FarCry Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Αν φερει ευθυνη και ο μικρος τοτε θα πρεπει λογικα να υπαρχει και ελαφρυντικο για τον δραστη (χωρις να ειμαι νομικος) στο δικαστηριο.Αν δεν υπαρχει νομικως και ευθυνη του θυματος ολα τα αλλα ειναι θεωριες... από ποτε έχει ευθύνες ένας ανήλικος? ευθύνη οι γονείς του πρέπει να έχουν η κάνω λάθος?
thanos-buzzzzy Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Πίσω από το χέρι του θύτη, που έκανε αυτό το απαίσιο έγκλημα που μας συγκλονίζει, κρύβονται οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί, δηλαδή το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, που ανέχεται χρόνια τώρα την εκτροφή και τη γιγάντωση παράλογων και εγκληματικών καταστάσεων, που ξεκινούν από κέντρα σκοτεινά, όμως ορατά από όλους. Αν θέλουν οι διάφοροι αυτόκλητοι ηγήτορες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης να κοροϊδεύουν εαυτούς και αλλήλους και όλοι μαζί τον ελληνικό λαό είτε από φόβο είτε από υπολογισμό είτε από ανομολόγητα κίνητρα, ας το κάνουν. Εγώ όμως θα πω την αλήθεια, όπως την βλέπω και όπως νομίζω ότι την βλέπει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας. Σταματήστε πια αυτό το βρώμικο και επικίνδυνο παιχνίδι με τους κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ, που μόνο αίμα, δάκρυα και καταστροφές προσφέρουν στον Λαό μας. Οι αντικειμενικές συνθήκες, ειδικά σε σχέση με όσα περάσαμε και ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν, δεν δικαιολογούν με τίποτα αυτή την κατάσταση. Μοιάζει σαν να θέλουμε να βγάλουμε οι ίδιοι τα μάτια μας. Καιρός να μιλήσει και ο Λαός ! Αθήνα, 7.12.2008 Μίκης Θεοδωράκης (Σε μεγαλο βαθμο αυτα τα λιγα λογια με εκφραζουν...)
antreas18 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 ο Λαος μας δυστυχως πρεπει να παθει πολλα απ'οτι φαινεται πριν μαθει.Και επιφυλασσομαι στο αν πραγματικα εχει μαθει κατι.Στοιχηματιζει κανεις απο εδω οτι στις εκλογες τα 2 κομματα που μας γ**ανε τοσα χρονια (σκανδαλα,οικονομια,ανεργια και μεσα σε ολα αυτα μια αθλια αστυνομια να προσθεσει το κερασακι στην τουρτα και να επιταχυνει αυτα, που μαντης δεν χρειαζεται να εισαι για να τα προβλεψεις, που θα γινουν.) δεν θα παρουν το 70-80 % των ψηφων μας?Αυτη δεν ειναι η αληθεια?Στο τελος ο ελληνας θα ψηφισει εχοντας σαν βαση τι τον συμφερει,γιατι αυτη την παιδεια εχει και αυτη μας μεταδιδουν χρονια τωρα. Κραταω απαυτα που πε ο Μικης αυτη την φραση "Σταματήστε πια αυτό το βρώμικο και επικίνδυνο παιχνίδι με τους κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ" Και ταυτοχρονα θα αναφερω ενα περιστατικο: Προχτες φευγοντας ο ξαδερφος μου απτο σπιτι μου (αμπελοκηπους προς κατεχακη) με τα ποδια ειχε μολις παρκαρει μια ηλικιωμενη λιγο πιο κατω και βλεποντας τον (δεν θα σχολιασω καν πως ειναι το παιδι γτ το θεωρω ανουσιο) ξαναμπηκε στο αυτοκινητο της τρεχοντας και κλειδωσε.Φυσικα με πηρε τηλ και λιωσαμε στα γελια.Αλλα δυστυχως το περιστατικο ειναι πολυ τραγικο και λυπηρο.Και το ανεφερα μαζι με την φραση του Μικη για να πω πως η κυβερνηση αυτο θελει.Να φοβισει.Να τρομοκρατησει.Να κανει τον αμορφωτο και μη σκεπτομενο να ζητησει τη βοηθεια της. Η ιδια πλυση εγκεφαλου πιθανως να γινεται και στην αστυνομια.Να τους λενε δλδ για "κινδυνους" για "τρομοκρατες" για "ταραχοποια στοιχεια" και αλλα τετοια που ως αποτελεσμα εχουν να περιοριζουν την κριση σου στα απολυτως απαραιτητα.Αλλωστε πως θα πεισεις εναν υγιη ανθρωπο να πληρωνεται μολις 700-800 ευρω με κινδυνο την ζωη του χωρις να του εχεις πλασαρει ενα πολυ ωραιο παραμυθακι???
VitamineQ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Καλά ότι ναναι … Δηλαδή ρε παιδιά για να καταλάβω λίγο εσείς 15 χρονών πώς ήσασταν; Εγώ θυμάμαι ότι ήμασταν με μακριά μαλλιά, φορούσαμε μπλούζες με μεταλ συγκροτήματα, είχαμε σκουλαρίκια και φυσικά πηγαίναμε στα Εξάρχεια και συχνάζαμε γκροτα και μεταλιον (σύνταγμα). Και θυμάμαι ότι όταν μας είπαν να φορέσουμε ποδιά και ότι θα είχαμε “point system” στο σχολείο (πχ σε βλέπει ο καθηγητής ακόμα και εκτός σχολείου να καπνίζεις σου βάζει πόντους, μαζεύεις ποντακια και τζους), τότε ήταν που κάναμε τις μεγάλες καταλήψεις (3 μήνες αν θυμάμαι καλά, 1500 άτομα κάθε βράδυ μέσα στο πολυκλαδικό Ηλιούπολης), τότε κάναμε τις πορείες, τότε πέσαμε μολότοφ κλπ κλπ. Και ήμασταν 16 χρονών. Μα δε τα έζησε κανένας αυτά; Δεν τα ξέρετε; Δε διαβάσατε μια φωτοτυπία και νομίζατε ότι θα αλλάξετε τον κόσμο από την επανάσταση σας ; Και προβληματίζεστε και αναρωτιέστε τι ήθελε ο 15χρονος στα Εξάρχεια και γιατί έβριζε τους μπάτσους; Εμείς κλείναμε τους δρόμους για τους τότε λόγους που περιοριζόντουσαν στον δικό μας χώρο. Τα είχαμε με το σύστημα μόνο για λόγους που αφορούσαν το σχολείο μας, ή την εκπαίδευση γενικά. Φανταστείτε να ήσασταν σήμερα 15 χρονών, να είχατε όλους πάνω από το κεφάλι σας με τα φροντιστήρια κλπ και να ακούγατε και να βλέπατε γύρω σας για γενιά των 700 ευρώ για παπάδες που τα παίρνουν, για υποκλοπές, για ζαρντινιέρες κλπ κλπ κλπ. Πόσο ασφάλεια θα νοιώθατε; Τι θα σκαφτόσασταν για το μέλλον σας; Τα 15αχρονα έχουν σωστή αντίδραση για την ηλικία τους. Τώρα είναι που βράζουν μέσα τους. Αν ένας 15χρονος μου έλεγε τα αντίθετα θα με ανησυχούσε . Το θέμα των ημερών είναι άλλο και εκεί είναι το ανησυχητικό. Το ότι όλη η προσοχή του κόσμου έχει πέσει σε μια μερίδα ανθρώπων τους οποίους τους έχουν βαφτίσει οι πολιτικοί και τα μμε ως αναρχικούς. Και έχει στραφεί η προσοχή τους εκεί. Σε αυτά τα άτομα τα οποία σπάνε αδιακρίτως μικρά μαγαζιά και αυτοκίνητα. Έτσι στρέφουν τον κόσμο εναντίων των αναρχικών και κάνουν τον κοσμακι να αγανακτήσει. Βγαίνει και ο χοντρός μετά και καλά να αναγγείλει μέτρα για τις επιχειρήσεις που έχουν πάθει ζημιές και όλα καλά. Εδώ να μου το θυμηθείτε ότι θα αρχίσουν να καίνε τα μαγαζιά μόνοι τους για να πάρουν τα 10 χιλιάρικα από τον Κωστάκη . Αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί περισσότερο απολα (εμένα τουλάχιστον) είναι ότι βλέπουμε ότι δεν υπάρχει πλέων αναρχικό κίνημα. Έστω ένας κεντρικός πυρήνας. Αν όντως υπήρχαν οργανωμένοι αναρχικοί θα έπρεπε να βγει ένα άτομο δημόσια και να έλεγε ότι δεν είναι αυτοί που σπάνε καταστήματα και κάνουν πλιάτσικο. Θα έπρεπε να βγει κάποιος από τα παλιά zines έστω, και να μιλήσει. Το ότι δε βγαίνει σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι οργανωμένο – ενωμένο- πλέων. Γιατί οι αναρχικοί παλιότερα τουλάχιστον είχαν ένα σχέδιο. Θα πάμε εκεί, στόχος είναι αυτός, θα φύγουμε από εκεί. Θα χτυπήσουμε τράπεζες, αλυσίδες, πολυτελή αμάξια και τίποτα άλλο. Σε αντίθεση με αυτά που μας δείχνουν σήμερα. Κύριε Παν. Παν. Νομίζω ότι είναι ώρα να ξαναγράψετε …
axaxouxas Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 ΧΩΡΙΣ να εχω σκοπο να δυναμητισω αλλο το φορτισμενο κλιμα πολεμου που βιωνουμε ΟΛΟΙ (παθων εγω.....και πολλοι αλλοι συναδελφοι μου) Σας παραθετω ενα ΚΕΙΜΕΝΟ - ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ των παιδιων αυτων που ''δηθεν αγωνιζονται'' στο ονομα μιας καλυτερης ΟΥΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ το οποιο ειναι γραμμενο ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ και το εχουν στειλει και στο εξωτερικο........ ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΤΕ ΤΟ ....... ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ! « on: December 12, 2008, 11:15:43 am » -------------------------------------------------------------------------------- μετά από μια θυελλώδη συνέλευση σε έναν θυελλώδη καιρό και με τα πνεύματα φορτισμένα από το μεθύσι των τελευταίων ημερών,σύντροφοι από τα δυτικά προάστεια συντάξαμε το παρακάτω κείμενο-διακήρυξη.Η παγκοσμιότητα του internet και το παγκόσμιο ενδιαφέρον μας έδωσε το θράσος να κάνουμε τη διακήρυξη Παγκόσμια! Βρισκόμαστε στην έκτη προς έβδομη μέρα της εξέγερσης και η αίσθηση μας είναι ότι ΟΛΑ τώρα αρχίζουν. Τα γεγονότα όχι μόνο δεν πηγαίνουν προς εκτόνωση αλλά αντίθετα κλιμακώνονται διαδοχικά και ασταμάτητα. Ποιοι βρισκονται πίσω από την εξέγερση? Ποιών οι ενέργειες,οι δράσεις,οι κινήσεις κρατούν και φουντώνουν τη φλόγα της? Των αναρχικών; Των μαθητών; Των μεταναστών; Των άνεργων και καταφρονεμένων; Των νεολαίων από τα πλούσια βόρεια και νότια προάστια; Των τσιγγάνων; Των χουλιγκάνων; Των εργατών; Oλων αυτών και πολύ περισσότερων είναι οι ενέργειες,οι δράσεις,οι κινήσεις της εξέγερσης και όλες αυτές μαζί σχηματίζουν την ασταμάτητη λάβα που ξύπνησε όταν η πρόστυχη αδιανόητη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη συντάραξε την Ελλάδα το βράδυ του Σαββάτου. Όλοι μαζί με τις διαφορές μας γράφουμε ιστορία και συγκλονίζουμε όλο τον πλανήτη. Η εξέγερση αυτή όχι μόνο δεν θα σταματήσει αλλά προορίζεται να μεταλαμπαδευτεί σε όλη την Ευρώπη και σε όλη την υφήλιο. Σε αυτό το πλαίσιο είναι κατανοητός ο πανικός της εξουσίας Όμως τίποτε δεν συγχωρεί,τίποτε δεν δικαιολογεί,τίποτε δεν κάνει ανεκτό το απίστευτο πρωτοφανές όργιο βίας που αυτή καθημερινά και αδιάκοπα εξαπολύει. Πόσο μάλλον όταν αυτή η βία παραμένει χωρίς καταγραφή ή αφόρητα διαστρεβλωμένη από την ξεφτιλισμένη τηλεόραση. Σύντροφοι μας έχουν υποστεί απρόκλητους ξυλοδαρμούς,μαθητές χτυπιούνται ανελέητα,φασίστες στην επιθανάτια αγωνία τους βγάζουν ατιμώρητα τα όπλα τους, ασφαλίτες οργιάζουν ανεξέλεγκτα,μετανάστες απειλούνται οι ζωές τους αλλά για τα κανάλια υπάρχουν μόνο σπασμένα μαγαζιά και "εγκληματικό" πλιάτσικο. Για κακή τους τύχη τους έχουν απομείνει μόνο γηραλέες νοικοκυρές και λοιπά φοβισμένα ανθρωπάκια όπως και τα τελειωμένα φασιστοειδή. Η οργή μας και για αυτά δεν έχει όριο και στο εξής ας προσέχουν. Η Εξέγερση μετατρέπει το αδύνατο σε δυνατό, Είναι το όνειρο που ξυπνάει όταν ο προηγούμενος ατελείωτος εφιάλτης τελειώνει. Γιατί σύντροφοι ήταν εφιάλτης αυτό που ζούσαμε πριν στα Δυτικά προαστεία,στην Αθήνα,στον Κόσμο ολόκληρο. Μέσα σε μια άσχημη πνιγερή πόλη, να φτύνουμε καθημερινά τη μιζέρια μας να σκοτώνουμε τη φαντασία μας να φοβόμαστε τον διπλανό μας να μένουμε αβοήθητοι στην ανημπόρια μας να βομβαρδιζόμαστε από γιαλαντζί διαφημίσεις να νομίζουμε ότι αξίζουμε γι'αυτά που έχουμε και όχι για αυτά που είμαστε. Αλέξη σε ντρεπόμαστε εκεί που βρίσκεσαι γιατί χρειάστηκε το δικό σου αίμα για να ξυπνήσουμε από τον εφιάλτη μας και να ζήσουμε το όνειρο της ζωής. Όμως αν εμείς σε ντρεπόμαστε,οι άλλοι τώρα σε τρέμουν με ένα τρόμο που παραλύει τα σωθικά τους. Πρώτα-πρώτα οι ασφαλίτες που μεταμφιέζονται σε εξεγερμένους για να απαγάγουν μαθητές στα μπουντρούμια της ασφάλειας. ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ! ΑΠΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΥΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ, Έρχεται η τιμωρία τους και κανένα βαθύ κράτος δεν θα τους σώσει. Είστε εσείς που σπέρνετε τη χειρότερη κινδυνολογία,την ποταπή ηττοπάθεια,τον εξωφρενικό φόβο κι όλα αυτά για να γλιτώσετε το τομάρι σας. Δεν θα το γλιτώσετε! Δεν είστε όμως μόνο εσείς που κάνετε τα παραπάνω. ΌΛΑ τα κοινοβουλευτικά κόμματα ζουν την αγωνία τους και σκίζονται για να εκτονώσουν την εξέγερση. Οι μικροαστοί που δεν μπορούν να διανοηθούν τη ζωή τους χωρίς το μαγαζάκι τους, αφυδατωμένες υπάρξεις που ζουν μόνο για την είσπραξη χρήματος, ζουν και αυτοί τον υπαρξιακό τους φόβο. Δεν χρειάζεται να μας φοβούνται τόσο! Εκτός από αυτούς που ενεργά και ξετσίπωτα βοηθουν τη δολοφονική εξουσία, οι υπόλοιποι θα αφεθούν στην αβάσταχτη μιζέρια τους. Και μπράβο στους μικροαστούς που υπερβήκαν τους εαυτούς τους και συμμετείχαν στα γεγονότα από τη σωστή πλευρά. Όσο κι αν αποσιωπάται δεν είναι λίγοι! Όμως αρκετά γράψαμε για τη μικροαστική τάξη.. .Η ιστορία γράφεται τώρα από άλλες δυνάμεις και αυτές οι δυνάμεις θα ενισχύσουν συντριπτικά την παρουσία τους τις επόμενες μέρες. Μετά από 6 μέρες κολοσσιαίων συγκρούσεων ΣΗΜΕΡΑ ξεκινά μοιραία ο δεύτερος γύρος με νέες κορυφώσεις,νέα ορόσημα,νέες ανατάσεις. ΣΗΜΕΡΑ είναι το νέο ραντεβού της ιστορίας στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Εκεί θα είναι οι μαθητές που έχουν υποστεί τη χειρότερη αστυνομική βία εκεί θα είναι οι εξεγερμέοι φοιτητές του 2006-2007 εκεί θα είναι οι άνεργοι που πάλευαν χρόνια με την κατάθλιψη και την ταπείνωση εκεί θα είναι οι εργάτες που θα λουφάρουν από τη δουλειά τους και που τις τελευταίες μέρες βλέπουν με άλλο τσαμπουκά το αφεντικό τους εκεί θα είναι οι μετανάστες που για χρόνια ξέρουν ήδη τί σημαίνει χούντα εκεί θα είμαστε και μεις από τα δυτικά προάστια και που για δεκαετίες σπαρασσόμασταν από τους πιο γελοίους τοπικισμούς ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ. Μας κατηγορούν ότι η εξέγερση μας είναι άναρθρη,τυφλή,αντιδραστική. Ότι δεν ξέρουμε τί θέλουμε ούτε ακόμη τί δεν θέλουμε. Ότι είμαστε κλέφτες και καταστροφείς. Ε,λοιπόν ξέρουμε τί θέλουμε και ξέρουμε τί δεν θέλουμε. Δεν θέλουμε ασφαλίτες πληρωμένους να τρομοκρατούν τους έφηβους Δεν θέλουμε χημικό πόλεμο που φράζει τα πνευμόνια μας και τυφλώνει τα μάτια μας Δεν θέλουμε Μ.Α.Τ,μπράβους,νταβατζήδες,παράσιτα σεκιουριτάδες,επαγγέλματα βίας και επιβολής. Δεν θέλουμε μολυσμένο αέρα,καμμένα δάση,μπετόν που σκοτώνει το χώμα της φύσης. Δεν θέλουμε φυλακές που ισοπεδώνουν το άτομο,παράλογους νόμους για τη φούντα,κάμερες που επιτηρούν τη ζωή για να προστατεύσουν την άψυχη ιδιοκτησία. Στο πρόχειρο προσχέδιο μανιφέστου για την ζωή μετά την εξέγερση ζητάμε και θα επιβάλουμε: 1)Απελευθέρωση του ευρύτερου κέντρου της αθήνας από τα αμάξια-Πόλη για τους πεζούς,τους ποδηλάτες,τους κοσμοπολίτες,τα παιδιά 2)Μετατροπή των κατεστραμμένων τραπεζικών κτιρίων σε άσυλο για τους φτωχούς,βιβλιοθήκες και free internet points όπως και coffeshops αλα amsterdam(ευχαριστούμε τα κείμενα του indymedia που μας έδωσαν την ιδέα!) 3)Μετατροπή των αστυνομικών τμημάτων σε δωρεάν μαγειρία που θα προσφέρουν ποιοτικό βιολογικό φαγητό σε όποιον το ζητά και όποιον το έχει ανάγκη. 4)Copyleft όλο το πνευματικό ενημερωτικό και πάσης φύσεως πληροφοριακό υλικό όπως και ελεύθερο 1gbps internet με σύγχρονες οπτικές ίνες. 5)Κατάργηση πετρελαίου και φυσικού αερίου και αντικάτασταση της στα σπίτια και στα μέσα παραγωγής με υπερσύγχρονες ηλιακές κυψέλες και άλλες πρωτοπόρες πλήρως ανανεώσιμες μορφές ενέργειας(με επιφύλαξη στην αιολική και απόρριψη των βιοκαυσίμων) 6)έφοδος στα σκοτεινά καλυπτώμενα από την αστυνομία μπουρδέλα και απελευθέρωση των εξαναγκασμένων πουτάνων που βρίσκονται εκεί, θετική αναγνώριση της γυναικείας σεξουαλικότητας ως δικαιώματος που θα ασκείται αυτόβουλα και αυθόρμητα από τις ίδιες,κανένα έλεος σε βιαστές και παιδεραστές,καμιά ταπείνωση και εξεφτελισμός σε όσους απολαμβάνουν τη σεξουαλικότητα τους με διαφορετικό τρόπο εφόσον δεν ασκούν επιβολή και καταναγκασμό 7)έφοδος στις φυλακές και απελευθέρωση όλων, εκτός όσων αποδεδειγμένα σχετίζονται με εγκλήματα παιδεραστίας,βιασμών,ρατσισμού και πορνικής σωματεμπορίας. 8 ) Προτεραιότηρτα στα μικρά παιδιά στις αναγκές τους για παιχνίδι,τρυφερότητα,αγάπη και χαρά. 9)Δωρεάν υποδομές παιδείας,υγείας με ταυτόχρονο περιορισμό των αυθαιρεσιών και της εξουσίας όσων εργάζονται εκεί.Σχέση υπεύθυνη,ανοιχτή,φιλική μεταξύ ασθενών- γιατρών και μαθητών-δασκάλων. 10)Δωρεάν μεταφορές και ενθάρρυνση του ποδηλάτου στην πόλη με ταυτόχρονη επέκταση των τρένων σε όλη την επικράτεια. Αυτά είναι χοντρικά και επιγραμματικά όσα θέλουμε και θα φέρουμε. Μπορεί κάποια άλλα εξίσου ουσιώδη να απουσιάζουν όμως και τα παραπάνω δεν είναι λίγα και αμελητέα. Γνωρίζουμε ότι το κίνημα μας έχει όχι μόνο αποκτήσει παγκόσμιο ενδιαφέρον αλλά πολύ περισσότερο εμπνέει μια παγκόσμια εξέγερση. Συντάσσοντας τα 10 πρόχειρα σημεία "τί θέλουμε" το είχαμε σοβαρά υπόψη μας. Τη στιγμή που τα ασφυξιογόνα της εξουσίας σύμφωνα με πολλές πηγές στερεύουν διακηρύσσουμε την αλληλεγγύη μας στους Παλαιστίνιους που χάνουν καθημερινά Αλέξηδες και καταγγέλουμε την ισραηλινή κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ξαποστείλει νέα επαχθη φορτία ασφυξιογόνων και δακρυγόνων στην ελληνική κυβέρνηση. Δεν είμαστε όμως αντισημίτες και δεχόμαστε την αλληλεγγύη οποιουδήποτε εβραίου θέλει να την δώσει ,και δεν έχει βάψει τα χέρια του με το αίμα των Αλέξηδων της Παλαιστίνης, με την ίδια χαρά όπως και με τους υπολοιπους. Έίναι μοιραίο στην εποχή του internet αυτή η εξέγερση να φωτίσει τα πέρατα της οικουμένης. Να διατρανώσει ότι το αίμα ενός 15χρονου δεν εξαργυρώνεται ούτε με όλα τα λεφτά του κόσμου. Να αναδείξει την αξία και τη σημασία της ζωής πάνω από το χρήμα και το χρηματιστήριο,τις τράπεζες τώρα που το ίδιο το παγκόσμιο σύστημα του χρήματος αντιμετωπίζει το κραχ του. Να αποκαλύψει ότι οι εξουσίες είναι απάνθρωπες και δολοφονικές Να ξεσκεπάσει το κενό και την παραμορφωμένη γύμνια μιας ζωής αβίωτης. Σύντροφοι όλου του κόσμου μεταφέρετε το μήνυμα και ακολουθήστε μας. Εμείς από τα δυτικά προάστεια θα είμαστε σήμερα στους δρόμους της Αθήνας για να δυναμώσουμε τη φλόγα της επανάστασης και καμιά μπόρα δεν θα μας σταματήσει!
FarCry Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Τον Κούγια έπρεπε να κυνηγάνε αυτοί, όχι την αστυνομία ... ή ακόμη καλύτερα όλους τους δικηγόρους, εφόσον επικρατεί αυτή την περίοδο η παράνοια της γενίκευσης και της μαζοποίησης. Πριν από λίγο έγινε επίθεση στο γραφείο του Αλέξη Κούγια. Από γνωστούς-άγνωστους Στην οδό σταδίου έγινε η επίθεση στο γραφείο και έκαψαν αυτοκίνητο και κάποια ΑΤΜ. Με ανακοίνωση του ο Κούγιας επιβεβαιώνει την επίθεση από δέκα κουκουλοφόρους: "Κατόπιν εμπαθούς επίθεσης από τα ΜΜΕ και τον Δικηγορικό σύλλογο, δέκα άγνωστοι κουκουλοφόροι αφού έσπασαν την πόρτα της εξώπορτας , απείλησαν τους θυρωρούς και μετά έσπασαν την πόρτα του γραφείου μου και απείλησαν τους συνεργάτες μου. Θέλω να πω ότι δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ και θα συνεχίσω να λέω τα πράγματα με το όνομα τους και ας δυσαρεστούνται κάποιοι. Καθιστώ υπεύθυνους για τις επιθέσεις και ότι γίνει στο μέλλον σε μένα τους συνεργάτες ή την οικογένεια μου, τον τον υπουργό δημοσίας τάξεως που βοήθησα πολύ στην υπόθεση Πόρτο Καρράς, τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ που άφησαν ανυπεράσπιστους στην βορά κουκουλοφόρων. Δεν θέλω να πιστέψω ότι έγινε επίτηδες. θα τα καταγγείλω όλα στο Ευρωπαικό δικαστήριο". Η επιστολή διαβάστηκε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου :-D:-D:-D:-D:-D :devil::devil: -----Προστέθηκε 13/12/2008 στις 07 : 37 : 12----- όχι και το glou ρε παιδιά :-(:-(:-(
Tenshi Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 ΧΩΡΙΣ να εχω σκοπο να δυναμητισω αλλο το φορτισμενο κλιμα πολεμου που βιωνουμε ΟΛΟΙ (παθων εγω.....και πολλοι αλλοι συναδελφοι μου) Ναι ναι,ειδικά χτές το μεσημέρι που είχαν μαζευτεί μυλιούνια ο κόσμος στην Ομόνοια, σας έκαναν τον βίο αβίωτο πάλι.7 στάντ όπως βγαίνεις απο τον ηλεκτρικό,κοντά στην έξοδο Αθηνάς και άλλα τόσα λίγο πιο μέσα.Δέν ίδρωσε τα αυτάκι κανενός. btw και να θέλω να αγοράσω λαχείο εκεί μέσα,δέν μπορώ,αγχώνομαι απο τις επιλογές που έχω! Πήγα Στουρνάρη,πιο πολύ απο περιέργεια,παρά να αγοράσω κάτι.Κρανίου τόπος,δέν υπάρχει τίποτα όρθιο.Ειδικά η Τζόρτζ μοιάζει με κινηματογραφικό πλατό.Καμένα αμάξια και σπασμένες βιτρίνες παντού!Τα καταστήματα που γλύτωσαν μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού χωρίς υπερβολές.Σε ένα απο τα λίγα pc-μάγαζα που δέν καταστράφηκαν,το παλικάρι είχε γίνει σάν τον Che Guevara (στην κυριολεξία),αφού τις τελευταίες 5 μέρες κοιμόταν μέσα σ'αυτό.Τι να πούν δηλαδή και αυτοί που χάσαν τις δουλειές τους εν μέση γιορτών. Όσο για την προκήρυξη...just a WoW (Wall of Words).H αμπελοφιλοσοφία στα καλύτερά της.Αν σου περισσεύουν μερικές έντυπες, τις θέλω για προσάναμα.Άυριο θα βάλω κοψίδια στα κάρβουνα
FarCry Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 -----Προστέθηκε 13/12/2008 στις 07 : 50 : 50-----
liopyr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί περισσότερο απολα (εμένα τουλάχιστον) είναι ότι βλέπουμε ότι δεν υπάρχει πλέων αναρχικό κίνημα. Έστω ένας κεντρικός πυρήνας. Αν όντως υπήρχαν οργανωμένοι αναρχικοί θα έπρεπε να βγει ένα άτομο δημόσια και να έλεγε ότι δεν είναι αυτοί που σπάνε καταστήματα και κάνουν πλιάτσικο. Θα έπρεπε να βγει κάποιος από τα παλιά zines έστω, και να μιλήσει. Το ότι δε βγαίνει σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι οργανωμένο – ενωμένο- πλέων. Γιατί οι αναρχικοί παλιότερα τουλάχιστον είχαν ένα σχέδιο. Θα πάμε εκεί, στόχος είναι αυτός, θα φύγουμε από εκεί. Θα χτυπήσουμε τράπεζες, αλυσίδες, πολυτελή αμάξια και τίποτα άλλο. Σε αντίθεση με αυτά που μας δείχνουν σήμερα. Oι αναρχικοί δυστυχώς έχασαν τελείως τον έλεγχο. Δεν το λέω εγώ. Οι ίδιοι το λένε. Δεν μπορούν πλέον να ελέγξουν χουλιγκάνους, ασφαλίτες ακόμα και παιδάκια που σπάνε ότι βρουν. Μέχρι και (διακριτική) περιφρούρηση μικρο-μάγαζων από αναρχικούς είδαμε σε πορεία. (WtF δηλαδή). Farcry ας κρατήσουμε αυτό: Πριν από λίγο έγινε επίθεση στο γραφείο του Αλέξη Κούγια. Από γνωστούς-άγνωστους Και αυτό: Η επιστολή διαβάστηκε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου
FarCry Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Αυτό που ήθελα να πω, φαίνεται ότι το κατανόησε ο the_judas.Συμφωνώ πέρα για πέρα ότι έφταιγε ο φρουρός και ότι δεν ήταν σωστό ότι έκανε. Όμως ΔΕΝ αναφέρομαι στις πράξεις του ειδικού φρουρού, ΔΕΝ . Αυτές έχουν αναλυθεί και καταδικαστεί για 64 σελίδες . Όμως δεν μπορώ και να μην πω ότι και ο μικρός και η παρέα του έφεραν κάποια ευθύνη για τα γεγονότα . Αυτοί ξεκίνησαν ΟΛΟ αυτό το γαϊτανάκι/ντόμινο. Αν θέλετε το καταννοείτε ,αν δεν θέλετε ,έχει καλώς . "Ένας 15χρονος τόλμησε από το Παλαιό Ψυχικό όπου έμενε να πάει με την παρέα του να διασκεδάσει στα Εξάρχεια: ΕΝΟΧΟΣ Ένας 15χρονος από ευκατάστατη οικογένεια άλλαξε ιδιωτικό σχολείο: ΕΝΟΧΟΣ Ένας 15χρονος πήγε με την παρέα του σε αγώνα πόλο όπου έτυχε να γίνουν επεισόδεια: ΕΝΟΧΟΣ ΝΑΙ όλα αυτά ισχυρίστηκε ο δολοφόνος ειδικός φρουρός στην απολογία του και μάλιστα ότι όλα αυτά του τα είχαν πει, δεν τα ήξερε καν από προσωπική του γνώση. Αλλά και να τα ήξερε μόνος του, ήταν τόσο κακά πράγματα;... Είναι τόσο κακό ένας έφηβος να διασκεδάζει σε μια άλλη περιοχή από αυτή που κατοικεί; Είναι τόσο κακό να αλλάζει σχολείο; Είναι τόσο κακό να έιναι σε έναν αγώνα πόλο; Ακόμα και να είναι κακό, η τιμωρία πρέπει να είναι θάνατος; Δεν ντρέπεται αυτός ο "άνθρωπος", αυτός ο πατέρας των 3 παιδιών να απολογείται χρησιμοποιώντας αυτά τα λόγια; Ντρέπομαι για λογαριασμό του. Ντρέπομαι που υπάρχουν τέτοια άτομα στην κοινωνία. Ντρέπομαι που υπάρχουν τέτοια άτομα σε ένα σώμα ασφαλείας που θα έπρεπε να πρστατεύει τον πολίτη. Ντρέπομαι......"
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Πολύ με κούρασε το νήμα. Από το σημείο που ο μπάτσος εκτελεί εν ψυχρώ στο δρόμο πιτσιρίκο, μέχρι το σημείο που ο πιτσιρίκος με το κόκκινο κολλητό παντελόνι από τα Β.Προάστεια της σχολής... Μωραϊτη, γίνεται.... σύμβολο επαναστατικού αγώνα των φτωχών και κατατρεγμένων, πρέπει να έχουμε μια απόσταση σε έτη φωτός τουλάχιστον. Εντάξει η φτώχεια φέρνει πέτρες, τα άλλα είναι απλώς λεπτομέρειες. Ουδεμία σχέση έχουν πάντως με κακομαθημένους πιτσιρίκους και καραμπινόβλαχους μπάτσους.
liopyr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Από το σημείο που ο μπάτσος εκτελεί εν ψυχρώ στο δρόμο πιτσιρίκο, μέχρι το σημείο που ο πιτσιρίκος με το κόκκινο κολλητό παντελόνι από τα Β.Προάστεια της σχολής... Μωραϊτη, γίνεται.... σύμβολο επαναστατικού αγώνα των φτωχών και κατατρεγμένων, πρέπει να έχουμε μια απόσταση σε έτη φωτός τουλάχιστον. Δεν έγινε σύμβολο κανενός επαναστατικού αγώνα. Αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα όπως θες. (ή όπως σε βολεύει).
FarCry Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 "Σήμερα θα αποφασιστεί αν η κυβέρνηση θα κάνει χρήση των διατάξεων του πρόσφατου νόμου της Μαριέττας Γιαννάκου για την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εξακριβώσει ότι η πλειονότητα των μολότοφ που χρησιμοποιούν οι κουκουλοφόροι, παρασκευάζονται στα εργαστήρια πανεπιστημιακών ιδρυμάτων." troktiko: Συγνώμη αλλά χρειάζονται ειδικά εργαστήρια για να φτιάξουν μια μολότοφ; Το internet είναι γεμάτο με οδηγίες ακόμα και το wikipedia έχει... ρε δεν αντέχω.... είναι τραγικά αστείο
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Τότε θα έπρεπε να αλλάξει ο τίτλος του νήματος: "Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας λόγω γενικής φτώχειας & ανεργίας" με υπότιτλο "ψείρισαν κινητά τηλέφωνα, μπριζόλες & ρούχα" Για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης. Τι 16χρονος και βλακείες; Πίσω από το δάχτυλό μας θα κρυβόμαστε;
liopyr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2008 Τότε θα έπρεπε να αλλάξει ο τίτλος του νήματος: "Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας λόγω γενικής φτώχειας & ανεργίας" με υπότιτλο "ψείρισαν κινητά τηλέφωνα, μπριζόλες & ρούχα" Για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης. Τι 16χρονος και βλακείες; Πίσω από το δάχτυλό μας θα κρυβόμαστε; Σου είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ένα γεγονός που έγινε η αφορμή να ξεχυλήσει το ποτήρι από ένα σύμβολο επαναστατικού αγώνα? Από το όλο σκηνικό σου μένει το γεγονός πως κάποιοι έκαναν πλιάτσικο σε διαλυμένα μαγαζιά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.