Προς το περιεχόμενο

Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

απλά χωρίς σχόλιο!

Επιστολή των φίλων του Αλέξη στα ΜΜΕ...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ.ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Δεν είμαστε τρομοκράτες, «κουκουλοφόροι», «γνωστοί-άγνωστοι».

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.

Αυτοί, οι γνωστοί-άγνωστοι....

Κάνουμε όνειρα - μη σκοτώνετε τα όνειρά μας.

Έχουμε ορμή - μη σταματάτε την ορμή μας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ.Κάποτε ήσασταν νέοι κι εσείς.

Τώρα κυνηγάτε το χρήμα, νοιάζεστε μόνογια τη «βιτρίνα», παχύνατε, καραφλιάσατε,ΞΕΧΑΣΑΤΕ.

Περιμέναμε να μας υποστηρίξετε,Περιμέναμε να ενδιαφερθείτε,να μας κάνετε μια φορά κι εσείς περήφανους.ΜΑΤΑΙΑ.

Ζείτε ψεύτικες ζωές, έχετε σκύψει το κεφάλι,έχετε κατεβάσει τα παντελόνια και

περιμένετε τη μέρα που θα πεθάνετε.

Δε φαντάζεστε, δεν ερωτεύεστε, δεν δημιουργείτε.

Μόνο πουλάτε κι αγοράζετε.

ΥΛΗ ΠΑΝΤΟΥ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ

Πού είναι οι γονείς;

Πού είναι οι καλλιτέχνες;

Γιατί δε βγαίνουν έξω:

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Υ.Γ.: Μη μας ρίχνετε άλλα δακρυγόνα.ΕΜΕΙΣ κλαίμε κι από μόνοι μας.

Δημοσ.
Πραγματικά μου κάνει εντύπωση ότι φταίει για όλα η polise. Άνθρωποι σαν εμάς είναι και αυτοί. Και μάλιστα δημόσιοι που έχουν βαρεθεί την ζωή τους.

Δεν λεω, έχουν κάνει τρελές μαλακίες αλλά πόσες φορές πληρώνουν τα σπασμένα. Εμένα προσωπικά έχει μπεί αστυνομικός μπροστά όταν πήγανε να παραβιάσουνε το σπίτι και ήμουν μέσα. Αυτόν τον άνθρωπο γιατί να τον καταδικάσω. (Άσε που ένας μου γλίτωσε κλίση προχτές, κωλοφαρδία σε όλο το μεγαλείο της. Μάλλον έιδε μια παλιά κάρτα ανεργίας μου.:-))

Πρέπει να γίνει μία αξιχνίαση της. Να πεταχτούν έξω τα ανισόρροπα και να περνούν πιό συχνά από ψυχολόγο.

Σιγουρα δεν φταιει ολη η αστυνομια, φταιει ομως η χουντικη

νοοτροπια που υπαρχει ακομα μεσα, και η οποια δεν ξεριζωθηκε

γιατι καποιους φαινεται οτι βολευε και βολευει.

Ξερω πχ. αστυνομικο που υπηρετουσε Αθηνα, καρφωσε στο εσωτερικων υποθεσεων οτι ο διοικητης του τα παιρνει απ' τους

πρεζεμπορους, και τωρα βρισκεται καπου μεταξυ Ανω και Κατω

Ραχουλας κανοντας τον τροχονομο σε γιδοπροβατα.

Δημοσ.
Ξέρω γιατί το λέει. Αλλά δεν ισχύει. Τα καθεστωτικά ραδιόφωνα/εφημερίδες/σταθμοί γίνονται πολλές φορές περισσότερο αντικαθεστωτικά απο τα ίδια τα αντικαθεστωτικά για να εξυπηρετήσουν τα δικα τους μικροσυμφέροντα (ή του τάδε βαρώνου που θέλει να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη).

Rule of thumb: Δεν πιστεύεις κανέναν ΠΟΤΕ. Είτε ραδιόφωνο, είτε τηλεόραση, είτε το indymedia.

Σε αυτό δεν έχεις άδικο.

Μέχρι και τον Τράγκα με τον Βερύκιο είδαμε να ουρλιάζουν στα ΜΜΕξημέρωσης...

Από εκεί και πέρα, νομίζω με στοιχειώδη γνώση των πραγμάτων από κόντα, (χωρίς να κατεβαίνεις σε ότι πορεία-συγκέντρωση υπάρχει), δεν είναι δύσκολο να φιλτράρεις αυτά που στέκουν με τα παραμύθια...

Όταν δε, υπάρχει υλικό σε βίντεο και φωτογραφίες, (όχι μονταρισμένο και πλασαρισμένο) δεν χρειάζεται καν να το συζητάμε.

Δημοσ.

Wandex το περιστατικό που μόλις έζησες και περιγράφεις στο σποϊλερ για παράδειγμα,

έχει μια αξία πολύ ρεαλιστικότερη από αυτή που φαίνεται εκ πρώτης όψεως.

Προσωπικά τέτοια παιδιά δεν αμφιβάλω ότι υπάρχουν και μεγαλύτερης ηλικίας

Καθώς είναι και επίκαιρο…

όπως δεν αμφιβάλω ότι υπάρχουν και αντιεξουσιαστες ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

και το λέω με την πολύ ανθρώπινη πλευρά τόσο που θα προκαλούσε

και εντύπωση ακόμα και σε ιερέα (και δεν εννοώ από τους βατοπεδιοτες)

εννοώ από αυτούς που το πιστεύουν όπως το πιστεύουν αγνά...

τίποτα από αυτά δεν είναι ανύπαρκτο (για εξαιρέσεις και κανόνα δεν είναι ώρα νομίζω)

το θέμα είναι αν το παραπανω το πάρουμε σαν παραβολή τότε πιο θα ήταν το νόημα η ο απολογισμός?

κάποια ευθύνη ίσως?

ο πιτσιρικάς που προτού καταλάβει έπραξε και αυτό μπορεί να γίνει επικίνδυνο?

αν ναι.. τότε πολύ φοβάμαι ότι πρέπει να αρχίσεις από την βία στην τηλεόραση έστω!

δεν κοιμάσαι και ξυπνάς νομίζω έναν πιτσιρίκα με λανθασμένα χουλιγκανιστικα πρότυπα!

(ούτε καν αναρχικά και το λέω σκόπιμα διότι έχει διαφορά) αντίθετα του πετάς μια TV Πολύ πιο εύκολα...

και σύμφωνα με το περιστατικό σου ...όποιον πάρει ο χάρος!

Δημοσ.

Παρατηρήσατε οτι, 4 μέρες μετά το συμβάν, κανένας εκπρόσωπος του πνευματικού κόσμου της χώρας δεν έχει βγεί να κάνει κάποια δήλωση; Εγώ ναι. Και με ενοχλεί.

Δημοσ.
Αν κάποιος δράστης επικαλεστεί και το Δικαστήριο δεχθεί ισχυρισμό άμυνας, οδηγεί σε απαλλαγή του κατηγορουμένου.

Πρέπει η άμυνα να μην υπερβαίνει το αναγκαίο μέτρο. "Το αναγκαίο μέτρο κρίνεται από το βαθμό επικινδυνότητας της επίθεσης, από το είδος της βλάβης που απειλούσε, από τον τρόπο και την ένταση της επίθεσης και από τις λοιπές περιστάσεις."

(ο ορισμός verbatim από το άρθρο 22 παράγραφο 3 του Ποινικού Κώδικα)

Η υπέρβαση άμυνας τιμωρείται με ελλατωμένη ποινή - στην περίπτωση της ανθρωποκτονίας, η ποινή μπορεί να κυμανθεί από κάθειρξη 10 ετών μέχρι κάθειρξη 20 ετών. Αν όμως ο δράστης αποδείξει ότι ενέργησε εξ αιτίας του φόβου ή της ταραχής που του προκάλεσε η επίθεση, η πράξη μένει ατιμώρητη.

Τι σημαίνει "άμυνα": Άμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει το άτομο, για να υπερασπισθεί τον εαυτό του ή άλλον από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον του.

(ο ορισμός verbatim από το άρθρο 22 παράγραφο 2 του Ποινικού Κώδικα)

paredwse, αν τυχόν διευκρινίζεται από τον ποινικό κώδικα, υπάρχει διαφορά στην επίθεση κατά περιουσίας και στην επίθεση κατά πρόσωπο;

Εφόσον π.χ. ανακαλύψω οτι δυο-τρία-δέκα άτομα με πέτρες-ξύλα-molotov-katana επιτίθενται στο αυτοκίνητο-σπίτι-κατάστημα μου (όχι σε εμένα προσωπικά όμως) δικαιούμαι στα πλαίσια της αυτοάμυνας να επέμβω ο ίδιος και πως;

Αν τώρα, επιτεθούν σε εμένα προσωπικά με πέτρες-ξύλα-molotov-katana και με ορατό τον κίνδυνο πρόκλησης σωματικής βλάβης, δικαιούμαι στα πλαίσια της αυτοάμυνας να αμυνθώ (προσοχή, όχι να ανταποδώσω) χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα;

Δεν ρωτάω χάριν αντιποίνων, καθαρά εγκυκλοπαιδικά.

Δημοσ.

Βαρέθηκα να ακούω για προβοκάτορες ή ασφαλίτες που κάνουν τα επεισόδια.

Αφού στα πανό και στα συνθήματα τους είναι ξεκάθαρες ή θέσεις τους.

Ότι δεν καλοπίζεται γκρεμίζεται

Φωτιά στο κατεστημένο

και άλλα όμορφα λογοπαίγνια που δεν θυμάμαι επακριβώς.

Αλλά τα κάνουν ασφαλίτες? Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν άτομα με μίσος για την αστυνομία. Υπάρχουν τα βλέπουμε και τα διαβάζετε στο φόρουμ τούτο. Αλλά τα κάνουν τα επεισόδια, τα πλιάτσικα, τις μολότοφ, τις πέτρες τις πετάνε μπάτσοι?

ΥΓ. Ότι υπάρχουν αστυνομικοί με πολιτικά ίσως ανάμεσα στο πλήθος είναι δεδομένο. Για να βλέπουν τις κινήσεις, να ειδοποιούν για το που κατευθύνονται κτλ. Ίσως δεν είναι το πιο όμορφο αλλά 1) είναι λύση ανάγκης 2) δεν είναι αυτοί που πετάνε τις μολότοφ ούτε που τα ξεκινάνε και παρασύρουν τα 15χρονα και μετά αφήνουν τους άλλους να τελειώσουν το έργο τους.

ΥΓ2. Αν κάποιος θέλει να πιστέψει κάτι θα το πιστέψει ο κόσμος να χαλάσει. Εγώ τώρα που γράφω είμαι του δημοσίας τάξεως και χώνομαι στα φόρουμ να κατευνάσω τα πνεύματα και να σας στρέψω ενάντια στους αντι-εξουσιαστές...

Δημοσ.
Παρατηρήσατε οτι, 4 μέρες μετά το συμβάν, κανένας εκπρόσωπος του πνευματικού κόσμου της χώρας δεν έχει βγεί να κάνει κάποια δήλωση; Εγώ ναι. Και με ενοχλεί.

Βγήκε ο Λα-Λάκης Λαζόπουλος... :P:p:p

Δημοσ.
δεν αμφιβάλω ότι υπάρχουν και αντιεξουσιαστες ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ το λέω με την πολύ ανθρώπινη πλευρά τόσο που θα προκαλούσε

και εντύπωση ακόμα και σε ιερέα (και δεν εννοώ από τους βατοπεδιοτες)

εννοώ από αυτούς που το πιστεύουν όπως το πιστεύουν αγνά...

Σε αυτό συμφωνώ και με το παραπάνω. Και ξέρω λίγους μέν αλλά σωστούς. Άσχετο όμως ένα μεγάλο ποσοστό κάτι παίρνει.
ο πιτσιρικάς που προτού καταλάβει έπραξε και αυτό μπορεί να γίνει επικίνδυνο?

αν ναι.. τότε πολύ φοβάμαι ότι πρέπει να αρχίσεις από την βία στην τηλεόραση έστω!δεν κοιμάσαι και ξυπνάς νομίζω έναν πιτσιρίκα με λανθασμένα χουλιγκανιστικα πρότυπα! (ούτε καν αναρχικά και το λέω σκόπιμα διότι έχει διαφορά) αντίθετα του πετάς μια TV

Ουτοπία αλλά θέλω να σκεφτόμαστε πρίν πράξουμε.
και σύμφωνα με το περιστατικό σου ...όποιον πάρει ο χάρος!
Sorry αλλά μπερδεύτηκα.

-----Προστέθηκε 10/12/2008 στις 08 : 19 : 01-----

Του πνευματικού κόσμου λέμε! :P
Και αυτός του πνευματικού είναι.:lol::lol::lol:
Δημοσ.

μονο τους παπαδες δεν εχετε βαλει ακομα στο στομα σας.δεν πιστευω να φταινε και

αυτοι?:devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...