Προς το περιεχόμενο

Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαμαρτυρεσαι οταν θες να πετυχεις κατι ή οταν διεκδικεις κατι

(ανατροπη νομοσχεδιου κυβερνησης κλπ)

Εδω τι θελουμε να πετυχουμε?

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

"Χθες η Στατιστική Υπηρεσία μάς ενημέρωσε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η ανεργία στους νέους μέχρι 24 ετών ανήλθε στο 24,3%. Άρα δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις. Το ποσοστό αρκεί. Δίδει από μόνο του την εξήγηση της αμφισβήτησης και της αναταραχής. Άλλωστε, σύμφωνα με τους προγόνους μας, «αργία μήτηρ πάσης κακίας».

:P

Δημοσ.

Εγώ πάντως δέχομαι ένας άνεργος μετανάαστης ή ένας απελπισμένος νέος χωρίς δουλειά να ανοίξει ένα μαγαζί και να κλέψει έναν "εμποράκο"(δεν ξέρω αν μπορείς να λέγεσαι και εμποράκος αν έχεις ένα μαγαζί στο κέντρο της αθήνας). Παίρνει αυτά που του στερούνται και διαμαρτύρεται.

Αυτό που δεν δέχομαι είναι κάτι άτομα σαν κάποιους συμφοιτητές που είχα, μία ζωή βολεμένους, που τώρα τα σπάνε και τα καίνε και το παίζουν αναρχικοί, και σε 2-3 χρόνια με τα κονέ του μπαμπά θα χέζονται στο τάληρο.

Τέλος, εγώ αν ήμουν δικαστής, με το που έβλεπα συνήγορο υπεράσπισης τον Κούγια, θα έλεγα ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος.

Δημοσ.

Τέλος, εγώ αν ήμουν δικαστής, με το που έβλεπα συνήγορο υπεράσπισης τον Κούγια, θα έλεγα ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος.

indeed! :-D

Δημοσ.

Μα για όσους διαμαρτύρονται ενώ είναι βολεμένοι ή εν δυνάμει βολεμένοι, σου λένε εμείς διαμαρτυρόμαστε για τους άλλους που δεν μπορούν.

Το πιο απλό παράδειγμα, διαμαρτυρόνται και απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Εγώ που είμαι στον ιδιωτικό τομέα, με τα 1002 μειωνεκτήματα, τι πρέπει να κάνω, να πάρω ένα AK47 να βγώ έξω να τους πιάσω όλους όμηρους?

Δημοσ.
Μα για όσους διαμαρτύρονται ενώ είναι βολεμένοι ή εν δυνάμει βολεμένοι, σου λένε εμείς διαμαρτυρόμαστε για τους άλλους που δεν μπορούν.

Το πιο απλό παράδειγμα, διαμαρτυρόνται και απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Εγώ που είμαι στον ιδιωτικό τομέα, με τα 1002 μειωνεκτήματα, τι πρέπει να κάνω, να πάρω ένα AK47 να βγώ έξω να τους πιάσω όλους όμηρους?

Nα κατέβεις στον δρόμο φτάνει. :-)

Δημοσ.

Να κατέβω στον δρόμο. Και έχω κατέβει όταν είναι κάτι συγκεκριμένο, κάτι ρεαλιστικό. Εκεί διαφωνούμε.

Και στην επιθεώρηση εργασίας έχω πάει για να βρώ το δίκιο μου, και όλα. Άλλοι λένε... να δεν μου κολάει ένσημα, να δεν με πληρώνει βραδυνά. Και το πιο απλό πράγμα να το απαιτήσεις απο τον εργοδότη σου, δεν το έχουν κάνει επειδή φοβούνται. Μετά μην σου φταίει το κράτος.

Δημοσ.
Τα 15αχρονα έχουν σωστή αντίδραση για την ηλικία τους. Τώρα είναι που βράζουν μέσα τους. Αν ένας 15χρονος μου έλεγε τα αντίθετα θα με ανησυχούσε .
Δεν θυμάμε όταν ήμουν 15 χρονών εγώ ή από κοντινά έστω σχολεία να πετούσαμε πέτρες και μολότοφ ή να σπάμε. Τέλοσπάντων.

liopyr για να καταλάβω συμφωνείς με τις καταστροφές και τα συμβάντα των τελευταίων γεγονότων;

Σου είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ένα γεγονός που έγινε η αφορμή να ξεχυλήσει το ποτήρι από ένα σύμβολο επαναστατικού αγώνα?

Από το όλο σκηνικό σου μένει το γεγονός πως κάποιοι έκαναν πλιάτσικο σε διαλυμένα μαγαζιά?

Δεν μου μένει κανένα σύμβολο. Μου μένει μόνο ότι καταφέραμε πάλι και συσχετίσαμε την αγανάκτηση του κόσμου με αναρχικούς-μπατσους. Λές και τους έχουμε βάλει να πολεμάνε για εμάς. Μια πορεία όταν καταλήγει να πετάει πέτρες και να σπάει παράθυρα κ.τ.λ. τότε δεν είναι πορεία. Είναι όχλος.
Δημοσ.
Δεν θυμάμε όταν ήμουν 15 χρονών εγώ ή από κοντινά έστω σχολεία να πετούσαμε πέτρες και μολότοφ ή να σπάμε. Τέλοσπάντων.

Για καφέ με τους φίλους σου πάντως πήγαινες, και δεν φοβόσουν μη τυχόν σε πυροβολήσουν.

liopyr για να καταλάβω συμφωνείς με τις καταστροφές και τα συμβάντα των τελευταίων γεγονότων;

Περιμένεις μία απάντηση με ένα "ναι" ή ένα "όχι" ?

Το συζητάμε εδώ και πολλές σελίδες.

O Jello Biafra θα δικαιολογούσε κάπως έτσι την στάση των αναρχικών:

Why not destroy private property when it's used against you and me?

Is that violence - Or self-defense? You tell me.

Δεν θεωρώ τον ευατό μου αναρχικό, δεν προτιμώ αυτό τον τρόπο (αντί)δρασης, αλλά θεωρώ τους (πραγματικούς) αναρχικούς τους πιο αγνούς αγωνιστές.

Δεν ξέρω αν σε κάλυψα.

Δεν μου μένει κανένα σύμβολο. Μου μένει μόνο ότι καταφέραμε πάλι και συσχετίσαμε την αγανάκτηση του κόσμου με αναρχικούς-μπατσους. Λές και τους έχουμε βάλει να πολεμάνε για εμάς. Μια πορεία όταν καταλήγει να πετάει πέτρες και να σπάει παράθυρα κ.τ.λ. τότε δεν είναι πορεία. Είναι όχλος.

Συμφωνώ. Και νομίζω πως συμφωνούν και οι αναρχικοί σε αυτό.

Όσο διαβάζω τέτοια post για τις ζημιές και τις πέτρες στα παράθυρα, τόσο απογοητεύομαι με την δύναμη της προπαγάνδας.

Μπορεί να είναι το μόνο όπλο που τους έχει μείνει, αλλά δουλεύει πολύ καλά.

:-(

Δημοσ.
Για καφέ με τους φίλους σου πάντως πήγαινες, και δεν φοβόσουν μη τυχόν σε πυροβολήσουν.

Γιατί τώρα φοβάται κανείς να παει για καφέ?

O Jello Biafra θα δικαιολογούσε κάπως έτσι την στάση των αναρχικών:

Why not destroy private property when it's used against you and me?

Is that violence - Or self-defense? You tell me.

Δηλαδή με λίγα λόγια καταστρέφουμε απο ζήλια... επειδή δεν μας ανήκουν τα υλικά αγαθά που έχουν οι άλλοι.

Θα δεχόμουν ως αντίδραση την αποχή ή την αυτοσυγκράτηση στον καταναλωτισμό αλλά όχι την καταστροφή.

Ο μοναδικός τρόπος για να πλήξεις πραγματικά τους μεγαλοεπιχειρηματίες είναι αυτός ακριβώς.

Αλλά δυστυχώς οι ίδιοι ακριβώς που καταστρέφουν σήμερα... αύριο θα σπεύσουν να αγοράσουν το νέο iphone ή το νέο σουπερ pc επειδή η κάρτα τους δεν παίζει σε ανάλυση 2048χ1024 το crysis...

Δημοσ.
Σε ποιον το έκανε;

στο φούφουτο

-----Προστέθηκε 13/12/2008 στις 01 : 01 : 43-----

Διαμαρτυρεσαι οταν θες να πετυχεις κατι ή οταν διεκδικεις κατι

(ανατροπη νομοσχεδιου κυβερνησης κλπ)

Εδω τι θελουμε να πετυχουμε?

ανατροπή της κυβέρνησης, τερματισμό της απίστευτης καταστολής(από πλευράς αστυνομίας πάντα) που σκοτώνει-φυλακίζει-βασανίζει.

Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά ρε παιδιά, παραείναι πολλά για να είναι μεμονωμένα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...