_butterfly_ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Θέλω να αγοράσω ένα dvdplayer που να παίζει μορφές αρχείων divx... Έχω βρει κάποια που στα χαρακτηριστικά τους λένε divx(4.0-6.0)... τι σημαίνει αυτό το 4.0-6.0...??? είναι η κανονική μορφή divx στην οποία γίνονται μετατροπή τα avi για να παίξουν σε dvdplayer, ή καμιά παλιότερη μορφή που θα μου δημιουργήσει πρόβλημα και δεν θα μπορεί να κάνει αναπαραγωγή τα αρχεία...??? σόρρυ αν ρωτάω βλακεία αλλά τώρα άρχισα να ασχολούμαι με αυτά και είμαι λίγο άσχετη...
parsifal Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2008 Με λίγα λόγια: Τα περισσότερα νέα DVD players μπορούν να παίξουν αρχεία AVI που το video stream τους έχει κωδικοποιηθεί με έναν MPEG-4 ASP encoder. Οι δύο πιο διαδεδομένοι είναι ο DivX codec και ο XviD codec. Το (4.0-6.0) αναφέρεται μάλλον στις εκδόσεις του DivX codec, στην πράξη όμως δε θα έχεις πρόβλημα είτε το AVI σου έχει κωδικοποιηθεί με DivX είτε με XviD. Περισσότερα για codecs, streams, containers κλπ: [[Video playback σε περιβάλλον Windows]], παράγραφος 2.1: Μερικές βασικές έννοιες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.