ge0rge007 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Γειά σας παιδιά, έβαλα το google desktop γιατί νόμιζα ότι θα είναι το ίδιο όπως και στα win αλλά τελικά μόνο την μπάρα αναζήτησης έχει τπτ άλλο...(έτσι και αλλιώς βέβαια τώρα με τα kubuntu δεν θα το χρειαζόμουν έτσι και αλλιώς).Το πρόβλημα είναι ότι προσπαθώ να του κάνω απεγκατάσταση και δεν το έχει στην λίστα στο add/remove programs.Μπορείτε να μου πείτε πώς να του κάνω απργκατάσταση? Ευχαριστώ πολύ!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Λοιπον και εγω δεν τοξερα και το βρηκα http://desktop.google.com/support/linux/bin/answer.py?answer=63297&topic=11377 εδω λεει να ανοιξεις τερματικο και να δωσεις >sudo dpkg -r google-desktop-linux θα ελεγα ομως να περιμενουμε επιβεβαιωση απο καποιον πιο εμπειρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teliparas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 #sudo dpkg -r google-desktop-linux #sudo apt-get --purge autoremove η πιο κομψα #sudo apt-get --purge autoremove google-desktop-linux* Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ge0rge007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Δέν λειτούργησε κανένας τρόπος... Κάνω copy paste στο τερματικό και δεν κάνει τπτ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Για αρχη κανε ενα >dpkg -l | grep google να δεις το ακριβες ονομα του πακετου που εγκατεστησες. Μετα, με βαση αυτο που σου εβγαλε παραπανω, θα κανεις ενα >sudo apt-get autoremove google-kati και λογικα θα βγει. Για να μην την ξαναπατησεις ετσι, και για να κοψεις τη συνηθεια να εγκαταστεις κατι με διπλο κλικ: 1) Μαθε να χειριζεσαι το synaptic (ή το adept μιας και εχεις kubuntu)* . ΤΑ ΠΑΝΤΑ υπαρχουν μεσα εκει. Πιο απλα, οτι δεν υπαρχει μεσα εκει, θα δυσκολευτεις να το εγκαταστησεις. Tο add/remove εχει μονο ενα πολυ μικρο τμημα απο αυτα που θα δεις στο synaptic. 2) To google εχει ενα ωραιοτατο repo δικο του ωστε να παρεχει τα πακετα μεσω apt, και να μεριμνει ετσι το apt για εξαρτησεις, προσθαφαιρεσεις κλπ. Απλα βαλε την παρακατω γραμμη στο /etc/apt/sources.list και το synaptic θα αναλαβει τα υπολοιπα >deb http://dl.google.com/linux/deb/ stable non-free *Δεν εχω κατι με το adept, απλα θεωρω το synaptic καλυτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ge0rge007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Ευχαριστώ πολύ φίλε για την απάντηση αλλα έχω μερικές απορίες... Αρχικά να σου πώ ότι μια χαρά βγήκε με το synaptic!!!! Απλά είναι μερικές ενημερώτικές απορίες... Δηλαδή:πρίν το βγάλω έβαλα την πρώτη εντολή που μου είπες στο terminal και αυτο μου έβγαλε αυτά: ii google-desktop-linux Google Desktop...... rc ligdata-google1.2.1 Client library................. Τι θα έβαζα στην δεύτερη εντολή για να το εγκαταστήσω? Μετά θα ήθελα να σε ρωτήσω για το 2),εκεί τα έχασα όλα:-p Τί είναι το repo,το apt....πού μου είπες να βάλω...τι...??? Ευχαριστώ για την βοήθεια!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 1) Το βγαζεις >sudo apt-get autoremove google-desktop-linux Γιαυτο ρωτησα πως το λεει στο dpkg -l 2) Βαζεις το κανονικο google repo Ανοιγεις το /etc/apt/sources.list >sudo gedit /etc/apt/sources.list Και προσθετεις τη γραμμη >deb http://dl.google.com/linux/deb/ stable non-free Το σωζεις και το κλεινεις. 3) Κανεις και μια ενημερωση το apt και εισαι ετοιμος να ανοιξεις το synaptic και να το βαλεις απο εκει >sudo apt-get update Αυτα τα τραβας γιατι κατεβασες το google-desktop-linux.deb και το εβαλες με το χερι. Ειχε ομως σαν εξαρτηση το ligdata-google1.2.1 και μιας και δεν την βρηκε πουθενα να τη βαλει, παρουσιασε σφαλμα. Απο δω και περα εγκατασταση απο repo και μονο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ge0rge007 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Σε ευχαριστώ και πάλι φίλε!!!! Πολύ χρήσιμα όσα μας είπες!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.