Προς το περιεχόμενο

Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσο και να θέλουμε να τα δούμε άσπρο-μαύρο τα πράγματα η αλήθεια είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια τα πράγματα είναι γκρίζα, πολύ γκρίζα.

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μου λες ότι αυτό το πράγμα που γίνεται τις τελευταίες μέρες (το οποίο στηρίζεται σε διάφορες ομάδες με διαφορετικά κίνητρα, από τις οποίες αυτή με το ιδεολογικό είναι η μικρότερη) έχει καμία άμεση ή έμμεση σύνδεση με το Πολυτεχνείο που αντιστάθηκε σε ένα χουντικό καθεστώς;

Δεν σου λέω ότι πρέπει να κατεβάζουμε αμάσητο το οτιδήποτε, αλλά, αλήθεια, η σημερινή κατάσταση για εκεί είναι;

Θελεις την ειλικρινη μου απαντηση?

Σημερα ειναι πολυ χειροτερα απο τοτε... κι'αν θελεις να το αναλυσουμε, πολυ ευχαριστως.

Δημοσ.
Χεχε! :lol::lol::lol::lol:Ωραίος

-----Προστέθηκε 12/12/2008 στις 02 : 56 : 25-----

Πραγματικά όοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοτι να ναι!!

Το ξέρεις ότι οι άνδρες της ΜΑΤ έχουν υψηλότερο μισθό γιατί παίρνουν ειδικό επίδομα? Άρα τα περί "γουστάρουν να δέρνουν και είναι επιλογή τους" είναι επιεικώς ανόητα. Ποιος σου λέει εσένα ότι δεν το κάνουν για να έχουν υψηλότερο μισθό?

Δευτερον. Που έχεις δει εσύ να χτυπούν με γκλόπς τις πλάτες των παπούδων ή να τους ρίχνουν χημικά στο πρόσωπο? Αυτοί που προκαλούν την αστυνομία είναι νέοι και όταν λέω νέοι ενοώ κάτω των 30. Βλέπεις συχνά παπούδες 80 ετών με πίεση και αναπνευστικά προβλήματα να επιτίθενται σε αστυνομικούς? Αν βλέπεις εσύ τότε πάω πάσο, αλλά μη λες ότι να ναι για να δημιουργείς εντυπώσεις. Και μη γενικεύεις όπως επιτυχώς εδώ και ώρα κάνεις!

Όπως μπορώ να καταλάβω ο critter μιλά για μια ανθρώπινη παράμετρο που ονομάζεται ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και δυστυχώς μπορεί να έρθει πολύ συχνά σε ρήξη στην προκείμενη περίπτωση (λεπτές ισορροπίες?).

άλλα όπως στην αρχή κάπου μας λες... αυτό ΚΑΝΟΝΙΖΕΤΑΙ με ένα καλό μισθό/βαθμό(?)

θυμίζω ότι υπήρχαν "ηρωικές" στιγμές με συνταξιούχους παππούδες και μάλιστα σχετικά πρόσφατα στους δρόμους μας... εκτός και αν ξεχάσαμε ότι φάγανε και καμπόσες! η τέλος πάντων τα παραφούσκωνε η TV..αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ με βεβαιότητά έτσι όπως μπλεξαμε...

από την άλλη χμ...αν ο παππούς είναι κομμουνιστής και φαίνεται...είναι πρόκληση! (μαύρο χιούμορ)

Δημοσ.

Πραγματικά όοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοτι να ναι!!

Το ξέρεις ότι οι άνδρες της ΜΑΤ έχουν υψηλότερο μισθό γιατί παίρνουν ειδικό επίδομα? Άρα τα περί "γουστάρουν να δέρνουν και είναι επιλογή τους" είναι επιεικώς ανόητα. Ποιος σου λέει εσένα ότι δεν το κάνουν για να έχουν υψηλότερο μισθό?

Δευτερον. Που έχεις δει εσύ να χτυπούν με γκλόπς τις πλάτες των παπούδων ή να τους ρίχνουν χημικά στο πρόσωπο? Αυτοί που προκαλούν την αστυνομία είναι νέοι και όταν λέω νέοι ενοώ κάτω των 30. Βλέπεις συχνά παπούδες 80 ετών με πίεση και αναπνευστικά προβλήματα να επιτίθενται σε αστυνομικούς? Αν βλέπεις εσύ τότε πάω πάσο, αλλά μη λες ότι να ναι για να δημιουργείς εντυπώσεις. Και μη γενικεύεις όπως επιτυχώς εδώ και ώρα κάνεις!

Πραγματικά όοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοτι να ναι και μαλιστα εξοργιστικα υψωμενο εις την οτι ναναι με την συμπαρασταση του λογαριθμου κλαφτα Χαραλαμπε.

Α. Σαφεστατα και το ξερω οτι παιρνουν επιδοματα αλλα δεν περιμενα τετοια αξιολυπητη και εξοργιστικη οσο δεν παει απαντηση. Πραγματικα μενω με το στομα ανοιχτο. Περισσοτερο και απο τις δηλωσεις του Κουγια.

Δηλαδη εσυ δικαιολογεις καποιον να μπει να δειρει συνταξιουχους επειδη παιρνει περισσοτερα απο αυτον που δεν δερνει συνταξιουχους?

Ρε πατε καλα ορισμενοι εδω μεσα ή σας εχει λειψει ο Παπαδοπουλος και ο Πατακος?

Ακους εκει πληρωνονται περισσοτερο για να δειρουν. Ρε, 10.000€ το μηνα να μου δινουν δεν θα βαρεσω το γεροντακι. Το καταλαβες αυτο?

Β.Εχεις δει ποτε ειδησεις? Πριν 7-8 χρονια πλακωνοντουσαν στα καναλια για εβδομαδες για το σκηνικο που περιγραφω. Ειχαν φαει ξυλο τα παπουδια με γλομπς (ειχανε ανοιξει κεφαλια) και ειχανε πεσει και δακρυγορα. Θα στο επιβεβαιωσουν και αλλοι εδω μεσα που βλεπουν ειδησεις.

Και αυτο που περιγραφω ηταν το πιο φρικιαστικο περιστατικο. Κατα τα αλλα σχεδον καθε χρονο βαρανε ηλικιωμενους. Και φετος το ΜΑΙΟ εξω απο το Μαξιμου φαγανε γκλομπιες και δακρυγονα(ειχαμε και τραυματια με αναπνευστικο) επειδη (λεγανε οι μπατσοι) πηγανε να σπασουνε τον αστυνομικο κλοιο :-D (με τις μαγκουρες μήπως?)

Edit: Επι Σημίτη ειχε δωθει η εντολη να χτυπησουνε τους συνταξιουχους (μιλαμε για την περιπτωση που ειχε γινει ο χαμος).

Δημοσ.
Δευτερον. Που έχεις δει εσύ να χτυπούν με γκλόπς τις πλάτες των παπούδων ή να τους ρίχνουν χημικά στο πρόσωπο? Αυτοί που προκαλούν την αστυνομία είναι νέοι και όταν λέω νέοι ενοώ κάτω των 30. Βλέπεις συχνά παπούδες 80 ετών με πίεση και αναπνευστικά προβλήματα να επιτίθενται σε αστυνομικούς? Αν βλέπεις εσύ τότε πάω πάσο, αλλά μη λες ότι να ναι για να δημιουργείς εντυπώσεις. Και μη γενικεύεις[/u'] όπως επιτυχώς εδώ και ώρα κάνεις!

09.03.1995

Δυνάμεις των ΜΑΤ επιτίθενται στις 9/3 εναντίον συγκεντρωμένων συνταξιούχων που ζητούσαν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 5 άτομα. Τη συγγνώμη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως εκφράζει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Στέλιος Παπαθεμελής.

Πηγή

Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελούν οι συνταξιούχοι, οι διαμαρτυρίες των οποίων «γίνονται είδηση» μόνο όταν τα «τιμημένα γηρατειά» βρεθούν κάτω από τις αστυνομικές ράβδους. Ιστορική έχει μείνει η 9η Μαρτίου 1995, όταν τα ΜΑΤ έπνιξαν στα χημικά την απόπειρά τους να φτάσουν στο Μαξίμου. Σύμφωνα με την επίσημη αστυνομική εκδοχή, οι ηλικιωμένοι «επιτέθηκαν με καδρόνια, με αποτέλεσμα να σπάσουν τρεις ασπίδες» των ΜΑΤ. Ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε συγγνώμη για το ψέκασμα ενώ ο Θόδωρος Πάγκαλος υποστήριξε τα ΜΑΤ, με το επιχείρημα ότι «ο συνταξιούχος μπορεί να είναι ένα αρκετά βαρβάτο άτομο και να ρίχνει πολύ γερό ξύλο» («Ε» 11/3/95).

Πηγή

Δημοσ.

A. Σου λέει οτι δεν πάνε στα ΜΑΤ επειδή είναι ταυλωμένοι αλλα επειδή έχουν καλύτερο μισθό (και ΟΧΙ πειδή γουστάρουν να παίζουν ξύλο όπως λές εσυ). Εγώ διαφωνώ λιγακι βασικά.. αλλα απλά μεταφράζω γιατί δεν βγαίνει άκρη.

Β. Αν το έδειξαν στις ειδήσεις πάω πάσο. (Δεν λέω οτι δεν έγινε, αλλα οι ειδήσεις είναι το πρώτο μέρος που ΔΕΝ πρέπει να ψάξεις να δείς τι και πώς έγινε.)

Γ. Απλά μεταφράζω.. πλζ don't count me in.

Δημοσ.

Μολις τωρα πληροφορηθηκα οτι οι δυο δραστες προφυλακιστηκαν.

Σε περιφεριακη φυλακη και οχι στον Κορυδαλο (γιατι αραγε?)

Ευχομαι οπου πανε να καλοπερασουν.

Δημοσ.

Eλα ρε μην κοροιδευομαστε τα πραγματα ειναι εως εξης υπαρχει και μαυρο και ασπρο κ γκριζο

Δηλαδη υπαρχουν κ καλοι αστυνομικοι κ απαισιοι επισης

Την μεγαλυτερη μεριδα με φασιστακια κ χουντικο-παιδα την εχουν τα ΜΑΤ γιατι ποιος θα μου πει οτι το ονειρο πολλων χρυσαυγητων και φασιστων δεν ειναι να ενταχθουν εκει κ να βγαζουν το μενος τους σε πορειες προς τους κουμουνιστες οπως λενε..

Θα ξεχασω εγω συμαθητη μου που μαλιστα ηταν ο πιο χεστης της ταξης που ελεγε να κανουμε τους κουμουνιστες σαπουνια στο σοβαρο?

Που δεν ηξερε ουτε καν πχ τι ειναι κουμουνισμος απλα γουσταρε να δει τετοια φαση επειδη ετσι τον μεγαλωσε ο μπαμπας του με ψιλοφασιστικη νοτροπια?

Οπως θα καταλαβατε αυτος εχει γινει αστυνομικος αστυφυλακας θα σας γελασω και ειλικρινα δεν θα ηθελα να ξερω την εξελιξη του...

Δημοσ.

Πάντως δε τους βλέπω να την βγάζουν μέσα, άμα κρίνω στο τι κάνουν στους παιδεραστές στις φυλακές σκεφτείτε τι θα πάθουν αυτοί.

Δημοσ.

α!και μιας και το θυμηθηκα ας θυμηθουμε και τους χορηγούς :

Και η εκδοχη Λαζοπουλου :P :

Καλα που υπαρχει και το youtube ωρες ώρες. Πιοι ειναι οι παρακρατικοι άραγε?

-----Προστέθηκε 12/12/2008 στις 03 : 48 : 35-----

A. Σου λέει οτι δεν πάνε στα ΜΑΤ επειδή είναι ταυλωμένοι αλλα επειδή έχουν καλύτερο μισθό (και ΟΧΙ πειδή γουστάρουν να παίζουν ξύλο όπως λές εσυ). Εγώ διαφωνώ λιγακι βασικά.. αλλα απλά μεταφράζω γιατί δεν βγαίνει άκρη.

Καταλαβα πολυ καλα τι λεει και απορω γιατι μεταφραζεις απο τη στιγμη που η απαντηση μου δειχνει πολυ καλα οτι εχω καταλαβει.

Λεει οτι πηγαν για τα λεφτα και οχι για το ξυλο. Και γω λεω οτι τα λεφτα δεν ειναι κινητρο για εναν που δεν το εχει στο αιμα του να δερνει διοτι και μενα αν μου δινανε 10.000 το μηνα δεν θα εδερνα γερους όπως και η πλειοψηφια φανταζομαι εδω μεσα.

Μια χαρα ακρη βγαινει. Δεν παμε καλα...

-----Προστέθηκε 12/12/2008 στις 03 : 51 : 08-----

Β. Αν το έδειξαν στις ειδήσεις πάω πάσο. (Δεν λέω οτι δεν έγινε, αλλα οι ειδήσεις είναι το πρώτο μέρος που ΔΕΝ πρέπει να ψάξεις να δείς τι και πώς έγινε.)

Μην ακουω παλαβομαρες. Οι ειδησεις-δημοσιογραφοι, δεν με νοιαζει πως τοποθετηθηκαν. Εγω το βιντεο ειδα στις ειδησεις που αποδυκνειει αυτο που τα λογια δεν μπορουν να περιγραψουν.

Δημοσ.

Ας τα καταργήσουμε τα Μ.Α.Τ. Ας βγαίνουν στρατιώτες που είναι ότι και εμείς. Που δεν είναι εκεί ούτε για τα λεφτά ούτε για ιδεολογία.

Ποιος λέτε να δέρνει ποιο πολύ;

Δημοσ.

Λοιπόν,

δεν ενοώ ότι δεν γίνονται ποτέ και αυτά! Φυσικά κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό, να φάει και ο συνταξιούχος ξύλο, είτε από λάθος είτε σκοπίμως.

Βλέπεις συχνά παπούδες 80 ετών με πίεση και αναπνευστικά προβλήματα να επιτίθενται σε αστυνομικούς?

Αλλά εσύ το γενικεύεις λες και γίνεται καθημερινά αυτό!

Αυτό όμως που θέλω να τονίσω (Critter) είναι ότι (κατά τη γνώμη μου) ο τρόπος ου σκέφτεσαι είναι τελείως λάθος!

Λες

Δηλαδη εσυ δικαιολογεις καποιον να μπει να δειρει συνταξιουχους επειδη παιρνει περισσοτερα απο αυτον που δεν δερνει συνταξιουχους?

Ξεκινάς από τελείως λάθος βάση.

1)Αυτό που είπα είναι ότι πολλοί από αυτούς που μπαίνουν στη ΜΑΤ είναι και για λόγους υψηλότερου μισθού και όχι αποκλειστικά επειδή γουστάρουν να ρίχνουν ξύλο.

Ιδού η απόδειξη:

Το ξέρεις ότι οι άνδρες της ΜΑΤ έχουν υψηλότερο μισθό γιατί παίρνουν ειδικό επίδομα?

Ποιος σου λέει εσένα ότι δεν το κάνουν για να έχουν υψηλότερο μισθό?

2)Επίσης είπα ότι το φαινόμενο να ξυλοφορτώνουν παπούδες είναι σπάνιο και δεν το βλέπει κανείς πολύ συχνά γιατί κυρίως η κόντρα υπάρχει μεταξύ νέων διαδηλωτών και αστυνομικών!

Παραθέτω:

Αυτοί που προκαλούν την αστυνομία είναι νέοι και όταν λέω νέοι ενοώ κάτω των 30. Βλέπεις συχνά παπούδες 80 ετών με πίεση και αναπνευστικά προβλήματα να επιτίθενται σε αστυνομικούς?

Τώρα,

πως κατάφερες να συνδυάσεις τα 2 αυτά ανεξάρτητα πράγματα, να τα μπερδέψεις και να μπλέξεις τα μπούτια σου, δεν κατάλαβα ακόμα!

Έμπλεξες τον μισθό (1) που το έβαλα ως κίνητρο για κάποιον να μπει στη ΜΑΤ με το ξύλο σε συνταξιούχους (2) για το οποίο ήθελα να πω ότι δεν είναι και τόσο σύνηθες φαινόμενο και έβγαλες το συμπέρασμα ότι "Δικαιολογώ τους ΜΑΤΑτζήδες να χτυπούν παπούδες επειδή παίρνουν χρήματα"

Άλλα αντι άλλων.

Όποιος θέλει να αμφισβητήσει ότι οι ΜΑΤατζήδες παίρνουν επίδομα ας το κάνει, ΔΕΚΤΟ.

Όποιος θέλει να αμφισβητήσει ότι το ξύλο σε παπούδες είναι σπάνιο (όχι ανύπαρκτο) φαινόμενο, ΔΕΚΤΟ.

Αλλά μη μπλέκεις φίλε Critter τα λεγόμενα μου, γιατί είναι εκνευριστικό!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...