταστολής σου φωνάζει από απέναντι:

"που'ναι ο Αλέξης ΟεΟ",

μην διαμαρτύρεσαι για τα μπουκάλια που εκσφενδονίζονται κατά πάνω σου.

Αναμφίβολα, οι Ελληνες δημοσιογράφοι θα προσβληθούν από την εν λόγω σύγκριση. Αλλωστε, το πογκρόμ των τελευταίων ημερών δεν στράφηκε εναντίον Εβραίων ή Αθίγγανων, αλλά εναντίον των τρισκατάρατων αστυνομικών. Για να μην τους προκαλέσω περισσότερο λοιπόν, τους καλώ να διαβάσουν την προκήρυξη της 17 Νοέμβρη μετά το θάνατο του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά από τον αστυνομικό Μελίστα. Η γλώσσα που χρησιμοποιούν σήμερα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που χρησιμοποιούσε τότε η τρομοκρατική οργάνωση. Η διαφορά βεβαίως είναι ότι οι Ελληνες δημοσιογράφοι δεν χρειάζεται να παγιδεύσουν το αμάξι ενός αστυνομικού με εκρηκτικά, για να κατακτήσουν το δικαίωμα να παροτρύνουν άλλους να το κάνουν.

Εδώ, χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο τον δημοσιοκάφρων, νομίζω πως προσβάλλει ιδιαίτερα την 17Ν αυτή η οπτική.

Η Νύχτα των Κρυστάλλων, ήταν ένας εκτραχηλισμός που απλώς περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να ξεσπάσει. Το ίδιο συνέβη και στη σημερινή Αθήνα. Οταν όσοι έχουν κύρος στην ελληνική κοινωνία – δάσκαλοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι – καθιστούν σαφές στους νέους ότι η καταστροφική τους μανία αποτελεί ένδειξη πολιτικής αρετής και δεν θα τύχει οιασδήποτε τιμωρίας, μία μικρή μεν, ικανή δε, ομάδα εξ αυτών θα εκμεταλλευθεί την ελευθερία κινήσεων που της παρέχεται.

Ποια ελευθερία κινήσεων? Κατεβαίνεις στην Ερμού να ψωνίσεις, και αν βρεθείς σε λάθος τόπο την λάθος στιγμή κατηγορείσαι για κακουργήματα μετά από τις "απαραίτητες" κλωτσοπατινάδες των ΜΑΤ.

Θυμίζει καθόλου χούντα αυτό, ή ιδέα μου είναι?

Για όσους δεν ζουν μόνιμα στην Ελλάδα, η άποψη ότι η Ελληνική Αστυνομία αποτελείται από αυταρχικούς φονιάδες φαντάζει τουλάχιστον βλακώδης.

Εκπληκτοι οι τουρίστες παρακολουθούν τους Ελληνες οδηγούς να παραβιάζουν κάθε κανόνα οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας και να παραμένουν ατιμώρητοι. Σε άλλες χώρες, θεωρείται κοινός τόπος ότι ο σεβασμός στους νόμους σώζει πολύ περισσότερες ζωές από όσες καταστρέφει. Στην Ελλάδα όμως, τα ελληνικά σχολεία θρηνούν εκατοντάδες συμμαθητές του Αλέξη κάθε χρόνο, λόγω της ανοχής της κοινωνίας στη δολοφονική συμπεριφορά των οδηγών, στη διαφθορά των επιθεωρητών εργασίας και στην απόρριψη των τοξικών αποβλήτων των εργοστασίων στα ποτάμια.

Και εδώ το χάνει τελείως.

Τι δουλειά έχει να κάνει η εφαρμογή παρακρατικών μεθόδων καταστολής με τον ΚΟΚ, τα απόβλητα των εργοστασίων και τα εργατικά ατυχήματα?

Οι ίδιοι που διαδηλώνουν και διαμαρτύρονται για τα εργατικά ατυχήματα και τα απόβλητα των εργοστασίων, δέχονται απαράδεκτες ενέργειες καταστολής.

Πώς κατάφερε να τα βάλει αυτά σε διαφορετική ζυγαριά?

Ο ανεπαρκής εξοπλισμός και εκπαίδευση και το πεσμένο ηθικό της ελληνικής αστυνομίας είναι συμπτώματα και όχι αιτίες της κατάρρευσης του κράτους δικαίου. Κάθε μήνα, το ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίζει και έναν καινούργιο κακογραμμένο νόμο για να κατευνάσει την οργή της κοινής γνώμης για κάποια περίπτωση κατάχρησης εξουσίας. Οι Ελληνες, από την πλευρά τους, χειροκροτούν την ψήφιση αυτών των νόμων, αλλά αντιτίθενται στην εφαρμογή τους. Το ίδιο και οι πολιτικοί. Οι ανεφάρμοστοι νόμοι και οι εξευτελιστικοί μισθοί εγγυώνται την άνθηση της διαφθοράς στην ελληνική αστυνομία. Η διαφθορά οδηγεί μαθηματικά στην καταρράκωση του κύρους της. Η έλλειψη κύρους και σεβασμού για τα σώματα ασφαλείας αποτελούν μία πολύ βολική λογική εξήγηση για την ανομία σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας.

alt και εδώ. Ποιος ανεπαρκής εξοπλισμός? Τι θεωρεί πως λείπει από τα πάνοπλα όργανα καταστολής? Το ouzi?

Oι εξευτελιστικοί μισθοί εγγυόνται την άνθιση της διαφθοράς στην αστυνομία?

Μα η διαφθορά υπάρχει παντού. Ξεκινά από πολιτικούς και παπάδες, και φτάνει σε γιατρούς και δικαστικούς.

Οι λιμενεργάτες γιατί δεν είναι διεφθαρμένοι? Παίρνουν παραπάνω λεφτά?

Μάλλον όχι.

Απλά τυχαίνει να έχουν κάτι άγνωστο σε όλους αυτούς. Αξιοπρέπεια.

Όσον αφορά τον σεβασμό, συγνώμη, αλλά τον τύπο που πετάει χημικά και δέρνει συνταξιούχους δεν θα τον σεβαστώ. Πώς να το κάνουμε δηλαδή?

Πράγματι, υπάρχουν θερμόαιμοι στους κόλπους της αστυνομίας, οι οποίοι ενίοτε υιοθετούν βίαιες συμπεριφορές απέναντι σε όσους μετανάστες πέφτουν στα χέρια τους. Αλλά οι νταήδες αυτοί είναι ταυτόχρονα και δειλοί, ενώ η δημογραφική ομάδα των ανυπεράσπιστων τους οποίους μπορούν να βασανίσουν ατιμώρητα είναι μικρή και συρρικνώνεται συνεχώς. Οι αστυνομικοί που παραβιάζουν τον όρκο τους διακινδυνεύουν την ίδια βραδυκίνητη και επιφυλακτική απονομή δικαιοσύνης που περιμένει κάθε Ελληνα που παρανομεί.

Θερομόαιμους αποκαλεί μάλλον τους τύπους που βλέπει στο youtube να μπατσίζουν μετανάστες.

Δεν είναι καλά πληροφορημένος όμως. Έχουμε πολλούς νεκρούς και "εξαφανισμένους" μετανάστες τα τελευταία χρόνια μέσα σε Α.Τ

Και αυτό δεν είναι νταηλίκι. Είναι οργανωμένο παρακρατικό κύκλωμα που υπάρχει στα σωθικά της ΕΛ.ΑΣ, και όσοι δεν ανήκουν σε αυτό, κάνουν τουλάχιστον τα στραβά μάτια. Οπότε ή συνένοχοι είναι ή τυφλοί. Εγώ δεν δίνω χώρο σε καμμία παραπάνω δικαιολογία.

Όσον αφορά την παραβίαση του όρκου των αστυνομικών, και την την ίδια (!) απονομή δικαιοσύνης, νομίζω είναι ασχολίαστο.

Είναι ολοφάνερο πως ο άνθρωπος δεν έχει γνώση των πραγμάτων.

Ο σεβασμός του κράτους δικαίου απαιτεί ο θάνατος του Αλέξη να τύχει παραδειγματικής και ταχείας τιμωρίας. Οι δικαστές και οι ένορκοι, έχοντας κατά νου όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, οφείλουν να ζυγίσουν από τη μία πλευρά το δικαίωμα της αυτοάμυνας κάθε ανθρώπινου όντος –συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών– και από την άλλη την υποχρέωση των οργάνων της πολιτείας να προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή ακόμη και με κίνδυνο της δικής τους. Η ελληνική κοινωνία θα γίνει υγιέστερη μόνο αν τιμωρηθεί το ίδιο το έγκλημα και όχι αυτό που τα ΜΜΕ αντιλαμβάνονται ως έγκλημα.

Το να μιλάμε ακόμα για αυτοάμυνα είναι αστείο μετά από όσα έχουν ειπωθεί από αυτόπτες μάρτυρες.

Όχι, δεν θα πέσουμε στο επίπεδο του Κούγια.

Κάθε Νύχτα των Κρυστάλλων αποτελεί πλήγμα για τον αυτοσεβασμό ενός έθνους. Αφού διασκεδάσαμε ολόκληρο τον κόσμο με την ανικανότητα της ελληνικής αστυνομίας να υπερασπίσει την Αθήνα ενάντια σε μερικές εκατοντάδες ταραξίες,

Ποιος είναι το έθνος? Τι είναι τελικά αυτό το έθνος? Τι ορισμό του δίνει, και έχει και αυτοσεβασμό?

Ποιος τολμά να μιλά για αυτοσεβασμό όταν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί δολοφονούν παιδιά?

Ποιοι εκατοντάδες ταραξίες?

Μιλάμε για χιλιάδες κόσμου, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Αν η ελληνική αστυνομία δεν έχει την ικανότητα να τραβήξει το καζανάκι και να αποχαιρετήσει μια και καλή τα παρακρατικά κυκλώματα και τους Ράμπο φαντάρους της, θα καταφέρει να τα βάλει με χιλιάδες κόσμου στο δρόμο?

Είναι αστείο μόνο που το συζητάμε.

τώρα μερικοί υπεύθυνοι δημοσιογράφοι αλλάζουν γραμμή προκειμένου να συντονιστούν με τον προβληματισμό της κοινής γνώμης. Ισως τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας να εντάσσονται σε μία ευρύτερη διαδικασία ωρίμασης. Οι δημοσιογράφοι είναι τα χαϊδεμένα παιδιά της ελληνικής κοινωνίας. Ας τους αφήσουμε να δικαιολογήσουν τις ναρκισσιστικές επαναστατικές τους ασκήσεις, παίζοντας το ρόλο της νομιμοποιημένης εκδοχής της 17 Νοέμβρη, αντί να υπερασπιστούν με σθένος, ως οφείλουν, το κράτος δικαίου σε μία στιγμή που το κράτος αποτυγχάνει, όπως τώρα, να προστατεύσει τους πολίτες του.

Επιμένει εδώ να συγκρίνει την 17Ν με τους δημοσιογράφους, ( :eek: ) βάζοντας ασπίδα το χιλιοειπωμένο πια "κράτος δικαίου".

Δουλειά των δημοσιογράφων είναι να μεταφέρουν τα γεγονότα ως έχουν στον κόσμο.

Δεν είναι να κάνουν την δουλειά που το κράτος δεν μπορεί.

Τι θα πει "να προστατεύσουν τους πολίτες" ?

Αυτοί που είναι στο δρόμο δεν είναι πολίτες? Οι μαθητές δεν είναι πολίτες?

Το παιδί που δολοφονηθηκε, οι μετανάστες που "εξαφανίστηκαν", οι 8 του Περάματος δεν ήταν πολίτες?

Πολίτες είναι μόνο όσοι έχουν βιτρίνες στην Ερμού?

Τελικά να προστατέψει ποιους από ποιους?,

Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα?

Και οι χουλιγκάνοι, θρεφτάρια του κράτους είναι.

Όπως στρώνεις κοιμάσαι, ότι σπείρεις θερίζεις κλπ.

Αυτά για τώρα, πάω να σφουγγαρίσω./

Δημοσ.

Δεν ξερω γιατι ποσταρω ασχετα με το θεμα συζητησης σας :lol::lol::lol::lol::lol::lol: αλλα κοιταξτε και αυτο απο την "αποτυχημενη" συναυλια στην Θεσσαλονικη.

dsc01336.jpg

dsc01338vnbxov.jpg

Δημοσ.

Καλά.. επειδή ήμουν και γώ εκει μέσα, αυτός είναι ΟΛΟΣ ο κόσμος στη φωτό και πολύ καλά φωτογραφημένος. Είναι στην αρχή που είχαν μαζευτεί και άπειροι περαστικοί να χαζέψουν. Στο μισάωρο επάνω ούτε οι μισοί δεν είχανε μείνει. Προσωπικά θα καθόμουν περισσότερο (άσχετα αμα ο λόγος της συναυλίας με άφηνε ψιλοαδιάφορο) αλλα η οργάνωση ήταν τραγική. Έχω πάει σε σκά πάρτυ στα γρασίδια με πολύ καλύτερη οργάνωση.

Fact.

εδιτ: liopyr ... ouch.. δεν νομίζω να προλάβω να απαντήσω σε όλο αυτό :P

Ελπίζω να μπορέσω τώρα αλλιώς μεσημέρι. Μλκ msn μόνο μας σώζει :P

Δημοσ.
Αlt εδώ.

Δεν κάνουμε λόγο για παραβίαση κανόνων εμπλοκής και παράνομη οπλοχρησία μόνο εδώ.

Κάνουμε λόγο για νταηλίκι ενός 37χρονου ειδικού φρουρού απέναντι σε μία παρέα 15χρονων.

Η επίδειξη των γεννητικών του οργάνων απέναντι στους πιτσιρικάδες, σε συνδιασμό με λεγόμενα τύπου:

-"Eλάτε ρε μαλακισμένα να μου κλάσετε τα @αρχίδια"

και όταν οι πιτσιρικάδες απαντούν να βγάζει όπλο και να εξοστρακίζει <<ώ σαν τον Λούκι-Λουκ>> την σφαίρα στην καρδιά του ενός, δεν μου κάνει ακριβώς για ένα άτυχο περιστατικό.

Αν ο κύριος που το έγραψε έχει πλήρη άγνοια του συμβάντος, καλά θα κάνει να μην μιλάει για ατυχίες.

Γιατί αν δεν είναι αυτό δολοφονική ενέργεια, τί είναι?

Σύμφωνοι, για τους δημοσιοκάφρους τα λέμε χροοόνια τώρα.

Δεν βγήκε χθες το "αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι".

Εκτός αυτού,δεν είχαν ακριβώς αυτή την στάση λίγες ώρες μετά το συμβάν.

Για όσους ξεχνάνε εύκολα, ας κοιτάξουν το πρώτο post του thread που γράφουμε και θα καταλάβουν.

Αφού είδαν πως βγήκαν αυτόπτες μάρτυρες και κατήγγειλαν το σκηνικό ώς έχει, αλλάξαν στάση.

Δεν κουκουλώνεται που δεν κουκουλώνεται, ας το εκμεταλευτούμε να πιάσουμε κάνα νούμερο.

Και όταν τα νούμερα ασχολούνται με τα νούμερα, το αποτέλεσμα είναι ο εμετός που προβάλλουν τόσες μέρες.

Εδώ είναι που αρχίζει και το χάνει.

Μπερδεύει τα πλιάτσικα και τις προπαγανδιστικές επιθέσεις σε μικρομάγαζα των γνωστών-γνωστών μας ασφαλιτοδεξιόχερων, με τους βανδαλισμούς των Ναζί το 38' (!).

Όσων αφορά τα μπανάκια με βενζίνες και φωτιές, αντιπαραθέτω τις κλωτσοπατινάδες, τα χημικά ακόμα και τους πυροβολισμούς (στον αέρα βρε) της άλλης πλευράς σε διαδηλωτές-κοπελίτσες-πιτσιρικάδες-γιαγιάδες... (!).

Βολική η αλήθεια όταν την λέμε μισή, δεν είναι?

Όλοι σπαστήκαμε με τους χουλιγκάνους που βγήκαν να κάνουν το κομμάτι τους χωρίς καν να γνωρίζουν τι κάνουν και γιατί.

Αλλά και όταν το όργανο καταστολής σου φωνάζει από απέναντι:

"που'ναι ο Αλέξης ΟεΟ",

μην διαμαρτύρεσαι για τα μπουκάλια που εκσφενδονίζονται κατά πάνω σου.

Εδώ, χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο τον δημοσιοκάφρων, νομίζω πως προσβάλλει ιδιαίτερα την 17Ν αυτή η οπτική.

Ποια ελευθερία κινήσεων? Κατεβαίνεις στην Ερμού να ψωνίσεις, και αν βρεθείς σε λάθος τόπο την λάθος στιγμή κατηγορείσαι για κακουργήματα μετά από τις "απαραίτητες" κλωτσοπατινάδες των ΜΑΤ.

Θυμίζει καθόλου χούντα αυτό, ή ιδέα μου είναι?

Και εδώ το χάνει τελείως.

Τι δουλειά έχει να κάνει η εφαρμογή παρακρατικών μεθόδων καταστολής με τον ΚΟΚ, τα απόβλητα των εργοστασίων και τα εργατικά ατυχήματα?

Οι ίδιοι που διαδηλώνουν και διαμαρτύρονται για τα εργατικά ατυχήματα και τα απόβλητα των εργοστασίων, δέχονται απαράδεκτες ενέργειες καταστολής.

Πώς κατάφερε να τα βάλει αυτά σε διαφορετική ζυγαριά?

alt και εδώ. Ποιος ανεπαρκής εξοπλισμός? Τι θεωρεί πως λείπει από τα πάνοπλα όργανα καταστολής? Το ouzi?

Oι εξευτελιστικοί μισθοί εγγυόνται την άνθιση της διαφθοράς στην αστυνομία?

Μα η διαφθορά υπάρχει παντού. Ξεκινά από πολιτικούς και παπάδες, και φτάνει σε γιατρούς και δικαστικούς.

Οι λιμενεργάτες γιατί δεν είναι διεφθαρμένοι? Παίρνουν παραπάνω λεφτά?

Μάλλον όχι.

Απλά τυχαίνει να έχουν κάτι άγνωστο σε όλους αυτούς. Αξιοπρέπεια.

Όσον αφορά τον σεβασμό, συγνώμη, αλλά τον τύπο που πετάει χημικά και δέρνει συνταξιούχους δεν θα τον σεβαστώ. Πώς να το κάνουμε δηλαδή?

Θερομόαιμους αποκαλεί μάλλον τους τύπους που βλέπει στο youtube να μπατσίζουν μετανάστες.

Δεν είναι καλά πληροφορημένος όμως. Έχουμε πολλούς νεκρούς και "εξαφανισμένους" μετανάστες τα τελευταία χρόνια μέσα σε Α.Τ

Και αυτό δεν είναι νταηλίκι. Είναι οργανωμένο παρακρατικό κύκλωμα που υπάρχει στα σωθικά της ΕΛ.ΑΣ, και όσοι δεν ανήκουν σε αυτό, κάνουν τουλάχιστον τα στραβά μάτια. Οπότε ή συνένοχοι είναι ή τυφλοί. Εγώ δεν δίνω χώρο σε καμμία παραπάνω δικαιολογία.

Όσον αφορά την παραβίαση του όρκου των αστυνομικών, και την την ίδια (!) απονομή δικαιοσύνης, νομίζω είναι ασχολίαστο.

Είναι ολοφάνερο πως ο άνθρωπος δεν έχει γνώση των πραγμάτων.

Το να μιλάμε ακόμα για αυτοάμυνα είναι αστείο μετά από όσα έχουν ειπωθεί από αυτόπτες μάρτυρες.

Όχι, δεν θα πέσουμε στο επίπεδο του Κούγια.

Ποιος είναι το έθνος? Τι είναι τελικά αυτό το έθνος? Τι ορισμό του δίνει, και έχει και αυτοσεβασμό?

Ποιος τολμά να μιλά για αυτοσεβασμό όταν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί δολοφονούν παιδιά?

Ποιοι εκατοντάδες ταραξίες?

Μιλάμε για χιλιάδες κόσμου, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Αν η ελληνική αστυνομία δεν έχει την ικανότητα να τραβήξει το καζανάκι και να αποχαιρετήσει μια και καλή τα παρακρατικά κυκλώματα και τους Ράμπο φαντάρους της, θα καταφέρει να τα βάλει με χιλιάδες κόσμου στο δρόμο?

Είναι αστείο μόνο που το συζητάμε.

Επιμένει εδώ να συγκρίνει την 17Ν με τους δημοσιογράφους, ( :eek: ) βάζοντας ασπίδα το χιλιοειπωμένο πια "κράτος δικαίου".

Δουλειά των δημοσιογράφων είναι να μεταφέρουν τα γεγονότα ως έχουν στον κόσμο.

Δεν είναι να κάνουν την δουλειά που το κράτος δεν μπορεί.

Τι θα πει "να προστατεύσουν τους πολίτες" ?

Αυτοί που είναι στο δρόμο δεν είναι πολίτες? Οι μαθητές δεν είναι πολίτες?

Το παιδί που δολοφονηθηκε, οι μετανάστες που "εξαφανίστηκαν", οι 8 του Περάματος δεν ήταν πολίτες?

Πολίτες είναι μόνο όσοι έχουν βιτρίνες στην Ερμού?

Τελικά να προστατέψει ποιους από ποιους?,

Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα?

Και οι χουλιγκάνοι, θρεφτάρια του κράτους είναι.

Όπως στρώνεις κοιμάσαι, ότι σπείρεις θερίζεις κλπ.

Αυτά για τώρα, πάω να σφουγγαρίσω./

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι οτι σε κάθε περιστατικό που συμβαίνει μας αρέσει να γενικεύουμε. Ολοι οι γιατροί τα παίρνουν... όλοι οι έμποροι κλέβουν την εφορία και πάει λέγοντας.

Διαβάζοντας το κείμενο σου, μου δημιουργείται η εντύπωση οτι οι αστυνομικοί όλη μέρα σκοτώνουν-βιάζουν και δέρνουν γιαγιάδες και παιδιά χωρίς λόγο :-D

Μήπως τελικά η μη εφαρμογή των νόμων είναι αυτή που μας κάνει όλους διεφθαρμένους?

Οταν υπάρχει ατιμωρησία... ο οδηγός θα παραβιάσει το κόκκινο φανάρι... ο φορολογούμενος θα προσπαθήσει να κλέψει απο το κράτος, ο βυσματίας θα πάρει την θέση απο κάποιον πιο άξιο... ο αστυνομικός θα κάνει υπέρβαση εξουσίας.

Εχει ευθύνη βέβαια και το κράτος αλλά και ο πολίτης γι'αυτά τα φαινόμενα.

Στην Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν επικρατεί ούτε χούντα όπως λες ούτε δημοκρατία ούτε αναρχία... επικρατεί όμως ένας συνδυασμός όλων αυτών επειδή οι πολιτικοί θέλουν να τα έχουν καλά με όλους. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν τους δικαιώνει.

Αλλά και στην εξωτερική μας πολιτική έχουμε την ανάλογη στρατηγική... είμαστε «φίλοι» με όλους και δεν λαμβάνουμε θέσεις... φίλοι με Αμερική, με Ρωσία, με Κίνα, με Τουρκία.

Δημοσ.
Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι οτι σε κάθε περιστατικό που συμβαίνει μας αρέσει να γενικεύουμε. Ολοι οι γιατροί τα παίρνουν... όλοι οι έμποροι κλέβουν την εφορία και πάει λέγοντας.

Διαβάζοντας το κείμενο σου, μου δημιουργείται η εντύπωση οτι οι αστυνομικοί όλη μέρα σκοτώνουν-βιάζουν και δέρνουν γιαγιάδες και παιδιά χωρίς λόγο :-D

Το ξεκαθαρίζω όμως και στο προηγούμενο, και σε προηγούμενα post.

Κάνω λόγο για μία μερίδα. Που δυστηχώς είναι μεγάλη.

Δεν γενικέυω, και αν κάπου δεν αναφέρω την λέξη "μερίδα" θεωρώ πως είναι αυτονόητο από τους νοήμονες.

Προφανώς και υπάρχουν σοβαροί γιατροί και δικαστικοί. Αν δεν υπήρχαν και αυτοί, οι μισοί θα έιμασταν στο χώμα, και οι άλλοι μισοί στην φυλακή...

:P

Μήπως τελικά η μη εφαρμογή των νόμων είναι αυτή που μας κάνει όλους διεφθαρμένους?

Οταν υπάρχει ατιμωρησία... ο οδηγός θα παραβιάσει το κόκκινο φανάρι... ο φορολογούμενος θα προσπαθήσει να κλέψει απο το κράτος, ο βυσματίας θα πάρει την θέση απο κάποιον πιο άξιο... ο αστυνομικός θα κάνει υπέρβαση εξουσίας.

Εχει ευθύνη βέβαια και το κράτος αλλά και ο πολίτης γι'αυτά τα φαινόμενα.

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη άποψη που τείνει να επικρατήσει.

Τέτοιες απόψεις εκμεταλεύτηκε ο Σαρκοζί.

Δεν απέχει πολύ από το "ε, ρε ένας Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται".

(δεν σε λέω χουντικό ε, μην παρεξηγηθείς, σαν παράδειγμα το ανέφερα).

Στην Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν επικρατεί ούτε χούντα όπως λες ούτε δημοκρατία ούτε αναρχία... επικρατεί όμως ένας συνδυασμός όλων αυτών επειδή οι πολιτικοί θέλουν να τα έχουν καλά με όλους. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν τους δικαιώνει.

Δεν είπα ρε συ ότι έχουμε χούντα. Είπα ότι αυτά τα φαινόμενα σαν το παράδειγμα που ανέφερα θυμίζουν χούντα.

Από εκεί, μέχρι να δούμε τανκς, νταξ, υπάρχει μία διαφορά...

Αλλά και στην εξωτερική μας πολιτική έχουμε την ανάλογη στρατηγική... είμαστε «φίλοι» με όλους και δεν λαμβάνουμε θέσεις... φίλοι με Αμερική, με Ρωσία, με Κίνα, με Τουρκία.

Ας λύσουμε πρώτα τα εσωτερικά, και μετά ασχολούμαστε και με τα έξω... :whistle:

Δημοσ.

3)Άρα αφού δεν βιώνουμε το ένα (που μας είναι αδιάφορο το πώς λειτουργούν οι δημοσιογράφοι, αν είμαστε τόσο ζώα ώστε να βασιζόμαστε σε απόψεις τρίτων που το μόνο που ΔΕΝ κάνουν είναι απλή μετάδοση πληροφορίας τότε καλά να πάθουμε.), ΔΕΝ πρέπει να βιώνουμε και το άλλο; Τι σχέση έχουν οι δύο έννοιες που αντιπαραθέτεις.

ίσως να μην έχουν άμεση σχέση οι δυο έννοιες αλλά ταυτίζονται σχεδόν σίγουρα ως προς την τραγικότητα.

μπορεί ΟΤΑΝ και ΑΝ γνωστοποιηθεί ένα γεγονός να έχουμε την αίσθηση πως λειτούργει ένα κάποιο κράτος δικαίου (και πάλι εδω έχω τις αμφιβολίες μου ανάλογα τον δράστη και την ιδιότητα του) εξακολουθώ όμως να νοιώθω πως λειτούργει ένα κράτος εν κράτη περισσοτερο απο οτι αυτο του δικαιου.

μακάρι να βγω ψεύτης και να υπάρξει δικαίωση σε όλα όσα ζούμε τελευταία...

βλέπε βατοπαιδια , συγκαλύψεις έμπορων από υψηλά ιστάμενους και δεν συμμαζεύεται...

(είδη έχει αρχίσει κάτι να μην μου κολλάει καλά)

εκτός και αν εννοείς κάτι διαφορετικό και είμαι εγώ αυτός που τα βλέπω λίγο σκούρα...

Δημοσ.

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη άποψη που τείνει να επικρατήσει.

Τέτοιες απόψεις εκμεταλεύτηκε ο Σαρκοζί.

Δεν απέχει πολύ από το "ε, ρε ένας Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται".

(δεν σε λέω χουντικό ε, μην παρεξηγηθείς, σαν παράδειγμα το ανέφερα).

Οπότε καλώς δεν τιμωρούνται πολιτικοί-αστυνομικοί και οι υπόλοιποι πολίτες γιατί αυτό θα ήταν επικίνδυνη και χουντική νοοτροπία ? :P

Δημοσ.
Οπότε καλώς δεν τιμωρούνται πολιτικοί-αστυνομικοί και οι υπόλοιποι πολίτες γιατί αυτό θα ήταν επικίνδυνη και χουντική νοοτροπία ? :P

Nομίζω πως καταλαβαίνεις την διαφορά και τι θέλω να πω.

Δεν είμαι ειδικός σε νομικής φύσης θέματα, αλλά αλίμονο αν δεν μπορώ να ξεχωρίσω την ατιμωρησία και την επιλεκτική εφαρμογή των νόμων με την χουντική νοοτροπία καταστολής.

Όταν τα μέτρα καταστολής είναι ήδη ακραία το να συζητάμε για ατιμωρησία επικίνδυνο...

Μπορεί να παρεξήγησα κάπως το "μη εφαρμογή των νόμων" που έγραψες, αλλά έπρεπε τουλάχιστον να διαχωρίσεις τις παραβάσεις του ΚΟΚ με την κατάχρηση εξουσίας που φτάνει σε βαθμό δολοφονίας, έτσι δεν είναι?

Δημοσ.

Οντως κάποιοι μένουν ατιμώρητοι σε αυτήν την χώρα. Ψιλοπταίσματα

Οποιος με πρόθεση προξενεί έκρηξη με οποιονδήποτε τρόπο και ιδίως με τη χρήση εκρηκτικών υλών τιμωρείται: α) με κάθειρξη και χρηματική ποινή τουλάχιστον "διακοσίων ενενήντα (290) ΕΥΡΩ", αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα, β) με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον "διακοσίων ενενήντα (290) ΕΥΡΩ", αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο ή κίνδυνος σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας γ) με κάθειρξη ισόβια και με χρηματική ποινή τουλάχιστον "πεντακοσίων ενενήντα (590) ΕΥΡΩ", αν στην περίπτωση του στοιχ.β' προκλήθηκε σωματική βλάβη ή βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας

Οποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει εκρηκτικές ύλες ή εκρηκτικές βόμβες με σκοπό να τις χρησιμοποιήσει για να προξενήσει κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα ή κίνδυνο για άνθρωπο ή να τις παραχωρήσει σε άλλον για τέτοια χρήση, τιμωρείται με κάθειρξη. 2. Οποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται, παραδίδει, παραλαμβάνει, φυλάσσει, αποκρύπτει ή μεταφέρει εκρηκτικές ύλες ή εκρηκτικές βόμβες, για τις οποίες γνωρίζει ότι προορίζονται για την εγκληματική χρήση της παραγράφου 1, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος, ενώ γνωρίζει ότι κάποιος άλλος έχει σκοπό να κάνει εγκληματική χρήση εκρηκτικών υλών ή εκρηκτικών βομβών της παραγράφου 1, τον καθοδηγεί με οποιονδήποτε τρόπο για την κατασκευή, χρήση, προμήθεια, παράδοση, μεταφορά ή φύλαξή τους.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4493178

ΧαΧα Τσουνάμια. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Θα κουβαλάνε και μπλούζες τα παιδιά για να αλλάζουν κατα την διάρκεια των διαδηλώσεων ώστε να μην συλλαμβάνονται απο τα κόκκινα σημάδια. Rolf

Δημοσ.

kosmasgr όχι δεν κατάλαβες.. Ο νόμος μας νοιάζει να εφαρμόζεται μόνο απο τους "μπάτσους". Οποιωσδήποτε άλλος δικαιολογείται πάνω στα νεύρα του ο άνθρωπος..

(προφανώς ειρωνεύομαι)

Δημοσ.
Οντως κάποιοι μένουν ατιμώρητοι σε αυτήν την χώρα. Ψιλοπταίσματα

Οποιος με πρόθεση προξενεί έκρηξη με οποιονδήποτε τρόπο και ιδίως με τη χρήση εκρηκτικών υλών τιμωρείται: α) με κάθειρξη και χρηματική ποινή τουλάχιστον "διακοσίων ενενήντα (290) ΕΥΡΩ", αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα, β) με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον "διακοσίων ενενήντα (290) ΕΥΡΩ", αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο ή κίνδυνος σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας γ) με κάθειρξη ισόβια και με χρηματική ποινή τουλάχιστον "πεντακοσίων ενενήντα (590) ΕΥΡΩ", αν στην περίπτωση του στοιχ.β' προκλήθηκε σωματική βλάβη ή βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας

Οποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει εκρηκτικές ύλες ή εκρηκτικές βόμβες με σκοπό να τις χρησιμοποιήσει για να προξενήσει κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα ή κίνδυνο για άνθρωπο ή να τις παραχωρήσει σε άλλον για τέτοια χρήση, τιμωρείται με κάθειρξη. 2. Οποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται, παραδίδει, παραλαμβάνει, φυλάσσει, αποκρύπτει ή μεταφέρει εκρηκτικές ύλες ή εκρηκτικές βόμβες, για τις οποίες γνωρίζει ότι προορίζονται για την εγκληματική χρήση της παραγράφου 1, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος, ενώ γνωρίζει ότι κάποιος άλλος έχει σκοπό να κάνει εγκληματική χρήση εκρηκτικών υλών ή εκρηκτικών βομβών της παραγράφου 1, τον καθοδηγεί με οποιονδήποτε τρόπο για την κατασκευή, χρήση, προμήθεια, παράδοση, μεταφορά ή φύλαξή τους.

Μάλιστα.

Και πόσοι ασφαλίτες είναι τιμωρημένοι βάση των από πάνω?

Οhh wait.

Αυτοί δεν πιάνονται. Εκτελούν το καθήκον τους.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Και μιας και κάθεσαι και διαβάζεις τους νόμους, για πες μας ρε Κοσμά.

Ο υπέυθυνος για δολοφονία 15χρονου τι ποινή αντιμετωπίζει?

Ο υπέυθυνος για την εξαφάνιση μεταναστών σε Α.Τ?

Ο υπεύθυνος που κρύβει πίσω από τα επίσημα όργανα αποκατάστασης της τάξης παρακρατικές ακροδεξιές ομάδες που ευθύνονται για μαχαιρώματα και θανάτους μεταναστών και άλλων ανθρώπων ?

Ο υπεύθυνος για εργατικά ατυχήματα που κοστίζουν 8 ζωές στο Πέραμα και δεκάδες ακόμα στην γκλαμουριά της Γιάννας το 2004?

Οι υπεύθυνοι κυβερνητικοί για τα σκάνδαλα που βγαίνουν στην φόρα κάθε τρεις και λίγο?

Οι υπόλοιποι κυβερνητικοί που κλείνουν τα μάτια τους σε όλα τα παραπάνω?

Η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Δημοσ.

Για την τιμωρία όλων αυτών είναι υπεύθυνη η δικαιοσύνη.Δεν δικάζει η αστυνομία.Μέσα όλοι οι εγκληματίες δεν διαφωνούμε. Αυτοί που πρέπει να μπούν να μπούν. Δεν μπορεί όμως να φταίει πάντα η Αστυνομία για την κατάντια του συστήματος και τα δεινά αυτής της χώρας. Απο το κεφάλι βρωμάει το ψάρι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...