Προς το περιεχόμενο

Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον ακολούθησε για συμπαράσταση ? Απο που προκύπτει ? Επομένως σε οτι μλκια κάνει αστυνομικός φταίει και ο δίπλα του που είχαν μαζί υπηρεσία. Πάντα λοιπόν θα υπάρχει ψυχική συνδρομή σε καραγκοζιλίκια αστυνομικών απο τους εχοντες υπηρεσία μαζί τους . Δεν υπήρχε λογος προφυλάκισης για τον δεύτερο. Για τα μάτια του κόσμου προφυλακίστηκε και αυτός.

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ποιους εννοείς?

Ναι ρε man, ωραία όλα αυτά, αλλά συγνώμη που δεν μπορώ να περιμένω 3 χρόνια για να διαδηλώσω με την ψήφο μου ενάντια σε ένα σύστημα που κουκουλώνει φονιάδες παιδιών.

Κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν άμεσα.

Ποιο τρόπο προτείνεις για να γίνει αυτό?

Δεν νομίζω πως κανένας νοήμων άνθρωπος δεν βλέπει σαν λύση το να γίνουν όλα στάχτη.

Επίσης δεν νομίζω πως αξίζει καν να συζητάμε τα αυτονόητα.

Αυτούς που τα σπάνε και λένε οτι είναι αναρχικοί. Επίσης και αυτούς που δεν τα σπανε αλλα βρίσκουν τον τρόπο να έχουν αρχές μέσα στην αναρχία. Γενικά σε αυτούς που δεν έχουν ιδέα.

Αρα λοιπόν για να καταλάβω θέλεις εκλογές; Εκεί πρέπει να καταλήξουν όλα αυτά; (σόρυ μπορεί να κατάλαβα και λάθος). Και τέλος πάντων πριν κανα χρόνο που είχαμε εκλογές η αστυνομία ήταν καλή και τον τελευταίο χρόνο παραέγινε το κακό; Αλλού ζούμε; Και περαιτέρω. Σπάζοντας και οδηγώντας την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα πάμε σε εκλογές; Βία vs βία; Really?

Δημοκρατικότατο;

Η ακόμα καλύτερα υπάρχει ΕΝΑΣ που να νομίζει οτι έχουν κάποια ουσιαστική αξία οι πορείες κτλ; Νομίζετε οτι νοιάζεται ΕΝΑΣ απο τους εξουσιάζοντες για την οποιαδήποτε πορεία ειρηνική η μή; Και η μισή αθήνα να κατέβει στο δρόμο θα πούνε " Ά κοιτάχτε.. Γεμίσανε οι δρόμοι. Ας κάνουμε εκλογές"

ΔΙΑΛΟΓΟΣ

ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΛΗΘΗΣ!

Θυμήσου την επόμενη φορά ποιόν και τι θα ψηφίσεις.. Μετά σκέψου και το Αν υπάρχει και κάποιος που αξίζει πραγματικά να τον ψηφίσεις. Και μετά σκέψου οτι τα επομένα 4 χρόνια θα κλαίγεσαι γιατι ότι και να ψηφίσεις θα είναι τα ίδια $#@$%. Πάρε εσύ στα χέρια σου την κατάσταση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και ονομάσου όπως θέλεις. Αν δεν σου αρέσει η Δημοκρατία σαν θεσμός αλλάζει το πράγμα...

ΝΕΑ πράγματα και όχι υποθέσεις χρόνων που βρωμάνε απο μακριά. Υγιής και διαλογικές απόψεις όπως αυτές που στα τελευταία πόστ βλέπουμε που θέλουν σαν αποτέλεσμα το κοινό καλό. Ναι υπάρχουν τέτοιες..

Παρεπιπτόντως πρέπει να κόψουμε αυτά τα κατεβατά.

Θα με απολύσουν και δε λέει :P

εδιτ: Στο "Ναι υπάρχουν και τέτοιες" δεν κάνω καμία κομματική αναφορά αλλα αναφέρομαι στις απόψεις τις δικές μας around..

Δημοσ.
Τον ακολούθησε για συμπαράσταση ? Απο που προκύπτει ? Επομένως σε οτι μλκια κάνει αστυνομικός φταίει και ο δίπλα του που είχαν μαζί υπηρεσία. Πάντα λοιπόν θα υπάρχει ψυχική συνδρομή σε καραγκοζιλίκια αστυνομικών απο τους εχοντες υπηρεσία μαζί τους . Δεν υπήρχε λογος προφυλάκισης για τον δεύτερο. Για τα μάτια του κόσμου προφυλακίστηκε και αυτός.

Σου ειπα τι λεει η θεωρια.Η ψυχολογικη στηριξη περλαμβανεται στην απλη συνεργεια.Αλλα πρεπει να ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ στο δικαστηριο.

Δημοσ.

Δεν είπε κανείς το αντίθετο. Μπορεί να είναι και έτσι. Αλλά μιλάμε για προφυλάκιση και όχι για δίκη.

Δημοσ.
Εγω που οντως δεν εχω καμια γνωση νομικων θα ηθελα να κανω 2 ερωτησεις :

1) Ποια η διαφορα εξωστρακισμου-αποστρακισμου και τι αλλαγες επιφερει η αποδειξη οποιασδηποτε απο τις 2 στις υπαρχουσες κατηγοριες?

2)Τα βιντεο που κυκλοφορουν μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε δικαστηριο η μονο σε τηλεοπτικο "δικαστηριο"?

Για την διαφορα δεν γνωριζω.Αν αποδειχθει εξωστρακισμος παντως μπορει να πας και για ανθρωποκτονια απο αμελεια που ειναι πλημμελημα και η ποινη δεν ξεπερναει τα 5 χρονια ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ.Μπορει να βγεις και με αναστολη δηλαδη.Αν οχι τοτε ισοβια ή στην καλυτερη απο 10 εως 20 χρονια(ελαφρυντικο)

-----Προστέθηκε 11/12/2008 στις 02 : 26 : 45-----

Δεν είπε κανείς το αντίθετο. Μπορεί να είναι και έτσι. Αλλά μιλάμε για προφυλάκιση και όχι για δίκη.

Ειανι συνεργος σε κακουργημα.Για αυτο προφυλακιστηκε.Προφυλακιση εχουμε μονο στα κακουργηματα.Δεν σου λεω οτι ειναι σωστο.Κατα την γνωμη μου ο δευτερος δεν επρεπε να προφυλακιστει.Αλλα αν τον αφηναν θα γινοταν χαμος.

Δημοσ.

;) Μην λετε συνεργός ρε. Υπάρχουν είδη. ;) Απλή συνέργεια είναι αλλά για να στοιχειοθετηθεί θέλεις δύο πράγματα.

- Την συνδρομή του απλού συνεργού πριν ή κατα την διάρκεια της κύριας πράξης.

- Τον διπλό δόλο του απλού συνεργού (Υποκειμενική πλευρά). Για να συντρέξει η υποκειμενική πλευρά πρέπει ο απλος συνεργός αφενός μεν να γνωρίζει και να θέλει να δώσει συνδρομή στον φυσικό αυτουργό πριν ή κατα την διάρκεια της πράξης ;) Υπάρχει και απλή συνέργεια απο αμέλεια για τους πιο ενημερωμένους.

Αποδείχτηκαν και τα δύο στην φάση της ανάκρισης ? Δε νομίζω.

Αντε φιλιά γιατί θα με κάνετε να ξεχάσω και αυτά που ξέρω. ;)

Δημοσ.

klainmaingr, διαφωνείς με τις ειρηνικές πορείες? Διαφωνείς με τον τρόπο αντίδρασης μέσω πορειών γενικότερα? Αν ναι, θεωρείς την διαμαρτυρία μέσω ψήφου αρκετή?

Να τολμήσω να θυμήσω ότι αυτοί που τα σπάνε είναι η μειονότητα και ότι απλά φαίνονται περισσότερο γιατί πουλάνε. Αυτό που μετράει δεν είναι τα 1000 άτομα που σπάνε αλλά τα χιλιάδες άτομα στις ειρηνικές πορείες.

• Super Moderators
Δημοσ.

Συνεχίζεις να σχολιάζεις/χλευάζεις κάτι για το οποίο προφανώς δεν έχεις επαρκείς γνώσεις: Η ψυχική συνδρομή δεν σημαίνει ότι τον ακολούθησε ή τον βοήθησε ή τον προέτρεψε. Και μόνο η παρουσία του δεύτερου ειδικού φρουρού εκεί και η (κατά τα φαινόμενα και την κατηγορία) μη προσπάθεια αποτροπής του εγκληματικού αποτελέσματος συνιστά ψυχική συνδρομή.

Μάλλον δεν γνωρίζεις ότι η προφυλάκιση δεν χρειάζεται αποδείξεις (όπως η καταδίκη από δικαστήριο αλλά αρκείται και σε σοβαρές ενδείξεις (η παλιότερη ορολογία ήταν "αποχρώσαι ενδείξεις").

;) Μην λετε συνεργός ρε. Υπάρχουν είδη. ;) Απλή συνέργεια είναι αλλά για να στοιχειοθετηθεί θέλεις δύο πράγματα.

- Τον διπλό δόλο του απλού συνεργού (Υποκειμενική πλευρά).

Επαναλαμβάνω: η συνδρομή και ο δόλος μπορούν να ενυπάρχουν για την ψυχική συνδρομή. Πιο πάνω σου εξηγώ τι είναι ψυχική συνδρομή.

Να δούμε, θα το αντιληφθείς τώρα;

Αλήθεια, ξέρεις τι αποδείχθηκε στην ανάκριση; Ήσουν μέσα; Έχεις αντίγραφο της δικογραφίας;

Δημοσ.

Αρα λοιπόν για να καταλάβω θέλεις εκλογές;

Εκεί πρέπει να καταλήξουν όλα αυτά; (σόρυ μπορεί να κατάλαβα και λάθος).

Στην προκειμένη περίπτωση, όχι, δεν μου λένε τίποτα οι εκλογές.

Μου λέει ο αφοπλισμός και η κατάργηση κάποιων σωμάτων ασφαλείας.

Οι εκλογές μπήκαν στην ροή της κουβέντας, απλά./

Και τέλος πάντων πριν κανα χρόνο που είχαμε εκλογές η αστυνομία ήταν καλή και τον τελευταίο χρόνο παραέγινε το κακό; Αλλού ζούμε; Και περαιτέρω. Σπάζοντας και οδηγώντας την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα πάμε σε εκλογές; Βία vs βία; Really?

Δημοκρατικότατο;

Βάση όσων έχουν ειπωθεί ήδη, νομίζω δεν χρειάζεται να απαντήσω εδώ.

Η ακόμα καλύτερα υπάρχει ΕΝΑΣ που να νομίζει οτι έχουν κάποια ουσιαστική αξία οι πορείες κτλ; Νομίζετε οτι νοιάζεται ΕΝΑΣ απο τους εξουσιάζοντες για την οποιαδήποτε πορεία ειρηνική η μή; Και η μισή αθήνα να κατέβει στο δρόμο θα πούνε " Ά κοιτάχτε.. Γεμίσανε οι δρόμοι. Ας κάνουμε εκλογές"

Εδώ έχεις μεγάλο άδικο. Νοιάζονται και παρανοιάζονται για τις πορείες.

Υπάρχει τεράστιο πολιτικό κόστος, δες το κι έτσι. Δεν είναι στο χέρι τους να απαξιούν για αυτές. (ευτυχώς).

ΔΙΑΛΟΓΟΣ

ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΛΗΘΗΣ!

Θυμήσου την επόμενη φορά ποιόν και τι θα ψηφίσεις.. Μετά σκέψου και το Αν υπάρχει και κάποιος που αξίζει πραγματικά να τον ψηφίσεις. Και μετά σκέψου οτι τα επομένα 4 χρόνια θα κλαίγεσαι γιατι ότι και να ψηφίσεις θα είναι τα ίδια $#@$%. Πάρε εσύ στα χέρια σου την κατάσταση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και ονομάσου όπως θέλεις.

Αν δεν σου αρέσει η Δημοκρατία σαν θεσμός αλλάζει το πράγμα...

Αν τα αναφέρεις σε εμένα αυτά, μάλλον με έχεις παρεξηγήσει.

ΝΕΑ πράγματα και όχι υποθέσεις χρόνων που βρωμάνε απο μακριά. Υγιής και διαλογικές απόψεις όπως αυτές που στα τελευταία πόστ βλέπουμε που θέλουν σαν αποτέλεσμα το κοινό καλό. Ναι υπάρχουν τέτοιες..

Παρεπιπτόντως πρέπει να κόψουμε αυτά τα κατεβατά.

Θα με απολύσουν και δε λέει :P

Τέρμα τα κατεβατά! Τελείωσε και εμένα η βάρδιά μου, αύριο πάλι. :P

Δημοσ.

- Τον διπλό δόλο του απλού συνεργού (Υποκειμενική πλευρά).

Ειπα τιποτα διαφορετικο ρε φιλε?Στην ανακριση αν θες να μαθεις δεν απαιτουνται αποδειξεις για να ασκηθει ποινικη διωξη.Αρκουν και οι ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ.

Αλλα οπως ειπα παραπανω για το αν ειναι απλος συνεργος ή οχι θα αποδειχθει στο δικαστηριο.Εγω ειπα πως κατα την ταπεινη μου γνωμη δεν ειναι.

Δημοσ.

Για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας δεν είναι προϋπόθεση το καμμένο. Μπορεί κάλλιστα να είναι η Παιδεία (αυτή που τα σχολεία ΔΕΝ μπορούν να προσφέρουν), η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός στη ζωή. Διότι όλα αυτά ξεκινάνε από την έλλειψη αυτού του τελευταίου.

σαφεστατα! (το ξεκαθαρίζω ουσιαστικά και στον klainmaingr επί της ευκαιρίας)

σε αυτό το σημείο να πω ότι όσο και αν φάνηκε δεν είμαι ακριβός σύμφωνος με τους αντιεξουσιαστες τουλάχιστο σε όλα. (σε αρκετά ποστ φαίνεται άλλα φαντάζομαι δεν είναι δυνατό να τα διαβάζεται και όλα)

μπορώ όμως να καταλάβω και την αγανάκτηση αρκετών και όχι μόνο από αυτό το χώρο. τον λόγο που αν θέλετε παρεκτρέπονται.

ουσιαστικά δεν φαίνεται να έχουμε πολλές επιλογές σαν πολίτες, αυτή είναι και η παγίδα της σημερινής δημοκρατίας. πείτε μου τι δεν δοκιμάστηκε μέσα σε αυτό το σύστημα και την εφαρμογή του?

και αν είναι δυνατόν, πως αυτό που θα υποστηρίξετε θα το καταφέρετε και στην πράξη?

δείχνει να δοκιμάστηκαν όλα. να κορεσθικε και τώρα να εκτονώνετε με την έσχατη και ακραία λύση του καψίματος από μια αφορμή αν θέλετε..

δεν την στηρίζω λοιπόν έμπρακτα ούτε φωνάζω καψτε τα, άλλα από τη στιγμή που γίνεται και μπορώ να το κατανοήσω και να το δεχτώ

εστο και σαν ακρεα και τελευτεα λυση...τότε φαντάζομαι μπορώ να το συγχωρέσω κιόλα. εστιάζοντας σε ουσιαστικότερα προβλήματα και βλέποντας το σαν την εκτόνωση μεν αλλά για ένα καλύτερο σκοπό.πολύ πιο ουσιαστικό από την ....ύλη....για ένα πιο ανθρωποκεντρικό μέλλον αν θέλετε.το οποίο μακάρι βέβαια να έρθει μέσα από την Παιδεία και την εμπιστοσύνη, με σεβασμό στη ζωή.

το ξέρω ότι ακούγεται κάπως αντιφατικό άλλα...

...επί παραδείγματι σε πορεία θα κατέβω με γονείς και δασκάλους πχ

και θα κατανοήσω μια σωστή πορεία αναρχικών που δεν περιέχει τυφλά σπασίματα. είναι δυνατόν να ενωθούν και να πάμε όλοι μαζί για κάτι καλύτερο και πιο ανθρωποκεντρικό? αυτό θα ήταν το επιθυμητό!

διαφορετικά θα αρκεστώ στα διαφορετικά "στρατόπεδα"

δεχόμενος όμως και τον κοινό ουσιαστικά σκοπό, με τα όποια ελαττώματα έχει η κάθε πλευρά, ναι το προτιμώ από την σημερινή

κατάντια και πιστεύω αξίζει ακόμα και ένα ρίσκο η μια θυσία αν το δούμε και έτσι!

(ρε μπας και αυτό είναι καινούριο κίνημα? :P)

-----Προστέθηκε 11/12/2008 στις 02 : 42 : 24-----

Το πρόβλημα με την αναρχία είναι οτι βασίζεται στο φιλότιμο και την αυτοσυγκράτηση του πολίτη.

Είναι μια πολύ ιδεαλιστική θεωρία που δεν μπορεί να εφαρμοστεί επειδή δεν έχει επαφή με την ανθρώπινη φύση.

σωστα ... +1 ;)

Δημοσ.

Σού είπα φάση ανάκρισης ;) Σοβαρές ενδείξεις λοιπον οπως σωστά ειπες. Μιλάμε για δευτερόλεπτα απο το να βγάλεις το όπλο και να πυροβολήσεις. Δεν είναι κάτι εύκολο να αποτρέψεις κάποιον (ως όφειλες) που πάει να πυροβολήσει και πόσο μάλλον αν δεν το περιμένεις. Η μη αποτροπή δεν είναι πάντα ψυχική συνδρομή. Μπορεί να είναι και αμέλεια. Εκτός αν γνώριζε απο πριν την επικείμενη ενέργεια του άλλου οπότε αλλάζει το θέμα. Θα μου πείς τώρα δεν τον γνώριζε με ποιόν έκανε υπηρεσία ? θα έκανες εσύ υπηρεσία με έναν rambo ? Παιζουν πολλά

Δημοσ.
Προφυλακίστηκαν και οι δυο. Ο δεύτερος για απλή συνέργεια. ΗΑΗΑΗΑΗΑΗΗΑΗΑΗΑ Ρε νομική βγάλαν αυτοί που δικάζουν ? Κατέθεσε κανένας μάρτυρας οτι ο δεύτερος ειδικός φρουρός παρήχε με πρόθεση στον άλλον οποιαδήποτε συνδρομή πριν από την τέλεση ή κατά την τέλεση της άδικης πράξης που διέπραξε ? Προκύπτει απο πραγματικά περιστατικα ? θεωρείται συνδρομή το ότι ήταν μαζί ? Η' το ότι πέταξε μια κρότου λάμψης? Εβγαλε ο δεύτερος ειδικός φρουρός το όπλο απο την θήκη του άλλου και του είπε "Πάρτο αυτό ειναι το όπλο" ? ΕΥΓΕ στην δικαιοσύνη. Παραληρισμός.

καλά που ζεις? σηκώθηκαν και έφυγαν σαν να μην έγινε τίποτα!

θες να γελάνε κιόλα? (που δεν αμφιβάλω και πολύ) Όταν δεν

κάνεις κάτι στο κάτω κάτω για να αποτρεψεις την κίνηση είσαι συνεργός.

εκτός και αν θεωρείς ότι το καμάρι μας έτρωγε σπόρια εκείνη την ώρα και δεν τον πρόσεξε

καθώς είχε απασχολημένα και τα χέρια του..μπουρδελοτσαρκα δηλαδή!

Δημοσ.
«Οι εχθροί της δημοκρατίας κάτω από καμιά κουκούλα δεν πρόκειται να κρυφθούν. Ανοχή απέναντί τους δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει» είπε.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngentityid=966810&lngdtrid=244

Μας δουλεύουν και μες τα μούτρα μας από πάνω

Δημοσ.
Σού είπα φάση ανάκρισης ;) Σοβαρές ενδείξεις λοιπον οπως σωστά ειπες. Μιλάμε για δευτερόλεπτα απο το να βγάλεις το όπλο και να πυροβολήσεις. Δεν είναι κάτι εύκολο να αποτρέψεις κάποιον που πάει να πυροβολήσει και πόσο μάλλον αν δεν το περιμένεις. Εκτός αν γνώριζε απο πριν την επικείμενη ενέργεια του άλλου οπότε αλλάζει το θέμα. Θα μου πείς τώρα δεν τον γνώριζε με ποιόν έκανε υπηρεσία ? θα έκανες εσύ υπηρεσία με έναν rambo ? Παιζουν πολλά

Ειναι δυσκολο να αποδειχθει οτι ειναι απλος συνεργος.Πρεπει να αποδειχθει οτι γνωριζε την αξιοποινη πραξη που θα διεπρατε ο φυσικος αυτουργος.Πραγμα πολυ δυσκολο.Ακομα και ο φυσικος αυτουργος να πει οτι ο δευτερος το γνωριζε, αυτο κατα την ποινικη δικονομια δεν αρκει για να ενοχοποιηθει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...