Προς το περιεχόμενο

Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας δεν είναι προϋπόθεση το καμμένο. Μπορεί κάλλιστα να είναι η Παιδεία (αυτή που τα σχολεία ΔΕΝ μπορούν να προσφέρουν), η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός στη ζωή. Διότι όλα αυτά ξεκινάνε από την έλλειψη αυτού του τελευταίου.

Από την έλλειψη παιδείας ξεκινάνε όλα. Αυτή που η Ελληνική κοινωνία δεν μπορέι να προσφέρει.Ακούγεται πολύ κλισέ το ξέρω. Αλλά αν ο μπάτσος είχε παιδεία δεν θα έβγαζε κουμπούρι. Ούτε θα μπουγέλωνε το πρεζάκι και ούτε θα ανάγκαζε δύο φουκαράδες μετανάστες να ρίχνουν σκαμπίλια ο ένας στον άλλο λέγοντας είμαι μαλάκας. Παιδεία, όχι εκπαίδευση, αυτή που την αποκτάς πρώτα απ όλα από το σπίτι σου και από τους μεγαλύτερούς σου. Αν το παιδί που είναι έξω στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί είχε παιδεία δεν θα έκαιγε ούτε αδιακρίτως ούτε και επιλεκτικά. Αν αυτοί που διοικούν τις δημόσιες υπηρεσίες και το κράτος είχαν παιδεία δεν θα τα είχαν κάνει όλα σκατά σαν τα μούτρα τους.

Δημοσ.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ

ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΛΗΘΗΣ!

Θυμήσου την επόμενη φορά ποιόν και τι θα ψηφίσεις.. Μετά σκέψου και το Αν υπάρχει και κάποιος που αξίζει πραγματικά να τον ψηφίσεις. Και μετά σκέψου οτι τα επομένα 4 χρόνια θα κλαίγεσαι γιατι ότι και να ψηφίσεις θα είναι τα ίδια $#@$%. Πάρε εσύ στα χέρια σου την κατάσταση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και ονομάσου όπως θέλεις. Αν δεν σου αρέσει η Δημοκρατία σαν θεσμός αλλάζει το πράγμα...

ΝΕΑ πράγματα και όχι υποθέσεις χρόνων που βρωμάνε απο μακριά. Υγιής και διαλογικές απόψεις όπως αυτές που στα τελευταία πόστ βλέπουμε που θέλουν σαν αποτέλεσμα το κοινό καλό. Ναι υπάρχουν τέτοιες..

Παρεπιπτόντως πρέπει να κόψουμε αυτά τα κατεβατά.

Θα με απολύσουν και δε λέει :P

εδιτ: Στο "Ναι υπάρχουν και τέτοιες" δεν κάνω καμία κομματική αναφορά αλλα αναφέρομαι στις απόψεις τις δικές μας around..

+100 εσύ είσαι "δικός μου" άλλα άργησα να το εντοπίσω! :P

Δημοσ.
Από την έλλειψη παιδείας ξεκινάνε όλα. Αυτή που η Ελληνική κοινωνία δεν μπορέι να προσφέρει.Ακούγεται πολύ κλισέ το ξέρω. Αλλά αν ο μπάτσος είχε παιδεία δεν θα έβγαζε κουμπούρι. Ούτε θα μπουγέλωνε το πρεζάκι και ούτε θα ανάγκαζε δύο φουκαράδες μετανάστες να ρίχνουν σκαμπίλια ο ένας στον άλλο λέγοντας είμαι μαλάκας. Παιδεία, όχι εκπαίδευση, αυτή που την αποκτάς πρώτα απ όλα από το σπίτι σου και από τους μεγαλύτερούς σου. Αν το παιδί που είναι έξω στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί είχε παιδεία δεν θα έκαιγε ούτε αδιακρίτως ούτε και επιλεκτικά. Αν αυτοί που διοικούν τις δημόσιες υπηρεσίες και το κράτος είχαν παιδεία δεν θα τα είχαν κάνει όλα σκατά σαν τα μούτρα τους.

Αυτά τα λέμε εμείς όμως. Τα λένε και μερικοί που έχουν κάποια δημόσια και υπεύθυνη θέση και αποτελούν εξαίρεση αλλά δεν ακούει κανείς. Η μάλλον ακούει αλλα δεν τον ενδιαφέρει. Ολα εχουν κάποιο σκοπό στην ζωή. Χρήμα και εξουσία πάνω απο όλα για πολλούς.

• Super Moderators
Δημοσ.
Σού είπα φάση ανάκρισης ;) Σοβαρές ενδείξεις λοιπον οπως σωστά ειπες. Μιλάμε για δευτερόλεπτα απο το να βγάλεις το όπλο και να πυροβολήσεις. Δεν είναι κάτι εύκολο να αποτρέψεις κάποιον (ως όφειλες) που πάει να πυροβολήσει και πόσο μάλλον αν δεν το περιμένεις. Η μη αποτροπή δεν είναι πάντα ψυχική συνδρομή. Μπορεί να είναι και αμέλεια. Εκτός αν γνώριζε απο πριν την επικείμενη ενέργεια του άλλου οπότε αλλάζει το θέμα. Θα μου πείς τώρα δεν τον γνώριζε με ποιόν έκανε υπηρεσία ? θα έκανες εσύ υπηρεσία με έναν rambo ? Παιζουν πολλά

Προηγουμένως κραύγαζες τον αποτροπιασμό σου για την κατηγορία της συνέργειας και τώρα προσπαθείς (ματαίως) να αιτιολογήσεις το ότι ο απλός συνεργός δεν απέτρεψε την εγκληματική ενέργεια;

Αντιλαμβάνεσαι τι είναι η ψυχική συνδρομή; Καταλαβαίνεις ότι αυτή τη στιγμή, στις ελληνικές φυλακές (και όχι μόνο...), υπάρχουν καταδικασθέντες μόνο και μόνο λόγω της ψυχικής συνδρομής;

Είναι πολύ εύκολο να σχολιάζεις κάτι επειδή νομίζεις ότι το γνωρίζεις.

Το δύσκολο είναι να αντιληφθείς ότι δεν γνωρίζεις.

Δημοσ.
klainmaingr, διαφωνείς με τις ειρηνικές πορείες? Διαφωνείς με τον τρόπο αντίδρασης μέσω πορειών γενικότερα? Αν ναι, θεωρείς την διαμαρτυρία μέσω ψήφου αρκετή?

Να τολμήσω να θυμήσω ότι αυτοί που τα σπάνε είναι η μειονότητα και ότι απλά φαίνονται περισσότερο γιατί πουλάνε. Αυτό που μετράει δεν είναι τα 1000 άτομα που σπάνε αλλά τα χιλιάδες άτομα στις ειρηνικές πορείες.

Αντίθετα τις επικροτώ μιας και είναι διαδήλωση ειρηνικού χαρακτήρα. Απλά δεν βρίσκω ιδιαίτερη λογική σε αυτές.

Στην προκειμένη περίπτωση, όχι, δεν μου λένε τίποτα οι εκλογές.

Μου λέει ο αφοπλισμός και η κατάργηση κάποιων σωμάτων ασφαλείας.

Οι εκλογές μπήκαν στην ροή της κουβέντας, απλά./

Εδώ έχεις μεγάλο άδικο. Νοιάζονται και παρανοιάζονται για τις πορείες.

Υπάρχει τεράστιο πολιτικό κόστος, δες το κι έτσι. Δεν είναι στο χέρι τους να απαξιούν για αυτές. (ευτυχώς).

Αν τα αναφέρεις σε εμένα αυτά, μάλλον με έχεις παρεξηγήσει.

Τέρμα τα κατεβατά! Τελείωσε και εμένα η βάρδιά μου, αύριο πάλι. :P

Μπορεί κάποιοι αρκετοί αστυνομικοί να είναι για τα ανάθεμα.. Αλλα ο αφοπλισμός και η κατάργηση τους νομίζω πως δεν καταλαβαίνεις καλά καλά τι σημαίνει. Εδώ δεν μπορούνε να συμμαζέψουν 100 νοματαίους με πέτρες.. Φαντάζεσαι έναν τελείως ξέφραγο κόσμο; Δεν είναι όλος ο κόσμος λογικός όπως βλέπουμε.. Οι μισοί για τα σίδερα είναι.. Τουλάχιστον τώρα έχουν ένα ανύπαρκτο φόβητρο.

Όσο για τις πορείες.. νομίζω πως δεν έχουν την ισχύ που λές.

Ουφ.. έχω ένα μισάωρο ακόμα :P

Δημοσ.

Δεν αιτιολογώ τίποτα. Απόλυτος ήμουν.Εσύ μίλησες για μη αποτροπή εγκληματικής ενέργειας και σου απαντάω οτι δεν είναι πάντα ψυχική συνδρομή. Μπορεί να είναι αμέλεια. Δική σου γνώμη σου να συνιστά η μη αποτροπή εγκληματικής ενέργειας πάντα συνδρομή. Οι καταδικασθέντες δικάστηκαν. Αυτός δεν δικάστηκε ακόμα και καλως ή κακώς οταν δικαστεί και αποδειχτεί θα φυλακιστεί. Και ο κάθε πικραμένος στην Ελλάδα γνωρίζει πως πάρα πολλοί εχουν προφυλακιστεί για λίγο μέχρι να περάσει η αναμπουμπούλα , δικάζονται και αθωόνονται πανυγηρικώς.

Δημοσ.

Μπορεί κάποιοι αρκετοί αστυνομικοί να είναι για τα ανάθεμα.. Αλλα ο αφοπλισμός και η κατάργηση τους νομίζω πως δεν καταλαβαίνεις καλά καλά τι σημαίνει. Εδώ δεν μπορούνε να συμμαζέψουν 100 νοματαίους με πέτρες.. Φαντάζεσαι έναν τελείως ξέφραγο κόσμο; Δεν είναι όλος ο κόσμος λογικός όπως βλέπουμε.. Οι μισοί για τα σίδερα είναι.. Τουλάχιστον τώρα έχουν ένα ανύπαρκτο φόβητρο.

Όσο για τις πορείες.. νομίζω πως δεν έχουν την ισχύ που λές.

Ουφ.. έχω ένα μισάωρο ακόμα :P

Δεν διάβασες καλά τι έγραψα.

Είπα για κάποια αχρείαστα σώματα ασφαλείας.

Που επίσης δεν βλέπω λόγο να είναι οπλισμένοι.

Η δύναμη της πορείας εξαρτάται από εσένα και από εμένα.

Και άσε με να φύγω, σχόλασα λέμεεε. :P

Δημοσ.
Δεν διάβασες καλά τι έγραψα.

Είπα για κάποια αχρείαστα σώματα ασφαλείας.

Που επίσης δεν βλέπω λόγο να είναι οπλισμένοι.

Και άσε με να φύγω, σχόλασα λέμεεε. :P

Πιάνει ο Πάνος :P Το βίσμα πρωινά δεν δουλεύει ?

Δημοσ.
...σε μια υπόθεση που [...] λειτούργησε ως καταλύτης εκδήλωσης υπαρχουσών τάσεων και, επομένως, ήδη διαμορφωμένων θέσεων.

+1000

και ένα άσχετο, αλλα καλόοοοοοο :-)

Ισοκράτης και ελληναράδες: Το ψεύτικο ρητό του Ισοκράτη για την «αυτοκαταστροφή της δημοκρατίας»

http://www.sarantakos.com/isocrat.htm

Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (ενν. στην εποχή του Σόλωνα και του Κλεισθένη), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν· ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους.
Δημοσ.
+1000

και ένα άσχετο, αλλα καλόοοοοοο :-)

Ισοκράτης και ελληναράδες: Το ψεύτικο ρητό του Ισοκράτη για την «αυτοκαταστροφή της δημοκρατίας»

http://www.sarantakos.com/isocrat.htm

Πολυ καλο. Μπραβο.

Εγω παραθετω ενα κειμενο απο την καταληψη δημαρχειου στον Αγ. Δημητριο.

Από σήμερα το πρωί το δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου (Μπραχάμι) τελεί υπό κατάληψη. Στις 7.30μμ θα γίνει ανοιχτή συνέλευση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της κατάληψης.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τις τελευταίες μέρες με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη από ένστολο μπάτσο, έχει ξεσπάσει μια πρωτοφανούς έντασης έκρηξη οργής και αγανάκτησης που έχει ολοφάνερα πολύ βαθύτερα αίτια.

Αιτίες που έχουν να κάνουν με ένα μακρύ κατάλογο δολοφονημένων από σφαίρες μπάτσων, από νάρκες συνοριοφυλάκων, από έλλειψη στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους. Αλλά δεν είναι μόνο οι νεκροί, είναι και οι κακοποιήσεις και βιασμοί στα αστυνομικά τμήματα, είναι οι συνθήκες στις φυλακές και είναι γενικά ο τρόπος που η εξουσία διαχειρίζεται και καταστέλλει τους υπηκόους της. Είναι και η καθημερινή βία που όλοι δεχόμαστε στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στο κυνήγι της επιβίωσης αλλά και σε όλες μας τις διεκδικήσεις, από τις συνδικαλιστικές μέχρι τις οικολογικές κ.ο.κ., για μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία.

Όσοι αποσιωπούν όλα τα παραπάνω και αναφέρονται στις υλικές ζημιές, όσοι θέλουν να επιστρέψουν το γρηγορότερο σε αυτού του είδους την «κανονικότητα», όσοι παραμένουν αιωνίως αμέτοχοι, είναι συνένοχοι στις επόμενες δολοφονίες που υπόσχεται η «κανονικότητα» αυτή. Όσοι μπορούμε να κατανοήσουμε ότι αυτό που ζούμε είναι μια εξέγερση, και πως, όπως όλες οι εξεγέρσεις, μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, πρέπει να βιαστούμε και να την αρπάξουμε.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ! Να απαιτήσουμε όλα αυτά που μας στερούν!

Αυτοί που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς είναι με τη πλάτη στον τοίχο, δε μένει παρά να παραδοθούν.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ

στις 7.30μμ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Δημοσ.
Από την έλλειψη παιδείας ξεκινάνε όλα. Αυτή που η Ελληνική κοινωνία δεν μπορέι να ...Παιδεία, όχι εκπαίδευση, αυτή που την αποκτάς πρώτα απ όλα από το σπίτι σου και από τους μεγαλύτερούς σο...ί είχε παιδεία δεν θα έκαιγε ούτε αδιακρίτως ούτε και επιλεκτικά. Αν αυτοί που διοικούν τις δημόσιες υπηρεσίες και το κράτος είχαν παιδεία δεν θα τα είχαν κάνει όλα σκατά σαν τα μούτρα τους.
Έχεις απόλύτο δίκιο. Μόνο με την παιδεία μπορούμε να αποφύγουμε την εκμετάλευση από τρίτους. Και ως τρίτους δεν εννοούμε μόνο τους 300. Τα ΜΜΕ, τον όχλο και τα λοιπά. Με την παιδεία και θα προλαβαίναμε τον τρελό και το παιδί δεν θα περνούσε την ώρα του πετώντας μπουκάλια σε αυτοκίνητα. (προς θεού δεν είναι λόγος για το συμβάν)

Όλοι θέλουν να εμφανίσουν μια κοινωνία νεκρή! Μέσα σε μιά μέρα ξαφνικά η αναρχία έγινε πρότυπο. Λέμε τι καλά παιδιά είναι οι αντεξουσιαστές. Έχουν απλώς ερωτηματικά για τον κόσμο και εκφράζουν τις απόψεις τους αλλιώς. Χμμμ...

Για μένα αναρχικοί δεν υπάρχουν πιά. Έχουν χαθεί στο βωμό του χρήματος. Θέλουν μόνο να μην δίνουν λογαριασμό σε κανένα για μην δειχνουν τα ελάττώματα τους. Αδυνατούν να βοηθήσουν στα προβλήματα. Σαν λύση προτείνουν μόνο την αντίσταση. Καλή η θεωρία αλλά η πράξη;

Μου λέει ο αφοπλισμός και η κατάργηση κάποιων σωμάτων ασφαλείας.
Ποιο σώμα για παράδειγμα; Το πιο σωστό είναι για μένα η σωστή εκπαίδευση και ο έλενχος της ψυσικής κατάστασης σε τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι θα διασφαλίσουμε ότι αυτός που κάνει περιπολία σε κάποια δύσκολη περιοχή θα αποφέρει τα μέγιστα, δεν θα εκτροχιαστεί και ο τρελός θα αναγνωριστεί. Γιατί δεν είναι τρελοί μόνο οι αστυνομικοί.

Πες ότι καταργούμε κάποιο σώμα; Ποιος θα καλύψει το κενό; Ο αμόρφωτος πάλι; Εκτός αν θεωρείς τους Έλληνες να έχουν εγκράτια. Μπα. Αμφιβάλλω.

Θυμήσου την επόμενη φορά ποιόν και τι θα ψηφίσεις.. Μετά σκέψου και το Αν υπάρχει και κάποιος που αξίζει πραγματικά να τον ψηφίσεις. Και μετά σκέψου οτι τα επομένα 4 χρόνια θα κλαίγεσαι γιατι ότι και να ψηφίσεις θα είναι τα ίδια $#@$%. Πάρε εσύ στα χέρια σου την κατάσταση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και ονομάσου όπως θέλεις.
Εδώ δεν θέλω να παρεξηγηθώ αλλά πέφτεις σε μιά αντίφαση. Θεωρώ ότι είμαστε δημοκρατικοί όλοι. Έστω λέμε. Όποιος και να βγεί πάνω στην βουλή είναι το ίδιο. Υποστηρίζω, με υποστήριζει καποιος για το κοινό καλό. Τότε τι διαφορετικό θα κάνω εγώ, εσύ, ο γείτονας μου; Εγώ θέλω να ξέρω-πιστεύω ότι αυτός που ψήφισα κάτι έκανε. Ποιόν να πιστέψω ότι μπορεί να κάνει κάτι σε αυτήν την χώρα; Κάποιος που θα μου υποδήξει ένας τρίτος; Ας πούμε ότι ακούω έναν αναρχικό με απίστευτες σωστές ιδέες. Πως μπορεί να με βοηθήσει; Δεν εννοώ φυσικά βύσματα έτσι;

Activex σε πολλά που λες συμφωνώ. Στο μόνο που δεν συμφωνώ είναι στην δικαιολόγηση των γεγονότων. Τίποτα δεν τα δικαιολογεί. Δεν μπορώ να φαντάστώ πως σκέφτονται οι αντιεξουσιαστές. Αν βασίζεται η αναρχία στο φιλότιμο και την αυτοσυγκράτηση του πολίτη τότε γιατί δεν μπορούν να αυτοσυγκρατηθούν; Τώρα θα μου πείτε ότι τους πνίγει το δίκαιο (αμφιβάλλω) ή ότι αυτοί που κάνουν επεισόδια δεν είναι. Τι τελικά ισχύει;

Και τελευταίο γιατί να καταστρέφονται οι σχολές; Γιατί να καίγονται βιβλία; Γιατί να γίνονται καταλήψεις συνέχεια; Τις δικαιολογώ σε κάποιος βαθμό όταν έχουν κάποιο νόημα και για ένα χρονικό διάστημα. Αλλά γιατί οι υπερβολές;

Μήπως τελικά όλα γίνονται για να μας κάνουν ζώα; Να ακολουθούμε τα κοπάδια; Είτε ο 300 το δικό τους κοπάδι είτε οι αναρχικοί το δικό τους; Έτσι για να έιμαστε πολλοί και να δικαιολογούμαστε;

Δημοσ.
Επι τις ευκαιρίας. Απορώ πως αυτός ο "αστυνομικός", με το μισθό που παίρνει, τα 3 παιδιά και το νοικιάρικο σπίτι, μπορεί να πληρώνει δυο δικηγόρους. Τον Κούγια και τον Μαντούβαλο......

Γεια στο στομα σου .............

Αυτα προσπαθω να φωναξω και δεν καταλαβαινουν .........

+ 1.000.000

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...