jokos31 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Θελω να κανω εγκατασταση τα windows XP.Το θεμα ειναι οτι το cd απο τα windows που εχω εγκατεστημενα δεν το εχω αλλα εχω cd με αλλο SN.Μπορω να τα εγκαταστησω χωρις να σβησω τιποτα?
cyber_katsarida Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Λίγο άσχετο το ένα με το άλλο. Αν κατάλαβα καλά θέλει να βάλει τα XP χωρίς να σβήσει κάποια αρχεία που έχει μέσα. Αν ισχύει αυτό θα έλεγα να δημιουργήσεις ένα 2ο partition στο σκληρό, να μεταφέρεις εκεί τα αρχεία που χρειάζεσαι και να κάνεις την εγκατάσταση στο άλλο partition.
washcloud Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 ...το να ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ πάντως windows σε κάποιο partion (ένα partition μπορεί να είναι κι όλος ο δίσκος), σημαίνει ότι τα πάντα εντός του partition τα ξεχνάς. Για ξεκαθάρισε τί ακριβώς θέλεις να κάνεις, γιατί όντως η αναφορά σε cd και s/n μπερδεύει...
jokos31 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Λοιπον πηρα τον υπολογιστη με εγκατεστημενα τα windows αλλα δεν μου εδωσε cd και εχω ενα cd με τα windows αλλα δεν ειναι γνησιο το cd.Eπειδη μου κανουν καποια νερα τα windows οπως δεν μπορω να ακουσω σταθμους μου βγαζει directshow και κατι ακομα επισης εχει εξαφανιστει η αναζητηση και θελω να βαλω τα windows αλλα να μην σβησω αρχεια και φακελους.
washcloud Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Σε πόσα partition είναι χωρισμένος ο δίσκος σου ; (υποθέτω έχεις μόνο έναν δίσκο)
johnpap Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Πριν κάνεις οτιδήποτε δες αν ο υπολογιστής σου σου δίνει την δυνατότητα δημιουργίας cd επανεγκατάστασης (αν είναι κάποιο επώνυμο desktop πχ HP, Dell κλπ πιθανότατα έχει κάποια ειδική εφαρμογή δημιουργίας cd επαναφοράς, αν είναι laptop οι πιθανότητες αυξάνονται κατακόρυφα αλλά δεν το διευκρινίζεις). Αφού εξαλείψεις αυτήν την πιθανότητα τότε πας στο δεύτερο βήμα. Με δεδομένου ότι έχεις ήδη γνήσια windows το θεωρώ αμαρτία να βάλεις μαϊμού. Ένα οποιοδήποτε cd γνήσιων windows με τον όρο ότι είναι η ίδια έκδοση δηλαδή Home ή Pro και η γλώσσα παραμένει ίδια, μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το (χαμένο?) δικό σου χρησιμοποιώντας το κλειδί που ήδη έχεις. Τα ίδια τα windows σου επιτρέπουν μέσα από την διαδικασία εγκατάστασης να κάνεις επιδιόρθωση/επανεγκατάσταση των αρχείων του λειτουργικού συστήματος, χωρίς να χάσεις κανένα από τα αρχεία και τα προγράμματα που έχεις ήδη εγκατεστημένα, παρ' όλ' αυτά η πείρα λέει ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καθαρή εγκατάσταση. Αρχικά λοιπόν θα σου πρότεινα να ρωτήσεις σε φίλους/γνωστούς για ένα αντίγραφο μιας γνήσιας έκδοσης των windows αντίστοιχης της δικής σου. Αν δεν μπορείς να βρεις... έχουμε και άλλες λύσεις από εδώ, καθ' όλα νόμιμες! Αν βρεις το cd που χρειάζεσαι μπορείς να ξαναέρθεις εδώ για απορίες! ΥΓ: Μια και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σου είναι ότι καλύτερο για την ψυχική σου υγεία σε περίπτωση απώλειας πιστεύω ότι το επικείμενο φορμάτ είναι μια πολύ καλή δικαιολογία για να κάνεις επιτέλους ένα πλήρες backup αυτών που έχεις και μάλλον αναβάλλεις διαρκώς! Και αν έχεις ήδη... ε, ευκαιρία και για ένα ξεσκαρτάρισμα!
washcloud Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Πριν κάνεις οτιδήποτε δες αν ο υπολογιστής σου σου δίνει την δυνατότητα δημιουργίας cd επανεγκατάστασης? (αν είναι κάποιο επώνυμο desktop πχ HP, Dell κλπ πιθανότατα έχει κάποια ειδική εφαρμογή δημιουργίας cd επαναφοράς, ...αν ήταν "αυτό" θα του είχαν ήδη δώσει τα "recovery cd"... αν είναι laptop οι πιθανότητες αυξάνονται κατακόρυφα αλλά δεν το διευκρινίζεις). ...τί να διευκρινίσει...Έτοιμο σύστημα προφανώς πήρε από κάποιο "μικρομάγαζο", και απλά του περάσανε windows "κοψοχρονιά"... Αφού εξαλείψεις αυτήν την πιθανότητα ...ποιά "πιθανότητα" δλδ να..."εξαλείψει" ; ! τότε πας στο δεύτερο βήμα. Με δεδομένου ότι έχεις ήδη γνήσια windows ..."δεδομένο" ; ...Δεδομένο θα ήταν αν τα είχε αγοράσει. Για ξαναδές το 2ο του post. το θεωρώ αμαρτία να βάλεις μαϊμού. Ένα οποιοδήποτε cd γνήσιων windows με τον όρο ότι είναι η ίδια έκδοση δηλαδή Home ή Pro και η γλώσσα παραμένει ίδια, μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το (χαμένο?) ...post #5 : ΔΕΝ "του έδωσε cd"... δικό σου χρησιμοποιώντας το κλειδί που ήδη έχεις. Τα ίδια τα windows σου επιτρέπουν μέσα από την διαδικασία εγκατάστασης να κάνεις επιδιόρθωση/επανεγκατάσταση των αρχείων του λειτουργικού συστήματος, χωρίς να χάσεις κανένα από τα αρχεία και τα προγράμματα που έχεις ήδη εγκατεστημένα, ...ναι αλλά παίζει τρελλά το cd που αυτός έχει, σχέση καμμία να μην έχει με την εγκατεστημένη version παρ' όλ' αυτά η πείρα λέει ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καθαρή εγκατάσταση. ...α γειά σου τώρα. Κι από τη στιγμή που ο ΙΔΙΟΣ ψάχνεται για επανεγκατάσταση (και δεν χτυπιέται στο στυλ "...παιδιά, μόνο για φορμάτ μη με πείτε, ε!") , τότε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ, γρηγορότερο, είναι να τα ξαναβάλει. Κι από 'κει πιάνουμε και ρωτάμε το : Σε πόσα partition είναι χωρισμένος ο δίσκος σου ;(υποθέτω έχεις μόνο έναν δίσκο) Αρχικά λοιπόν θα σου πρότεινα να ρωτήσεις σε φίλους/γνωστούς για ένα αντίγραφο μιας γνήσιας έκδοσης των windows αντίστοιχης της δικής σου. Αν δεν μπορείς να βρεις... έχουμε και άλλες λύσεις από εδώ, καθ' όλα νόμιμες! ...αν έχει "θέμα" , να "χρειάζεται" "καθαρά" Windows...ας μας το πει. Αν βρεις το cd που χρειάζεσαι μπορείς να ξαναέρθεις εδώ για απορίες! ΥΓ: Μια και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σου είναι ότι καλύτερο για την ψυχική σου υγεία σε περίπτωση απώλειας πιστεύω ότι το επικείμενο φορμάτ είναι μια πολύ καλή δικαιολογία για να κάνεις επιτέλους ένα πλήρες backup αυτών που έχεις και μάλλον αναβάλλεις διαρκώς! Και αν έχεις ήδη... ε, ευκαιρία και για ένα ξεσκαρτάρισμα! ... ...jokos31 : ...σε πόσα partition είναι χωρισμένος ο δίσκος σου ; (συνεχίζω να)(υποθέτω έχεις μόνο έναν δίσκο)
johnpap Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 @ washcloud Πριν κάνεις οτιδήποτε δες αν ο υπολογιστής σου σου δίνει την δυνατότητα δημιουργίας cd επανεγκατάστασης? **Οι εταιρίες αυτές (επώνυμες εννοώ) έχουν προ καιρού εγκαταλείψει την παροχή cd/dvd επαναφοράς και έχοντας ένα image στον δίσκο σε προτρέπουν να το δημιουργήσεις (οικονομίες κλίμακας, τις οποίες είμαι σίγουρος πως γνωρίζεις γιατί έχω δει αρκετά από τα posts σου και φαίνεται ότι είσαι γνώστης) και ΝΑΙ δεν είναι μόνο για τα νεόφερτα Vista αλλά και σε αρκετά παλαιότερα συστήματα με XP και ισχύει σε συστήματα laptop αλλά και desktop (και δίνω παράδειγμα για να μην το αφήσω να αιωρείται, Packard Bell που κυκλοφορούν στη χώρα μας από τον Κωτσόβολο) (αν είναι κάποιο επώνυμο desktop πχ HP, Dell κλπ πιθανότατα έχει κάποια ειδική εφαρμογή δημιουργίας cd επαναφοράς,...αν ήταν "αυτό" θα του είχαν ήδη δώσει τα "recovery cd"... **Βλέπε προηγούμενη αναφορά... αν είναι laptop οι πιθανότητες αυξάνονται κατακόρυφα αλλά δεν το διευκρινίζεις)....τί να διευκρινίσει...Έτοιμο σύστημα προφανώς πήρε από κάποιο "μικρομάγαζο", και απλά του περάσανε windows "κοψοχρονιά"... **Προφανώς?... μασάς φύλλα δάφνης και το ξέρεις? (με χιούμορ το λέω όχι με κακία! ) Εγώ απαντάω με βάση αυτά που διαβάζω χωρίς υποθέσεις... Είπε εγκατεστημένα ή εγώ δεν ξέρω να διαβάζω? Αφού εξαλείψεις αυτήν την πιθανότητα...ποιά "πιθανότητα" δλδ να..."εξαλείψει" ; ! **μιλάω υποθέτωντας πάντα καλοπροαίρετα ότι ο άλλος δεν είναι γνώστης άρα μπορεί να μην ξέρει ότι αυτό πρέπει να κάνει. Ξέρεις πόοοοσα τέτοια περιστατικά έχω δει? τότε πας στο δεύτερο βήμα. Με δεδομένου ότι έχεις ήδη γνήσια windows..."δεδομένο" ; ...Δεδομένο θα ήταν αν τα είχε αγοράσει. Για ξαναδές το 2ο του post. **Θα πρότεινα να δεις εσύ το δεύτερο Post... είπε συγκεκριμένα ότι αγόρασε υπολογιστή με τα windows εγκατεστημένα, άκουσες εσύ τίποτα για σπασμένα, κοψοχρονιά κλπ? γιατί εμένα το αυτί και το μάτι μου δεν πήραν τίποτα είδηση... το θεωρώ αμαρτία να βάλεις μαϊμού. Ένα οποιοδήποτε cd γνήσιων windows με τον όρο ότι είναι η ίδια έκδοση δηλαδή Home ή Pro και η γλώσσα παραμένει ίδια, μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το (χαμένο?)...post #5 : ΔΕΝ "του έδωσε cd"... **γι' αυτό το "χαμένο" είναι σε παρένθεση και με ερωτηματικό! μπορεί να του το έδωσε (σε image μέσα στον υπολογιστή) και να μην το ξέρει, ή ακόμα να μην ξέρει ότι το απλό ταπεινό cdάκι με το όνομα multirama που έχει πεταμένο στο κουτί που του έδωσαν με τον υπολογιστή του με όλα τα χαρτάκια και τις εγγυήσεις είναι στην ουσία το recovery disk! Ναι, και απ' αυτά έχω δει! δικό σου χρησιμοποιώντας το κλειδί που ήδη έχεις. Τα ίδια τα windows σου επιτρέπουν μέσα από την διαδικασία εγκατάστασης να κάνεις επιδιόρθωση/επανεγκατάσταση των αρχείων του λειτουργικού συστήματος, χωρίς να χάσεις κανένα από τα αρχεία και τα προγράμματα που έχεις ήδη εγκατεστημένα,...ναι αλλά παίζει τρελλά το cd που αυτός έχει, σχέση καμμία να μην έχει με την εγκατεστημένη version **"Ένα οποιοδήποτε cd γνήσιων windows με τον όρο ότι είναι η ίδια έκδοση δηλαδή Home ή Pro και η γλώσσα παραμένει ίδια"... που ακριβώς διαφωνείς με τα λεγόμενά μου αν υποθέσουμε ότι έχει ήδη γνήσια έκδοση των windows και άρα χρειάζεται μια πάλι γνήσια έκδοση! Το ότι αυτή που έχει δεν είναι καθόλου ίδια το λέει και μόνος του (Συγκεκριμένα λέει πήρε υπολογιστή με εγκατεστημένα windows αλλά το cd που έχει είναι το σπασμένο)! παρ' όλ' αυτά η πείρα λέει ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καθαρή εγκατάσταση....α γειά σου τώρα. Κι από τη στιγμή που ο ΙΔΙΟΣ ψάχνεται για επανεγκατάσταση (και δεν χτυπιέται στο στυλ "...παιδιά, μόνο για φορμάτ μη με πείτε, ε!") **Διάβασε το πρώτο του post... ο ΙΔΙΟΣ ζητάει να κάνει εγκατάσταση χωρίς να σβήσει τίποτα. Το ότι η πείρα λέει ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καθαρή εγκατάσταση είναι καθαρά συμβουλευτικού χαρακτήρα. Εγώ κοιτάω να του δώσω απάντηση σε αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ που ρώτησε. Αρχικά λοιπόν θα σου πρότεινα να ρωτήσεις σε φίλους/γνωστούς για ένα αντίγραφο μιας γνήσιας έκδοσης των windows αντίστοιχης της δικής σου. Αν δεν μπορείς να βρεις... έχουμε και άλλες λύσεις από εδώ, καθ' όλα νόμιμες!...αν έχει "θέμα" , να "χρειάζεται" "καθαρά" Windows...ας μας το πει. **Ίσως να μην ξέρει ότι μπορεί να το πει, ή να μην το σκεφτεί καν! Γι' αυτό του είπα ήδη εγώ να μας το πει! Και επειδή δεν έχω όρεξη για flames... γιατί εδώ μπαίνω σπάνια αλλά όταν μπαίνω κοιτάω να λύσω το πρόβλημα του καθενός άμα μπορώ ή να αποκομίσω γνώση σε θέματα που δεν ξέρω και όχι να κάθομαι και να σχολιάζω τι λέει ο καθένας. (θα μπορούσα ΑΝΕΤΑ να σε βγάλω φάουλ από τη στιγμή που είπες ότι άμα κάνεις εγκατάσταση σε ένα partition τότε χάνεις τα πάντα και να το παίξω έξυπνος, αλλά δεν το έκανα...) θα ζητήσω απλά από τον αρχικό poster να διευκρινίσει τα εξής: Έχεις desktop ή laptop? και αν είναι desktop τα windows είναι γνήσια ναι ή όχι και αν ναι (γιατί αν όχι, ξέρουμε όλοι ποια είναι) τι έκδοση έχεις, Home ή Pro? Αν είναι γνήσια, τότε απλά κάπου πρέπει να έχεις ένα sticker Με το S/N. Αν έλυσες ήδη το πρόβλημά σου, τότε όλα καλά! That's all!
jokos31 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2008 Λοιπον τα windows ηταν εγκατεστημενα στο desktop δεν ξερω τι ειναι νομιζω ειναι μουφα γιατι δεν εχω πουθενα το sticker.Η εκδοση ειναι home και εχω ενα cd γνησιο με home edition απο τον προηγουμενο υπολογιστη.
johnpap Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Επειδή η "σπασμένη" έκδοση που κυκλοφορεί είναι η Pro υπάρχει η πιθανότητα να είναι γνήσια απλά να τα έχουν εγκαταστήσει ξανά και σε άλλο υπολογιστή και να μην είχαν το sticker για να το βάλουν. Η πιο απλή μέθοδος για να δεις αν έχεις γνήσια είναι να πας στην σελίδα της microsoft για επικύρωση των windows . Κάπου στο τέλος έχει ένα Link για την επικύρωση. Υπάρχει επίσης και ένα εργαλείο που σου επιτρέπει να δεις το κλειδί που είναι περασμένο στον υπολογιστή σου. Μία επίσκεψη σε αυτή τη σελίδα θα σου επιτρέψει να κατεβάσεις το εργαλείο που χρειάζεται. Αν τα windows που έχεις είναι γνήσια τότε θα περάσουν την επικύρωση. Με το keyfinder μπορείς να βρεις το κλειδί σου, να το γράψεις και με το γνήσιο CD που έχεις τότε να κάνεις επανεγκατάσταση χωρίς να διαγράψεις τίποτα (αν και από ότι θυμάμαι σε αυτή τη διαδικασία δεν ξαναζητάει κλειδί, αλλά κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε!) αν και επιμένω ότι η καθαρή εγκατάσταση είναι ότι καλύτερο. Αν δεν είναι γνήσια, τότε αφού έχεις ένα γνήσιο αντίγραφο θα σου συνιστούσα ανεπιφύλακτα να κάνεις καθαρή εγκατάσταση και να περάσεις αυτό. Μια και το έχεις ήδη, ποιός ο λόγος να κυκλοφορείς "σπασμένος"? Στα γρήγορα, για να κάνεις επανεγκατάσταση χωρίς να σβηστούν τα προγράμματα και τα αρχεία σου, ξεκινάς από το CD (φρόντισε να είναι boot device το CD/DVD drive σου μέσα από BIOS). Στην πρώτη οθόνη που σταματάει και σου προτείνει εγκατάσταση ή επιδιόρθωση (με χρήση κονσόλας πατώντας το R) του λες να κάνει κανονική εγκατάσταση (με ENTER). Θα κάνει αναζήτηση για προηγούμενες εκδόσεις των windows και θα βρει την παλιά εγκατάσταση και θα σου ξαναπροτείνει να κάνει επιδιόρθωση. Αυτή τη φορά επιλέγεις επιδιόρθωση και προχωράς. Για απορίες... ξαναπέρνα!
jokos31 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Επειδή η "σπασμένη" έκδοση που κυκλοφορεί είναι η Pro υπάρχει η πιθανότητα να είναι γνήσια απλά να τα έχουν εγκαταστήσει ξανά και σε άλλο υπολογιστή και να μην είχαν το sticker για να το βάλουν. Η πιο απλή μέθοδος για να δεις αν έχεις γνήσια είναι να πας στην σελίδα της microsoft για επικύρωση των windows . Κάπου στο τέλος έχει ένα Link για την επικύρωση. Υπάρχει επίσης και ένα εργαλείο που σου επιτρέπει να δεις το κλειδί που είναι περασμένο στον υπολογιστή σου. Μία επίσκεψη σε αυτή τη σελίδα θα σου επιτρέψει να κατεβάσεις το εργαλείο που χρειάζεται. Αν τα windows που έχεις είναι γνήσια τότε θα περάσουν την επικύρωση. Με το keyfinder μπορείς να βρεις το κλειδί σου, να το γράψεις και με το γνήσιο CD που έχεις τότε να κάνεις επανεγκατάσταση χωρίς να διαγράψεις τίποτα (αν και από ότι θυμάμαι σε αυτή τη διαδικασία δεν ξαναζητάει κλειδί, αλλά κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε!) αν και επιμένω ότι η καθαρή εγκατάσταση είναι ότι καλύτερο. Αν δεν είναι γνήσια, τότε αφού έχεις ένα γνήσιο αντίγραφο θα σου συνιστούσα ανεπιφύλακτα να κάνεις καθαρή εγκατάσταση και να περάσεις αυτό. Μια και το έχεις ήδη, ποιός ο λόγος να κυκλοφορείς "σπασμένος"? Στα γρήγορα, για να κάνεις επανεγκατάσταση χωρίς να σβηστούν τα προγράμματα και τα αρχεία σου, ξεκινάς από το CD (φρόντισε να είναι boot device το CD/DVD drive σου μέσα από BIOS). Στην πρώτη οθόνη που σταματάει και σου προτείνει εγκατάσταση ή επιδιόρθωση (με χρήση κονσόλας πατώντας το R) του λες να κάνει κανονική εγκατάσταση (με ENTER). Θα κάνει αναζήτηση για προηγούμενες εκδόσεις των windows και θα βρει την παλιά εγκατάσταση και θα σου ξαναπροτείνει να κάνει επιδιόρθωση. Αυτή τη φορά επιλέγεις επιδιόρθωση και προχωράς. Για απορίες... ξαναπέρνα! Στην πρωτη οθονη παταω ENTER και μετα μου λεει οτι πρεπει να κανω format και οτι θα χαθουν τα αρχεια.
washcloud Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2008 ρε άνθρωπε...Την πρόθεση σου για βοήθεια "όποτε μπαίνεις", την βλέπω ξεκάθαρα, και δεν λέω ότι είσαι άσχετος...Αλλά..... **Οι εταιρίες αυτές (επώνυμες εννοώ) έχουν προ καιρού εγκαταλείψει την παροχή cd/dvd επαναφοράς και έχοντας ένα image στον δίσκο σε προτρέπουν να το δημιουργήσεις (οικονομίες κλίμακας, τις οποίες είμαι σίγουρος πως γνωρίζεις γιατί έχω δει αρκετά από τα posts σου και φαίνεται ότι είσαι γνώστης) και ΝΑΙ δεν είναι μόνο για τα νεόφερτα Vista αλλά και σε αρκετά παλαιότερα συστήματα με XP και ισχύει σε συστήματα laptop αλλά και desktop (και δίνω παράδειγμα για να μην το αφήσω να αιωρείται, Packard Bell που κυκλοφορούν στη χώρα μας από τον Κωτσόβολο) ...το πιο πρόσφατο που έχω δει με "recovery cd", ήταν πέρυσι τέτοιο καιρό. ΑΝ άλλαξαν τόσο δραματικά οι πολιτικές των εταιριών πάω πάσο - μόνο που δεν νομίζω. **Προφανώς?... μασάς φύλλα δάφνης και το ξέρεις? (με χιούμορ το λέω όχι με κακία! ) Εγώ απαντάω με βάση αυτά που διαβάζω χωρίς υποθέσεις... Είπε εγκατεστημένα ή εγώ δεν ξέρω να διαβάζω? ...Αν εγώ μασάω φύλλα δάφνης και δίνω "χρησμούς", εσύ δεν ξέρω τί σόι φύλλα μασάς και δεν συννενοούμαστε : α)Αφού "ξέρεις πώς παν τα πράγματα", όταν ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ WINDOWS, αγοράζεις ΟΧΙ "την εγκατάσταση γνήσιου s/n", αλλά ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ, το cd μέσα στο σακκουλάκι του ΚΛΕΙΣΤΟ, το βιβλιαράκι τους, το ΣΤΙΚΕΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟ S/N Σ Ο Υ , αλλιώς...αγοράζεις γνήσια ναι μεν, "κλεμμένα" δε windows. Και φυσικά, τα πληρώνεις ΚΟ-ΨΟ-ΧΡΟ-ΝΙΑ. Δεν αγοράζεις ΣΠΑΣΜΕΝΑ, αλλά ΟΥΤΕ πληρώνεις όσα "έπρεπε να πληρώσεις στη Microsoft", για την αγορά του ΠΑΚΕΤΟΥ. β)...και ΣΥΝΗΘΩΣ αυτή την τακτική, την ακολουθούν ΚΥΡΙΩΣ τα "μικρομάγαζα" ( = "εξυπηρέτηση στον πελάτη", για να μην του έρθουν ΜΑΖΙ με την εγκατάσταση που θα του κάνουν, στα 150+€ τα κωλο-windows). Oπότε δεν χρειάζεται "μάσημα", για να υποθέσει κανείς ότι το σύστημα το πήρε από κάποιο "μικρομάγαζο". Το χάνεις δε τελείως, όταν αναφέρεσαι στην "εγκατάσταση" και στον "αναλφαβητισμό". ΤΙ , ρωτάω τί, έχει να κάνει η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, με αυτό που είπα ;! Και ΜΠΟΡΕΙ ναι μεν να διάβασες σωστά, "και να μην κάνεις υποθέσεις" (...που κάνεις...), αλλά απ' ότι φαίνεται άλλα διαβάζεις...κι ΑΛΛΑ συμπεράσματα βγάζεις... (...και ΚΑΝΕΙΣ κι υποθέσεις...θα φανεί ΚΑΙ παρακάτω...) **μιλάω υποθέτωντας πάντα καλοπροαίρετα ότι ο άλλος δεν είναι γνώστης άρα μπορεί να μην ξέρει ότι αυτό πρέπει να κάνει. Ξέρεις πόοοοσα τέτοια περιστατικά έχω δει? ..μπορεί...ΜΑΛΛΟΝ...ΙΣΩΣ...Το θέμα όμως είναι ότι όπως ρώτησα ΚΑΙ πριν, "ΠΟΙΕΣ περιπτώσεις να..."εξαλείψει" ; ! Αλλέως πως, η πρόταση αυτή δεν είχε και πολύ νόημα...ΞΕΚΑΡΦΩΤΗ ήταν... **Θα πρότεινα να δεις εσύ το δεύτερο Post... είπε συγκεκριμένα ότι αγόρασε υπολογιστή με τα windows εγκατεστημένα, άκουσες εσύ τίποτα για σπασμένα, κοψοχρονιά κλπ? γιατί εμένα το αυτί και το μάτι μου δεν πήραν τίποτα είδηση... ..ναι οκ, ήδη αναφέρθηκα περί αυτού στην αρχή, αλλά πάμε πάλι : Αν εγώ "πιθανολογώ" με στοιχεία που κολλάνε στο τί γίνεται πρακτικά στα μαγαζιά, εσύ ΑΓΝΟΕΙΣ το ότι ο άλλος σου λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ : ΔΕΝ πήρα windows cd στα χέρια μου. Ξέρεις ΠΟΤΕ συμβαίνει ΑΥΤΟ ; ...Όταν ΔΕΝ αγοράζεις τα windows στην τιμή που εμπεριέχει το cd, το s/n, και "όλα τα παρελκόμενα = ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ναι μεν, ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ δε. Με λίγα λόγια, αντί να σου πουλάνε κάποιοι σπασμένα πλέον win (απ' τη στιγμή μάλιστα που τα σπασμένα "πιάνονται" πχ κατά το win update και παίρνεις τον πούλο από updates) , σου τα ΠΕΡΝΑΝΕ μία, όπως κάνουνε και για ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,,,έχοντας ανοίξει ΜΟΝΟ ΕΝΑ cd. Kοινώς, όπως "κλέβουν την εφορία μη χτυπώντας απόδειξη",,,έτσι "κλέβουν ΚΑΙ εφορία...ΚΑΙ MS", καθώς σου τα χρεώνουν καμμιά 20άρα €... **γι' αυτό το "χαμένο" είναι σε παρένθεση και με ερωτηματικό! μπορεί να του το έδωσε (σε image μέσα στον υπολογιστή) και να μην το ξέρει, ή ακόμα να μην ξέρει ότι το απλό ταπεινό cdάκι με το όνομα multirama που έχει πεταμένο στο κουτί που του έδωσαν με τον υπολογιστή του με όλα τα χαρτάκια και τις εγγυήσεις είναι στην ουσία το recovery disk! Ναι, και απ' αυτά έχω δει! ...πολλά έχεις δει...πολλά μόλις υπέθεσες εδώ...αλλά το "ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ CD" ΔΕΝ το είδες -κατά τ' άλλα, "στέκεσαι μόνο σ' αυτά που διαβάζεις"..."Πολλά βάζετε,,,πολλά παίρνετε..." **"Ένα οποιοδήποτε cd γνήσιων windows με τον όρο ότι είναι η ίδια έκδοση δηλαδή Home ή Pro και η γλώσσα παραμένει ίδια"... που ακριβώς διαφωνείς με τα λεγόμενά μου αν υποθέσουμε ότι έχει ήδη γνήσια έκδοση των windows και άρα χρειάζεται μια πάλι γνήσια έκδοση! Το ότι αυτή που έχει δεν είναι καθόλου ίδια το λέει και μόνος του (Συγκεκριμένα λέει πήρε υπολογιστή με εγκατεστημένα windows αλλά το cd που έχει είναι το σπασμένο)! ...υποθέσεις...υποθέσεις...υποθέσεις... Μόνο που εσύ, στο αρχικό post,δεν "πιθανολογείς" περί αυτού...Πιο πολύ για ΔΕΔΟΜΕΝΟ το έχεις...ΕΚΕΙ "διαφωνώ"... Στις "υποθέσεις"... Το περί -όπως ΗΔΗ ΞΑΝΑ-δήλωσε, ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ cd που έχει, και είναι πιο γνήσιο κι από την διαγραφή Τατούλη -μόνο που είναι "από τον προηγούμενο υπολογιστή", δες το ΚΑΛΑ, για να μη μου λες μετά ότι εγώ πυθιάζω, ενώ εσύ "διαβάζεις κι απντάς προσεκτικά ΜΟΝΟ ΣΕ Ο,ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ... **Διάβασε το πρώτο του post... ο ΙΔΙΟΣ ζητάει να κάνει εγκατάσταση χωρίς να σβήσει τίποτα. Το ότι η πείρα λέει ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καθαρή εγκατάσταση είναι καθαρά συμβουλευτικού χαρακτήρα. Εγώ κοιτάω να του δώσω απάντηση σε αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ που ρώτησε. ...Κουράζομαι. Στο πρώτο του post, λέει "..να τα εγκαταστήσω χωρίς να σβύσω τίποτα". Το όπερ και σημαίνει, να μη χάσω αρχεία. Γιατί η εγκατάσταση από μόνη της, σημαίνει μπάι-μπάι windows, μπαί-μπάι program files. Ε ΤΟΣΟ πια, φαντάζομαι πως το ξέρει. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΡΩΤΗΣΕ. **Ίσως να μην ξέρει ότι μπορεί να το πει, ή να μην το σκεφτεί καν! Γι' αυτό του είπα ήδη εγώ να μας το πει! ...ίσως...ίσως...ίσως... Και επειδή δεν έχω όρεξη για flames... ...έχω 'ΓΩ νομίζεις όρεξη για FLAMING ; γιατί εδώ μπαίνω σπάνια αλλά όταν μπαίνω κοιτάω να λύσω το πρόβλημα του καθενός άμα μπορώ ή να αποκομίσω γνώση σε θέματα που δεν ξέρω και όχι να κάθομαι και να σχολιάζω τι λέει ο καθένας. ...άμα θες να μη σχολιάσεις "τί λέει ο καθ' ένας"...στο πληκτρολόγιό σου είναι...Σ' έπιασα εγώ απ' τον λαιμό να σχολιάσεις ; (θα μπορούσα ΑΝΕΤΑ να σε βγάλω φάουλ από τη στιγμή που είπες ότι άμα κάνεις εγκατάσταση σε ένα partition τότε χάνεις τα πάντα και να το παίξω έξυπνος, αλλά δεν το έκανα...) ...για πείτε μας Κε Collina, είστε στην εγκατάσταση των win, έχετε μπροστά σας τη λίστα με τα διαθέσιμα partitions, που τυχαίνει να απαριθμεί ΜΟΝΟ το partition C: , το έχετε επιλέξει, αν προχωρήσετε και παραβλέψετε τις σχετικές μαϊκροσοφτικές προειδοποιήσεις, όταν τελειώσει η διαδικασία και ανοίξεουν τα νέα windows, θα έχετε χάσει κάτι από τα περιεχόμενα του C: ως υφίστατο πριν ; Αδημονώ ...ΚΑΛΑ που δεν "πήγες να το παίξεις έξυπνος", btw... ...To "παίζεις" βέβαια με "διακριτικές σπόντες" ΤΩΡΑ,,,αλλά what the hell θα ζητήσω απλά από τον αρχικό poster να διευκρινίσει τα εξής: Έχεις desktop ή laptop? και αν είναι desktop τα windows είναι γνήσια ναι ή όχι και αν ναι (γιατί αν όχι, ξέρουμε όλοι ποια είναι) τι έκδοση έχεις, Home ή Pro? Αν είναι γνήσια, τότε απλά κάπου πρέπει να έχεις ένα sticker Με το S/N. Αν έλυσες ήδη το πρόβλημά σου, τότε όλα καλά! That's all! (...βρε ένα κόλλημα ότι "αγόρασε windows"...MΠΑΤΑΞΙΑ αγόρασε : Ούτε cd πήρε, ούτε sticker, ούτε ΤΠΤ... Ωωωωωωωωωω....) [...]αν και επιμένω ότι η καθαρή εγκατάσταση είναι ότι καλύτερο. ...Α ΓΕΙΑ ΣΟΥ - για δεύτερη φορά... Αν δεν είναι γνήσια, τότε αφού έχεις ένα γνήσιο αντίγραφο θα σου συνιστούσα ανεπιφύλακτα να κάνεις καθαρή εγκατάσταση και να περάσεις αυτό. Μια και το έχεις ήδη, ποιός ο λόγος να κυκλοφορείς "σπασμένος"? (...άντε πάλιιιιιιιιιι) ...ΔΕΝ-ΕΧΕΙ-ΓΝΗΣΙΟ-CDDDDDDD! Στα γρήγορα, για να κάνεις επανεγκατάσταση χωρίς να σβηστούν τα προγράμματα και τα αρχεία σου, ξεκινάς από το CD (φρόντισε να είναι boot device το CD/DVD drive σου μέσα από BIOS). Στην πρώτη οθόνη που σταματάει και σου προτείνει εγκατάσταση ή επιδιόρθωση (με χρήση κονσόλας πατώντας το R) του λες να κάνει κανονική εγκατάσταση (με ENTER). Θα κάνει αναζήτηση για προηγούμενες εκδόσεις των windows και θα βρει την παλιά εγκατάσταση και θα σου ξαναπροτείνει να κάνει επιδιόρθωση. Αυτή τη φορά επιλέγεις επιδιόρθωση και προχωράς. ...κι όπως "μασώντας" υπέθετα...ΔΕΝ είναι ίδια έκδοση win, και ΔΕΝ του δίνει επιλογή "repair a windows installation"... Άντε Για απορίες... ξαναπέρνα! ...jokos31 : Για...πολλοστή φορά : (για να κάνουμε και...καμμιά δουλειά) ...σε πόσα partition είναι χωρισμένος ο δίσκος σου ;(συνεχίζω να)(υποθέτω έχεις μόνο έναν δίσκο) ...Εκτός κι άμα δεν ψήνεσαι ν' απαντήσεις...
johnpap Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2008 ΔΕΝ έχει cd από το εγκατεστημένο αλλά έχει άλλο με άλλο s/n (post #1) Λέει αν έχει desktop ή laptop? Λέει από που ή πότε το αγόρασε? ΑΝ έχει laptop μπορεί ναι ή όχι να ΜΗΝ έχει CD αλλά να πρέπει να δημιουργήσει ένα? Μπορεί ή όχι να συμβαίνει αυτό αν έχει desktop? Απαντάω εγώ για σένα γιατι θα καταντήσουμε Φώσκολος εδώ. Σαράντα επεισόδια θα λέμε τα ίδια και τα ίδια. Η απάντηση είναι ναι. Άρα μπορεί να ΜΗΝ έχει recovery CD στα χέρια του με το που αγοράσει τον υπολογιστή. Μπορεί να θέλει να κάνει εγκατάσταση αλλά αν θέλει να το κάνει ΧΩΡΙΣ να αγγίξει τίποτα πρέπει να κάνει repair. Ναι ή όχι? Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι έχει ένα cd με windows ΙΔΙΟ με αυτό που έχει εγκατεστημένο. Το οποίο το είπα... Και του είπα να δει ΑΝ έχει γνήσια windows και του είπα και πως να το δει, και αν ακόμα δεν έχει sticker μπορεί πάλι να έχει γνήσια γιατί μπορεί το "μικρομάγαζο" να του πέρασε ένα γνήσιο άρα με δεδομένο ότι ΕΧΕΙ ΓΝΗΣΙΑ WINDOWS από τον προηγούμενο υπολογιστή (post #10) ΜΠΟΡΕΙ να κάνει repair των Windows (αρκεί πάλι λέω, να είναι η ίδια έκδοση). Αν ΔΕΝ έχει γνήσια τελικά του προτείνω να βάλει το γνήσιο που ήδη έχει. Και το ότι είναι από τον προηγούμενο υπολογιστή σημαίνει ότι δεν εγκαθίσταται ξανά? Δεν είναι το απολύτως νομιμότερο (αφού πρόκειται για OEM έκδοση πιθανότατα και όχι για retail) αλλά μην ξεχνάς ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην οποία έχουμε τις ευλογίες της μαμάς Microsoft για εγκατάσταση της ΟΕΜ έκδοσης σε δύο υπολογιστές και η μοναδική στην οποία πωλείται η OEM έκδοση στα μαγαζιά (παλαιότερα με την αγορά ενός οποιουδήποτε υποσυστήματος που θεωρούνταν απαραίτητο για την λειτουργία του υπολογιστή πχ. κάρτα γραφικών αλλά αργότερα έγινε και απλό καλώδιο και μετά... πάρε κόσμε μπας και βάλεις γνήσια. Το συγκεκριμένο κόλπο ακολούθησαν και καταστήματα του εξωτερικού για κάποιο διάστημα (εγώ έχω αγοράσει έτσι την Media Center Edition 2004 όταν πρωτοβγήκε που πωλούνταν μόνο μαζί με υπολογιστή, από μαγαζί του εξωτερικού) πιθανότατα με την ms επίσημα να λέει όχι αλλά από πίσω να λέει οκ, μέχρι που τους το έκοψε τελείως. Συγκεκριμένα επίσης για την Ελλάδα επιτρέπει την εγκατάσταση της γνήσιας έκδοσης του γραφείου και στον υπολογιστή του σπιτιού. Αν έχεις πάεις σε συνέδριο συνεργατών της MS θα το ξέρεις από πρώτο χέρι) "ΠΟΙΕΣ περιπτώσεις να..."εξαλείψει" ; ! Αλλέως πως, η πρόταση αυτή δεν είχε και πολύ νόημα...ΞΕΚΑΡΦΩΤΗ ήταν... "Πριν κάνεις οτιδήποτε δες αν ο υπολογιστής σου σου δίνει την δυνατότητα δημιουργίας cd επανεγκατάστασης" ΑΥΤΗΝ την πιθανότητα να εξαλείψει! Εσύ θέλεις (και λυπάμαι που το λέω έτσι) να το παίξεις έξυπνος πάνω σε μια έκφραση. Να εξαλείψει την πιθανότητα ότι δεν μπορεί να φτιάξει image ή ότι δεν έχει recovery cd λέω ξανά, αλλά... ή δεν διαβάζουμε ή κάτι πρέπει να σχολιάσουμε έτσι δεν είναι? ...το πιο πρόσφατο που έχω δει με "recovery cd", ήταν πέρυσι τέτοιο καιρό. ΑΝ άλλαξαν τόσο δραματικά οι πολιτικές των εταιριών πάω πάσο - μόνο που δεν νομίζω. Multirama recovery cd κυκλοφορεί πάνω από χρόνο... αρκεί να πω ότι είναι recovery των XP και όχι των vista. Αυτό από μόνο του κάτι λέει. Αυτό γιατί αγοράζουν Volume License, και δεν παίρνουν cdάκια αλλά ένα Windows XP OEM Preinstallation Kit που τους επιτρέπει να φτιάξουν μια μήτρα. Είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που παίρνουμε ή μάλλον παίρναμε με τα laptops που μας ρωτούσαν τα τελικά settings. Μετά τυπώνουν cdάκια με ότι θέλουν πάνω... ακόμα και τον Ντόναλντ Ντακ. Ότι γουστάρουν για να έχουν τη φίρμα τους πάνω. Η τακτική εφαρμόζεται εδώ και αρκετό καιρό στα laptops και τώρα έχει περάσει και στα desktops. Αν εννοείς την δημιουργία recovery cd από desktop υπολογιστή ναι έχεις δίκιο εφαρμόζεται ως επί το πλείστον σε Vista desktops αλλά ισχύει πάραπάνω για πχ τα Packard Bell που είπα. Αυτά είχαν εφαρμογή recovery από πολύ παλαιότερα. Όλα τα επώνυμα πια έχουν εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφου καθαρής επανεγκατάστασης. Αλλά αυτό είναι ιστορία.... ...Αν εγώ μασάω φύλλα δάφνης και δίνω "χρησμούς", εσύ δεν ξέρω τί σόι φύλλα μασάς και δεν συννενοούμαστε :α)Αφού "ξέρεις πώς παν τα πράγματα", όταν ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ WINDOWS, αγοράζεις ΟΧΙ "την εγκατάσταση γνήσιου s/n", αλλά ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ, το cd μέσα στο σακκουλάκι του ΚΛΕΙΣΤΟ, το βιβλιαράκι τους, το ΣΤΙΚΕΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟ S/N Σ Ο Υ , αλλιώς...αγοράζεις γνήσια ναι μεν, "κλεμμένα" δε windows. Και φυσικά, τα πληρώνεις ΚΟ-ΨΟ-ΧΡΟ-ΝΙΑ. Δεν αγοράζεις ΣΠΑΣΜΕΝΑ, αλλά ΟΥΤΕ πληρώνεις όσα "έπρεπε να πληρώσεις στη Microsoft", για την αγορά του ΠΑΚΕΤΟΥ. Αμ δε! Όταν αγοράζεις windows όπως λες και ισχύουν όλα αυτά που λες τότε γιατί δεν έχω πάρει cd με τα windows τα τελευταία τρία χρόνια από τα laptop που έχουν περάσει από τα χέρια μου? Για να μην πω παραπάνω... Ή αυτά είναι άλλα windows? Άρα όταν αγοράζεις windows ΔΕΝ παίρνεις απαραίτητα CD και σακουλάκι και βιβλιαράκι... μόνο το S/N είναι εκ των ουκ άνευ (ΟΕΜ έκδοσης που είναι Volume License, στοιχίζει φθηνότερα και δεν εγκαθίσταται σε άλλο υπολογιστή, νομικά μιλώντας. Γιατί νόμιζες ότι η retail έκδοση των Vista Ultimate κόστιζε σχεδόν ένα μηνιάτικο όταν βγήκε, 650€. Γιατί στα ψιλά γράμματα έλεγε ότι μπορείς να την εγκαταστήσεις ξανά και ξανά). Επίσης γιατί αν στείλεις σπασμένο (κυριολεκτικά) CD γνήσιων windows σου στέλνουν άλλο ΔΩΡΕΑΝ χωρίς βέβαια s/n (μήπως γιατί στην ουσία αυτό που στοιχίζει είναι το serial number?) Γιατί αν έρθουν για έλεγχο σε μία επιχείρηση βλέπουν αν έχει το ρημάδι το sticker και δεν τους νοιάζει για το cd? Αφού αυτό έχεις αγοράσει, το cd είναι στην ουσία το μέσο διάδοσης. Sticker χωρίς cd=νόμιμος υπολογιστής, cd χωρίς sticker=παράνομος Άρα γνήσια αγοράζεις όταν παίρνεις sticker όχι cd, σακουλάκια και βιβλιαράκια. Αυτά είναι προαιρετικά. Και οι οικονομίες κλίμακας που έλεγα στο προηγούμενο post μας οδηγούν στο έτοιμο image που είπα ότι ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχει (αλλά δεν απέκλεισα το παράνομο, απλά του είπα να το επιβεβαιώσει, δεν διαφώνησα μαζί σου απλά του είπα ότι υπάρχουν και άλλες πιθανότητες) β)...και ΣΥΝΗΘΩΣ αυτή την τακτική, την ακολουθούν ΚΥΡΙΩΣ τα "μικρομάγαζα" ( = "εξυπηρέτηση στον πελάτη", για να μην του έρθουν ΜΑΖΙ με την εγκατάσταση που θα του κάνουν, στα 150+€ τα κωλο-windows). Oπότε δεν χρειάζεται "μάσημα", για να υποθέσει κανείς ότι το σύστημα το πήρε από κάποιο "μικρομάγαζο". Για το ότι αυτή η τακτική ισχύει δεν διαφωνώ καθόλου. Μόνο που δεν μας είπε (και το τόνισα) τι σύστημα έχει! Από τη στιγμή που ΔΕΝ είπε ούτε τι σύστημα έχει ούτε από που το αγόρασε, ποιός κάνει αρχικά υποθέσεις? (σωστές ή λανθασμένες δεν έχει σημασία, εσύ σχολίασες το μήνυμά μου όλο στόμφο, λες και εγώ έγραφα αρλούμπες, ότι ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να είναι έτσι, ενώ ΞΕΡΕΙΣ ότι υπάρχει και αυτή η πιθανότητα) **Θα πρότεινα να δεις εσύ το δεύτερο Post... είπε συγκεκριμένα ότι αγόρασε υπολογιστή με τα windows εγκατεστημένα, άκουσες εσύ τίποτα για σπασμένα, κοψοχρονιά κλπ? γιατί εμένα το αυτί και το μάτι μου δεν πήραν τίποτα είδηση.....ναι οκ, ήδη αναφέρθηκα περί αυτού στην αρχή, αλλά πάμε πάλι : Αν εγώ "πιθανολογώ" με στοιχεία που κολλάνε στο τί γίνεται πρακτικά στα μαγαζιά, εσύ ΑΓΝΟΕΙΣ το ότι ο άλλος σου λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ : ΔΕΝ πήρα windows cd στα χέρια μου. Ξέρεις ΠΟΤΕ συμβαίνει ΑΥΤΟ ; ...Όταν ΔΕΝ αγοράζεις τα windows στην τιμή που εμπεριέχει το cd, το s/n, και "όλα τα παρελκόμενα = ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ναι μεν, ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ δε. Με λίγα λόγια, αντί να σου πουλάνε κάποιοι σπασμένα πλέον win (απ' τη στιγμή μάλιστα που τα σπασμένα "πιάνονται" πχ κατά το win update και παίρνεις τον πούλο από updates) , σου τα ΠΕΡΝΑΝΕ μία, όπως κάνουνε και για ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,,,έχοντας ανοίξει ΜΟΝΟ ΕΝΑ cd. Kοινώς, όπως "κλέβουν την εφορία μη χτυπώντας απόδειξη",,,έτσι "κλέβουν ΚΑΙ εφορία...ΚΑΙ MS", καθώς σου τα χρεώνουν καμμιά 20άρα €... Ξαναρωτάω... laptop αγόρασες ποτέ σου? Γιατί όταν λες κάτι αυτό πρέπει να ισχύει παντού και όχι όπου συμφέρει... Sticker, sticker, sticker!!! ...πολλά έχεις δει...πολλά μόλις υπέθεσες εδώ...αλλά το "ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ CD" ΔΕΝ το είδες -κατά τ' άλλα, "στέκεσαι μόνο σ' αυτά που διαβάζεις"..."Πολλά βάζετε,,,πολλά παίρνετε..." Ματα-ξανακοίτα παραπάνω.... το ότι δεν του έδωσε cd δεν σημαίνει τίποτα, υπάρχει ή όχι η πιθανότητα να το έχει σε image ή αν είναι αδαής να έχει cd που δεν λέει Windows XP αλλά οτιδήποτε άλλο? (Ρητορική η ερώτηση, την απάντηση την ξέρουμε ήδη... Ναι είναι και πάλι) **"Ένα οποιοδήποτε cd γνήσιων windows με τον όρο ότι είναι η ίδια έκδοση δηλαδή Home ή Pro και η γλώσσα παραμένει ίδια"... που ακριβώς διαφωνείς με τα λεγόμενά μου αν υποθέσουμε ότι έχει ήδη γνήσια έκδοση των windows και άρα χρειάζεται μια πάλι γνήσια έκδοση! Το ότι αυτή που έχει δεν είναι καθόλου ίδια το λέει και μόνος του (Συγκεκριμένα λέει πήρε υπολογιστή με εγκατεστημένα windows αλλά το cd που έχει είναι το σπασμένο)!...υποθέσεις...υποθέσεις...υποθέσεις... Μόνο που εσύ, στο αρχικό post,δεν "πιθανολογείς" περί αυτού...Πιο πολύ για ΔΕΔΟΜΕΝΟ το έχεις...ΕΚΕΙ "διαφωνώ"... Στις "υποθέσεις"... ΞΑΝΑΛΕΩ... Εσύ υπέθεσες ότι έχει σπασμένο, εγώ υπέθεσα ότι έχει γνήσιο...μην είσαι ισχυρογνώμων! Και τα δύο είναι εξίσου πιθανά, καια εγώ δεν το θεωρώ δεδομένο... εσύ έχεις ΔΕΔΟΜΕΝΟ το αντίθετο... αλλά αρνείσαι να το δεχτείς! Εγώ του είπα ή όχι ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι μπορεί να είναι γνήσιο, να δει τι πρέπει να κάνει για να το επιβεβαιώσει και μετά αν έχει σπασμένο τι να κάνει με αυτό? Μμμμμ.... κάλυψα και τις δύο πιθανότητες άρα μόνο δεδομένο δεν θεώρησα κάτι. Απλά υπέθεσα και τα δύο... Το περί -όπως ΗΔΗ ΞΑΝΑ-δήλωσε, ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ cd που έχει, και είναι πιο γνήσιο κι από την διαγραφή Τατούλη -μόνο που είναι "από τον προηγούμενο υπολογιστή", δες το ΚΑΛΑ, για να μη μου λες μετά ότι εγώ πυθιάζω, ενώ εσύ "διαβάζεις κι απντάς προσεκτικά ΜΟΝΟ ΣΕ Ο,ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ... **Διάβασε το πρώτο του post... ο ΙΔΙΟΣ ζητάει να κάνει εγκατάσταση χωρίς να σβήσει τίποτα. Το ότι η πείρα λέει ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καθαρή εγκατάσταση είναι καθαρά συμβουλευτικού χαρακτήρα. Εγώ κοιτάω να του δώσω απάντηση σε αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ που ρώτησε. ...Κουράζομαι. Στο πρώτο του post, λέει "..να τα εγκαταστήσω χωρίς να σβύσω τίποτα". Το όπερ και σημαίνει, να μη χάσω αρχεία. Γιατί η εγκατάσταση από μόνη της, σημαίνει μπάι-μπάι windows, μπαί-μπάι program files. Ε ΤΟΣΟ πια, φαντάζομαι πως το ξέρει. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΡΩΤΗΣΕ. Μπορείς ή όχι να κάνεις repair στην έκδοση των windows που έχεις χωρίς να σβήσεις ότι έχεις μέσα στον υπολογιστή? Αρκεί βέβαια η εγκατεστημένη έκδοση και το cd σου να συμφωνούν... Πρέπει ή όχι να του πούμε ότι γίνεται και αυτό και να του πούμε ποιές οι διαφορές? Και ξαναλέω... ΕΧΕΙ ΓΝΗΣΙΟ CD!!! Αν κουράστηκες... να σταματήσω? **Ίσως να μην ξέρει ότι μπορεί να το πει, ή να μην το σκεφτεί καν! Γι' αυτό του είπα ήδη εγώ να μας το πει! ...ίσως...ίσως...ίσως... Ναι, ίσως... (άστοχο σχόλιο Νο 2) αλλά είπαμε... πρέπει να σχολιάσουμε! Και επειδή δεν έχω όρεξη για flames... ...έχω 'ΓΩ νομίζεις όρεξη για FLAMING ; Ναι αλλά άμα πιάνεις και κάνεις την τρίχα τριχιά... (συγκεκριμένα μιλάω για την εξάλειψη πιθανοτήτων που ήταν ότι πιο άστοχο μπορούσες να σχολιάσεις... και να μην πω τα υπόλοιπα) γιατί εδώ μπαίνω σπάνια αλλά όταν μπαίνω κοιτάω να λύσω το πρόβλημα του καθενός άμα μπορώ ή να αποκομίσω γνώση σε θέματα που δεν ξέρω και όχι να κάθομαι και να σχολιάζω τι λέει ο καθένας. ...άμα θες να μη σχολιάσεις "τί λέει ο καθ' ένας"...στο πληκτρολόγιό σου είναι...Σ' έπιασα εγώ απ' τον λαιμό να σχολιάσεις ; Ναι αλλά εσύ πολύ άνετα σχολίασες το δικό μου... οπότε αυτομάτως δεν έχω δικαίωμα να απαντήσω? Πάλι λάθος είμαι ε? (θα μπορούσα ΑΝΕΤΑ να σε βγάλω φάουλ από τη στιγμή που είπες ότι άμα κάνεις εγκατάσταση σε ένα partition τότε χάνεις τα πάντα και να το παίξω έξυπνος, αλλά δεν το έκανα...)...για πείτε μας Κε Collina, είστε στην εγκατάσταση των win, έχετε μπροστά σας τη λίστα με τα διαθέσιμα partitions, που τυχαίνει να απαριθμεί ΜΟΝΟ το partition C: , το έχετε επιλέξει, αν προχωρήσετε και παραβλέψετε τις σχετικές μαϊκροσοφτικές προειδοποιήσεις, όταν τελειώσει η διαδικασία και ανοίξεουν τα νέα windows, θα έχετε χάσει κάτι από τα περιεχόμενα του C: ως υφίστατο πριν ; Αδημονώ Ναι αν επιλέξεις Repair Windows Installation στη δεύτερη οθόνη... (ξαναλέω για πολλοστή φορά, αρκεί να έχεις το ΙΔΙΟ cd, το οποίο του το είπα? για να δω... α ναι! του το είπα!) ...ΚΑΛΑ που δεν "πήγες να το παίξεις έξυπνος", btw......To "παίζεις" βέβαια με "διακριτικές σπόντες" ΤΩΡΑ,,,αλλά what the hell Δεν ήταν σπόντα... ξεκάθαρο ήταν αλλά με τη διαφορά ότι το δικό μου δεν ήταν εξυπνάδα, το ανέφερα για να σου δείξω ότι θα μπορούσα να το κάνω αρχικά αλλά δεν το έκανα! Εσύ το ξεκίνησες ή κάνω λάθος και σε αυτό? θα ζητήσω απλά από τον αρχικό poster να διευκρινίσει τα εξής: Έχεις desktop ή laptop? και αν είναι desktop τα windows είναι γνήσια ναι ή όχι και αν ναι (γιατί αν όχι, ξέρουμε όλοι ποια είναι) τι έκδοση έχεις, Home ή Pro? Αν είναι γνήσια, τότε απλά κάπου πρέπει να έχεις ένα sticker Με το S/N. Αν έλυσες ήδη το πρόβλημά σου, τότε όλα καλά! That's all! (...βρε ένα κόλλημα ότι "αγόρασε windows"...MΠΑΤΑΞΙΑ αγόρασε : Ούτε cd πήρε, ούτε sticker, ούτε ΤΠΤ... Ωωωωωωωωωω....) Ααααααα!!!!! Laptop?.... και σου είπε εσένα μέχρι και το post μου που σχολίασες, ότι ΔΕΝ έχει sticker? Είπε ότι ΔΕΝ έχει cd.... Παράθεση:Αρχικό μήνυμα απο johnpap [...]αν και επιμένω ότι η καθαρή εγκατάσταση είναι ότι καλύτερο. ...Α ΓΕΙΑ ΣΟΥ - για δεύτερη φορά... Αν δεν είναι γνήσια, τότε αφού έχεις ένα γνήσιο αντίγραφο θα σου συνιστούσα ανεπιφύλακτα να κάνεις καθαρή εγκατάσταση και να περάσεις αυτό. Μια και το έχεις ήδη, ποιός ο λόγος να κυκλοφορείς "σπασμένος"? (...άντε πάλιιιιιιιιιι) ...ΔΕΝ-ΕΧΕΙ-ΓΝΗΣΙΟ-CDDDDDDD! EXEI! Από τον προηγούμενο υπολογιστή.... πουλάκια κάνουνε τα μάτια μου? Βρε μανία! Στα γρήγορα, για να κάνεις επανεγκατάσταση χωρίς να σβηστούν τα προγράμματα και τα αρχεία σου, ξεκινάς από το CD (φρόντισε να είναι boot device το CD/DVD drive σου μέσα από BIOS). Στην πρώτη οθόνη που σταματάει και σου προτείνει εγκατάσταση ή επιδιόρθωση (με χρήση κονσόλας πατώντας το R) του λες να κάνει κανονική εγκατάσταση (με ENTER). Θα κάνει αναζήτηση για προηγούμενες εκδόσεις των windows και θα βρει την παλιά εγκατάσταση και θα σου ξαναπροτείνει να κάνει επιδιόρθωση. Αυτή τη φορά επιλέγεις επιδιόρθωση και προχωράς. ...κι όπως "μασώντας" υπέθετα...ΔΕΝ είναι ίδια έκδοση win, και ΔΕΝ του δίνει επιλογή "repair a windows installation"... Αν βρει όπως του είπα (αν είναι γνήσια) την ίδια ακριβώς... τότε έχει ΚΑΙ αυτήν την επιλογή... ΑΝ δεν έχει γνήσια τότε του είπα να κάνει εγκατάσταση τη γνήσια που έχει με το s/n που πάλι έχει (από το παλιό)! Α να μην ξεχάσω... και τα σπασμένα κάνουν update... ΥΓ: Αν ξόδευες τον ίδιο χρόνο για το πρόβλημα και οι απαντήσεις σου ήταν τόσο σχολαστικές με παραθέσεις, spoilers και βιντεάκια όσο για να σχολιάσεις το μήνυμά μου μάλλον θα του το είχες λύσει το πρόβλημα του αλλουνού. Παρ' όλα αυτά μου αρέσει το χιούμορ σου αν και καυστικό προς εμένα, έχω γελάσει απίστευτα με ατάκες σου στο παρελθόν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.