alex86 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δεν περιμενα την αστυνομικη βια για μιλησω για χουντα. Για την ακριβεια η σωστη λεξη ειναι ΟΛΙΓΑΡΧΕΙΑ. Αυτο ειχαμε και αυτο εχουμε Προφανώς και δεν έχουμε δημοκρατία.Ολιγαρχεία όσο δεν πάει... Πότε μας ρώτησαν για μια τους απόφαση?Ψηφίζουμε και έχουμε την ψευδαίσθηση ότι κάτι κάνουμε?Από πότε λέγεται δημοκρατία όταν 300(στην ουσία 150 και κάτι ψιλά)αποφασίζουν για 11.000.000 κόσμο?
activex Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Προφανώς! Με τόσα μαζεμένα προβληματα σε όλους τους κλάδους, θα ήταν μια ευκαιρία για τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ever! Αλλά βλέπεις ο σκοπός ήταν να μείνουμε οι περισσότεροι μέσα στα σπίτια μας φοβισμένοι μη μας ...κάψουν το τζιπ! Πεστα ιερόστομε!
BANTAS Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Οκ. Αυτή τη φορά ο θύτης ήταν μπάτσος.Που ήσασταν όλοι εσείς εδω: http://dolofonies-arxeio.blogspot.com/2008_09_01_archive.html και τώρα σας έπιασε ο πόνος για την ανθρώπινη ζωή; Διακρίνω μια σπασμωδικότητα ή είναι ιδέα μου; ΟΤΙ να'ναι. Διαβάζω για θανατικές ποινές και βλακείες. Η αστυνομία δεν αντιπροσωπεύει τίποτα όπως θα θέλατε να αντιπροσωπεύει. Απλα το βύσμα του καθενός έκατσε να μπορεί να τον βάλει στο λιμενικό/αστυνομία/πυροσβεστική ωστε να παίρνει τα στάνταρ λεφτά του δημοσίου. Ο ΒΛΑΚΑΣ αυτός θα μπορούσε να είναι χασάπης/ψαράς/βενζινάς (και πιθανότατα να ήταν πρίν μπεί με συνοπτικότατες διαδικασίες στο δημόσιο). Σε άλλη χώρα ζείτε; Νομίζετε οτι είναι αστυνομία vs κόσμος και ΟΧΙ Βλάκας άνθρωπος vs άτυχος πιτσιρικάς; Με τρομάζει το πόσο εύκολα καθοδηγείται η σκέψη μερικών. Μαλλον δεν ειναι ευδιακριτος σε πολλους, ο διαχωρισμος μεταξυ ενος ''οργανου της ταξης'' που εν ωρα υπηρεσιας εκτελει ενα παιδι με το υπηρεσιακο του περιστροφο φορωντας την επιβλητικη του στολη γιατι ζει σε μια χωρα που νιωθει πως δεν χρειαζεται να λογοδοτησει σε κανενα, και αναμεσα στον τυχαιο ψυχοπαθη που σκοτωνει τη γκομενα του γιατι φανταζεται οτι θελει να τον χωρισει, και δεν εχει εξουσια πανω σε κανενα. Ο πρωτος ειναι διορισμενος να προσφερει το εργο του και σε σενα αμα του καπνισει.
bandito Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Νομίζω πως το λέει για να δώσει έμφαση, πως ακόμα και αυτοί δεν μπορούν να τα κρύψουν...Αν τα ακούς από "αντικαθεστωτικό" ραδιόφωνο, μπορείς να κρατήσεις μία "πισινή" και να πεις πως υπερβάλλουν. Αν τα ακούς από κάποιους όχι και τόσο αντικαθεστωτικούς, χμμ. Ότι και να λέμε πάντως, και ότι και να ακούμε, υπάρχει τόσο υλικό σε βίντεο και φωτογραφίες όπου τα πράγματα μιλάνε μόνα τους. Ξέρω γιατί το λέει. Αλλά δεν ισχύει. Τα καθεστωτικά ραδιόφωνα/εφημερίδες/σταθμοί γίνονται πολλές φορές περισσότερο αντικαθεστωτικά απο τα ίδια τα αντικαθεστωτικά για να εξυπηρετήσουν τα δικα τους μικροσυμφέροντα (ή του τάδε βαρώνου που θέλει να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη). Rule of thumb: Δεν πιστεύεις κανέναν ΠΟΤΕ. Είτε ραδιόφωνο, είτε τηλεόραση, είτε το indymedia.
activex Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Προφανώς και δεν έχουμε δημοκρατία.Ολιγαρχεία όσο δεν πάει...Πότε μας ρώτησαν για μια τους απόφαση?Ψηφίζουμε και έχουμε την ψευδαίσθηση ότι κάτι κάνουμε?Από πότε λέγεται δημοκρατία όταν 300(στην ουσία 150 και κάτι ψιλά)αποφασίζουν για 11.000.000 κόσμο? νομίζω από τότε που τους δώσαμε το δικαίωμα με την ψήφο μας να μας εκπροσωπούν...
klainmaingr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 klainmaingr κάνεις ένα σοβαρό λάθος.Δεν μιλάμε για ένα, αλλά για επαναλαμβανόμενα περιστατικά, εδώ και χρόνια. Δεν ξέρω αν "έτυχε" να ζήσεις ποτέ σου αστυνομική βία, σου εύχομαι να μην ζήσεις. Τον παραληλισμό σου με το μικροβιολόγο το βρίσκω λίγο ατυχή. Δεν είναι ατυχής γιατί η μλκεία του ενός κακοχαρακτηρίζει έναν ολόκληρο κλάδο. Αυτό που θέλω να πώς είναι οτι γίνονται τόσες δεκάδες μλκειες κάθε μέρα και κανέις δεν νοιάζεται. Αλλα το κόλλημα μερικών με την αστυνομία είναι ανεπανάληπτο. Προσωπικά δεν έχω τις καλύτερες αλλα ούτε και τις χειρότερες εντυπώσεις.Οι περισσότεροι ΔΕΝ κάνουν τη δουλειά τους όπως και οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι. Αστυνομική βία έχω ζήσει γηπεδικά κάποτε αλλα όχι αδικαιολόγητα όταν τα δικά μας ζώα πετούσαν τα κέρατα τους στο γήπεδο. Αν δεν είναι η δουλειά της αστυνομίας να καταστείλει και να ρίξει και καμία. Ποιά είναι; Να τους πεί. "Αν έχετε την καλοσύνη σταματήστε λίγο να πετάτε μολότοφ γιατι δεν είναι σωστό"; Really? Όσο για την αστυνομική βία που λές. Κανένας δημήτρης/βασίλης (μπάτσος) δεν θα βγεί να κλωτσάει δεξιά και αριστερά. Αν η βία είναι εν μέσω επεισοδίων όπου διακυβέυονται κοινωνική ηρεμία/περιουσίες καλά θα κάνουν να ρίξουν και καμία. ΑΛΛΑ!! Το τεράστιο θέμα είναι τα κριτήρια επιλογής κάποιου για αυτή τη θέση. Ακριβώς επειδή υπάρχει εξουσία θα έπρεπε τα κριτήρια να ήταν ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ και πάνω απο όλα οι υποψήφιοι να είναι πραγματικά άρτιοι ψυχολογικά. ΔΕΝ υπάρχουν και γι αυτό έχουμε και όλες αυτές τις περιπτώσεις. Ο θεσμός της αστυνόμευσης είναι απαραίτητος για να μην υπάρχει χάος. Αρκέι να είναι πιο προσεκτική η επιλογή αυτών που την απαρτίζουν. Δικιά μου άποψη είναι: Έγινε η βλακεία - θα οδηγηθεί στο δικαστήριο - και πάει λέγοντας. Αν για κάθε φόνο γινότανε όλο αυτό το σκηνικό... Μαλλον δεν ειναι ευδιακριτος σε πολλους, ο διαχωρισμος μεταξυ ενος ''οργανου της ταξης'' που εν ωρα υπηρεσιας εκτελει ενα παιδι με το υπηρεσιακο του περιστροφο φορωντας την επιβλητικη του στολη γιατι ζει σε μια χωρα που νιωθει πως δεν χρειαζεται να λογοδοτησει σε κανενα, και αναμεσα στον τυχαιο ψυχοπαθη που σκοτωνει τη γκομενα του γιατι φανταζεται οτι θελει να τον χωρισει, και δεν εχει εξουσια πανω σε κανενα. Ο πρωτος ειναι διορισμενος να προσφερει το εργο του και σε σενα αμα του καπνισει. Ο οποίος αστυνομικός είναι υπεράνθρωπος και η εγκεφαλική παράλυση δεν το αφορά; Η μήπως δεν μπορεί να είναι αγαμ$@#τος κομπλέξας ψυχάκι; Όπως λέω και παραπάνω τα κριτήρια με τα οποία δίνουν σε κάποιον ένα όπλο είναι ανεπαρκή. Συμφωνώ. Αλλάξτε τα.
Wandex Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Προφανώς και δεν έχουμε δημοκρατία.Ολιγαρχεία όσο δεν πάει...Πότε μας ρώτησαν για μια τους απόφαση?Ψηφίζουμε και έχουμε την ψευδαίσθηση ότι κάτι κάνουμε?Από πότε λέγεται δημοκρατία όταν 300(στην ουσία 150 και κάτι ψιλά)αποφασίζουν για 11.000.000 κόσμο?Εντάξει δεν λέω, του κεφαλιού τους κάνουν. Αλλά έτσι για ενημέρωση δεν είναι ανάγκη να είσαι μέσα στην βουλη για να συμβάλεις κάπου. Υπάρχουν σε όλες τις πόλεις κάπου που να μπορείς να ανταποκριθείς. Οργανώσεις δεν υπάρχουν μόνο αναρχικών.Ελπίζω να μην μου ορμήσετε. νομίζω από τότε που τους δώσαμε το δικαίωμα με την ψήφο μας να μας εκπροσωπούν...[activex]Σωστός. Μα τι γίνεται; Μέχρι να γράψω κάτι πρέπει να κάνω 5 refresh για να προλάβω. Δουλειές δεν έχετε; ΧΕΧΕΧΕΧΕ.
sno0py Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Kατι κυριοι σαν τον "κυριο" Βελιο στο Αlter ειναι που αναβουν τα αιματα...
gf030 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 δυστυχώς αυτή τι δυνατότητα έχει μονο ο φοίνικας... Ποιος φοινικας, μηπως αυτος με τον στρατιωτη?
Tenshi Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 διαφορα χούντας ολιγαρχίας anyone? Στην χούντα το menu έχει και φάλαγγα ...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Μισό, μισό γιώργο μου. Οι δημοσιογράφοι είναι όλοι ψέυτες, σωστά; Ή του ραδιοφώνου λένε αλήθεια; Ή του καθεστωτικού ραδιοφώνου λένε αλήθεια; Ή του καθεστωτικού ραδιοφώνου λένε αλήθεια όταν η αλήθεια αυτή στρέφεται εναντίων του καθεστώτος και άρα θα ήταν μαλάκες να την πουν (και τότε γιατι τη λένε; ) Πότε το καθεστώς/επιχειρηματίας/συμφέροντα/σύστημα/vogons επεμβαίνει και τους λέει να πουν οτι θέλουν εκείνοι; Και αυτόν εδώ πως τον αφήσαν; Τελικά πότε να τους πιστεύουμε; Μήπως να τους πιστεύουμε όταν αυτό που λένε είναι αυτό που μας χαϊδεύει τα αυτιά; Εγώ που δεν τους πιστευώ ποτέ, ούτε οταν συμφωνώ με αυτά που λένε ούτε όταν διαφωνώ, κάνω καλά; [...] Καλέ μου φίλε (και το ξέρεις ότι το γράφω εννοώντας κάθε λέξη), με κάλυψε η απάντηση του liopyr: Νομίζω πως το λέει για να δώσει έμφαση, πως ακόμα και αυτοί δεν μπορούν να τα κρύψουν...Αν τα ακούς από "αντικαθεστωτικό" ραδιόφωνο, μπορείς να κρατήσεις μία "πισινή" και να πεις πως υπερβάλλουν. Αν τα ακούς από κάποιους όχι και τόσο αντικαθεστωτικούς, χμμ. Ότι και να λέμε πάντως, και ότι και να ακούμε, υπάρχει τόσο υλικό σε βίντεο και φωτογραφίες όπου τα πράγματα μιλάνε μόνα τους. Συμπληρώνω: Ως προς τους δημοσιογράφους, προσωπικά δεν μπορώ να τους απορρίψω όλους. Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε χθες (ή προχθές) βράδυ μια εξαιρετική εκπομπή, ευτυχώς που μου'χει κόψει και πήρα στους γονείς ένα DVD-recorder και την έγραψαν, την είδα πριν από λίγο. Πραγματικά χαίρεσαι να βλέπεις τέτοιους δημοσιογράφους. Το ίδιο θα πω και για μερικούς στον συγκεκριμένο σταθμό: νηφάλιοι, αξιοπρεπέστατοι, χωρίς περιττούς χαρακτηρισμούς για κανέναν. Οπότε δυσκολεύομαι να τους απορρίψω. Σίγουρα δεν βλέπω τηλεόραση πλέον και, ευτυχώς, έχω γλυτώσει από τις λέρες. Αλλά δεν μπορώ να τους τσουβαλιάζω όλους μαζί με εισαγγελάτους και τράγκες και βερύκιους και λοιπούς. Δεν ζούμε σε δυαδικό σύστημα.
FarCry Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Rule of thumb: Δεν πιστεύεις κανέναν ΠΟΤΕ. Είτε ραδιόφωνο, είτε τηλεόραση, είτε το indymedia.
alex86 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 http://sup.kathimerini.gr/xtra/media/files/pissue.jpg Η πρώτη (νομίζω) δημοσκόπηση για το γεγονός.
Wandex Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Αυτό που θέλω να πώς είναι οτι γίνονται τόσες δεκάδες μλκειες κάθε μέρα και κανέις δεν νοιάζεται. Αλλα το κόλλημα μερικών με την αστυνομία είναι ανεπανάληπτο. Προσωπικά δεν έχω τις καλύτερες αλλα ούτε και τις χειρότερες εντυπώσεις.Οι περισσότεροι ΔΕΝ κάνουν τη δουλειά ..... δεν θα βγεί να κλωτσάει δεξιά και αριστερά. Αν η βία είναι εν μέσω επεισοδίων όπου διακυβέυονται κοινωνική ηρεμία/περιουσίες καλά θα κάνουν να ρίξουν και καμία. ΑΛΛΑ!! Το τεράστιο θέμα είναι τα κριτή...Δικιά μου άποψη είναι: Έγινε η βλακεία - θα οδηγηθεί στο δικαστήριο - και πάει λέγοντας. Αν για κάθε φόνο γινότανε όλο αυτό το σκηνικό...Πραγματικά μου κάνει εντύπωση ότι φταίει για όλα η polise. Άνθρωποι σαν εμάς είναι και αυτοί. Και μάλιστα δημόσιοι που έχουν βαρεθεί την ζωή τους. Δεν λεω, έχουν κάνει τρελές μαλακίες αλλά πόσες φορές πληρώνουν τα σπασμένα. Εμένα προσωπικά έχει μπεί αστυνομικός μπροστά όταν πήγανε να παραβιάσουνε το σπίτι και ήμουν μέσα. Αυτόν τον άνθρωπο γιατί να τον καταδικάσω. (Άσε που ένας μου γλίτωσε κλίση προχτές, κωλοφαρδία σε όλο το μεγαλείο της. Μάλλον έιδε μια παλιά κάρτα ανεργίας μου.) Πρέπει να γίνει μία αξιχνίαση της. Να πεταχτούν έξω τα ανισόρροπα και να περνούν πιό συχνά από ψυχολόγο.
MiltoZ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Εγώ πάντως συμφωνώ με όσους λένε ότι ο ξεσηκωμός των νέων, έστω και με λάθος τρόπο, ήταν αναπόφευκτος. Δηλαδή ποιός μπορει να μου πει έναν λόγο να μην το κάνουν? Τους λένε ψέματα? τσεκ. Τους κλέβουν? Τσεκ. Τους έχουν στερήσει το δικαίωμα στην ισότητα? Στην ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον? Τους τραμπουκίζουν? Τους δέρνουν? Τους σκοτώνουν? Άμα λάχει το κάνουν κι αυτό. Γιατί να μην ξεσηκωθεί λοιπόν στην πρώτη ευκαιρία αυτός που τον μαμάς χωρίς σάλιο? Η ταξική πάλη πάντα θα υπάρχει. Το δυστύχημα της υπόθεσης είναι ότι ανάθεμα κι αν ξέρουν οι μισοί από αυτούς γιατί κάνουν αυτά που κάνουν, ή έστω αν νομίζουν ότι ξέρουν να έχουν στην πραγματικότητα κάποιον ευγενή σκοπό. Πολλοί από αυτούς είναι οι ίδιοι που τα σπάνε χωρίς λόγο και αιτία και στο γήπεδο ή στην καλύτερη περίπτωση αυτοί που τα σπάνε κάθε 17 Νοέμβρη. Βάλε μέσα και δεκαπεντάχρονα που απλά είναι μέσα σ' όλα, βάλε τους τραμπούκους και τους προβοκάτορες (που τους δίνουν την αφορμή να δράσουν αυτοί που τα σπάνε "νόμιμα"), βάλε και καταπιεσμένους μετανάστες, βάλε και τους ρουφιάνους δημοσιοκάφρους μαζί με ολίγον ανίκανους κυβερνώντες και έτοιμη η σαλάτα. Ούτε μία "επανάσταση" της προκοπής δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.