anterovgaltis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Στις κοινωνικες αναταραχες (σαν αυτη που ζουμε) ενας ειναι ο κανονας: δεν υπαρχει. Ανθρωποι, πολιτες της οργανωμενης κοινωνιας που εχουμε συμφωνησει (ή αναγκαστει) να ζουμε αμφισβητουν τις αξιες, τους κανονες, τους κυβερνωντες, τους νομους, τις εννοιες που καθοριζουν το εκαστοτε συστημα, τα συμβολα ακομη και τον μεχρι χθες συμπολιτη τους η γειτονα τους. Ειναι μια οριακη κατασταση και θα δουμε και αναλογες ενεργειες. Κατασταση η οποια δεν δημιουργηθηκε απο τη μια μερα στην αλλη αλλα "σιγοβραζεται" χρονια τωρα. Ολα αυτα δεν αποτελουν δικαιολογια ουτε κατηγορια για τιποτε και κανεναν. Δεν ειναι εκει το θεμα αλλωστε. Το κανει η τηλεοραση πολυ καλα. Ναι τα κινητρα του καθενος διαφερουν: αλλος λεηλατει για να ζησει, αλλος λογω απληστιας, αλλο καταστρεφει λογω ιδεολογιας, αλλος απλα για ψυχικη εκτονωση. Ολοι ομως αυτοι δεν υπολογισαν κανονες που μεχρι χτες ζουσαν συμφωνα με αυτους. Αυριο το πιθανοτερο ειναι οι ιδιοι ανθρωποι να συνεχισουν τη ζωη τους οπως πριν. Μπορει να εκλεγει και μια συντηριτικηκυβερνηση την οποια οι ιδιοι θα ψηφισουν... ποιος ξερει. Το να υποτιμουμε ομως τετοιες καταστασεις και να τις θεωρουμε απλα "ποινικα αδικηματα" που για τα μετρα της αστικης κοινωνιας ειναι βεβαια, απλα μεταθετουμε και πολλαπλασιαζουμε αυτες τις εικονες για αργοτερα.
kosmasgr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Οκ. Αυτή τη φορά ο θύτης ήταν μπάτσος.Που ήσασταν όλοι εσείς εδω: http://dolofonies-arxeio.blogspot.com/2008_09_01_archive.html και τώρα σας έπιασε ο πόνος για την ανθρώπινη ζωή; Διακρίνω μια σπασμωδικότητα ή είναι ιδέα μου; ΟΤΙ να'ναι. Διαβάζω για θανατικές ποινές και βλακείες. Η αστυνομία δεν αντιπροσωπεύει τίποτα όπως θα θέλατε να αντιπροσωπεύει. Απλα το βύσμα του καθενός έκατσε να μπορεί να τον βάλει στο λιμενικό/αστυνομία/πυροσβεστική ωστε να παίρνει τα στάνταρ λεφτά του δημοσίου. Ο ΒΛΑΚΑΣ αυτός θα μπορούσε να είναι χασάπης/ψαράς/βενζινάς (και πιθανότατα να ήταν πρίν μπεί με συνοπτικότατες διαδικασίες στο δημόσιο). Σε άλλη χώρα ζείτε; Νομίζετε οτι είναι αστυνομία vs κόσμος και ΟΧΙ Βλάκας άνθρωπος vs άτυχος πιτσιρικάς; Με τρομάζει το πόσο εύκολα καθοδηγείται η σκέψη μερικών. Τι ψάχνεις τώρα , οταν προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα τάχα ως κοινωνικό φαινόμενο , έκρηξη της κοινωνίας κλπ κλπ Πορείες είχαμε και άλλες φορές για κοινωνικά θέματα αλλά δεν κατέληξαν εκεί. Τα κανάλια και οι ιδεολόγοι στα παράθυρα μιλάνε και τα πρόβατα ακολουθούν καλά απο πίσω. Βρήκαν την καραμέλα της Χούντας και έχουν πάτημα , πολύ απο τους οποίους δεν την ζήσαν κάν. Οποιαδήποτε μορφή βίας απο μπάτσο π.χ. Γκλόπ είναι Χούντα κατευθείαν. Πως θα γίνει η αποκατάσταση τάξης με λουλούδια ? Οι υπόλοιποι έχουν το δικαίωμα να σπάνε τα πάντα ελεύθερα με την ανοχή του Κράτους. Φοβάτε το κράτος να καθαρίσει τα παράσιτα γιατί έχει πολιτικό κόστος σου λέει. Χούντα λοιπόν έχουν και Γαλλία , Γερμανία , Ιταλία , Αγγλία με βάσει το σκεπτικό πολλών.
klainmaingr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 όλο αυτό που γίνετε τόσες μέρες πως το εξηγείς Ένας βλάκας σκοτώνει ένα παιδί. Ένας άλλος βλάκας βλέπει οτι επειδή ο 1ος βλάκας ήταν μικροβιολόγος ΟΛΟΙ οι μικροβιολόγοι είναι δολοφόνοι και αρχίζει να επιτίθεται στα γραφεία τους. Κάποιος άλλος ακόμα περισσότερο βλάκας που έχει συμφέρον να καούν οι μικροβιολόγοι βάζει και δικά του άτομα να επιτίθενται. Κάποιοι ΑΚΟΜΑ περισσότερο βλάκες βλέπουν φώς και μπαίνουν. Ένα σύνολο λοιπόν απο βλάκες σπάει τους μικροβιολόγους αλλα κάποιοι άλλοι που δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται, σπάνε και τους κουλουρτζήδες που έχουν δίπλα στάντ. Οι κουλουρτζήδες που δεν φταίνε σε τίποτα την πέφτουν στους βλάκες. Και πάει λέγοντας.
Wandex Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Wandex ξεχασα να προσθεσω..στη μορφή έκφρασης που λες …είναι πολύ πιο εφικτο να μην προκαλέσεις από ότι στην αγανάκτηση και αντίδραση η την πλήρωση αιτημάτων! Δεν πιστεύω ότι απλά κάποιοι εκφράζονται και τα όρια είναι και λίγο δυσδιάκριτα όταν μπαίνει η απόγνωση/αγανάκτηση ενώ διαταράσσεται παράλληλα και η ειρήνη μέσα και έξω σου...οσο να το πεις...Τα όρια είναι πάρα πολύ λεπτά, σε καταλαβαίνω. Για αυτό το λόγο δεν θέλω κανείς να προκαλεί, προτιμάω άλλους τρόπους αντίδρασης γιατί όπως εγώ δεν κάνω κάτι σε κάποιον που δεν θέλω να μου κάνει το ίδιο. Δεν θα πετάξω σε κάποιον κάτι αν δεν θέλω να μου πετάξει κάτι αντίστοιχα. Με νοιάζει το μύνημα που θα μεταφέρω στον άλλο να μην αλλοιωθεί από τρίτους και να προκαλέσει ζημιά σε παιδιά. Πριν λίγο έφυγα από την δουλειά να πάω την Μάνα μου στο νοσοκομείο. Πριν την είσοδο του νοσοκομείου υπάρχει μια μεγάλη ευθεία που είναι αριστερά και δεξιά χώματα, ένα δημοτικό και κάτι παλαιά σπίτια. Ήταν ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην άκρη και 3 πιτσιρίκια 6-9 χρονών. Και βαστούσαν κάτι περίεργο και κοιτούσαν σαν να έψαχναν κάτι. Και μόλις περνάω σπάνε το μπαρμπίζ φωνάζοντας: είμαι αναρχικός.... Τέτοιες καταστάσεις θέλω αν αποφεύγω. Έχεις δίκιο όταν λες άλλοι έχουν κέρδος από αυτό το χάος. Και δεν είναι μόνο οι της βουλής. Είναι και όσοι άλλοι θέλουν να καταλύσουν την δημοκρατία. Προσωπικά οφέλοι έχουν πολλοί. Έτσι για να γελάσουμε. Μια πυρηνική μας σώζει. Απλές μολότοφ δεν κάνουν τίποτα. Χαίρομαι πάντως που μέσα στο χάος ορισμένοι σκέφτονται παραιτέρω απο ένα ατυχές γεγονός.
liopyr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 lucifer δεν ξερω αν αυτο το πραγμα το εγραψες εσυ η το αντεγραψες αλλα τετοιο χαλιεχω να διαβασω χρονια.με το συμπαθειο. Εγώ το βρίσκω απόλυτα σωστό. Εσύ το βρίσκεις χάλι. Εσύ γιατί το βρίσκεις χάλι?
alexzzz Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Εγώ το βρίσκω απόλυτα σωστό.Εσύ το βρίσκεις χάλι. Εσύ γιατί το βρίσκεις χάλι? Εσύ γιατί το βρίσκεις σωστό; εεεε μαααα...
BANTAS Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Kαλά ρε φίλε στέκεις στα συγκαλά σου;;;;;; Όποιος δηλαδή έχει κατάστημα, άσχετα αν είναι ο κυρ-Αντώνης ή ο πλούσιος των ΒΠ σημαίνει αυτόματα ότι τους ψήφισε να ανέβουν όποιοι ανέβηκαν;;; Μιλάμε για επικίνδυνες απόψεις εδώ μέσα!!! Για συμμαζευτείτε λίγο μερικοί!!!:shock::shock: Καλα...Αν το διαβασες ολοκληρο το κειμενο του link και δεν καταλαβες μαλλον εσυ δεν στεκεις καλα. Αν το διαβασες και καταλαβες τι λεει...ε...ειμαι σιγουρος οτι οσους ανεβαζεις εσυ στη βουλη ειναι απο τους λιγοτερο ενοχους.
liopyr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Ένας βλάκας σκοτώνει ένα παιδί.Ένας άλλος βλάκας βλέπει οτι επειδή ο 1ος βλάκας ήταν μικροβιολόγος ΟΛΟΙ οι μικροβιολόγοι είναι δολοφόνοι και αρχίζει να επιτίθεται στα γραφεία τους. Κάποιος άλλος ακόμα περισσότερο βλάκας που έχει συμφέρον να καούν οι μικροβιολόγοι βάζει και δικά του άτομα να επιτίθενται. Κάποιοι ΑΚΟΜΑ περισσότερο βλάκες βλέπουν φώς και μπαίνουν. Ένα σύνολο λοιπόν απο βλάκες σπάει τους μικροβιολόγους αλλα κάποιοι άλλοι που δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται, σπάνε και τους κουλουρτζήδες που έχουν δίπλα στάντ. Οι κουλουρτζήδες που δεν φταίνε σε τίποτα την πέφτουν στους βλάκες. Και πάει λέγοντας. klainmaingr κάνεις ένα σοβαρό λάθος. Δεν μιλάμε για ένα, αλλά για επαναλαμβανόμενα περιστατικά, εδώ και χρόνια. Δεν ξέρω αν "έτυχε" να ζήσεις ποτέ σου αστυνομική βία, σου εύχομαι να μην ζήσεις. Τον παραληλισμό σου με το μικροβιολόγο το βρίσκω λίγο ατυχή.
bandito Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Αυτή τη στιγμή ακούω τον ραδιοσταθμό City 99,5 FM και συγκεκριμένα το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων. Ο ρεπόρτερ του ραδιοσταθμού Σπύρος Χαλικιάς, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (Πολυτεχνείο), μόλις μετέδωσε ότι 3-4 κουκουλοφόροι πετούσαν πέτρες αδιακρίτως και, όταν φωτορεπόρτερ τους φωτογράφισαν, οι συγκεκριμένοι κουκουλοφόροι έτρεξαν να κρυφτούν πίσω από τις τάξεις των παραταγμένων διμοιριών ΜΑΤ. Σημειωτέον ότι ο ραδιοσταθμός City 99,5 FM ανήκει στον όμιλο του Ελεύθερου Τύπου - όχι η πλέον αντικαθεστωτική εφημερίδα... Μισό, μισό γιώργο μου. Οι δημοσιογράφοι είναι όλοι ψέυτες, σωστά; Ή του ραδιοφώνου λένε αλήθεια; Ή του καθεστωτικού ραδιοφώνου λένε αλήθεια; Ή του καθεστωτικού ραδιοφώνου λένε αλήθεια όταν η αλήθεια αυτή στρέφεται εναντίων του καθεστώτος και άρα θα ήταν μαλάκες να την πουν (και τότε γιατι τι λένε Πότε το καθεστώς/επιχειρηματίας/συμφέροντα/σύστημα/vogons επεμβαίνει και τους λέει να πουν οτι θέλουν εκείνοι; Και αυτόν εδώ πως τον αφήσαν; Τελικά πότε να τους πιστεύουμε; Μήπως να τους πιστεύουμε όταν αυτό που λένε είναι αυτό που μας χαϊδεύει τα αυτιά; Εγώ που δεν τους πιστευώ ποτέ, ούτε οταν συμφωνώ με αυτά που λένε ούτε όταν διαφωνώ, κάνω καλά; Δεν ξέρω αν αυτό που είπε ο δημοσιογράφος είναι αλήθεια ή οχι (αν και είναι βολικότατο, τόσο βολικό όσο ο εξοστρακισμός της σφαίρας απο τον ηλίθιο με το μπιφτέκι για εγκέφαλο). Απο μικρό παιδί, αστυνομικοί, αναρχικοί, διαδηλωτές, ζαχαροπλάστες, ταξιτζήδες, whaeva τα καλά τα έκαναν εκείνοι , τα σκατά τα έκαναν οι άλλοι. Αυτό που λέει ο Snoob, να κοιτάξουμε τα μούτρα μας στον καθρέφτη, είναι επιστημονική φαντασία για τον έλληνα. Υ.Γ. Το αναφέρω γιατι έχει σημασία. Ένα από τα πολλά καταστήματα του skroutz που έχουν στην Στουρνάρη φυσική παρουσία μας είπε την εξής ιστορία: Ήταν στο κατάστημα του προσπαθώντας να το προστατέψει και μπούκαραν πλιατσικολόγοι (αλλοδαποι κατα την δικη του μαρτυρία) κλέβοντας και βουτώντας. Απο πίσω έρχονταν αναρχικοί (ή κουκουλοφόροι, ή μαθητες δεν ξέρω πως τους ξεχωρίζει κάποιος) και τους φώναξε οτι καταστρέφεται με αυτό που γίνεται. Οι τελευταία έπιασαν τους πλιατσικολόγους τους έκαναν μαύρους στο ξύλο και τους πέταξαν με τις κλωτσιές έξω.
liopyr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Εσύ γιατί το βρίσκεις σωστό; εεεε μαααα... Γι'αυτό.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δεν περιμενα την αστυνομικη βια για μιλησω για χουντα. Για την ακριβεια η σωστη λεξη ειναι ΟΛΙΓΑΡΧΕΙΑ. Αυτο ειχαμε και αυτο εχουμε.
FarCry Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δεν περιμενα την αστυνομικη βια για μιλησω για χουντα. Για την ακριβεια η σωστη λεξη ειναι ΟΛΙΓΑΡΧΕΙΑ. Αυτο ειχαμε και αυτο εχουμε. διαφορα χούντας ολιγαρχίας anyone?
liopyr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Μισό, μισό γιώργο μου. Οι δημοσιογράφοι είναι όλοι ψέυτες, σωστά; Ή του ραδιοφώνου λένε αλήθεια; Ή του καθεστωτικού ραδιοφώνου λένε αλήθεια;[..] Νομίζω πως το λέει για να δώσει έμφαση, πως ακόμα και αυτοί δεν μπορούν να τα κρύψουν... Αν τα ακούς από "αντικαθεστωτικό" ραδιόφωνο, μπορείς να κρατήσεις μία "πισινή" και να πεις πως υπερβάλλουν. Αν τα ακούς από κάποιους όχι και τόσο αντικαθεστωτικούς, χμμ. Ότι και να λέμε πάντως, και ότι και να ακούμε, υπάρχει τόσο υλικό σε βίντεο και φωτογραφίες όπου τα πράγματα μιλάνε μόνα τους.
activex Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 δυστυχώς αυτή τι δυνατότητα έχει μονο ο φοίνικας... όλα θα παιχτούν στην προσπάθεια και στο τι είμαστε διατιθέμενοι να πιστέψουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε! αν το λέει η καρδία σου και με ένα φυλλαράκι από φοινικόδεντρο στο κεφάλι να ξεκινήσεις...αρκεί! απο homorediculus σε homophoenix Πως σου φενεται? δεν αξιζει μια δοκιμη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.