Lucifer Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Έχεις δίκιο για εδώ, ήταν το ίδιο τρυπάκι με τις γελοιότητες του Κούγια περί αποκλείνουσας συμπεριφοράς. Λες και γνωρίζονταν απο πριν, και τον δίκασε επι τόπου στον δρόμου. Το μόνο που ήθελα να πω ήταν, ότι θα τους βόλευε ένα σενάριο ... εγώ περαστικός ήμουν. Δεν είναι κατηγορούμενοι, αλλά φαντάζομαι θα θέλουν την μεγαλύτερη δυνατή τιμωρία για τον δράστη. Αυτό τίποτα άλλο. Τέλος δεν δικαιολογώ την δολοφονία δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ελαφρυντικά. Και ελαφρυντικά δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση αθώωση. Πχ κάποιος δολοφονεί κάποιον αφού ο προηγούμενος του κοπάνησε την μητέρα. Τον δολοφονεί. Δεν δικαιολογώ την δολοφονία, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ (εγω σαν παρατηρητής) να αναγνωρίσω στον δράστη ότι του θόλωσε το μυαλό. @agpr. Συμφωνώ σχεδόν με όλα. Τώρα για το αν τα παραποίησα ή αν απλά βλέπω ανάμεσα στις γραμμές που λένε δεν ξέρω. Απλώς φιλτράρω λίγο (ίσως εδώ μπορείς να με πεις προκατειλημένο αλλά πλέον δεν αποδεικνύεται - είναι ο λόγος του ενάντια στον λόγου του άλλου.). Φιλτράρω κάποια πράγματα που ξέρω ότι σαν φίλος κάποιου θα έλεγα και εγώ, θα έλεγες και εσύ αν ήταν φίλος σου. Επιπλέον, δεν είναι απλά υπήρχαν και άλλοι στον δρόμο. Υπήρχαν άτομα απο πίσω τους και πετάξαν ένα μπουκάλι, όπως λέει. Πιο πριν υπήρχαν κρότοι - που συμφωνεί με αυτό που είπε ο αστυνομικός ότι προσπάθησαν να τους απωθήσουν με χ/β κρότου & λάμψης και δεν τα κατάφεραν. Σηκώθηκαν να δούν τι γίνεται και ξαφνικά βρέθηκαν περικυκλωμένοι απο τους αστυνομικούς απο την μία και απο την άλλη παρέα ακριβώς απο πίσω τους. Ε ρε σύ κάτι δεν μου κάθεται καλά. Συγγνώμη, δεν είμαι προκατειλημένος, απλά κάτι δεν μου πάει καλά. Δυστυχώς δεν μπορώ να το αποδείξω, οπότε μπορείς να με πείς οτιδήποτε θές. Αν έλεγε ο αστυνομικός κάτι εσείς δεν θα έλεγες αμέσως λέει μαλακιες, κάνει την τρίχα τριχιά? Ε αυτός γιατί να μην κάνει την τριχιά τριχούλα? Και ξανα-ματα-λέω ότι δεν πυροβολείς αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη - που στην προκειμένη απο ότι φαίνεται δεν υπήρχε. Νομίζω απλώς -ίσως επειδή έναν έρωτα με την ακριβολογία τον έχω- πως θα έπρεπε να διαχωρίσεις ετυμολογικά την "αιτιολογία" από την "δικαιολογία". Συγκεκριμένα εγώ μπορεί να τσακώθηκα με τη δικιά μου και επειδή με έκλεισες στο παρκάρισμα να σου κόψω το λαρύγγι. Επειδή είχα από πριν νεύρα. Δε θα με δικαιολογούσες, επειδή δε με τσάντισες εσύ; Βρίσκω περισσότερο δίκαιο όταν σκοτώνω κάποιον που με εκνεύρισε επειδή τότε ευθύνεται αρκετά ώστε να το αξίζει στο 1%; Και αν όχι, πως διάολο είναι ελαφρυντικό;
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 ο φονος του μικρου ειναι το μονο σιγουρο. εκεινο που δεν καταλαβα εγω ειναι το τί προηγηθηκε. πώς εφτασε δλδ η ομαδα των παιδιων που πηγαιναν να κεραστουν απο εναν φιλο τους για μια γιορτη να πεταει μπουκαλια και να βριζεται με δυο μπατσους. η καταληξη μπορει να μήν αλλαζει πια αλλα εμενα μου μενει η εντυπωση πως τα παιδια κατι δε μας λενε και ουτε και αυτο αλλαζει. αληθεια, ας μας πουν οσοι μενουν στα καλα προαστεια της αθηνας ποσες φορες πηγαν για ενα ποτο στα εξαρχεια και κατεληξαν να συζητουν φιλικα ή μπουκαλωτα με μπατσους. να καταλαβουμε και εμεις που οσο μεναμε αθηνα περναγαμε αντε απ΄την πλατεια εξαρχειων και παντα τρεχοντας κι ας μεναμε σε εξισου κακοφημα μερη
Lucifer Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Εμένα πάντως δε μου 'χει τύχει τίποτα κακό στα Εξάρχεια, είτε από μπάτσο (που μπάτσος είτε από κουκουλοφόρο, πρεζάκια, αλβανό, κουμμουνιστή, ποδολάγνο, χορτοφάγο, ασφαλισμένο του ΟΓΑ. Και μένω σε "καλό" προάστιο και έχω φάει τα νιάτα μου με πλατειόμπυρες στην πλατεία 6αρχείων.
BLISS Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Βρίσκω περισσότερο δίκαιο όταν σκοτώνω κάποιον που με εκνεύρισε επειδή τότε ευθύνεται αρκετά ώστε να το αξίζει στο 1%; Και αν όχι, πως διάολο είναι ελαφρυντικό; Δε νομιζω οτι εχει σημασια το γιατι, αλλα το αν ησουν εν βρασμω. Αν το θυμα σου σε ειχε προκαλεσει και με καποιο τροπο, θα ηταν επιχειρημα υπερ σου. Λογικα ο Κουγιας θα το παιξει αυτο το χαρτι. Εναλλακτικα...
freedubus Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 να καταλαβουμε και εμεις που οσο μεναμε αθηνα περναγαμε αντε απ΄την πλατεια εξαρχειων και παντα τρεχοντας κι ας μεναμε σε εξισου κακοφημα μερη Γιατί περνάγατε πάντα τρέχοντας;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Εμένα πάντως δε μου 'χει τύχει τίποτα κακό στα Εξάρχεια, είτε από μπάτσο (που μπάτσος είτε από κουκουλοφόρο, πρεζάκια, αλβανό, κουμμουνιστή, ποδολάγνο, χορτοφάγο, ασφαλισμένο του ΟΓΑ. Και μένω σε "καλό" προάστιο και έχω φάει τα νιάτα μου με πλατειόμπυρες στην πλατεία 6αρχείων. μία από τα ίδια... από το 2001 που κατεβαίνω Εξάρχεια δεν μου έχει τύχει κάτι κακό...
afentiko7 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Λιγα πράγματα και από εμένα. Καθε συνειδητοποιημένος αντιεξουσιαστής (και αναρχικός) ξέρει πως εχθρός του είναι η οργανωμένη κοινωνία με κριτήρια καθαρά ατομιστικά. Τετοια κοινωνία είναι η καπιταλιστική. Σε κάθε χώρα, από την Αργεντινή ως την Ελβετία. Επιπλέον γνωρίζει πολύ καλά πως από τη στιγμή που δεν δέχεται την έννοια της δημοκρατίας, του συντάγματος είναι εκ των πραγμάτων έκνομος. Σκοπός του όπως είχε πει και ο νετσάγιεφ είναι να καταπολεμήσει την οχράνα της κάθε δημοκρατίας. Βέβαια πολλά έχουν αλλάξει από τα 1870 και έχουμε εμφανιστεί απόψεις όπως οι ελευθεριακές (του στυλ έχω 100000 δολλάρια εισόδημα, ειμαι καθηγητής σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, αλλά είμαι αναρχικός) αλλά και οι καταστασιακές που απορρίπτουν το σύγχρονο μικροαστικό τρόπο ζωής. Δεν μπορείς δλδ τη μια να πηγαίνεις στα μπουζούκια και την άλλη να πετάς μολότοφ. Τώρα από τη στιγμή που δεχόμαστε ότι υπάρχει πόλεμος ανάμεσα σε φρουρούς της δημοκρατίας και α/α θα υπάρχουν και νεκροί. Ειναι αναπόφευκτο. Οπως φυσικό είναι το κράτος να προστατεύει τους φρουρούς του. Ετσι λοιπόν ο Αλέξης ήταν ένας νεκρός ενός πολέμου. Και για κάθε α/α αυτό σήμαινε πως έπρεπε να υπάρξει εκδίκηση. Την πρώτη νύχτα (Σ->Κ πρωί) ξεχείλιζε η οργή για το ότι χάθηκε κάποιος συμμαχητής. Και γι΄αυτό έπρεπε (τουλάχιστον για μενα) η εκδίκηση να στραφεί προς το κράτος αφενός και αφετέρου στους υπηκόους του, δλδ τους μικρομαγαζάτορες. Και θα μου πει κάποιος γιατί ρε μλκ δεν τα βάλατε με τον Λάτση? Γιατί καλέ μου φίλε εσύ μπορείς να πεις όχι στο Λάτση όταν σε παίρνει τηλέφωνο για το δάνειο? Γιατί κανονικά εσύ θα έπρεπε όταν σου καιγόταν το μαγαζί να έρθεις μαζί μας και να κάψεις και το διπλανό μαγαζί. Ετσι η εξέγερση θα έπαιρνε τον καταστροφικό χαρακτήρα που είχε την Δευτέρα το βράδυ, μια μέρα που πιστεύω θα μείνει βαθιά χαραγμένη όλων όσων συμμετείχαν παρότι εμφανιστηκαν κάποια εκφυλιστικά στοιχεία. Αλλά και πάλι κάποιος θα μου πει έκαψες 500 μαγαζιά και τι κατάλαβες? Μα αγαπητέ μου φίλε στόχος μου είναι η ολοκληρωτική ισοπέδωση του πολιτισμού της κατανάλωσης. Κανείς α/α δεν θα ησυχάσει μέχρι να μην μείνει ούτε ένα κτήριο όρθιο που να θυμίζει πως κάποτε υπήρχε εκμεταλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Βέβαια από 2α βράδυ άρχισαν όπως είπα τα εκφυλιστικα φαινόμενα και μέσα από το χώρο όπου κάποιοι θεώρησαν πως το πλιάτσικο είναι αναρχική πράξη. ναι μπες μέσα πάρε την πραμάτεια αλλά κάφτη, κάψε τον πολιτισμό της απάθειας. Μεμονωμένα περιστατικά που στην συνέχεια γενικεύτηκαν. Βέβαια μετά τα πράγματα χειροτέρεψαν. Οι κομμουνιστές (όπως και σε κάθε εξέγερση τα τελευταία 90 χρόνια) θεώρησαν πως έπρεπε να την καπελώσουν. Αρχικά βομβαρδιστηκαν όλα τα κανάλια με μηνυματα όπως "ο δολοφονος μπάτσος" λες και δν ξέρουμε ότι στόχος του κράτους είναι να καθαρίζει όλα τα επαναστατικά στοιχεία. 2ον άρχισαν και στέλνανε μαζικά σχολιαρόπαιδα να εκτονωθούν πετώντας πέτρες στους μπατσους και χτυπωντας το αστυνομικό τμημα της Εκάλης. Γιατί αυτοί δε θέλουν να καταστρέψουν το υπάρχον συστημα θέλουν να αναρριχηθούν στην εξουσια. Μιλάνε για οικονομική κρίση, που σημαίνει πως μάγκες δώστε 1500 ευρώ και βρείτε μας δουλειά στο δημόσιο και θα μαστε καλά παιδιά δεν θα διαδηλώνουμε. Μα τα 1500 ευρω δεν θα τα ρίξετε στην αγορά? Παλι ο καταναλωτισμός δε θα επιζήσει? Δεν θα χουν λέει τις ίδιες ευκαιρίες με τους πατεράδες τους. Δλδ τι ήταν οι πατεράδες τους? Φιλεύσπλαχνοι? Οταν αναρριχούνταν στην εταιρεία έπαιρναν και κανά αλλο μαζί τους? Ολοι αυτοί είναι μικροαστικοί φόβοι της γενιάς των σπουδαγμένων που βλέπουν ότι ο καπιταλισμός δεν τους έχει ανάγκη και τους πετάει. Αλλά αυτοί το βιολί τους. Ακόμα διαπραγματεύονται... Μετά βέβαια είχαμε τον αστυνομικό που δεν δήλωσε συγγνώμη. Ε ναι και λοιπόν? Στρατιώτης είναι? Εχετε δει κανένα στρατιώτη να ζηταει συγγνώμη? Οι α/α θα ζητούσαν? Και το χειρότερο από όλα είναι η συνεργασία αναρχικών με μπάτσους. Μιλάω για τους φίλους του που έχουν πάρε δώθε με μπάτσους και δικαστικους. Και ξεχνάνε το α και το ω στην βίβλο των αναρχικών πως κανείς δεν πρέπει να ναι στη φυλακή. Ασ τον δικάσει ο λαός, αλλά όχι τα αστικά δικαστήρια.
vastravoud Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 "Στόχος είναι η πλήρης ισοπέδωση του πολιτισμού της κατανάλωσης"; Σε υποχρέωσε κανείς φίλε μου να καταναλώνεις;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Εντάξει, everything back to normal. είδες που ανησυχούσες και νόμιζες ότι δεν θα φάμε ψωμί αύριο?
paschalia Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Να ρωτήσω κάτι άσχετο και ψιλοαπαγορευμένο στην παρούσα κατηγορία (εγώ η αφελής και η στον κόσμο μου γυναίκα)? Αν ανέβει -κάάάποια φορά- στην κυβέρνηση το Κ.Κ.Ε./συνασπισμός/αριστερό κόμμα τελοσπάντων , την αστυνομία και τον στρατό και την τροχαία τι θα τα κάνουνε ?
afentiko7 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 "Στόχος είναι η πλήρης ισοπέδωση του πολιτισμού της κατανάλωσης"; Σε υποχρέωσε κανείς φίλε μου να καταναλώνεις; Πολύ καλή ερωτηση. Εμένα όχι, αλλά τους υπόλοιπους 99 ναι. Η μπορεί και να γουστάρουν να τα τρώνε σε ρούχα. Αλλά τα λεφτά βλέπεις δεν μας τα δίνει η βροχή αλλά η δουλειά. και οι υπόλοιποι 99 δε θα χαν πρόβλημα να δουλέψουν 10ωρο, 12 ωρο αν παίρναν περισσότερα. Και θα μου πεις ε τι σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι? Ναι αλλά αν εσύ ήσουν μαγαζάτορας ποιον θα διάλεγες εμένα η αυτούς? Οπότε εγώ θα έμενα άνεργος. Δλδ δεν θα μπορούσα να τα βγάλω πέρα. Οπότε αυτοί με εξαναγκάζουν να δουλεύω 10ωρο και 12ωρο. @πασχαλιά πολλά πράγματα. Αρχικά θα καταστέλλουν αναρχικά κινήματα όπως του Ναυτικού (του ρώσικου). Η ακόμα θα αναγκάζουν σε θάνατο από πείνα όπως κάνανε κατά τη διάρκεια της λευκής επανάστασης που δήθεν λένε ότι την κάνανε τσαρικοι. Επίσης μπορεί και να προβοκάρουν κοινότητες όπως εκείνες των αναρχικών στην εμφυλιακή ισπανια. Μπορουν επίσης να σκοτώνουν 15χρονα όπως σε ουγγαρία, πολωνία, τσεχοσλοβακία... Αυτοί είναι ικανοί για τα πάντα. Τους είχε καταλάβει ο Μπακούνιν αλλά ποιος τον άκουγε
Lucifer Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Και τι σε νοιάζουν τα λεφτά ρε όμνι, αυτά τα πράματα είναι αστικοί θεσμοί. Υπάρχουν τόσες αυτόνομες κοινότητες ανά τον πλανήτη, πήγαινε εκεί και ψάρευε και τρώγε πορτοκάλια και ζήσε επιτέλους την έκσταση της κολλεκτιβοποίησης.
ANHLIKOS Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2008 Εντάξει, everything back to normal. ΧΑΧΑΧΑΧΑ:mrgreen: Όσο για το ότι μερικοί περνάνε από τα Εξάρχεια τρέχοντας … Γιατί ρε παιδιά? Τα Εξάρχεια είναι από τα λίγα μέρη που μπορείς να λες καλημέρα στο δρόμο και να μην σε κοιτάξουν με καχυποψία. Περνώντας όλοι μου την ζωή (με ένα μικρό διάλυμα λόγο σπουδών στη Πάτρα) στις γειτονιές του κέντρου δεν έχω νοιώσει ποτέ μου φόβο. (Μένω άγιο Παντελεήμονα) Τα Εξάρχεια είναι από τα λίγα μέρη στο οποίο όπως και να είσαι, είσαι ένας από αυτούς. Μα φοράς 70 σκουλαρίκια, μα τα μαλλιά σου τα ζηλεύει η Ραπουνζελ, μα κατέβηκες με τα σώβρακα και χίλια δυο άλλα μα…
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.