Προς το περιεχόμενο

Καλωδιο οθόνης φορητού

red7genius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στο φορουμ.

Πριν απο μερες η οθονη του λαπτοπ μου σταματησε να λειτουργει. Συγκεκριμενα ο υπολογιστης ανοιγε κανονικα(ακουγονται και οι ηχοι απο τα windows) ομως η οθονη μαυρη.Επειδη το λαπτοπ δεν καλυπτεται απο την εγγυηση(ειναι 4 χρονων:P) και το πηγα στο σερβις και μου ζητησαν 300(!) ευρω για αλλαγη λεει οθονης καθως καηκε. Ρωτησα μηπως εχει προβλημα το καλωδιο που συνδεει την οθονη με το κυριως laptop και μου ειπαν οχι!Ανοιγω σημερα τον φορητο και βλεπω αυτο!:

dsc00002ob3.jpg

dsc00003vp5.jpg

Οπως βλεπετε το καλωδιο που συνδεει την οθονη εχει ψηθει, προφανως απο βραχυκυκλωμα. Το θεμα ειναι οτι η οθονη δουλευει καθως τον ανοιξα και το κουνησα και μολις εκανε επαφη εδειξε εικονα!Τωρα, που μπορω να βρω ανταλλακτικο και να αγορασω ενα τετοιο καλωδιο να δω μηπως μπορω να σωσω το laptop? το ολοκληρωμενο που συνδεεται ειναι εκτος των αλλων και για τα ledακια της μπαταριας και του ρευματος. υπαρχει περιπτωση να θελει και αυτο αλλαγη? παντως οταν τον ανοιξα δουλεψε κανονικοτατα. Μπορει καποιος να βοηθησει?

Ευχαριστω:-)

Δημοσ.

Αν το μοντελο του φορητου σου κυκλοφορει ευρεως, τοτε με 20-30 ευρω μπορεις να βρεις αυτο το καλωδιο στο ebay..

Δημοσ.

Σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών αγοράζοντας τα 2 φίς 12 pins και τα καλώδια 13 στο σύνολο.Πέρνεις και ένα sleeve (ντύσιμο) κολλάς τα καλώδια με ένα κολλητήρι στα φις σε σωστή αντιστοιχία και τοποθετείς την κατασκευή.

Δημοσ.

βασικα θα προτιμουσα να το παρω ετοιμο παρα να το φτιαξω γιατι δεν με εμπιστευομαι και τοσο :P

τωρα αν το παρω απο ebay πως θα το ψαξω?

De@th L0rd εχεις αναλογη εμπειρια?ειναι ευκολο?

Δημοσ.

α,ρε wannabe μηχανικοι! :P

σε πειραζω.για δωσε το μοντελο του φορητου.αυτο που γραφει στο κατω μερος στο αυτοκολλητακι.οχι την γενικη σειρα

Δημοσ.
βασικα θα προτιμουσα να το παρω ετοιμο παρα να το φτιαξω γιατι δεν με εμπιστευομαι και τοσο :P

τωρα αν το παρω απο ebay πως θα το ψαξω?

De@th L0rd εχεις αναλογη εμπειρια?ειναι ευκολο?

Γραφεις πχ στο ebay : "LCD cable + μοντελο φορητου"

Δημοσ.

Αν ξέρεις κανέναν καλό ηλεκτρονικό στην περιοχή σου, δώστου το laptop και εξήγησέ του το πρόβλημα. Το πιο πιθανό είναι να σου το φτιάξει χωρία απώλειες και με πολύ λιγότερα χρήματα…

Δημοσ.

ή κοπελα μου που εθχε ακριβως το ιδιο προβλημα με ενα fujitsu απο multirama,της καψαν την μητρικη και στην αρχη της λεγαν οτι δεν φταιγανε αυτοι(και ειναι στο service της fujitsu 3 μηνες τωρα),οποτε δωστο σε καποιον που να ξερει

Δημοσ.

Πρέπει να ψάξεις κάποια ώρα για να βρεις ακριβώς το καλώδιο που χρειάζεσαι. Βάλε στο google "LCD cable clevo" και δες ένα-ένα τα links που θα σου βγάλει.

Για παράδειγμα δες

http://www.laptopking.com/searhbrandresults.asp?brand=clevo

http://www.laptoprepairco.com/Search/cables/cables.asp

Η άλλη λύση είναι να στείλεις mail στην ίδια την εταιρία και να τους ρωτήσεις από που να αγοράσεις το καλώδιο. Μπορείς και να τους πάρεις τηλέφωνο στην Αγγλία (πχ με Skype που δεν κοστίζει πολύ).

http://www.clevo.com.tw/en/about/worlds_s.asp

Δημοσ.

Φιλε, εμπιστεψου τα χερια σου.

Θελεις το πιο φθηνο κολιτηρι,κοληση, καλωδιο,θερμοσιστελομενο και υπομονη.

Εχεις για βοηθεια τα ξεχωριστα χρωματα καλωδιου, ωστε μηδενιζεις τυχον λαθος.

Κοψε το κοματι που εχει καει και απο τις δυο μεριες, και κολλα κοματακια καλωδιο απο χρωμα σε χρωμα.

Πριν ξεκινησεις την επισκευη, κανε μερικα κοληματα ωστε να παρεις τον αερα και να μαθεις και βουρ στον πατσα.

Δημοσ.

Θα είναι αρκετά δύσκολο να βρείτε το συγκεκριμένο καλώδιο.Είναι αρκετά παλιός ο υπολογιστής και χαμηλής αξίας οπότε δύσκολα κάποιος να το βγάλει προς πώληση στο ebay.Αν βρίσκεστε Θεσσαλονίκη μπορείτε να το φέρετε από το εργαστήριό μου και να το επισκευάσουμε.Μια τέτοια βλάβη θα κοστίσει 10Ευρώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...